Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Vienna ja też dokładam kciuki, musi być dobrze 🤞
Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
18/02 - endokrynolog
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
-
Ja już czekam na fitness, na siłce, ale cały czas odświeżam żeby zobaczyć wieści od Vienny.
Prezesoowa, Zaczarowan, MummyYummy, elektro96, Vienna, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
nick nieaktualnyEniana wrote:Dziękuję dziewczyny! 🥰
Bez Was by się nie udało! Mamy serduszko i malutką kropeczkę. Zwiększone dawki leków, chciałam je na nfz ale mój lekarz rodzinny to jakiś koszmar, nawet recepty nie umie wystawić.
Cukier podchodzi pod insulinę, ale podobnie jak z lekami potrzebuje skierowania...
Ide w czwartek do rodzinnego może uda mi się coś wynegocjować, ale jak bym miała inna opcje to bym nie poszła, szkoda tylko kasy bo to bardzo drogie leki. O wizytach u diabetologa co kilka dni nawet nie wspomnę...
Jeszcze raz dziękuję !! I przrpraszam że nieć nie napisałam było mnustwo emocji i biegłam od razu do pracy.
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:04
CoffeeDream, Malinowysorbet, notsobadd, KejtKa, elektro96, Zaczarowan, Pati2804, Chmurka21, Prezesoowa, Platynova55, Miś, Anonim1992, Liyss🧚🏻, Gregorka, Leśneintro, Majuna, Rachelka23, Zbuntowana, Suzie, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Dziewczyny trochę się uspokoiłam. Dostałam cyklogest czy coś takiego. Ma podobno wyższą dawkę progesteronu. Bardzo fajna pani dr. Mówiła że prowadziła ciążę z gorszych wyników proga
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Vienna wrote:Dziewczyny trochę się uspokoiłam. Dostałam cyklogest czy coś takiego. Ma podobno wyższą dawkę progesteronu. Bardzo fajna pani dr. Mówiła że prowadziła ciążę z gorszych wyników proga
Super, wszystkie kciuki na pokład 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Powtarzasz jutro betę?Speranza :), Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Vienna, cieszę się, że wizyta przebiegła pomyślnie ♥️ nie puszczam kciuków!
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Jejku.. jak super! 🥺😘 cieszę się!Speranza :), Vienna, Zbuntowana, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:No to moja droga czas na znalezienie dobrego lekarza. Może się okazać, że pierwszy Ci nie podejdzie, więc tu też trzeba wziąć pod uwagę, że może upłynąć trochę czasu zanim znajdziesz, a badania zawsze warto wykonać. Robiłaś wszystkie badania z I i II etapu, które są na wątkach miesięcznych?
Ja leżałam na endokrynologii i miałam zrobione wszystkie badania łącznie z biopsja endometrium. Łącznie 40 wyników. Wszystkie były w normie wg tego lekarza gin-endo, gwiazdora 😂 wiec wtedy już odpuściłam diagnozowanie siebie, bo stwierdziłam, ze mam coś z głowa i zajęłam się szukaniem problemu u męża.
Miałam nawet krzywa cukrowa i insulinowa. Nie mam nawet hashimoto 😂 stwierdził, ze nie ma mnie na co leczyć. Dał skierowanie jeszcze na rezonans, bo może jakaś ukryta endometrioza.
@Vienna wooow, gratulacje 😍 trzymam kciuki za wzrost proga i kropka 💪💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 19:44
Vienna, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Vienna tak się cieszę
też kiedyś dostałam cyklogest
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:04
Chmurka21, Pati2804, Liyss🧚🏻, Speranza :), Gregorka, Platynova55, Zaczarowan, Malinowysorbet, Majuna, elektro96, Rachelka23, Prezesoowa, KejtKa, Zbuntowana, damrade, Leśneintro, pp2018, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Vienna ✊🏻
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Vienna, notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Jejku ale tu emocje dzisiaj
. Naprawdę się cieszę
. Będzie dobrze z tym progiem. Teraz czekamy na nowe kreseczki
Pati2804, notsobadd, Vienna, elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Speranza :) wrote:Jejku ale tu emocje dzisiaj
. Naprawdę się cieszę
. Będzie dobrze z tym progiem. Teraz czekamy na nowe kreseczki
Dokładnie!
@Anonim, rozumiem powtarzasz jutro? ☺️Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:47
Vienna, Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔