Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie pracowity piątek. Ciekawe czy sobota też nie będzie pracująca 🙄 Palić się zaczęło z projektem.
Zazdroszczę Wam tej majówki. Ja 2maja też pracuje.
Znowu dopada mnie dołek.
Mąż dziś wraca z delegacji. Chociaż o tyle fajnie, że będę mogła się do kogoś przytulić 🩷
Na obiad dziś powtórka z wczoraj. 😋
W weekend skręcanie szafki i rowery+grill.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 10:25
Vienna, Rachelka23, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dziewczyny, a badałyście homocysteine?
Jeszcze nie, ale jest w planachPrezesoowa lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Ja właśnie zjadłam dwa jajka na miękko, sałatkę z kuskusem, ogórkiem i papryką i pół bułki z hummusem.
Na obiadek mam czyszczenie lodówki - reszta sosu z biedry, cukinia, ciecierzyca i szpinak, do tego kasza pęczak 🤣
Co do weekendu, jutro planuję wyjazd z mamą i siostrą do sklepu ogrodniczego po kwiatki do posadzenia w ogrodzie i na balkonie. A wieczorem spotykam się z siostrą na domowe burgery i drineczka 😊
Ja do ogrodniczego we wtorek się wybieram -
Prezesoowa wrote:Na śniadanie mam jakiś placek owsiany, który mąż przygotował - płatki owsiane, mleko, jajko, kakao i banan. Na obiad chyba tradycyjnie ziemniaki, jajko sadzone i kefir. A w weekend będę robić demolkę na wsi, ładuję już piłę elektryczną, mam poobcinane drzewa, teraz tylko pociąć na mniejsze kawałki, to co niepotrzebne spalić, resztę poukładac. No i może uda się zrobić porządek pod tarasem, ale to zależy czy szanowny pan mąż się zdecyduje, bo tam za dużo ciężarów, żeby sama to robiła
no i jestem ciekawa czy kot jednak wrócił, bo wracał codziennie
Melduj co u Ciebie
Ale bym zjadla ziemniory z jajem
U mnie tak:
- na śniadanie pankejki z owocami
- na obiad będą pierogi, zainspirowała mnie nasza Pati
A weekend intensywny, bo mamy gości, więc kończenie sprzątania i pieczenie. No i zakupy spożwycze.Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:U mnie pracowity piątek. Ciekawe czy sobota też nie będzie pracująca 🙄 Palić się zaczęło z projektem.
Znowu dopada mnie dołek.
Mąż dziś wraca z delegacji. Chociaż o tyle fajnie, że będę mogła się do kogoś przytulić 🩷
W weekend skręcanie szafki i rowery+grill.
Też pracuje 2maja, a tak mi się nie chce… Doskonale rozumiem co czujesz 🥹
Ale u mnie niestety musimy wybrać czy Boże Ciało czy majówka…CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:U mnie pracowity piątek. Ciekawe czy sobota też nie będzie pracująca 🙄 Palić się zaczęło z projektem.
Znowu dopada mnie dołek.
W weekend skręcanie szafki i rowery+grill.
Nie będziesz sama, bo ja 2 maja też pracujeCoffeeDream lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Też pracuje 2maja, a tak mi się nie chce… Doskonale rozumiem co czujesz 🥹
Ale u mnie niestety musimy wybrać czy Boże Ciało czy majówka…
Ja wzięłam w okolicy Bożego Ciała, bo miały być chrzciny, ale ta rodzina jest tak niezdecydowana, że temat w zawieszeniu i możliwe, że wtedy nie będą... temat długi do tego stopnia, że mieliśmy podać wolne weekendy od maja do sierpnia jak ja nie wiem co będę jeść na obiad za tydzień 🤣CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Mam cukier z cukrem i nie zawaham się go zjeść na poprawę humoru🥸
Planów na obiad brak, tak samo jak i na weekend 🤷🏼♀️notsobadd, Prezesoowa, Suzie, Vienna, CoffeeDream, elektro96, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
notsobadd wrote:Też pracuje 2maja, a tak mi się nie chce… Doskonale rozumiem co czujesz 🥹
Ale u mnie niestety musimy wybrać czy Boże Ciało czy majówka…
U mnie identycznie. I wybrałam Boże Ciało.
Nie ma tak dobrze... 🫂notsobadd lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Ja wzięłam w okolicy Bożego Ciała, bo miały być chrzciny, ale ta rodzina jest tak niezdecydowana, że temat w zawieszeniu i możliwe, że wtedy nie będą... temat długi do tego stopnia, że mieliśmy podać wolne weekendy od maja do sierpnia jak ja nie wiem co będę jeść na obiad za tydzień 🤣
Boże, jaka logistyka 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Malinowysorbet wrote:
Dzisiaj to nawet na zdrówko, niech ten cukier trochę sklei Twoje serduszko ❤️Prezesoowa, Malinowysorbet, CoffeeDream, elektro96, MummyYummy, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Cześć Dziewczyny
Ja dzisiaj rano siknęłam dla sportu - dzień przed planowaną małpą. Jak dla mnie biel. Oczywiście dopatrując się mega pod światło to coś tam widzę, ale to pewnie ta testowa. Zdjęcia nie ma nawet po co robić, bo i tak nic nie zobaczycie.
Także staram się do tej kolejnej porażki podejść z godnością i czekać na małpę. W sumie testy nie są w stanie mnie zaskoczyć, zawsze jest biel. Czuję się już też trochę okresowo, do tego przeziębienie mnie łapie. Dobre jest tylko to, że dzisiaj piątek.
Ściskam Was wszystkie, trzymam kciuki za wszystkie badania i robione testy 😊
Rachelka23 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Boże, jaka logistyka 😂
A daj spokój, denerwują mnie z tym już. W lutym mówili, ze chrzciny w czerwcu to mąż uprzedził, że w jeden weekend mamy koncert. Zrozumieli. Potem w marcu, że na 90% będzie na 1 czerwca, bo akurat długi weekend można zrobić. A teraz kombinują jak nie wiem. 🤦♂️ -
Prezesoowa wrote:I co planujesz dla gości?
Prawdopodobnie sernik z ricotty z kremem pistacjowym.
A do jedzenia kotleciki z ziemniakami i warzywami oraz zapiekankę z kurczaka i makaronu.Prezesoowa, Zaczarowan, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Wchłania się po prostu
Kurczę dziwne to wszystko wyniki mam chyba ok, bo w 3dc:
FSH: 6,52
LH: 6,54
Prolaktyna: 361
Estradiol: 61,10
TSH: 1,54
A tu psikus z pęcherzykiem, który nie chce pęknąć 🙈🙈🙈 -
Suzie wrote:A daj spokój, denerwują mnie z tym już. W lutym mówili, ze chrzciny w czerwcu to mąż uprzedził, że w jeden weekend mamy koncert. Zrozumieli. Potem w marcu, że na 90% będzie na 1 czerwca, bo akurat długi weekend można zrobić. A teraz kombinują jak nie wiem. 🤦♂️
Mega słabe, przecież nie możecie ustawiać teraz życia pod mega niezdecydowanych ludzi 🙈 No ale niektórzy tak mają…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Speranza :) wrote:Cześć Dziewczyny
Ja dzisiaj rano siknęłam dla sportu - dzień przed planowaną małpą. Jak dla mnie biel. Oczywiście dopatrując się mega pod światło to coś tam widzę, ale to pewnie ta testowa. Zdjęcia nie ma nawet po co robić, bo i tak nic nie zobaczycie.
Także staram się do tej kolejnej porażki podejść z godnością i czekać na małpę. W sumie testy nie są w stanie mnie zaskoczyć, zawsze jest biel. Czuję się już też trochę okresowo, do tego przeziębienie mnie łapie. Dobre jest tylko to, że dzisiaj piątek.
Ściskam Was wszystkie, trzymam kciuki za wszystkie badania i robione testy 😊
Wypatrywałam Cię dzisiaj!
Bardzo mi przykro, że bielTulę Cię bardzo mocno, mam nadzieje że mimo wszystko trzymasz się dzisiaj dobrze ♥️
Speranza :) lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻