Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:O nie... 🙈Kładź jakaś bluzę na tyłek 🤪30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja robiłam homocysteine i nawet nie wiedziałam, że to w wybranych laboratoriach jest.
Elektro haha rozbawiłaś mnie tym objawem - ból jajnika przy siusianiu 😂
Ale macie pyszne jedzenie w planach. Ja już głodna jestem. Na obiad rybka ale mam na deser sernik „karakuł”- pyszka, białko musi się zgadzać 😂Prezesoowa, elektro96, Zaczarowan, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Speranza :) wrote:Mummy jesteś niesamowita, że pamiętasz co komu odpisać
Ja mam taką sklerozę, że po jednej stronie już nie wiem co do kogo było
Nieeee, Kochana, aż tak zdolna to ja nie jestem 🤭 Ja po prostu odpalam notatnik i w nim odpisuję każdej z Was od razu po przeczytaniu posta, a później sobie kopiuję 😉 Może bym pamiętam, co odpisać, ale komu to już mogłoby być ciężko 🤪CoffeeDream, Speranza :), Prezesoowa, notsobadd, pp2018, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:A to już kiedyś z Mummy pisalysmy, że gdyby nie notatnik, to na pewno by tak gładko nie poszło odpisywanie 😉
Ja polecam notatnik + przeglądarkę. Apki używam tylko do wykresu.
O, dokładnie! Tak właśnie robię ☺️CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Najgorzej, może uda się jakoś "zamaskowac" ślady do spotkania?
Miałam taki przeciek miesiąc temu, na zakupach z mężem. Nagle poczułam przesądna mokrość no i poszło w jeansy:p
I najgorsze w tym wszystkim jest to, że masz wrażenie, że sytuacja jest pod kontrolą i nagle bam - taplasz się w 🩸🙄Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:I najgorsze w tym wszystkim jest to, że masz wrażenie, że sytuacja jest pod kontrolą i nagle bam - taplasz się w 🩸🙄
elektro96, Prezesoowa, CoffeeDream, notsobadd, MummyYummy, pp2018, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Ja przez to, że miałam takie zdarzenia w szkole i spaliłam się ze wstydu, teraz w pierwszych dniach cyklu noszę tampon i podpaske, żeby czasem mi coś nie przeciekło… Właściwie nigdy tak się nie dzieje, ale po prostu czuję się bezpieczniej.
Zaczarowan, Gregorka, Rachelka23 lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Mnie przeciekło w szkole kiedyś. I oczywiście wszyscy się ze mnie śmiali. Ja poszłam do łazienki, zdjęłam bluzkę (mieliśmy mundurki w postacie t-shirtów i pod stopem miałam długi rękaw) i te bluzkę sobie przewiązałam by nie było widać. Gdy wyszłam z łazienki to tłum stał pod drzwiami i czekali aż wyjdę 🙄👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Prezesoowa wrote:@Mummy nie mam jak zaprać, bo bym miała cały tyłek mokry. To nawet nie przeciekło mi nic, tylko miałam wypadek w toalecie i pociekło mi taką strużką po pośladku i do połowy uda, zanim powstrzymałam 🫣 pożyczyłam marynarkę od szefa, żadna dziewczyna akurat dzisiaj nie miała takiego długiego swetra, a jak założe szpilki to jakoś obskoczy
Wyszłaś obronną ręką z tej sytuacji, możesz być z siebie dumna, Kochana 💪Gregorka, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Mnie przeciekło w szkole kiedyś. I oczywiście wszyscy się ze mnie śmiali. Ja poszłam do łazienki, zdjęłam bluzkę (mieliśmy mundurki w postacie t-shirtów i pod stopem miałam długi rękaw) i te bluzkę sobie przewiązałam by nie było widać. Gdy wyszłam z łazienki to tłum stał pod drzwiami i czekali aż wyjdę 🙄
Jejku... Współczuję. To koszmar młodzieńczych lat. A młodzież potrafi być okropna 🙁🙈 -
Suzie wrote:Mnie przeciekło w szkole kiedyś. I oczywiście wszyscy się ze mnie śmiali. Ja poszłam do łazienki, zdjęłam bluzkę (mieliśmy mundurki w postacie t-shirtów i pod stopem miałam długi rękaw) i te bluzkę sobie przewiązałam by nie było widać. Gdy wyszłam z łazienki to tłum stał pod drzwiami i czekali aż wyjdę 🙄
Masakra, jakie to przykre. Niestety, część dzieciaków w nastoletnim to po prostu zwykli szydercy 🙄
A teraz jest chyba jeszcze gorzej. W klasie mojej siostry są wyśmiewane dzieciaki bez iPhona 🤦🏼♀️ Jakieś bananowe te wszystkie dzieci teraz są👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Czy u Was też taka piękna pogoda? ☀️
Trochę wieje, ale i tak jest mega przyjemnie ♥️Liyss🧚🏻, Majuna, Gregorka lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Prolaktyna jest w IU/ml normy 102-496
Lekarz powiedział, że jak dla niego to w ogóle nie powinnam się badać i robić monitoringu. Bo po co 😅
Oczywiście nie powiedziałam, że starania zawieszone. -
notsobadd wrote:Masakra, jakie to przykre. Niestety, część dzieciaków w nastoletnim to po prostu zwykli szydercy 🙄
A teraz jest chyba jeszcze gorzej. W klasie mojej siostry są wyśmiewane dzieciaki bez iPhona 🤦🏼♀️ Jakieś bananowe te wszystkie dzieci teraz są
Ojeju, a w której klasie jest Twoja siostra? -
MummyYummy wrote:Ojeju, a w której klasie jest Twoja siostra?
W 1 technikum. Generalnie się odnalazła w miarę, ale czasem mnie przeraża jak mi opowiada co tam się dzieje. A jest to raczej szkoła z „dobrym poziomem”.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Ech, pamiętam jak u mnie w klasie gimnazjalnej była trójca dziewczyn, które uważały, że są najlepsze, najmądrzejsze i w ogóle takie super. Strach było się przy nich odezwać, bo oczywiście zawsze ryzyko, że paniusie coś odwarkna... Totalnie odklejone. Jak rozmawiało się z nimi osobno to były do pogadania, ale w grupie to zupełnie inne dziewczyny. No i do tego dwulicowe, co tu gadać...
Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Ech, pamiętam jak u mnie w klasie gimnazjalnej była trójca dziewczyn, które uważały, że są najlepsze, najmądrzejsze i w ogóle takie super. Strach było się przy nich odezwać, bo oczywiście zawsze ryzyko, że paniusie coś odwarkna... Totalnie odklejone. Jak rozmawiało się z nimi osobno to były do pogadania, ale w grupie to zupełnie inne dziewczyny. No i do tego dwulicowe, co tu gadać...
Gimnazjum to w ogóle był chory okres. Jak sobie siebie z tamtego czasu przypomnę to aż mi wstyd, patologia pełną gębą, bo tacy DOROŚLI wszyscy byliśmy 🙈elektro96, CoffeeDream lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻