X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    O nie... 🙈Kładź jakaś bluzę na tyłek 🤪
    Też mi to wpadło do głowy tak na szybko 🙄

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa o kurde a nie masz czym przewiązać spodni w biodrach? Jakaś koszula , sweterek? Współczuje Ci. Wredna 🙈.

Ja robiłam homocysteine i nawet nie wiedziałam, że to w wybranych laboratoriach jest.

Elektro haha rozbawiłaś mnie tym objawem - ból jajnika przy siusianiu 😂

Ale macie pyszne jedzenie w planach. Ja już głodna jestem. Na obiad rybka ale mam na deser sernik „karakuł”- pyszka, białko musi się zgadzać 😂

Prezesoowa, elektro96, Zaczarowan, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Mummy jesteś niesamowita, że pamiętasz co komu odpisać :) Ja mam taką sklerozę, że po jednej stronie już nie wiem co do kogo było :D

Nieeee, Kochana, aż tak zdolna to ja nie jestem 🤭 Ja po prostu odpalam notatnik i w nim odpisuję każdej z Was od razu po przeczytaniu posta, a później sobie kopiuję 😉 Może bym pamiętam, co odpisać, ale komu to już mogłoby być ciężko 🤪

CoffeeDream, Speranza :), Prezesoowa, notsobadd, pp2018, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A to już kiedyś z Mummy pisalysmy, że gdyby nie notatnik, to na pewno by tak gładko nie poszło odpisywanie 😉
    Ja polecam notatnik + przeglądarkę. Apki używam tylko do wykresu.

O, dokładnie! Tak właśnie robię ☺️

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 21:16

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Najgorzej, może uda się jakoś "zamaskowac" ślady do spotkania?
    Miałam taki przeciek miesiąc temu, na zakupach z mężem. Nagle poczułam przesądna mokrość no i poszło w jeansy:p

I najgorsze w tym wszystkim jest to, że masz wrażenie, że sytuacja jest pod kontrolą i nagle bam - taplasz się w 🩸🙄

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    I najgorsze w tym wszystkim jest to, że masz wrażenie, że sytuacja jest pod kontrolą i nagle bam - taplasz się w 🩸🙄
    Czasami wystarczy kichnięcie i przeżywam szok czy zaraz nie popłynę 😅

elektro96, Prezesoowa, CoffeeDream, notsobadd, MummyYummy, pp2018, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez to, że miałam takie zdarzenia w szkole i spaliłam się ze wstydu, teraz w pierwszych dniach cyklu noszę tampon i podpaske, żeby czasem mi coś nie przeciekło… Właściwie nigdy tak się nie dzieje, ale po prostu czuję się bezpieczniej.

Zaczarowan, Gregorka, Rachelka23 lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki 🥰
    Miłego dnia, uciekam na drzemkę 😴

Majuna, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeciekło w szkole kiedyś. I oczywiście wszyscy się ze mnie śmiali. Ja poszłam do łazienki, zdjęłam bluzkę (mieliśmy mundurki w postacie t-shirtów i pod stopem miałam długi rękaw) i te bluzkę sobie przewiązałam by nie było widać. Gdy wyszłam z łazienki to tłum stał pod drzwiami i czekali aż wyjdę 🙄

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Mummy nie mam jak zaprać, bo bym miała cały tyłek mokry. To nawet nie przeciekło mi nic, tylko miałam wypadek w toalecie i pociekło mi taką strużką po pośladku i do połowy uda, zanim powstrzymałam 🫣 pożyczyłam marynarkę od szefa, żadna dziewczyna akurat dzisiaj nie miała takiego długiego swetra, a jak założe szpilki to jakoś obskoczy :P

Wyszłaś obronną ręką z tej sytuacji, możesz być z siebie dumna, Kochana 💪

Gregorka, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, współczuję Wam tych sytuacji z przeciekaniem w szkole - niby naturalna sprawa, ale dzieciakom i nastolatkom często brak taktu.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mnie przeciekło w szkole kiedyś. I oczywiście wszyscy się ze mnie śmiali. Ja poszłam do łazienki, zdjęłam bluzkę (mieliśmy mundurki w postacie t-shirtów i pod stopem miałam długi rękaw) i te bluzkę sobie przewiązałam by nie było widać. Gdy wyszłam z łazienki to tłum stał pod drzwiami i czekali aż wyjdę 🙄

Jejku... Współczuję. To koszmar młodzieńczych lat. A młodzież potrafi być okropna 🙁🙈

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Masakra, jakie to przykre. Niestety, część dzieciaków w nastoletnim to po prostu zwykli szydercy 🙄
    A teraz jest chyba jeszcze gorzej. W klasie mojej siostry są wyśmiewane dzieciaki bez iPhona 🤦🏼‍♀️ Jakieś bananowe te wszystkie dzieci teraz są

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was też taka piękna pogoda? ☀️
    Trochę wieje, ale i tak jest mega przyjemnie ♥️

Liyss🧚🏻, Majuna, Gregorka lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Estradiol jedynie odrobinę za wysoki, no i nie wiem jakie masz normy i jednostki przy prolaktynie :)

Prolaktyna jest w IU/ml normy 102-496
    Lekarz powiedział, że jak dla niego to w ogóle nie powinnam się badać i robić monitoringu. Bo po co 😅
    Oczywiście nie powiedziałam, że starania zawieszone.

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Masakra, jakie to przykre. Niestety, część dzieciaków w nastoletnim to po prostu zwykli szydercy 🙄
    A teraz jest chyba jeszcze gorzej. W klasie mojej siostry są wyśmiewane dzieciaki bez iPhona 🤦🏼‍♀️ Jakieś bananowe te wszystkie dzieci teraz są

Ojeju, a w której klasie jest Twoja siostra?

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ojeju, a w której klasie jest Twoja siostra?

W 1 technikum. Generalnie się odnalazła w miarę, ale czasem mnie przeraża jak mi opowiada co tam się dzieje. A jest to raczej szkoła z „dobrym poziomem”.

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, pamiętam jak u mnie w klasie gimnazjalnej była trójca dziewczyn, które uważały, że są najlepsze, najmądrzejsze i w ogóle takie super. Strach było się przy nich odezwać, bo oczywiście zawsze ryzyko, że paniusie coś odwarkna... Totalnie odklejone. Jak rozmawiało się z nimi osobno to były do pogadania, ale w grupie to zupełnie inne dziewczyny. No i do tego dwulicowe, co tu gadać...

Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ech, pamiętam jak u mnie w klasie gimnazjalnej była trójca dziewczyn, które uważały, że są najlepsze, najmądrzejsze i w ogóle takie super. Strach było się przy nich odezwać, bo oczywiście zawsze ryzyko, że paniusie coś odwarkna... Totalnie odklejone. Jak rozmawiało się z nimi osobno to były do pogadania, ale w grupie to zupełnie inne dziewczyny. No i do tego dwulicowe, co tu gadać...

Gimnazjum to w ogóle był chory okres. Jak sobie siebie z tamtego czasu przypomnę to aż mi wstyd, patologia pełną gębą, bo tacy DOROŚLI wszyscy byliśmy 🙈

elektro96, CoffeeDream lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ