Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Gimnazjum to w ogóle był chory okres. Jak sobie siebie z tamtego czasu przypomnę to aż mi wstyd, patologia pełną gębą, bo tacy DOROŚLI wszyscy byliśmy 🙈
Pamiętam jak na koniec 3 gimnazjum miał być grill i jedna dziewczyna mowiła, że ona tylko czystą wódkę bez popitki chce, bo reszta jest dla słabeuszy... 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 12:08
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Suzie wrote:Pamiętam jak na koniec 3 gimnazjum miał być grill i jedna dziewczyna mowiła, że ona tylko czystą wódkę dla popitki chce, bo reszta jest dla słabeuszy... 😏
😳 dobra, wycofuje się, jednak nie byłam aż taka patologia - na zakończenie gimnazjum piłam z popitką xD
Nie oceniajcie, młodość i głupota 😝Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 12:09
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:😳 dobra, wycofuje się, jednak nie byłam aż taka patologia - na zakończenie gimnazjum piłam z popitką xD
Nie oceniajcie, młodość i głupota 😝
Widocznie w jej oczach byłaś słaba 🤣👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
CoffeeDream wrote:Ech, pamiętam jak u mnie w klasie gimnazjalnej była trójca dziewczyn, które uważały, że są najlepsze, najmądrzejsze i w ogóle takie super. Strach było się przy nich odezwać, bo oczywiście zawsze ryzyko, że paniusie coś odwarkna... Totalnie odklejone. Jak rozmawiało się z nimi osobno to były do pogadania, ale w grupie to zupełnie inne dziewczyny. No i do tego dwulicowe, co tu gadać...
Oj tak, też miałam w klasie takie panienki, które są naj, naj 😂 teraz patrzę na to z dystansem i po prostu widzę w nich dzieci, które bardzo potrzebowały miłości, zainteresowania zabieganych rodziców, ale przedtem.. nieraz płakałam, bo któraś mi tam coś powiedziałaNo mówię wam- dramat 🤭🫣😂
Cieszę się, że zlikwidowali te gimnazja, tak jak mówisz- „wielce dorośli jesteśmy, bo chodzi do gimnazjum” 😂😂Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
U mnie nie było znaczenia czy podstawówka czy gimnazjum, byli ci sami ludzie tu i tu...
A że ja byłam chuda i w okularach, do tego nieśmiała to niestety zostałam celem ;/👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Zaczarowan wrote:Oj tak, też miałam w klasie takie panienki, które są naj, naj 😂 teraz patrzę na to z dystansem i po prostu widzę w nich dzieci, które bardzo potrzebowały miłości, zainteresowania zabieganych rodziców, ale przedtem.. nieraz płakałam, bo któraś mi tam coś powiedziała
No mówię wam- dramat 🤭🫣😂
Cieszę się, że zlikwidowali te gimnazja, tak jak mówisz- „wielce dorośli jesteśmy, bo chodzi do gimnazjum” 😂😂
Tak! Likwidacja gimnazjów to była chyba najlepsza decyzja ever 🫣
Choć jak moja siostra taka malusia miała iść do technikum to mi się wydawało, że to taki dzidziuś jeszcze 😃 A po pół roku w średniej szkole bardzo wydoroślała, ale tak pozytywnie a nie jak ja w gimnazjum 🤭Zaczarowan, elektro96, CoffeeDream, Prezesoowa, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Pati - ja w końcu jeszcze tego wkładu nie kupiłam a miałam to w głowie.. a chyba od tego momentu byłam 3 razy w aptece 😂
Ale współczuję wam takich nietajnych doświadczeń ze szkoły za dzieciaka 😪 smutny temat, że dużo dzieci wyśmiewa innych, często to od rodziców zależy ich zachowania i tego jak wychowują dzieci.
Ja też kiedyś przeciekłam w podstawówce i pamiętam chodzilam z przewiązaną bluzą. Straszne dla mnie były okresy za dzieciaka. A dostałam chyba w wieku 12 lat więc długo się z tym użerałam i od początku miałam regularne co miesiąc.. A ja byłam dosyć aktywna sportowo wtedy i zawsze mama w pierwszy dzień@ pozwoliła mi zostać w domu i pisała mi usprawiedliwienie 🥹Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Suzie wrote:U mnie nie było znaczenia czy podstawówka czy gimnazjum, byli ci sami ludzie tu i tu...
A że ja byłam chuda i w okularach, do tego nieśmiała to niestety zostałam celem ;/
ehhh.. rozumiem Cię Suzie 🫤 wiem, co czułaś, ja też przez jakiś czas byłam „ofiarą”.. a dlaczego? Bo byłam cicha i chodziłam swoimi ścieżkami 😂
Przytulam Cię mocno 🫂 to nie z nami było coś nie tak 😘😘 -
Suzie wrote:U mnie nie było znaczenia czy podstawówka czy gimnazjum, byli ci sami ludzie tu i tu...
A że ja byłam chuda i w okularach, do tego nieśmiała to niestety zostałam celem ;/
Przykro mi, że przerabiałaś takie rzeczy 😥 Szczególnie, że nie miałaś jak zmienić otoczenia..👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:51
Gregorka, notsobadd, Prezesoowa, Vienna, Rachelka23 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
nick nieaktualnySuzie wrote:Uwaga, uwaga, wołam na aktualizację 📢
Proszę o update następujących rzeczy:
- co na śniadanie
- co dzisiaj na obiad
- plany weekendowe
Koniec ogłoszenia 📢
Na śniadanie owsianka, na obiad ryż z warzywami. W weeekend chill 😁 ale już mnie złość wzięła na moją pracę, bo liczyłam, że nam trochę odpuszczą i pozwolą 30 zostać w domu, ale stwierdzili, że to normalny dzień biurowy i mamy przyjechać 🙄 jakby im się coś stało gdyby odpuścili 🙄 no ale mocne parcie na przyłażenie do biura jest. No cóż.
W ogóle rozmawiałam wczoraj z mężem i chyba będziemy przyspieszać nasz urlop i przesuniemy go na koniec czerwca, tylko on musi sprawdzić jak tam u niego, czy jest luz i nie ma żadnych konfliktów urlopowych. Ja po wizycie tego 9 pogadam z szefową. Bo tak doszłam do wniosku, że czekać z urlopem i L4 do września to jednak trochę lipa, wolałabym się zawinąć wcześniej 😁Prezesoowa, MummyYummy, Vienna, Gregorka, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:ehhh.. rozumiem Cię Suzie 🫤 wiem, co czułaś, ja też przez jakiś czas byłam „ofiarą”.. a dlaczego? Bo byłam cicha i chodziłam swoimi ścieżkami 😂
Przytulam Cię mocno 🫂 to nie z nami było coś nie tak 😘😘
A ja Ciebie, takie byłyśmy i co poradzićZaczarowan lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
KejtKa wrote:Na śniadanie owsianka, na obiad ryż z warzywami. W weeekend chill 😁 ale już mnie złość wzięła na moją pracę, bo liczyłam, że nam trochę odpuszczą i pozwolą 30 zostać w domu, ale stwierdzili, że to normalny dzień biurowy i mamy przyjechać 🙄 jakby im się coś stało gdyby odpuścili 🙄 no ale mocne parcie na przyłażenie do biura jest. No cóż.
W ogóle rozmawiałam wczoraj z mężem i chyba będziemy przyspieszać nasz urlop i przesuniemy go na koniec czerwca, tylko on musi sprawdzić jak tam u niego, czy jest luz i nie ma żadnych konfliktów urlopowych. Ja po wizycie tego 9 pogadam z szefową. Bo tak doszłam do wniosku, że czekać z urlopem i L4 do września to jednak trochę lipa, wolałabym się zawinąć wcześniej 😁
A w którym tc chciałabyś się uwolnić od pracy? -
notsobadd wrote:Przykro mi, że przerabiałaś takie rzeczy 😥 Szczególnie, że nie miałaś jak zmienić otoczenia..
Poszłam do liceum i już było normalnie. Tylko trwałam w toxic przyjaźni z jedną laską. Tą samą co zerwała ostatnio znajomość. 🤣👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Ja ciągle myślę kiedy iść na zwolnie jak się uda, bo od razu na l4 iść nie chce. No chyba że będę się źle czuć...👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Suzie wrote:Ja ciągle myślę kiedy iść na zwolnie jak się uda, bo od razu na l4 iść nie chce. No chyba że będę się źle czuć...
No trzeba mieć jakiś plan, ja też należę do takich osób, które z góry mają już zaplanowane co i jak 😂😂 kiedy byś chciała pójść? -
Zaczarowan wrote:No trzeba mieć jakiś plan, ja też należę do takich osób, które z góry mają już zaplanowane co i jak 😂😂 kiedy byś chciała pójść?
No właśnie nie wiem 😂 tak myślałam, że może w okolicach 18tc. Nie wiem. Pracę mam siedzącą, biurową.Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
nick nieaktualnyZaczarowan wrote:A w którym tc chciałabyś się uwolnić od pracy?
Tak przejrzałam sobie w kalendarzu jak to wygląda i wychodziłoby koło 16, no ale zobaczymy. Niby mam lekka robotę, bo biurowa, częściowo HO, ale czasem jest tam takie żmijowisko, że nie chce się męczyćZaczarowan lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:51
Zaczarowan, Rachelka23 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨