X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Poszłam do liceum i już było normalnie. Tylko trwałam w toxic przyjaźni z jedną laską. Tą samą co zerwała ostatnio znajomość. 🤣

Najważniejsze, że te wszystkie przygody już za Tobą 😌
    W ogóle mam takie wrażenie, że kończysz te 20-kilka lat i nagle okazuje się, że nie potrzebujesz już tylu ludzi wokół. Większość moich super cudownych znajomości się rozpadło kiedy przestałam imprezować i umawiać się na alko. Potem odeszło jeszcze kilka gdzie przygniotły nas obowiązki i nie mieliśmy dla siebie czasu albo byliśmy na różnych etapach życia - ja dom, mąż, stabilna praca a oni wieczny fun. I tak została mi w sumie jedna przyjaciółka i kilka bliższych koleżanek.
    A najlepszym przyjacielem, kochankiem i ziomkiem mój mąż, ja w sumie poza nim to nie potrzebowałabym nikogo 😅😂

elektro96, Majuna, Prezesoowa, Zaczarowan, Vienna, Gregorka, Pati2804, Rachelka23 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do doświadczeń szkolnych, to ja chyba przez większą część edukacji miałam lipne. W LO zero przyjaciół, chyba że poza szkołą, tak to na zasadzie cześć, cześć, co było zadane. Już wtedy było mocno bananonowo. W gimnazjum też jakoś się z większością nie zżyłam, bo większość imprezowa, a ja z tych grzecznych, co niektórym mocno przeszkadzało 😅

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Najważniejsze, że te wszystkie przygody już za Tobą 😌
    W ogóle mam takie wrażenie, że kończysz te 20-kilka lat i nagle okazuje się, że nie potrzebujesz już tylu ludzi wokół. Większość moich super cudownych znajomości się rozpadło kiedy przestałam imprezować i umawiać się na alko. Potem odeszło jeszcze kilka gdzie przygniotły nas obowiązki i nie mieliśmy dla siebie czasu albo byliśmy na różnych etapach życia - ja dom, mąż, stabilna praca a oni wieczny fun. I tak została mi w sumie jedna przyjaciółka i kilka bliższych koleżanek.
    A najlepszym przyjacielem, kochankiem i ziomkiem mój mąż, ja w sumie poza nim to nie potrzebowałabym nikogo 😅😂
    Podpisuję się pod tym rękoma i nogami… mój mąż to mój najlepszy ziomek, z którym mogę robić wszystko 😊 Z moją siostrą też jestem blisko, w stałym kontakcie non stop. I to właściwie tyle.
    Oprócz tego mam tylko koleżanki i kolegów, z którymi spotkamy się od czasu do czasu na jakieś jedzonko i drinka. Żadnych wielkich zażyłości.
    Szczerze… nie żałuję 😊

Majuna, notsobadd, Zaczarowan, MummyYummy, blob, Pati2804 lubią tę wiadomość

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:52

Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Pati2804, Rachelka23 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Podpisuję się pod tym rękoma i nogami… mój mąż to mój najlepszy ziomek, z którym mogę robić wszystko 😊 Z moją siostrą też jestem blisko, w stałym kontakcie non stop. I to właściwie tyle.
    Oprócz tego mam tylko koleżanki i kolegów, z którymi spotkamy się od czasu do czasu na jakieś jedzonko i drinka. Żadnych wielkich zażyłości.
    Szczerze… nie żałuję 😊

A spotkałaś się już z komentarzami, że nie można facetowi wszystkiemu mówić, że trzeba mieć z kim wyjść itp, bo jak Cię zostawi to nie będziesz mieć nikogo? 😏 Bo ja tak…
    I wtedy mam takie… ale on mnie nigdy nie zostawi, jesteśmy dla siebie stworzeni 😂

Zaczarowan, blob, Liyss🧚🏻, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    W 1 technikum. Generalnie się odnalazła w miarę, ale czasem mnie przeraża jak mi opowiada co tam się dzieje. A jest to raczej szkoła z „dobrym poziomem”.

Kurczę to już takie starsze dzieci, właściwie prawie dorośli i nadal liczą się "metki" 🙄 Smutne to.

notsobadd lubi tę wiadomość

• flower 🌸 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja zaczynam weekend nowym cyklem, czyli rozpoczynamy 13 cykl starań. W przyszłym tygodniu czeka mnie HSG. Z tego co widziałam chyba niektórym z Was udało się zajść w ciążę w cyklu po HSG, nie ukrywam że mam nadzieję że po badaniu w końcu się uda. 😣 Udanego piątku ! 🙂

Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość

👩 29
    Hormony 🆗 ( LH - 7,70 IU/l, FSH - 6,76 U/l, Prolaktyna - 325 mU/l, DHEA-S 196 ug/d, Estradiol 40,95pg/ml )
    USG 🆗
    Cykle 25-28 dni
    Psychoterapia od października 2023 r. (stwierdzona depresja i zaburzenia lękowe)
    👨 28
    Październik 2023 - OAT II, ŻPN, wysoka prolaktyna (Koncentracja 4,09 mln/ml, całkowita liczba 17,59 m/próba, morfologia 1 %) 😨
    ➡️ Agapurin, Bromocorn, TenFertilON
    Grudzień 2023 r. - Koncentracja 37,82 mln/ml, Całość 177,75 mln, Ruch a+b 42,95 %, morfologia 8 %, fragmentacja - 🆗

29.04 ➡️ HSG 🆗 jajowody drożne

15.06 ⏸️ 14 cykl starań 🤯
    17.06 beta 1 125 mlU/ml
    19.06 beta 2 817 mlU/ml
    21.06 beta 6 686 mlU/ml

05.07 zarodek 9,2 mm z bijącym 💗
    ➡️ 01.08 - pobranie krwii do NIFTY (zdrowy chłopak) 💙
    ➡️ 8.08 - USG I trymestru + PAPPA (wszystko ok 😍)
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    A spotkałaś się już z komentarzami, że nie można facetowi wszystkiemu mówić, że trzeba mieć z kim wyjść itp, bo jak Cię zostawi to nie będziesz mieć nikogo? 😏 Bo ja tak…
    I wtedy mam takie… ale on mnie nigdy nie zostawi, jesteśmy dla siebie stworzeni 😂
    O rany… no tego to jeszcze nie słyszałam 🤣🤣🤣
    Mój też mnie nie zostawi. Jesteśmy na siebie skazani 🤣🤣🤣

Prezesoowa, blob, Pati2804 lubią tę wiadomość

30 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flower 🌸 wrote:
    Hej dziewczyny,

Ja zaczynam weekend nowym cyklem, czyli rozpoczynamy 13 cykl starań. W przyszłym tygodniu czeka mnie HSG. Z tego co widziałam chyba niektórym z Was udało się zajść w ciążę w cyklu po HSG, nie ukrywam że mam nadzieję że po badaniu w końcu się uda. 😣 Udanego piątku ! 🙂
    Daj znać koniecznie jak wrażenia po HSG. Będziesz miała zwykłe czy sono? W szpitalu czy prywatnie?

30 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    O rany… no tego to jeszcze nie słyszałam 🤣🤣🤣
    Mój też mnie nie zostawi. Jesteśmy na siebie skazani 🤣🤣🤣

No niestety, ślubowałaś przecież, że nie odpuścisz mu aż do śmierci 😂😂

Prezesoowa, elektro96, blob, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flower 🌸 wrote:
    Hej dziewczyny,

Mam nadzieję, że ta 13-stka będzie dla Ciebie szczęśliwa i będzie to ostatni cykl starań. Podziel się wrażeniami po badaniu ☺️😘

flower 🌸 lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie zgadzam się, że gimnazjum to była absolutnie nienormalna instytucja. Aż mam ciarki, jak sobie przypomnę, co się działo 😬 Mam nadzieję, że ten system 8 klas sprawdzi się lepiej, oby 💪

A co do szkolnych znajomości - no niestety chyba większość się rozpada. Ja na ten moment utrzymuje bliższe relacje z kilkoma osobami z liceum, tak to wszystko się rozpadło. Dodatkowo mamy kilku znajomych, z którymi spotykamy się parami o to tyle.

Na ten moment też już nikogo więcej nie potrzebuję, a odkąd jestem na forum to już w ogóle ♥️ Ale kiedyś był taki moment, że zależało mi na bliższej przyjaźni, tylko w życiu dorosłym ciężko jest tak komuś zaufać i "wyspowiadać się" z całego życia, przynajmniej w moim przypadku.

Teraz wystarczy mi to, co mam i jestem za to mega wdzięczna 🥰

elektro96, notsobadd, Zaczarowan, Malinowysorbet, Prezesoowa, Vienna, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Szczerze… nie żałuję 😊
    u nas podobnie, mamy głównie siebie i wspólnych znajomych, nie brakuje mi jakoś specjalnie przyjaciółek

• flower 🌸 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Daj znać koniecznie jak wrażenia po HSG. Będziesz miała zwykłe czy sono? W szpitalu czy prywatnie?

Dostałam skierowanie na zwykłe HSG, teoretycznie mój ginekolog powiedział, że jest lepsze i zwiększa szanse na ciążę ale nie wiem ile w tym prawdy, na pewno jest bardziej bolesne niż sono.
    Badanie będę miała w szpitalu, w poniedziałek o 10 mam pojawić się na izbie przyjęć. Widziałam, że któraś z Was pisała o tym, że to trudne organizacyjnie badanie i zgadzam się, ja przekladalam je trzy razy bo albo wychodził dodatni posiew, albo przesuwał się cykl.

👩 29
    Hormony 🆗 ( LH - 7,70 IU/l, FSH - 6,76 U/l, Prolaktyna - 325 mU/l, DHEA-S 196 ug/d, Estradiol 40,95pg/ml )
    USG 🆗
    Cykle 25-28 dni
    Psychoterapia od października 2023 r. (stwierdzona depresja i zaburzenia lękowe)
    👨 28
    Październik 2023 - OAT II, ŻPN, wysoka prolaktyna (Koncentracja 4,09 mln/ml, całkowita liczba 17,59 m/próba, morfologia 1 %) 😨
    ➡️ Agapurin, Bromocorn, TenFertilON
    Grudzień 2023 r. - Koncentracja 37,82 mln/ml, Całość 177,75 mln, Ruch a+b 42,95 %, morfologia 8 %, fragmentacja - 🆗

29.04 ➡️ HSG 🆗 jajowody drożne

15.06 ⏸️ 14 cykl starań 🤯
    17.06 beta 1 125 mlU/ml
    19.06 beta 2 817 mlU/ml
    21.06 beta 6 686 mlU/ml

05.07 zarodek 9,2 mm z bijącym 💗
    ➡️ 01.08 - pobranie krwii do NIFTY (zdrowy chłopak) 💙
    ➡️ 8.08 - USG I trymestru + PAPPA (wszystko ok 😍)
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flower 🌸 wrote:
    Dostałam skierowanie na zwykłe HSG, teoretycznie mój ginekolog powiedział, że jest lepsze i zwiększa szanse na ciążę ale nie wiem ile w tym prawdy, na pewno jest bardziej bolesne niż sono.
    Badanie będę miała w szpitalu, w poniedziałek o 10 mam pojawić się na izbie przyjęć. Widziałam, że któraś z Was pisała o tym, że to trudne organizacyjnie badanie i zgadzam się, ja przekladalam je trzy razy bo albo wychodził dodatni posiew, albo przesuwał się cykl.
    Ja również w szpitalu, zwykle HSG. 😊 powiem Ci, ze nawet nie czytam nic na ten temat… nie chce się nakręcać. Co ma być to będzie. Musimy to przeżyć 😊

30 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój „stary stary” (~elektro96) też jest dla mnie najlepszym przyjacielem, wkurza mnie niekiedy- wiadomka, ale mimo wszystko- moj przyjaciel, kochanek, moje szczęście 🥰🥰

Ze znajomosci szkolnych to nie mam żadnych, ale mam dwie przyjaciółki z dzieciństwa. Nie spotykamy się zbyt często, ale wiemy, że możemy na siebie liczyć.

Tak na co dzień to ja ogólnie nie potrzebuje wielu osób przy sobie, wystarczy mi moja obecność, mojego narzeczonego i rodzina. Chociaż przyznam szczerze, że odkąd jestem na l4 i wiadomo Mój idzie do pracy, a ja zostaje.. to w sumie jest zajebiście, bo mam spokój, ale niekiedy odczuwam samotność 😂🤭

Vienna, Pati2804, Rachelka23 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Mój „stary stary” (~elektro96) też jest dla mnie najlepszym przyjacielem, wkurza mnie niekiedy- wiadomka, ale mimo wszystko- moj przyjaciel, kochanek, moje szczęście 🥰🥰

Ze znajomosci szkolnych to nie mam żadnych, ale mam dwie przyjaciółki z dzieciństwa. Nie spotykamy się zbyt często, ale wiemy, że możemy na siebie liczyć.

Tak na co dzień to ja ogólnie nie potrzebuje wielu osób przy sobie, wystarczy mi moja obecność, mojego narzeczonego i rodzina. Chociaż przyznam szczerze, że odkąd jestem na l4 i wiadomo Mój idzie do pracy, a ja zostaje.. to w sumie jest zajebiście, bo mam spokój, ale niekiedy odczuwam samotność 😂🤭
    Haha mam nadzieję, że Cię nie uraziłam tym starym starym 🤣🤣 mój w tym roku skończy 38, wiec zauważyłam podobieństwo 🤪

Prezesoowa lubi tę wiadomość

30 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Haha mam nadzieję, że Cię nie uraziłam tym starym starym 🤣🤣 mój w tym roku skończy 38, wiec zauważyłam podobieństwo 🤪

No co ty… 😂 😘

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

I wtedy do towarzystwa wchodzimy my ovu siostry i zaczynamy hormonalna impreze... 🤣

https://www.instagram.com/animamundiherbals/reel/Cxj7NAWO-Q-/

Prezesoowa, notsobadd, Zaczarowan, MummyYummy, Vienna, Gregorka, Pati2804, Rachelka23 lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    I wtedy do towarzystwa wchodzimy my ovu siostry i zaczynamy hormonalna impreze... 🤣

https://www.instagram.com/animamundiherbals/reel/Cxj7NAWO-Q-/
    Płacze…. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

30 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ