Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Wypatrywałam Cię dzisiaj!
Bardzo mi przykro, że bielTulę Cię bardzo mocno, mam nadzieje że mimo wszystko trzymasz się dzisiaj dobrze ♥️
Planuję poryczeć się dopiero jak się okres pojawi, czyli pewnie jutro. Na razie zachowuję uśmiech i resztki godnościCoffeeDream lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Uwielbiam te orzeszki ♥️ cała paczka na raz 🤪
Malinowysorbet lubi tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Malinowysorbet, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Dziewczyny!
Proszę o zerknięcie swoim okiem:
https://ibb.co/Ws7FsRs
Górny z dzisiaj, na dole z wczoraj.
Czyżby pik był jutro?
No i jak z tym kochaniem? Czekać na pozytyw?
Pierwsza córka to był los, a teraz trochę świruję.
Dobrego dnia!
M.27l.
Mamy córkę!
Maj 2017
10.06.2024 - dwie kreski
07.09.2024 - 💔 Maksymilian 17tc
30.12.2024 - cb 💔 -
notsobadd wrote:Mega słabe, przecież nie możecie ustawiać teraz życia pod mega niezdecydowanych ludzi 🙈 No ale niektórzy tak mają…
Zwłaszcza, że to sezon wakacyjny. To rodzina męża, ja nie mam zamiaru się przejmować, trzeba było wcześniej się określić, a nie obudzić się miesiąc przed, że nie wiedzą kiedyPrezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Speranza :) wrote:Planuję poryczeć się dopiero jak się okres pojawi, czyli pewnie jutro. Na razie zachowuję uśmiech i resztki godności
Wiesz, jak czytam o jakimś cieniu to zaczynam się zastanawiać czy on się na pewno pojawizdarzyło Ci się wcześniej widzieć jakikolwiek cień?
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Lavenda wrote:Dziewczyny!
Proszę o zerknięcie swoim okiem:
https://ibb.co/Ws7FsRs
Górny z dzisiaj, na dole z wczoraj.
Czyżby pik był jutro?
No i jak z tym kochaniem? Czekać na pozytyw?
Pierwsza córka to był los, a teraz trochę świruję.
Dobrego dnia!
M.
Może być jutro, może pojutrze. Możecie już zacząć, a od pozytywu to już na pewno.👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
U mnie festiwal objawów gra już pełną parą 🤪 cyce niedługo eksplodują 💥 uwaga, do tego nawet znalazłam nowy objaw - boli mnie lewy jajnik przy siusianiu 🤪🤣
Gregorka, notsobadd, Malinowysorbet, Prezesoowa, MummyYummy, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Vienna, Zaczarowan, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
@san95 ja miałam podobnie i pęcherzyk mial podobne wymiary,ale później okazało się że tuszył i pękł przy 24mm😊 niestety ciąży z tego nie było, a teraz miałam 3 dominujące,ale jeden był już naprawdę spory bo 25mm,więc dostałam zastrzyk ovi(17mm i 18mm tamte) Na Twoim miejscu poszłabym na USG w pn sprawdzić czy pękły🤔😊 trzymam kciuki 🤞Koniecznie daj znać,a wyniki masz jak najbardziej prawidłowe 😊
Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Ja dziś na śniadanko kanapeczki na wypasie,a na obiad owsianke wzielam i pod wieczór siostrzenica będę się zajmować to jakieś gotowe danie ogarnę 😊
Ale na deserek moje drogie kupiłam sobie muffinka wedlowskiego🤩❤️,a jak wiadomo deserek idzie do serduszka❤️,a nie do brzuszka🥰🤩elektro96, Malinowysorbet, Prezesoowa, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
notsobadd wrote:Wiesz, jak czytam o jakimś cieniu to zaczynam się zastanawiać czy on się na pewno pojawi
zdarzyło Ci się wcześniej widzieć jakikolwiek cień?
Miałam cienie tylko w jednym miesiącu, ale to było po ovitrelle i tak znikał ten cień znikał, okres przyszedł trochę później (co u mnie się nigdy nie zdarza). Ginekolog powiedział wtedy, że prawdopodobnie biochem był."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
CoffeeDream wrote:Dziewczyny, może głupie pytanie, ale kiedy zaleca się sprawdzać drożność? Przy jakichś słabszych wynikach czy to w ciemno się sprawdza po prostu?
Nie jestem w temacie 🙈
Drożność powinna być zrobiona zrobiona przed rozpoczęciem stymulacji lub po 1-2 bezskutecznych stymulacjach; nie można ładować w kogoś hormonów w ciemno, gdyby okazało się; że jajowody są niedrożne.
Jak dla mnie do drożność powinna być zrobiona stosunkowo szybko; gdy jednak to ciąża się nie pojawiaCoffeeDream, notsobadd, Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
A jeśli chodzi o badania to jak kiedyś pisałam ja robiłam co cykl wg listy(lzej po kieszeni to szlo😁🤭),a nawet przed staraniami niektóre w sumie, żeby eliminować ewentualne problemiki😊 Mi to mega pomagało,bo miałam plan działania 🧐😁 jak stymulacja nie zadziała to do inseminacji 1 badanie mi zostało do zrobienia 😊
@Prezesowa ja badałam homocysteine i mam ok 6,ale od początku przyjmowałam metylowane przez moje mutacje 😬
Wiem,że każda z nas doczeka się tych upragnionych, tłuściutkich kreseczek⏸️ ❤️ Na wyjatkowe momenty warto czekać❤️🩷🧡💛💚💙🩵CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Prezesoowa wrote:Czy mam prawie 36 lat i pierwszy raz w życiu mam zakrwawione spodnie?
I czy mam za pół godziny ważne spotkanie i nie mam jak ani w co się przebrać? Być może
Prezesoowa lubi tę wiadomość
30 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Ej, to ból lewego też mam przy siusianiu zawsze po owulce 😅
Ale ja to już mam w D... te objawy. W tym cyklu czuję zdecydowanie mniej jajniki niż w poprzednim, a i to nie zapowiada się na nic, więc... -
Hejka!
@Majlen, ten kociołek od wczoraj do mnie mówi 🤤
@Pati, kciuki za dzisiejszy, pracowity dzień ✊ Energią niestety się nie podzielę, bo nie mam na stanie 😂 Piękne pazurki ♥️
@Prezezoowa, cieszę się, że spotkanie męża i taty udane 💪 Współczuję problemu z kablem i raną... Trzymam kicki, żeby stan taty poprawił się na tyle, żeby mógł wrócić do domu!
@notsobadd, jak zaczęłam czytać Twoje posta, to właśnie pomyślałam o tarczycy, bo rzeczywiście często ostatnio jesteś bardzo zmęczona. Tak jak piszesz, warto powtórzyć 😉 No i nadal kciuki za pozytyw, 10 dpo to nadal wcześnie 💪✊
@Majuna, współczuję napiętej atmosfery w pracy... Trzymam kciuki, żeby ten czas szybko zleciał ✊
@Leśneintro, wooow, wielki szacun za te 55 minut ♥️
@Majuna, @Speranza, tulę mocno 🫂🫂🫂
@Suzie, noooo, czyli może jeszcze będzie owulacja 💪💪💪
@Zimozielona, 🫂🫂🫂 Myślę, że powinnaś odpocząć, Kochana 😘 Omdlenia brzmią niepokojąco... Często Ci się zdarzają?
@Rachelka, przytulam 🫂🫂🫂
@Malinowysorbet, bardzo mi przykro z powodu bieli i że tak się czujesz 🫂🫂🫂
@CoffeeDream, tulę, 🫂 🫂 🫂 Badanie nasienia to dobry pomysł 😘
@Vienna, mocne kciuki ✊✊✊
@elektro, super, że udało się wziąć wolne 💪 Odpoczniesz 🥰
Update dla @Suzie:
- na śniadanie wjechała pszenna drożdżówka z lukrem i malinami, do tego ciepłe mleczko (idealna dieta przy IO, prawda? 🤭)
- na obiad mamusine schabowe ♥️ Tak, tak przy piątku 😂 Choć nie wiem, czy w moim przypadku się do obiadu nie odmieni i zjem same ziemniaki oraz mizerię 😅
- w weekend chce trochę ogarnąć chatę 🙏 Mam nadzieję, że się uda 😉 Poza tym będę jeszcze dochodzić do siebie, a w niedzielę do teściów
@Prezesoowa, ojeju! To nawet nie wiem, co doradzić... Wiesz, takie wypadki zdarzają się w każdym wieku, serio 😘 Masz możliwość zaprać na szybko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 11:13
Speranza :), notsobadd, CoffeeDream, Vienna, Rachelka23, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Drożność powinna być zrobiona zrobiona przed rozpoczęciem stymulacji lub po 1-2 bezskutecznych stymulacjach; nie można ładować w kogoś hormonów w ciemno, gdyby okazało się; że jajowody są niedrożne.
Jak dla mnie do drożność powinna być zrobiona stosunkowo szybko; gdy jednak to ciąża się nie pojawia
Dziękuję. Weźmiemy to pod uwagę jak zrobimy pozostałe badania 😉 -
Mummy jesteś niesamowita, że pamiętasz co komu odpisać
Ja mam taką sklerozę, że po jednej stronie już nie wiem co do kogo było
elektro96, Prezesoowa, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Mummy jesteś niesamowita, że pamiętasz co komu odpisać
Ja mam taką sklerozę, że po jednej stronie już nie wiem co do kogo było
A to już kiedyś z Mummy pisalysmy, że gdyby nie notatnik, to na pewno by tak gładko nie poszło odpisywanie 😉
Ja polecam notatnik + przeglądarkę. Apki używam tylko do wykresu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 11:17
MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Czy mam prawie 36 lat i pierwszy raz w życiu mam zakrwawione spodnie?
I czy mam za pół godziny ważne spotkanie i nie mam jak ani w co się przebrać? Być może
O nie... 🙈Kładź jakaś bluzę na tyłek 🤪elektro96, Speranza :), Prezesoowa, notsobadd, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość