X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Wypatrywałam Cię dzisiaj!
    Bardzo mi przykro, że biel :( Tulę Cię bardzo mocno, mam nadzieje że mimo wszystko trzymasz się dzisiaj dobrze ♥️

Planuję poryczeć się dopiero jak się okres pojawi, czyli pewnie jutro. Na razie zachowuję uśmiech i resztki godności :D

CoffeeDream lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    20240426-102417.jpg
    Mam cukier z cukrem i nie zawaham się go zjeść na poprawę humoru🥸
    Planów na obiad brak, tak samo jak i na weekend 🤷🏼‍♀️
    Uwielbiam te orzeszki ♥️ cała paczka na raz 🤪

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam dziewczyny, zmieścimy się :D

Malinowysorbet, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    24/02 - USG piersi
    26/02 - PAPP-A
    03/03 - prenatalne
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    preg.png
  • Lavenda Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!

Proszę o zerknięcie swoim okiem:
    https://ibb.co/Ws7FsRs

Górny z dzisiaj, na dole z wczoraj.
    Czyżby pik był jutro?

No i jak z tym kochaniem? Czekać na pozytyw?

Pierwsza córka to był los, a teraz trochę świruję. :D

Dobrego dnia!

M.

27l.

Mamy córkę!
    Maj 2017

10.06.2024 - dwie kreski
    07.09.2024 - 💔 Maksymilian 17tc

30.12.2024 - cb 💔
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Mega słabe, przecież nie możecie ustawiać teraz życia pod mega niezdecydowanych ludzi 🙈 No ale niektórzy tak mają…

Zwłaszcza, że to sezon wakacyjny. To rodzina męża, ja nie mam zamiaru się przejmować, trzeba było wcześniej się określić, a nie obudzić się miesiąc przed, że nie wiedzą kiedy :P

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    24/02 - USG piersi
    26/02 - PAPP-A
    03/03 - prenatalne
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    preg.png
  • notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Planuję poryczeć się dopiero jak się okres pojawi, czyli pewnie jutro. Na razie zachowuję uśmiech i resztki godności :D

Wiesz, jak czytam o jakimś cieniu to zaczynam się zastanawiać czy on się na pewno pojawi :) zdarzyło Ci się wcześniej widzieć jakikolwiek cień?

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavenda wrote:
    Dziewczyny!

Proszę o zerknięcie swoim okiem:
    https://ibb.co/Ws7FsRs

Górny z dzisiaj, na dole z wczoraj.
    Czyżby pik był jutro?

No i jak z tym kochaniem? Czekać na pozytyw?

Pierwsza córka to był los, a teraz trochę świruję. :D

Dobrego dnia!

M.

Może być jutro, może pojutrze. Możecie już zacząć, a od pozytywu to już na pewno.

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    24/02 - USG piersi
    26/02 - PAPP-A
    03/03 - prenatalne
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie festiwal objawów gra już pełną parą 🤪 cyce niedługo eksplodują 💥 uwaga, do tego nawet znalazłam nowy objaw - boli mnie lewy jajnik przy siusianiu 🤪🤣

Gregorka, notsobadd, Malinowysorbet, Prezesoowa, MummyYummy, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Vienna, Zaczarowan, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

30 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @san95 ja miałam podobnie i pęcherzyk mial podobne wymiary,ale później okazało się że tuszył i pękł przy 24mm😊 niestety ciąży z tego nie było, a teraz miałam 3 dominujące,ale jeden był już naprawdę spory bo 25mm,więc dostałam zastrzyk ovi(17mm i 18mm tamte) Na Twoim miejscu poszłabym na USG w pn sprawdzić czy pękły🤔😊 trzymam kciuki 🤞Koniecznie daj znać,a wyniki masz jak najbardziej prawidłowe 😊

Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na śniadanko kanapeczki na wypasie,a na obiad owsianke wzielam i pod wieczór siostrzenica będę się zajmować to jakieś gotowe danie ogarnę 😊
    Ale na deserek moje drogie kupiłam sobie muffinka wedlowskiego🤩❤️,a jak wiadomo deserek idzie do serduszka❤️,a nie do brzuszka🥰🤩

elektro96, Malinowysorbet, Prezesoowa, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Wiesz, jak czytam o jakimś cieniu to zaczynam się zastanawiać czy on się na pewno pojawi :) zdarzyło Ci się wcześniej widzieć jakikolwiek cień?

Miałam cienie tylko w jednym miesiącu, ale to było po ovitrelle i tak znikał ten cień znikał, okres przyszedł trochę później (co u mnie się nigdy nie zdarza). Ginekolog powiedział wtedy, że prawdopodobnie biochem był.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziewczyny, może głupie pytanie, ale kiedy zaleca się sprawdzać drożność? Przy jakichś słabszych wynikach czy to w ciemno się sprawdza po prostu?
    Nie jestem w temacie 🙈

Drożność powinna być zrobiona zrobiona przed rozpoczęciem stymulacji lub po 1-2 bezskutecznych stymulacjach; nie można ładować w kogoś hormonów w ciemno, gdyby okazało się; że jajowody są niedrożne.

Jak dla mnie do drożność powinna być zrobiona stosunkowo szybko; gdy jednak to ciąża się nie pojawia ;)

CoffeeDream, notsobadd, Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o badania to jak kiedyś pisałam ja robiłam co cykl wg listy(lzej po kieszeni to szlo😁🤭),a nawet przed staraniami niektóre w sumie, żeby eliminować ewentualne problemiki😊 Mi to mega pomagało,bo miałam plan działania 🧐😁 jak stymulacja nie zadziała to do inseminacji 1 badanie mi zostało do zrobienia 😊
    @Prezesowa ja badałam homocysteine i mam ok 6,ale od początku przyjmowałam metylowane przez moje mutacje 😬

Wiem,że każda z nas doczeka się tych upragnionych, tłuściutkich kreseczek⏸️ ❤️ Na wyjatkowe momenty warto czekać❤️🩷🧡💛💚💙🩵

CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Czy mam prawie 36 lat i pierwszy raz w życiu mam zakrwawione spodnie? :P I czy mam za pół godziny ważne spotkanie i nie mam jak ani w co się przebrać? Być może :P
    To moja trauma czasów gimnazjalnych, serio…

Prezesoowa lubi tę wiadomość

30 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    U mnie festiwal objawów gra już pełną parą 🤪 cyce niedługo eksplodują 💥 uwaga, do tego nawet znalazłam nowy objaw - boli mnie lewy jajnik przy siusianiu 🤪🤣

Ej, to ból lewego też mam przy siusianiu zawsze po owulce 😅
    Ale ja to już mam w D... te objawy. W tym cyklu czuję zdecydowanie mniej jajniki niż w poprzednim, a i to nie zapowiada się na nic, więc...

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

@Majlen, ten kociołek od wczoraj do mnie mówi 🤤
    @Pati, kciuki za dzisiejszy, pracowity dzień ✊ Energią niestety się nie podzielę, bo nie mam na stanie 😂 Piękne pazurki ♥️
    @Prezezoowa, cieszę się, że spotkanie męża i taty udane 💪 Współczuję problemu z kablem i raną... Trzymam kicki, żeby stan taty poprawił się na tyle, żeby mógł wrócić do domu!
    @notsobadd, jak zaczęłam czytać Twoje posta, to właśnie pomyślałam o tarczycy, bo rzeczywiście często ostatnio jesteś bardzo zmęczona. Tak jak piszesz, warto powtórzyć 😉 No i nadal kciuki za pozytyw, 10 dpo to nadal wcześnie 💪✊
    @Majuna, współczuję napiętej atmosfery w pracy... Trzymam kciuki, żeby ten czas szybko zleciał ✊
    @Leśneintro, wooow, wielki szacun za te 55 minut ♥️
    @Majuna, @Speranza, tulę mocno 🫂🫂🫂
    @Suzie, noooo, czyli może jeszcze będzie owulacja 💪💪💪
    @Zimozielona, 🫂🫂🫂 Myślę, że powinnaś odpocząć, Kochana 😘 Omdlenia brzmią niepokojąco... Często Ci się zdarzają?
    @Rachelka, przytulam 🫂🫂🫂
    @Malinowysorbet, bardzo mi przykro z powodu bieli i że tak się czujesz 🫂🫂🫂
    @CoffeeDream, tulę, 🫂 🫂 🫂 Badanie nasienia to dobry pomysł 😘
    @Vienna, mocne kciuki ✊✊✊
    @elektro, super, że udało się wziąć wolne 💪 Odpoczniesz 🥰

Update dla @Suzie:
    - na śniadanie wjechała pszenna drożdżówka z lukrem i malinami, do tego ciepłe mleczko (idealna dieta przy IO, prawda? 🤭)
    - na obiad mamusine schabowe ♥️ Tak, tak przy piątku 😂 Choć nie wiem, czy w moim przypadku się do obiadu nie odmieni i zjem same ziemniaki oraz mizerię 😅
    - w weekend chce trochę ogarnąć chatę 🙏 Mam nadzieję, że się uda 😉 Poza tym będę jeszcze dochodzić do siebie, a w niedzielę do teściów

@Prezesoowa, ojeju! To nawet nie wiem, co doradzić... Wiesz, takie wypadki zdarzają się w każdym wieku, serio 😘 Masz możliwość zaprać na szybko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 11:13

Speranza :), notsobadd, CoffeeDream, Vienna, Rachelka23, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Drożność powinna być zrobiona zrobiona przed rozpoczęciem stymulacji lub po 1-2 bezskutecznych stymulacjach; nie można ładować w kogoś hormonów w ciemno, gdyby okazało się; że jajowody są niedrożne.

Jak dla mnie do drożność powinna być zrobiona stosunkowo szybko; gdy jednak to ciąża się nie pojawia ;)

Dziękuję. Weźmiemy to pod uwagę jak zrobimy pozostałe badania 😉

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy jesteś niesamowita, że pamiętasz co komu odpisać :) Ja mam taką sklerozę, że po jednej stronie już nie wiem co do kogo było :D

elektro96, Prezesoowa, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Mummy jesteś niesamowita, że pamiętasz co komu odpisać :) Ja mam taką sklerozę, że po jednej stronie już nie wiem co do kogo było :D

A to już kiedyś z Mummy pisalysmy, że gdyby nie notatnik, to na pewno by tak gładko nie poszło odpisywanie 😉
    Ja polecam notatnik + przeglądarkę. Apki używam tylko do wykresu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 11:17

MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Czy mam prawie 36 lat i pierwszy raz w życiu mam zakrwawione spodnie? :P I czy mam za pół godziny ważne spotkanie i nie mam jak ani w co się przebrać? Być może :P

O nie... 🙈Kładź jakaś bluzę na tyłek 🤪

elektro96, Speranza :), Prezesoowa, notsobadd, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ