Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Nie robiłam właśnie 🙁 Po prostu nie chciałam się nakręcać przez pierwsze miesiące. Myślałam, że może szybciej zaskoczy, ale no niestety...
Przeraża mnie ta latania po lekarzach 🙈
Nie wiem też jak mój zareaguje. Nie to, że się obrazi... Tylko on to raczej dalej będzie podchodził optymistycznie do tematu. Chyba, że się mylę... W tym cyklu pokładaliśmy wielkie nadzieje, więc może pójdzie i nie będzie za wiele komentował.
Pewnie pojadę i zrobię, żeby mieć już tu jakąś jasność.
Faktycznie 5 cs to jeszcze króciutko, ale jeśli nie daje Ci to spokoju to naprawdę warto. Poza tym wydaje mi się, że takie badania powinna zrobić choć raz każda kobieta, żeby mieć pogląd na swoje hormony
Oczywiście jeśli ma Cię to niepotrzebnie nakręcić to nie odbierz tego tak, że Cię namawiam, też bez sensu żebyś dokładała sobie presji. A latanie po lekarzach to faktycznie nic przyjemnego, wiem coś o tym, ale u mnie sytuacja niestety tego wymaga, u Ciebie może być zupełnie inaczejCoffeeDream, Prezesoowa, elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:A jakie są widełki przy testosteronie?
10 - 75 ng/dl a ja mam 59,1
https://ibb.co/72nzgQgPrezesoowa lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
24.02 - monitoring
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
notsobadd wrote:Faktycznie 5 cs to jeszcze króciutko, ale jeśli nie daje Ci to spokoju to naprawdę warto. Poza tym wydaje mi się, że takie badania powinna zrobić choć raz każda kobieta, żeby mieć pogląd na swoje hormony
Oczywiście jeśli ma Cię to niepotrzebnie nakręcić to nie odbierz tego tak, że Cię namawiam, też bez sensu żebyś dokładała sobie presji. A latanie po lekarzach to faktycznie nic przyjemnego, wiem coś o tym, ale u mnie sytuacja niestety tego wymaga, u Ciebie może być zupełnie inaczej
Doskonale rozumiem Twoje intencje i gdybym była u siebie na miejscu w tym dniu, to nawet bym się nie zastanawiała. Po prostu nie chce mi się tam kombinować, ale zapewne pojadę i zrobię. Co by mieć jakieś rozeznanie nawet w przypadku tego estradiolu, który mógłby być niższy, bo 7dpo to tak na granicy.
Dziękuję za wsparcie 🫂🩷notsobadd lubi tę wiadomość
-
Przytulam za biele, ale w niektórych przypadkach może jeszcze jest nadzieja...
Rachelka23, CoffeeDream, Gregorka, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Pati2804 wrote:Pokaz pokaż 😁😘
Coś takiego wyszło 🙈
Chociaż tutaj są dziwne wartości, bo poniżej 36 nie miałam w ogóle, ale mniejsza, chodzi o wykres a nie dokładne liczby 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 08:48
Miś, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
CoffeeDream wrote:Doskonale rozumiem Twoje intencje i gdybym była u siebie na miejscu w tym dniu, to nawet bym się nie zastanawiała. Po prostu nie chce mi się tam kombinować, ale zapewne pojadę i zrobię. Co by mieć jakieś rozeznanie nawet w przypadku tego estradiolu, który mógłby być niższy, bo 7dpo to tak na granicy.
Dziękuję za wsparcie 🫂🩷
Ja nadal wierzę, że nie będzie takiej konieczności i coś tam się w najbliższych dniach pokaże na tym teście 😘Prezesoowa, CoffeeDream, Zbuntowana, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dzień dobry
Ściskam za wszystkie smutki od rana 🫂
Widzę, że maj będzie dla nas miesiącem pod znakiem drożności 😁 cieszę się, że nie będę sama ♥️Zaczarowan, CoffeeDream, Rachelka23, notsobadd, Zbuntowana, Gregorka, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Nie jestem w temacie 🙈Prezesoowa, CoffeeDream, Gregorka lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja mimo iż starania zawieszone postanowiłam pociągnąć ten monitoring do końca. Pierwszy raz robiłam pełny tak z czystej ciekawości. I ogólnie to jestem zdziwiona.
12 dc pęcherzyk 17mm endometrium 8mm
14 dc pęcherzyk 21 mm endometrium 9mm
16 dc pęcherzyk nadal 21 mm endometrium 11mm
Nie wiem dlaczego nie pękł, nie wiem dlaczego nie rośnie. Lekarz nie potrafił odpowiedzieć na moje pytanie. Wydaje mi się, że taki 21mm powinien już pęknąć, a jeśli nie to chociaż w ciągu 2 dni przyrosnąć delikatnie. Miałyście taką sytuację? Czym to może być spowodowane? 🤔 -
Jak teraz nie wyszło to kolejny mój plan to sprawdzenie hormonów, potem w kolejnym etapie chce sprawdzić witaminy, a potem idę do ginekologa (pójdę po pół roku starań). Jak minie pół roku to wtedy mąż (sam zaproponował) idzie na badanie nasienia.
CoffeeDream, elektro96 lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
san95 wrote:Hej kochane ❤️
Ja mimo iż starania zawieszone postanowiłam pociągnąć ten monitoring do końca. Pierwszy raz robiłam pełny tak z czystej ciekawości. I ogólnie to jestem zdziwiona.
Nie wiem dlaczego nie pękł, nie wiem dlaczego nie rośnie. Lekarz nie potrafił odpowiedzieć na moje pytanie. Wydaje mi się, że taki 21mm powinien już pęknąć, a jeśli nie to chociaż w ciągu 2 dni przyrosnąć delikatnie. Miałyście taką sytuację? Czym to może być spowodowane? 🤔🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Prezesoowa wrote:A byłaś już kiedyś na monitoringu? Nie masz zespołu LUF?
Byłam, ale na niepełnym tzn poprzednio byłam już po owulacji i było ciałko żółte i płyn w zatoce plus wzrost temp i progesteron na poziomie 19-22Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Rachelka23 wrote:A badałaś progesteron? Dziwne, że lekarz nic konkretnego nie powiedział.
-
Ja drożność zamierzam robić z lipiodolem pewnie w czerwcu, bo w maju czeka mnie biopsja endometrium.
Podobno wykorzystanie lipiodolu zwiększa szanse na zajscie w ciążę i jest bardziej skuteczne.
Tylko nie wiem ile w tym prawdy 😅. Na pewno jest droższe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 09:36
Speranza :), Rachelka23 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Prezesoowa wrote:Przy zespole LUF progesteron się "normalnie" wydziela, ale to widocznie jednorazowa historia. Może jeszcze pęknie, chociaż sama nie wiem. Jest opcja, że lekarz źle zmierzył? Wybierasz się jeszcze raz, żeby sprawdzić czy pęknie?
Raczej nie, jak patrzę na zdjęcie z usg to nie wydaje mi się, żeby źle zmierzył. Pójdę chyba w poniedziałek/wtorek zobaczyć jak tam wygląda sytuacja, bo jestem cholernie ciekawa jak się to zakończy. Z ciekawości zrobiłam owulaka i jest mega pik. Ogólnie jestem durna, bo poszłam do niego bez poprzednich zdjęć, a 2 poprzednie robiła inna doktor, ale w tej samej klinice. No i powiedział, że ciężko mu powiedzieć nie widząc poprzednich zdjęć. Nie wiem dlaczego ja ich nie zabrałam, naprawdę. Nie pomyślałam nawet o tym. -
san95 wrote:Hej kochane ❤️
Nie wiem dlaczego nie pękł, nie wiem dlaczego nie rośnie. Lekarz nie potrafił odpowiedzieć na moje pytanie. Wydaje mi się, że taki 21mm powinien już pęknąć, a jeśli nie to chociaż w ciągu 2 dni przyrosnąć delikatnie. Miałyście taką sytuację? Czym to może być spowodowane? 🤔
Edit ostatnio miałam taka sytuację że dziwny okres w grudniu potem badslqm betę 5.3 i ciąży było brak testy biale jak poszłam do gin to że 100 razy oglądała badania.. I pęcherzyk ale okazało się że torbiel się zrobiła... I dostałam leki... dup przez 3 cykle..tylko ja jestem stara więc mam trochę inaczej niż młode kobitki... I przygody z mięśniakami... mam się umówić na lipca na kontrolę... a narazie mam się nie denerwować i działać...
Prezesowa współczuję sytuacji w pracy... zawszevdra ryja jak czegoś nie umieją... żeby zastraszyć miej ja w dupie...
Trzymam kciuki zavtestujace ... I przytulam za biele..
Suzi coś się dzieje trzymam kciuki...
A ja dziś miałam zamiar siknac mimo że jest pr,ed małpa ale mąż za długo się grzebał i jakoś. Ie wyszło.... małpa lanowo na poniedziałek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 09:47
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Vienna wrote:Krew już spuszczona, wyniki po południu 😊 trzymajcie proszę kciuki żeby beta rosła 😍❤️🥹
Są już trzymane!Vienna lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie