Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Rachelka23 wrote:
O kochana, te wyniki to aż mnie zmiotły z planszy 😀 chyba powiem, żeby mój maz tez poszedł do invimedu, bo widzę ze są fajniejsze i bardziej szczegółowe niż w bocianieGregorka, pp2018, Rachelka23 lubią tę wiadomość
👩31l.
👱♂️34l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
27cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: ciężki OAT
beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰 -
Dzień dobry, u mnie biel aż bije po oczach 👀
Niby dopiero 10 dpo, ale chyba straciłam całkiem wiarę w powodzenie misji 😂
Ale mam pytanie z innej beczki - skończył mi się euthyrox i nie wiem czy dostanę dzisiaj receptę. Mogę wziąć od koleżanki letrox i wziąć po prostu po pół tabletki do poniedziałku? 🤔👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Rachelka, wyniki męża bardzo fajne! Żaden problem w Tobie. Proszę tak o sobie nie mówić. ✊🏻
Notsobad, 10dc to wcześniej więc dużo szansy jeszcze jest kochana 🤞🏻✊🏻
Kciuki za testujące i wizytujące ✊🏻
Niech to będzie dobry dzień ♥️notsobadd, Rachelka23, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Dzień dobry! 🌸
Gregorka, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:No to jeszcze wcześnie także czekamy na powtórkę ✊🏻
A co do euthyroxu to możesz jak najbardziej
Nawet dobrze to przyjęłam, takie spojrzenie na test i „meh, jak zawsze mnie nie zaskoczyłeś” 😂
Trzymam mocno kciuki za resztę, poprawcie mój wynik! 🤞🏻😘Prezesoowa, CoffeeDream, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyRachelka, super wyniki!
Notsobad 🫂 ale to dalej dopiero 10 dpo! Nie tracimy nadziei póki nie ma malpy 🍀
Trzymam dzisiaj kciuki za wszystkie potrzebujace 🍀
Pati, u mnie to samo dziś 😵💫 kilka razy w nocy się przebudzałam, a potem i tak pobudka przed 6 😵💫Prezesoowa, notsobadd, Rachelka23, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Dzień dobry, u mnie biel aż bije po oczach 👀
Niby dopiero 10 dpo, ale chyba straciłam całkiem wiarę w powodzenie misji 😂
Ale mam pytanie z innej beczki - skończył mi się euthyrox i nie wiem czy dostanę dzisiaj receptę. Mogę wziąć od koleżanki letrox i wziąć po prostu po pół tabletki do poniedziałku? 🤔notsobadd lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Dziewczyny, dzisiaj wystąpił skok temperatury o jakieś 0,25. Takiej temperatury nie miałam do tej pory, czyli coś się zadziało 🙏
notsobadd, Prezesoowa, Leśneintro, Vienna, Liyss🧚🏻, Rahia, pp2018, KejtKa, Zimozielona, Zaczarowan, Rachelka23, CoffeeDream, Chmurka21, Pati2804, grazka0022, elektro96, ultramaryna_, Zbuntowana, Speranza :), MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Dziewczyny, dzisiaj wystąpił skok temperatury o jakieś 0,25. Takiej temperatury nie miałam do tej pory, czyli coś się zadziało 🙏
Czyli jajnik wczoraj nie kłamał 👌
Będzie testowane 😃Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Kciuki za testujące. Ja dokupiłam pinki sobie bo tamte testy to jakieś niewydarzone mimo że z apteki. Tylko pinkowi ufam.
No i za niedługo zacznę nowy cykl:) 11-13dpo i negatywny i biały jak śnieg!
Nawet nie ma co doszukiwać się cieni. W poniedziałek posiew i za tydzień sono hsg a po drodze całe pakiety hormonalne. Tak więc kolejny miesiąc walczę dalej.
Wzięłam kilka dni mniej pracy w maju. Może to kwestia że pracuję codziennie od pon do soboty od rana do nocy? Widać że rodzina cierpi. I stąd może te moje omdlenia. Jak robot. Liczę też że cykle wrócą do normy u mnie bo te ostatnie owulacje w 6-7dc są męczące. Może w cale ich nie ma? -
Kobietki, chce się w końcu umówić na drożność i zrobię ją chyba prywatnie. Moja gin poleciła mi jedną lekarkę, która to wykonuje, ale widzę że wykonuje metodą HyCoSy. Czy to jest coś innego niż HSG?
Zaczarowan lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dzień dobry 🌹 wpadłam się tylko przywitać i życzyć szczęścia dla testujących i na wizytach 😘
Uciekam zaraz do spania po pracy, ale najpierw bułeczka z awokado 😋Prezesoowa, CoffeeDream, Vienna, KejtKa, Pati2804, Zbuntowana, Majuna lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dziewczyny, które robią heparynę mam jeszcze pytanie.
Czy zawsze trzeba robić raz z jednej strony a raz z drugiej czy nie ma to znaczenia? Czy jeśli mam siniaki to mogę się wbijać w te siniaki? I czy to ma być minimum 5 cm od pępka a może być też dalej?
Z każdym zastrzykiem jest lepiej, natomiast siniaki mi się porobiły ale wiedziałam, że tak będzie 🙈 Powiem Wam, że pierwszy zastrzyk wyszedł idealnie- żadnego śladu i siniaka 😅Zbuntowana lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
notsobadd wrote:Kobietki, chce się w końcu umówić na drożność i zrobię ją chyba prywatnie. Moja gin poleciła mi jedną lekarkę, która to wykonuje, ale widzę że wykonuje metodą HyCoSy. Czy to jest coś innego niż HSG?
Ogólnie pamiętaj że hsg to wyzwanie organizacyjne. Posiew z szyjki musi być przez okresem a badanie przed owulacja. Do tego musi przyjść wynik posiewu.
Ja musiałam robić na chlamydie oraz posiew bakterie i grzyby. I mnie załatwił ten drugi posiew stąd kolejna próba posiewu w pon
I cytologia sprzed rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 07:35
notsobadd lubi tę wiadomość
-
Cześć wam 3mam mocno kciuki za testujące i wizyty oraz badania🤞🤞🤞
u mnie powinien być spadek temp a tu nagle wyskoczyło 37,3 hmmm nie ogarniam tego cyklu w sobotę powinnam dostać 🙊 a ta wczorajsza temp mnie zaskoczyła po tej jaśniejącej kresce .... ale nie testuje szkoda testów może infekcja jakas będzie. Ja dziś kolejny szalony dzień więc się pewnie znowu nie odezwę ale duchem jestem z wami. Już chyba zaczyna schodzi pelnia powinno spać się lepiej bo ja już szczerze mówiąc mam dośćRachelka23, Zbuntowana, Majuna lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Zimozielona wrote:Kciuki za testujące. Ja dokupiłam pinki sobie bo tamte testy to jakieś niewydarzone mimo że z apteki. Tylko pinkowi ufam.
No i za niedługo zacznę nowy cykl:) 11-13dpo i negatywny i biały jak śnieg!
Nawet nie ma co doszukiwać się cieni. W poniedziałek posiew i za tydzień sono hsg a po drodze całe pakiety hormonalne. Tak więc kolejny miesiąc walczę dalej.
Wzięłam kilka dni mniej pracy w maju. Może to kwestia że pracuję codziennie od pon do soboty od rana do nocy? Widać że rodzina cierpi. I stąd może te moje omdlenia. Jak robot. Liczę też że cykle wrócą do normy u mnie bo te ostatnie owulacje w 6-7dc są męczące. Może w cale ich nie ma?
Wiesz co.. może tak rzeczywiście być. Ile już się staracie o maluszka? Myślałaś może o monitoringach? Wiem, że to kosztuje, ale nawet pójść na kilka takich wizyt, ginekolog napewno też popracuje nad twoim cyklem i zobaczysz kiedy zazwyczaj będziesz miała owulacje.
Z drugiej strony można to zrobić nawet ze względu na Twój stan psychiczny, gdy masz pewność, że ta owulka nastąpiła i wiesz kiedy, to też jakoś lżej na serduszku 🫂🫂
Zwłaszcza jak ma się PCOS to te badanie testami w ogóle nie ma sensu, bo LH cały czas jest w górze