X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kobietki, chce się w końcu umówić na drożność i zrobię ją chyba prywatnie. Moja gin poleciła mi jedną lekarkę, która to wykonuje, ale widzę że wykonuje metodą HyCoSy. Czy to jest coś innego niż HSG?

Super! Cieszę się, że się decydujecie na HSG i mam nadzieje, że zaowocuje to kolejnymi bobasami ❤️😘

notsobadd, Zbuntowana, Speranza :) lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta

Wiem, że nie powinnam obwiniać siebie, ale już tak mam, że wszędzie szukam przyczyny. I niestety to u mnie wyniki badań nie są idealne. 😏Ale może tak ma być.

Melduję, że bielsze, niż Vizir. Więc da się... 🧻
    Dziś spadek temp. o 0.1 do 36.82. Za 2 dni 🙈. Tym samym w długi tydzień majówkowy wejdę z nowym cyklem.

@zimnozielona 🫂 Człowiek to nie robot. Nie powinien brać na siebie za dużo. Mam nadzieję, że kilka wolnych, majowych dni pozwoli Ci odpocząć przynajmniej odrobinę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 07:51

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Super! Cieszę się, że się decydujecie na HSG i mam nadzieje, że zaowocuje to kolejnymi bobasami ❤️😘

Ja robiłam w Nowym Porcie (Gdansk), w klinice Bałtyckiej u p.Andrzeja Kmieć i płaciłam za posiew z 30 złotych bodajże + konsultacja, jak i HSG z 1100 złotych. Polecam też i go, super sympatyczny i delikatny 😊

notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    Cześć dziewczęta

Wiem, że nie powinnam obwiniać siebie, ale już tak mam, że wszędzie szukam przyczyny. I niestety to u mnie wyniki badań nie są idealne. 😏Ale może tak ma być.

Melduję, że bielsze, niż Vizir. Więc da się... 🧻
    Za 2 dni 🙈. Tym samym w długi tydzień majówkowy wejdę z nowym cyklem.

Czy wcześniej, jeszcze przed Clostylbegyt (?), miałaś swoje owulacje? Tak patrzę, że stymulowane cykle masz od 3 msc, mówi się że do 6 msc kobieta powinna zajść w ciąże w trakcie indukcji owulacji.

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kobietki, chce się w końcu umówić na drożność i zrobię ją chyba prywatnie. Moja gin poleciła mi jedną lekarkę, która to wykonuje, ale widzę że wykonuje metodą HyCoSy. Czy to jest coś innego niż HSG?
    To jest sono hsg, mniej inwazyjne, niż tradycyjne 🤔 ale efekt ten sam😁 jak ja miałam robione z histero to nie czekali na wyniki posiewów, Cytologię miałam aktualna i prawidłową,a profilaktycznie dostalam antybiotyk na 2 dni przed zabiegiem i 6dc sie odbył😊

notsobadd, elektro96 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Dobrego dnia dla Was!

Tulę mocno za biele, trzymam kciuki, by małpy szybko przychodziły 🫂🫂

Kciuki za powtórkę bety Vienna!😘

Dzisiaj mam wizytę u nowego prowadzącego, który pracuje w szpitalu, tam gdzie chciałabym rodzić. Ciekawa jestem wizyty, opinie ma dobre 🥰
    No i co najważniejsze- co u mojego szkraba.

Tak więc dziewczyny- wizytę mam na 17:20 😂

CoffeeDream, Gregorka, Vienna, Liyss🧚🏻, notsobadd, Anonim1992, Prezesoowa, Pati2804, Suzie, Zbuntowana, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    U mnie ponownie biel na teście. Jutro już nie testuje. Bardzo liczyłam na ten cykl, wczorajszy dzień cały przepłakałam, dzisiaj od rana tez juz zdążyłam się rozpłakać. Bolą mnie oczy, glowa i serce. Nie wiem jak mam się teraz już podnieść. Nie umiem odpuścić ale nie mam też juz sił na nic ...😔

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:30

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🌸

U mnie dziś 10dpo. No i nie wytrzymałam, nasikalam, ale biało 🙄
    Także powoli przygotowuje się na nowy cykl. Tylko nie mam na niego żadnego planu... Zastanawiam się czy nie porozmawiać z mężem, żeby zrobił dla wszystkiego badanie nasienia, bo tak to "wiem, że nic nie wiem" i możemy stać w miejscu przez dłuższy czas.
    Ja z kolei chciałam zrobić wyniki 3dc, ale to wypada 3 maja i nie będę miała jak.
    Nie wiem, na razie totalna pustka w głowie...

Trzymam kciuki za pozostałe testujące ✊ i za dzisiejsze wizyty 🍀🌸

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja się umówiłam na wizytę na 13 maja. Chce w kolejnym miesiącu zrobić sono tez. Czyli w czerwcu. Właśnie czytałam, ze muszę mieć te posiewy, wiec mam nadzieje, ze na wizycie mi to ten lekarz zrobi 🫣

elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Ja robiłam w Nowym Porcie (Gdansk), w klinice Bałtyckiej u p.Andrzeja Kmieć i płaciłam za posiew z 30 złotych bodajże + konsultacja, jak i HSG z 1100 złotych. Polecam też i go, super sympatyczny i delikatny 😊

Ooo, nie wiedziałam, że też jesteś z Trójmiasta :)
    Moja gin mi poleciła też panią dr która pracuje w szpitalu, ale drożność prywatnie robi we Wrzeszczu i kosztuje 800 zł. Napisałam wiadomość czy mam się wcześniej stawić na wymaz czy jak to wygląda, czekam na odpowiedź :) Dziękuję za polecajke 😘

Zaczarowan, elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Ja dziś przebudziłam się o 5:30 i z ciekawości zmierzyłam jaką mam temperaturę (moja stała pora mierzenia to 6:30) i miałam 36,35. I poszłam spać dalej i o 6:40 wyszło mi 36,60. Wpisałam sobie te temperaturę z 6:40, bo po tej 5 to totalnie się nie ruszałam i przerwa w śnie trwała może 1,5 minuty, no ale nie jestem taka na 100% pewna tego wyniku.

To ja czasami mierze po kilka razy jak mam niepewność :) więc jeśli za kolejnym razem wyszło Ci też 36,6 to bym te wzięła pod uwagę.

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Hejka.
    U mnie ponownie biel na teście. Jutro już nie testuje. Bardzo liczyłam na ten cykl, wczorajszy dzień cały przepłakałam, dzisiaj od rana tez juz zdążyłam się rozpłakać. Bolą mnie oczy, glowa i serce. Nie wiem jak mam się teraz już podnieść. Nie umiem odpuścić ale nie mam też juz sił na nic ...😔

Bardzo, bardzo Cię przytulam :( To 11 dpo prawda? Jeszcze się może wszystko wydarzyć… Ale wiem doskonale jakie to trudne, przykro mi bardzo że takie smutki Cię dopadły. Wiesz, że zawsze tu jesteśmy dla Ciebie i podniesiemy do dalszej walki 🫂 ♥️

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Hej 🌸

U mnie dziś 10dpo. No i nie wytrzymałam, nasikalam, ale biało 🙄
    Także powoli przygotowuje się na nowy cykl. Tylko nie mam na niego żadnego planu... Zastanawiam się czy nie porozmawiać z mężem, żeby zrobił dla wszystkiego badanie nasienia, bo tak to "wiem, że nic nie wiem" i możemy stać w miejscu przez dłuższy czas.
    Ja z kolei chciałam zrobić wyniki 3dc, ale to wypada 3 maja i nie będę miała jak.
    Nie wiem, na razie totalna pustka w głowie...

Trzymam kciuki za pozostałe testujące ✊ i za dzisiejsze wizyty 🍀🌸

Przytulam, idziemy łeb w łeb, u mnie też dziś 10 dpo i biel…
    A badania możesz zrobić między 3 a 5 dc więc spokojnie możesz 4 pójść :)

Leśneintro, Prezesoowa, Suzie lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ehh.. kuruj się kochana 😘
    Dzisiaj pełnia była bo widziałam ten księżyc, aż się śmiałam do Męża że może ja wilkołak jestem 😅 a on się pyta czy nie chciało mi się wyć, a ja mu mówię że wyć nie ale jeść tak 🤣🤣
    Dawno tak nie miałam że nie mogłam spać 🤦‍♀️

Ja od 3 dni oczy otwarte około 5 😅 podobnie jak w zeszłym cyklu. Tylko wtedy o 4 🤪

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Przytulam, idziemy łeb w łeb, u mnie też dziś 10 dpo i biel…
    A badania możesz zrobić między 3 a 5 dc więc spokojnie możesz 4 pójść :)

Też przytulam 🫂 Może jeszcze się zaskoczymy?
    No taak, tylko będę wtedy u rodziców i nie chce robić tam badań... wiesz o co chodzi. Ukrywanie tego, a w przychodni może ktoś znajomy będzie. Nie chcę tego, więc będę musiała odpuścić 🙁
    Ewentualnie może pojadę w sobotę do pobliskiego miasta, bo tam jest Diagnostyka.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Też przytulam 🫂 Może jeszcze się zaskoczymy?
    No taak, tylko będę wtedy u rodziców i nie chce robić tam badań... wiesz o co chodzi. Ukrywanie tego, a w przychodni może ktoś znajomy będzie. Nie chcę tego, więc będę musiała odpuścić 🙁
    Ewentualnie może pojadę w sobotę do pobliskiego miasta, bo tam jest Diagnostyka.

Szczerze? Jeśli chcesz wykonać te badania to zrób je teraz jeśli nie zaskoczy… Później będziesz cały miesiąc myśleć o tym, że miałaś okazję, a nie zrobiłaś. Przynajmniej ja bym tak miała, ja muszę działać żeby czuć że nie stoję w miejscu 🙈
    Więc jeśli do tego miasteczka masz niedaleko to może warto? Zrobiłaś już w ogóle te badania? :) One mogą dać wiele odpowiedzi.
    Choć oczywiście trzymam kciuki, żeby to nie było już potrzebne, jutro mamy nową szansę 😘

CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Czy wcześniej, jeszcze przed Clostylbegyt (?), miałaś swoje owulacje? Tak patrzę, że stymulowane cykle masz od 3 msc, mówi się że do 6 msc kobieta powinna zajść w ciąże w trakcie indukcji owulacji.
    Cykl przed Clostilbegyt byłam na monitoringu. Był pęcherzyk przy naturalnej owulacji. Dostałam Ovitrelle. Poza tym robię testy owulacyjne od dość dawna. I mam fizyczne objawy owulacji. Podczas robienia testów owu przed Clostilbegyt miałam owulację 10/12 mies. Zawsze wtedy, kiedy nie było owulki miałam krótsze miesiączki.

Zaczarowan lubi tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Szczerze? Jeśli chcesz wykonać te badania to zrób je teraz jeśli nie zaskoczy… Później będziesz cały miesiąc myśleć o tym, że miałaś okazję, a nie zrobiłaś. Przynajmniej ja bym tak miała, ja muszę działać żeby czuć że nie stoję w miejscu 🙈
    Więc jeśli do tego miasteczka masz niedaleko to może warto? Zrobiłaś już w ogóle te badania? :) One mogą dać wiele odpowiedzi.
    Choć oczywiście trzymam kciuki, żeby to nie było już potrzebne, jutro mamy nową szansę 😘

Nie robiłam właśnie 🙁 Po prostu nie chciałam się nakręcać przez pierwsze miesiące. Myślałam, że może szybciej zaskoczy, ale no niestety...
    Przeraża mnie ta latania po lekarzach 🙈
    Nie wiem też jak mój zareaguje. Nie to, że się obrazi... Tylko on to raczej dalej będzie podchodził optymistycznie do tematu. Chyba, że się mylę... W tym cyklu pokładaliśmy wielkie nadzieje, więc może pójdzie i nie będzie za wiele komentował.

Pewnie pojadę i zrobię, żeby mieć już tu jakąś jasność.

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @coffedream @malinowysorbet
    🫂🫂🫂

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ