Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Korzystaj z czasu z babcią, my z mężem nie mamy już żadnych dziadków
Dojechaliśmy właśnie przed chwilą i przyniosłam na plecach szerszenia 😮 jak mi mąż powiedział co mi siedzi na kapturze to prawie popuściłam w gacie 🫣
Nie wiem czy Ci pomogę tą informacją ale na 99% to była królowa szukająca miejsca na gniazdo, bo się właśnie uaktywniły.Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Zasadziłam dziś swoje pierwsze w życiu drzewo 🥰
Co prawda w sumie to przesadziłam, bo znalazłam małego klonika w lasku, wykopałam i zasadziłam na podwórku, ale zawsze 🤪
Drzewo jest, teraz czas na syna 😅♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2024, 21:02
Rahia, Pati2804, Zaczarowan, Paima, Fermina, Prezesoowa, Gregorka, Malinowysorbet, CoffeeDream, Majuna, Speranza :), Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Korzystaj z czasu z babcią, my z mężem nie mamy już żadnych dziadków
Dojechaliśmy właśnie przed chwilą i przyniosłam na plecach szerszenia 😮 jak mi mąż powiedział co mi siedzi na kapturze to prawie popuściłam w gacie 🫣
Tak! Zdecydowanie trzeba korzystać z tych naszych dziadków póki ich mamy… ja przez ostatni trudny czas babci zauważyłam jak mało czasu im poświęcam. Więc teraz co najmniej raz w tygodniu zabieram ją na spacer, bo po wizycie i dobrze dobranych lekach czuje się dużo lepiej 🤞🏻
Dziś też byłyśmy podreptać i zdecydowanie będę korzystać z tej możliwości częściej, wiem jakie to może być ulotne…Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2024, 21:05
Pati2804, Prezesoowa, Gregorka, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Zasadziłam dziś swoje pierwsze w życiu drzewo 🥰
Co prawda w sumie to przesadziłam, bo znalazłam małego klonika w lasku, wykopałam i zasadziłam na podwórku, ale zawsze 🤪
Drzewo jest, teraz czas na syna 😅♥️notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
Rahia wrote:No to na co czekach , łapaj starego 🤣
Czekam to ja na 🐒, bo paskuda miała być dzisiaj ale chyba jej się rozkład pomylił i opóźniona zajedzie 😂Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Czekam to ja na 🐒, bo paskuda miała być dzisiaj ale chyba jej się rozkład pomylił i opóźniona zajedzie 😂
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
Rahia wrote:W tym stary też mi pomagał , śmiałam się że dawaj bo przebijesz i już będzie. I fakt faktem za kilka godzin przychodziła
Taki jest mój plan na dzisiaj 🤪🤞🏻 bo chcę już zacząć nowy cykl…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Pati2804 wrote:Ja w ogóle nie spałam na brzuchu, no może kiedyś jak mała byłam 🙈 teraz śpię na lewym boku najwięcej bo tak mi wygodnie albo na prawym , na plecach prawie wcale, ale to ciało samo mi tak każe 😅 ogólnie to się kręcę strasznie w nocy i śpię z poduszką między jedna nogą a drugą 🤣 a Ty ?
Ja ogólnie mam wrażliwy brzuch , często mnie pobolewa więc staram się uważać na siebie 🙂 muszę zapytać gina na następnej wizycie czy to normalne ze tak mnie pobolewa dalej brzuch .. no i na następnej wizycie odstawiamy duphaston 🙈
No ja też śpię z poduszką ciążową pomiędzy nogami i z reguły zasypiam na lewym boku, ale potem budzę się z pozycją na brzuchu 😂 Mówię sobie, że organizm sam wie, co robi i jakby dziecku było niedobrze, to pewnie dałoby mi jakiś znak.
Z tym bólem w podbrzuszu to o jakiejś konkretnej godzinie cię boli albo w bardziej intensywne dni? No spytaj może doktora, napewno coś doradzi.. 🫂😘Pati2804 lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Zasadziłam dziś swoje pierwsze w życiu drzewo 🥰
Drzewo jest, teraz czas na syna 😅♥️
Drzewo jest 👍 syn już też w drodze tylko o tym oficjalnie nie wiesz 🤭😄
A może córka 😉
Ja jutro też mam misję ogród 😎
Wszystkie pomidory, papryki, poziomki i kwiaty, które wysiałam muszę poprzesadzać do dużych donic i do ogrodu.
Czyli pół dnia się zejdzie.
A teraz w dodatku nie mogę kucać (dziewczyny w ciąży też tak macie???) bo jak kucnę na kilka minut i się podnoszę to mi czarno przed oczami 🙈notsobadd lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:W takim razie tego Tobie życzę 😘✊🍀🦠
Mój mąż ostatnio mówi do mnie tak "uważaj o czym marzysz, bo marzenia się spełniają" 😁😅😘🍀
… i oby się nie mylił 🤪😘
Mąż szczęśliwy, że będzie synek? ☺️ Faceci zazwyczaj skaczą do sufitu na wieść o synu… chociaż wiadomo, że najważniejsze że zdrowe Maleństwo ☺️Pati2804, Prezesoowa, Malinowysorbet, Majuna lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Paima wrote:Drzewo jest 👍 syn już też w drodze tylko o tym oficjalnie nie wiesz 🤭😄
A może córka 😉
Wszystkie pomidory, papryki, poziomki i kwiaty, które wysiałam muszę poprzesadzać do dużych donic i do ogrodu.
A teraz w dodatku nie mogę kucać (dziewczyny w ciąży też tak macie???) bo jak kucnę na kilka minut i się podnoszę to mi czarno przed oczami 🙈
ooo, ale będziesz miała dużo swoich warzyw i owoców, super 🤩 Dla mnie to już wyższy level, może kiedyś do tego dorosnę, na razie zostanę przy kwiatkach 🤪
Dużo pracy masz przy takich warzywniczku?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Paima wrote:
A teraz w dodatku nie mogę kucać (dziewczyny w ciąży też tak macie???) bo jak kucnę na kilka minut i się podnoszę to mi czarno przed oczami 🙈
No u mnie też ciężko z kucaniem i schylaniem się 😂 -
Vienna wrote:Dobra, jestem po konsultacji. Muszę zluzować majty 😅 pani doktor powiedziała żeby się tym kompletnie nie przejmować, że w jeden dzień beta może przyrastać tyle, a w drugi tyle. I że na pewno przez późną owulacje wiek płodu będzie młodszy więc żeby się też nie przywiązywać do tego 5t, który mi wychodzi z ostatniej miesiączki. Dalej mam brać cyclogest, w poniedziałek przepisze mi następną receptę.
Poleciła mi też inne suple. Prenacaps multi lub z Healthlabs, więc zaraz zamówię 🤣
W ogóle bardzo fajna pani doktor i mam nadzieję że będę u niej prowadzić ciążę ❤️
Jak to powiedział mój mąż śmieszek "Baby still on a board" 🤣
Ekstra! Nie miałam czasu wejść na forum wcześniej, ale tak sobie zakupy układałam w lodówce i myślałam „Boże, żeby u tej Vienny było wszystko w porządku”Vienna lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
27.02 - monitoring
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Paima wrote:Drzewo jest 👍 syn już też w drodze tylko o tym oficjalnie nie wiesz 🤭😄
A może córka 😉
Ja tak mam bez ciąży. 😅 U mnie to sprawka niskiego ciśnienia. Moja norma to takie 60/80 -
Pati2804 wrote:Pytałam się go co on na to że będzie syn a on mówi że dla niego nie miało to znaczenia bo i tak by się cieszył, ważne że zdrowe 😊 ale potem powiedział bardziej w żartach że "fajnie że będzie syn, bo jak dorośnie to też będzie pakował na siłowni tak jak ja" 😅🙈
Najważniejsze to znać swoje priorytety. 🤣🤣🤣notsobadd, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Pytałam się go co on na to że będzie syn a on mówi że dla niego nie miało to znaczenia bo i tak by się cieszył, ważne że zdrowe 😊 ale potem powiedział bardziej w żartach że "fajnie że będzie syn, bo jak dorośnie to też będzie pakował na siłowni tak jak ja" 😅🙈
Jaki ojciec, taki syn… 🤪🙈Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Pati2804 wrote:Najczęściej wieczorami, po całym dniu . Może ja za bardzo biorę do siebie te bóle i one sa normalne ? Jeszcze nie rozróżniam za bardzo bólu od kłucia i ciągnięcia macicy więc może To być powiększanie się bo lekarz ostatnio mówił że może tak być bo macica się rozciąga i jak wspomniałam o boląc to sprawdził ale mówi że nie widzi nic niepokojącego więc pewnie za bardzo wsłuchuje się w swoje ciało I każdy dyskomfort biorę jako potencjalne zagrożenie 🙈 ja czasami czuje takie bulgotanie, dziwne , nie wiem czy to nie to 🤔 tylko ze jelita i dziecko są blisko siebie więc można się pomylić, tym bardziej że to pierwsza ciąża 😅 ale kłucie czuje czasem z jednej strony i wiem że to bobo bo sprawdzałam detektorem ostatnio jak mnie bolało i zawsze był puls w tym bolącym miejscu 😁
Jeśli chodzi o spanie na brzuchu to myślę tak jak Ty, organizm wie co robi i jeśli byłoby coś nie tak to dalby Tobie znak , zresztą spanie na brzuchu raczej nie jest zakazane na takim etapie z tego co kojarzę 🙂 a pytałaś o to lekarza ?
No tak, bo tutaj też pytanie czy to kłucie czy ciągniecie.. jedyne co mogę powiedzieć to, to że takie ukłucia i ciągnące bóle w podbrzuszu są w pełni naturalne. Skoro tylko wieczorami to wydaje mi się, że to pewnie wiesz po całym dniu, może tak ciało odreagowuje.. ale lepiej spytaj. No i też staraj się by za dużo nie analizować, wiadomo komunikaty z ciała są ważne, ale wiesz.. tak nie do przesady 😂🫣
Odnośnie spania na brzuchu to nie gadałam z ginem, ale może poruszę ten temat na najbliższej wizycie 😎
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:ooo, ale będziesz miała dużo swoich warzyw i owoców, super 🤩 Dla mnie to już wyższy level, może kiedyś do tego dorosnę, na razie zostanę przy kwiatkach 🤪
Dużo pracy masz przy takich warzywniczku?
Nie, kompletnie nic , tylko podlewam i jakiegoś chwaścika czasem wyrwę 😉
Wszystko sądzę w skrzyniach więc nie ma też za dużo chwastów i szkodników.
Więcej pracy i dbania mam na etapie siania na rozsady 😃 sadzonki można kupić gotowe ale ja uwielbiam ten etap gdy w lutym mogę wysiać już pory, później inne warzywka od ziarenka 😃
A pomidorki z własnego krzaczka są przepyszne ☺️
Ale ja też zaczęłam trzy lata temu ☺️Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:Kciuki za cykl ✊ dobrze rozumiem, w razie niepowodzenia jeszcze jedna stymulka, potem IUI? Jeśli możesz mi powiedzieć, co jest u Was wskazaniem do IUI? My też troszkę stoimy przed tym wyborem. Teoretycznie pierwszy lekarz nam mówił, że za 3 cykle mamy próbować.
Majuna lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️