X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Korzystaj z czasu z babcią, my z mężem nie mamy już żadnych dziadków :(

Dojechaliśmy właśnie przed chwilą i przyniosłam na plecach szerszenia 😮 jak mi mąż powiedział co mi siedzi na kapturze to prawie popuściłam w gacie 🫣

Nie wiem czy Ci pomogę tą informacją ale na 99% to była królowa szukająca miejsca na gniazdo, bo się właśnie uaktywniły. ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasadziłam dziś swoje pierwsze w życiu drzewo 🥰
    Co prawda w sumie to przesadziłam, bo znalazłam małego klonika w lasku, wykopałam i zasadziłam na podwórku, ale zawsze 🤪
    Drzewo jest, teraz czas na syna 😅♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2024, 21:02

Rahia, Pati2804, Zaczarowan, Paima, Fermina, nick nieaktualny, Gregorka, Malinowysorbet, CoffeeDream, Majuna, Speranza :), Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Korzystaj z czasu z babcią, my z mężem nie mamy już żadnych dziadków :(

Dojechaliśmy właśnie przed chwilą i przyniosłam na plecach szerszenia 😮 jak mi mąż powiedział co mi siedzi na kapturze to prawie popuściłam w gacie 🫣

Tak! Zdecydowanie trzeba korzystać z tych naszych dziadków póki ich mamy… ja przez ostatni trudny czas babci zauważyłam jak mało czasu im poświęcam. Więc teraz co najmniej raz w tygodniu zabieram ją na spacer, bo po wizycie i dobrze dobranych lekach czuje się dużo lepiej 🤞🏻
    Dziś też byłyśmy podreptać i zdecydowanie będę korzystać z tej możliwości częściej, wiem jakie to może być ulotne…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2024, 21:05

Pati2804, nick nieaktualny, Gregorka, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Co prawda w sumie to przesadziłam, bo znalazłam małego klonika w lasku, wykopałam i zasadziłam na podwórku, ale zawsze 🤪
    No to na co czekach , łapaj starego 🤣

notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

01.2025 💙
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rahia wrote:
    No to na co czekach , łapaj starego 🤣

Czekam to ja na 🐒, bo paskuda miała być dzisiaj ale chyba jej się rozkład pomylił i opóźniona zajedzie 😂

nick nieaktualny, Zbuntowana lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Czekam to ja na 🐒, bo paskuda miała być dzisiaj ale chyba jej się rozkład pomylił i opóźniona zajedzie 😂
    W tym stary też mi pomagał , śmiałam się że dawaj bo przebijesz i już będzie. I fakt faktem za kilka godzin przychodziła ;)

01.2025 💙
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rahia wrote:
    W tym stary też mi pomagał , śmiałam się że dawaj bo przebijesz i już będzie. I fakt faktem za kilka godzin przychodziła ;)

Taki jest mój plan na dzisiaj 🤪🤞🏻 bo chcę już zacząć nowy cykl…

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja w ogóle nie spałam na brzuchu, no może kiedyś jak mała byłam 🙈 teraz śpię na lewym boku najwięcej bo tak mi wygodnie albo na prawym , na plecach prawie wcale, ale to ciało samo mi tak każe 😅 ogólnie to się kręcę strasznie w nocy i śpię z poduszką między jedna nogą a drugą 🤣 a Ty ?
    Ja ogólnie mam wrażliwy brzuch , często mnie pobolewa więc staram się uważać na siebie 🙂 muszę zapytać gina na następnej wizycie czy to normalne ze tak mnie pobolewa dalej brzuch .. no i na następnej wizycie odstawiamy duphaston 🙈

No ja też śpię z poduszką ciążową pomiędzy nogami i z reguły zasypiam na lewym boku, ale potem budzę się z pozycją na brzuchu 😂 Mówię sobie, że organizm sam wie, co robi i jakby dziecku było niedobrze, to pewnie dałoby mi jakiś znak.

Z tym bólem w podbrzuszu to o jakiejś konkretnej godzinie cię boli albo w bardziej intensywne dni? No spytaj może doktora, napewno coś doradzi.. 🫂😘

Pati2804 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Drzewo jest 👍 syn już też w drodze tylko o tym oficjalnie nie wiesz 🤭😄
    A może córka 😉

Ja jutro też mam misję ogród 😎
    Wszystkie pomidory, papryki, poziomki i kwiaty, które wysiałam muszę poprzesadzać do dużych donic i do ogrodu.
    Czyli pół dnia się zejdzie.

A teraz w dodatku nie mogę kucać (dziewczyny w ciąży też tak macie???) bo jak kucnę na kilka minut i się podnoszę to mi czarno przed oczami 🙈

notsobadd lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Największe szanse daje stosunek dzień przed owulacją także lepiej działać nie mogliście! :*
    Oby kochana tak było ❤️🤞

Fermina lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    W takim razie tego Tobie życzę 😘✊🍀🦠
    Mój mąż ostatnio mówi do mnie tak "uważaj o czym marzysz, bo marzenia się spełniają" 😁😅😘🍀

… i oby się nie mylił 🤪😘
    Mąż szczęśliwy, że będzie synek? ☺️ Faceci zazwyczaj skaczą do sufitu na wieść o synu… chociaż wiadomo, że najważniejsze że zdrowe Maleństwo ☺️

Pati2804, nick nieaktualny, Malinowysorbet, Majuna lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    A może córka 😉

Wszystkie pomidory, papryki, poziomki i kwiaty, które wysiałam muszę poprzesadzać do dużych donic i do ogrodu.

A teraz w dodatku nie mogę kucać (dziewczyny w ciąży też tak macie???) bo jak kucnę na kilka minut i się podnoszę to mi czarno przed oczami 🙈

ooo, ale będziesz miała dużo swoich warzyw i owoców, super 🤩 Dla mnie to już wyższy level, może kiedyś do tego dorosnę, na razie zostanę przy kwiatkach 🤪
    Dużo pracy masz przy takich warzywniczku?

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:

No u mnie też ciężko z kucaniem i schylaniem się 😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dobra, jestem po konsultacji. Muszę zluzować majty 😅 pani doktor powiedziała żeby się tym kompletnie nie przejmować, że w jeden dzień beta może przyrastać tyle, a w drugi tyle. I że na pewno przez późną owulacje wiek płodu będzie młodszy więc żeby się też nie przywiązywać do tego 5t, który mi wychodzi z ostatniej miesiączki. Dalej mam brać cyclogest, w poniedziałek przepisze mi następną receptę.

Poleciła mi też inne suple. Prenacaps multi lub z Healthlabs, więc zaraz zamówię 🤣

W ogóle bardzo fajna pani doktor i mam nadzieję że będę u niej prowadzić ciążę ❤️

Jak to powiedział mój mąż śmieszek "Baby still on a board" 🤣

Ekstra! Nie miałam czasu wejść na forum wcześniej, ale tak sobie zakupy układałam w lodówce i myślałam „Boże, żeby u tej Vienny było wszystko w porządku”

Vienna lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    A może córka 😉

Ja tak mam bez ciąży. 😅 U mnie to sprawka niskiego ciśnienia. Moja norma to takie 60/80 ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pytałam się go co on na to że będzie syn a on mówi że dla niego nie miało to znaczenia bo i tak by się cieszył, ważne że zdrowe 😊 ale potem powiedział bardziej w żartach że "fajnie że będzie syn, bo jak dorośnie to też będzie pakował na siłowni tak jak ja" 😅🙈

Najważniejsze to znać swoje priorytety. 🤣🤣🤣

notsobadd, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pytałam się go co on na to że będzie syn a on mówi że dla niego nie miało to znaczenia bo i tak by się cieszył, ważne że zdrowe 😊 ale potem powiedział bardziej w żartach że "fajnie że będzie syn, bo jak dorośnie to też będzie pakował na siłowni tak jak ja" 😅🙈

Jaki ojciec, taki syn… 🤪🙈

Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Najczęściej wieczorami, po całym dniu . Może ja za bardzo biorę do siebie te bóle i one sa normalne ? Jeszcze nie rozróżniam za bardzo bólu od kłucia i ciągnięcia macicy więc może To być powiększanie się bo lekarz ostatnio mówił że może tak być bo macica się rozciąga i jak wspomniałam o boląc to sprawdził ale mówi że nie widzi nic niepokojącego więc pewnie za bardzo wsłuchuje się w swoje ciało I każdy dyskomfort biorę jako potencjalne zagrożenie 🙈 ja czasami czuje takie bulgotanie, dziwne , nie wiem czy to nie to 🤔 tylko ze jelita i dziecko są blisko siebie więc można się pomylić, tym bardziej że to pierwsza ciąża 😅 ale kłucie czuje czasem z jednej strony i wiem że to bobo bo sprawdzałam detektorem ostatnio jak mnie bolało i zawsze był puls w tym bolącym miejscu 😁

Jeśli chodzi o spanie na brzuchu to myślę tak jak Ty, organizm wie co robi i jeśli byłoby coś nie tak to dalby Tobie znak , zresztą spanie na brzuchu raczej nie jest zakazane na takim etapie z tego co kojarzę 🙂 a pytałaś o to lekarza ?

No tak, bo tutaj też pytanie czy to kłucie czy ciągniecie.. jedyne co mogę powiedzieć to, to że takie ukłucia i ciągnące bóle w podbrzuszu są w pełni naturalne. Skoro tylko wieczorami to wydaje mi się, że to pewnie wiesz po całym dniu, może tak ciało odreagowuje.. ale lepiej spytaj. No i też staraj się by za dużo nie analizować, wiadomo komunikaty z ciała są ważne, ale wiesz.. tak nie do przesady 😂🫣

Odnośnie spania na brzuchu to nie gadałam z ginem, ale może poruszę ten temat na najbliższej wizycie 😎

Pati2804 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    ooo, ale będziesz miała dużo swoich warzyw i owoców, super 🤩 Dla mnie to już wyższy level, może kiedyś do tego dorosnę, na razie zostanę przy kwiatkach 🤪
    Dużo pracy masz przy takich warzywniczku?

Nie, kompletnie nic , tylko podlewam i jakiegoś chwaścika czasem wyrwę 😉
    Wszystko sądzę w skrzyniach więc nie ma też za dużo chwastów i szkodników.
    Więcej pracy i dbania mam na etapie siania na rozsady 😃 sadzonki można kupić gotowe ale ja uwielbiam ten etap gdy w lutym mogę wysiać już pory, później inne warzywka od ziarenka 😃

A pomidorki z własnego krzaczka są przepyszne ☺️
    Ale ja też zaczęłam trzy lata temu ☺️

Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2025, 22:01

Majuna lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ