Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dobra, jestem po konsultacji. Muszę zluzować majty 😅 pani doktor powiedziała żeby się tym kompletnie nie przejmować, że w jeden dzień beta może przyrastać tyle, a w drugi tyle. I że na pewno przez późną owulacje wiek płodu będzie młodszy więc żeby się też nie przywiązywać do tego 5t, który mi wychodzi z ostatniej miesiączki. Dalej mam brać cyclogest, w poniedziałek przepisze mi następną receptę.

Poleciła mi też inne suple. Prenacaps multi lub z Healthlabs, więc zaraz zamówię 🤣

W ogóle bardzo fajna pani doktor i mam nadzieję że będę u niej prowadzić ciążę ❤️

Jak to powiedział mój mąż śmieszek "Baby still on a board" 🤣

Cieszę się bardzo, że lekarka Cie uspokoiła ♥️ Wiem, że takie sytuacje są stresujące i dobrze, że masz wsparcie w niej wsparcie ♥️

Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś tu pisał o gołąbkach? 🤤🤤🤤 Już wiem, co będzie na obiad w niedługiej przyszłości 🤭

Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Cześć dziewczyny, znalazłam trochę siły, żeby dać znać co u mnie. Niestety nasza historia nie kończy się dobrze, ciąża się zatrzymała, serce nie bije i czekam na poronienie. Mam nadzieję, że uda się naturalnie i unikne zabiegu i pobytu w szpitalu, jeśli nie to za 2 tygodnie mam się zgłosić na izbę przyjęć. Być może zabieg od razu byłby łatwiejszy psychicznie, ale moja ginekolog radziła mi poczekać, a ja też wolę przejść to w domu. Wczoraj odstawiłam wszystkie leki, czekam i próbuje nie zwariować.

Bardzo, bardzo mi przykro... Nie mam słów, żeby Cię pocieszyć... Wysyłam Ci mnóstwo siły, trzymaj się, Kochana 🫂

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Czujesz już ruchy bobasa ? 😅 Ja robię rozeznanie kiedy to może najszybciej nastąpić 🙈😘
    Ja zawsze lubiłam gołąbki ale w ciąży są bleee jako jedne z niewielu xd

Wiesz co.. jeszcze nie czuje (chyba), niekiedy takie bulgotanie, ale wydaje mi się, że to jedzonko 😂
    Wspominałam ostatnio, że łożysko mam na przedniej ścianie i doktor stwiedzil na tej podstawie, że stosunkowo późno poczuje ruchy, bo po 22 tyg :(

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Omg mam ochotę zjeść 🥹 a w sumie mam w lodówce zawekowane. Jesz gołąbki same, z chlebkiem czy z ziemniakami? Ja kocham z ziemniakami 🤤

Aaa to smacznego, ale może nie na kolacje, bo będziesz zdychać 😂😂 nie.. my z chlebkiem jemy, ale z ziemniakami jedliśmy w domu rodzinnym. Pyszotka ❤️

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka To dobre informacje 🥹✊🏻

A małż wrócił z zakupów z frytkami z maca z sosem śmietanowym 🤤🤤 chyba wyczuł, że miałam ochotę na talarki suzie haha

MummyYummy, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jestem. Ja i moje talarki 🤣

Jak jadą talarki to zaklepuję miejsce obok 😃

Suzie lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:57

Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:58

Gregorka lubi tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 13:21

Majuna, Zaczarowan, MummyYummy, Malinowysorbet, Prezesoowa, Fermina, Rahia, Pati2804, Rachelka23, notsobadd, Liyss🧚🏻, Gregorka, CoffeeDream, KejtKa lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Cześć dziewczyny, znalazłam trochę siły, żeby dać znać co u mnie. Niestety nasza historia nie kończy się dobrze, ciąża się zatrzymała, serce nie bije i czekam na poronienie. Mam nadzieję, że uda się naturalnie i unikne zabiegu i pobytu w szpitalu, jeśli nie to za 2 tygodnie mam się zgłosić na izbę przyjęć. Być może zabieg od razu byłby łatwiejszy psychicznie, ale moja ginekolog radziła mi poczekać, a ja też wolę przejść to w domu. Wczoraj odstawiłam wszystkie leki, czekam i próbuje nie zwariować.
    🥲🥲🥲
    Myślimy o Tobie i wspieramy w tym trudnym czasie 🫂 Dbaj o siebie 🫂 Bardzo mi przykro 🥲🫂

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, gratulacje, same dobre wieści! 🥹❤️
    Cześć, Franulku! 👋

Pati2804 lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova - bardzo mi przykro... Tylko tyle mogę napisać, bo pewnie nawet sobie nie umiem wyobrazić przez co przechodzisz. Wszystkie tu Cię wspieramy i myślimy o Tobie 🍀 Czemu to wszystko nie jest prostsze...

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - piękne imię wybraliście dla synka :) Niech rośnie nam Franek :)

Dziewczyny do każdej z Was nie dam rady się odnieść, przeziębienie trwa w najlepsze od piątku i prawie nie ma mnie na forum. Czasem coś zza krzaka podejrze, ale myślę o Was kochane, wspieram I gorąco kibicuje w staraniach. Wjeżdżamy razem w maj i mam nadzieję, że ten miesiąc przyniesie nam wszystkim szczęście i radość.

Prezesoowa dziękuję za kolejny miesiąc twych rządów :D

Zaczarowan, Fermina, Prezesoowa, Pati2804, Rachelka23, notsobadd, Gregorka, Majuna lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Jak jadą talarki to zaklepuję miejsce obok 😃

Zapraszamy, póki co wolne 😎

Paima lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z spaceru, dres przetestowany to teraz chillout. W kwietniu na samych treningach spaliłam 5200 kcal 🥳

Zaczarowan, Prezesoowa, Speranza :), MummyYummy, Pati2804, notsobadd, Liyss🧚🏻, grazka0022, CoffeeDream, Majuna, Vienna lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • bonmer Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się tylko wtrące: cały czas nadrabiam. Dziś jestem na 18 kwietnia - to niesamowite jak niektóre z Was piszą o objawach albo o braku objawów, kiedy będą testować itd. a ja już w stopce widzę że zaraz pojawia się dwie kreski😀

Prezesoowa, Fermina, Majuna, Suzie, Pati2804, notsobadd, Gregorka, Vienna lubią tę wiadomość

MTHFR homo PAI-1 homo
    ANA + (ZS)
    Starania o 3 maluszka
    Heparyna od owulacji
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonmer wrote:
    Tak się tylko wtrące: cały czas nadrabiam. Dziś jestem na 18 kwietnia - to niesamowite jak niektóre z Was piszą o objawach albo o braku objawów, kiedy będą testować itd. a ja już w stopce widzę że zaraz pojawia się dwie kreski😀

Czyli masz spoilery 🤣

Pati2804, notsobadd, Gregorka, Majuna lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Platynova powiem tylko tyle żebyś się trzymała kochana. Ogrom smutku i żalu ale pamiętaj że wszystko mija , na wszystko potrzeba czasu 😓
    @Vienna ja też staram się nie denerwować , ale każdy skurczyk każde bulknięcie w brzuchu mnie stresuje. Poprostu pamiętam jak było przy cp😖 gin mi też powiedziała że jest ok. Więc czekamy do poniedziałku. I nic złego się nie wydarzy! Zamykamy te słowa 🤐
    @Majuna ja właśnie w maju miałam podchodzić do inseminacji 😅 u nas bardziej to niepłodność idiopatyczna. Wszystkie wyniki okej ale nie wychodzi A jednak jakaś gwiazdka w niebie zaświeciła. 🌟
    I jeśli cokolwiek pójdzie nie tak to odrazu podchodzimy.

Gregorka, Majuna, Vienna lubią tę wiadomość

01.2025 💙
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ehh ja tez niby mam na przedniej ścianie 🙈 no to sobie poczekamy 🙈😘

No trochę szkoda, nie? Chciałabym już poczuć ruchy, a brzusio mały, ruchów jeszcze nie ma 😂 czasami zapominam, że jestem w ciąży. Pati, a tak z ciekawości, jak śpisz? Zdarza się, że spisz jeszcze na brzuchu?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ