Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Dzień dobry ☀️
Gregorko, Kochana wszystkiego co najpiękniejsze, spełnienia marzeń i maleńkiego lokatora w brzuszku 😍🌷🎂
Witam się w maju - nasze Kochane Mamusie prosimy o nową dawkę wirusków na maj
Ja się jeszcze nie czuję na tyle pewnie ale po pierwszej wizycie będę Wam tu zarażać ile się da!Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:O kurczę, nie zauważyłam, żeby ktoś nam zniknął.. jednak forum na komputerze, a na telefonie to dwie inne bajki
Cieszę się, że jesteś:* będziemy czekać na relację z reakcji 🥰
Z jakiegoś konkretnego powodu obawiasz się negatywnej reakcji ze strony rodzeństwa męża?
No właśnie przy cytatach zwróciło to moją uwagę 🥺 nick nieaktualny coś napisał, a któraś z was cytowała blob 🥺
Hmmm, można powiedzieć, że tak, głównie z uwagi na reakcję na ciążę innej osoby - bliskiej tej, co skończyło się kłótnią i zerwaniem kontaktu (po ponad 20 latach znajomości). Można by podejrzewać, że to reakcja obronna, wiecie, że też by chciała, a nie może, ale z opisu tego zdarzenia, wygląda to tak, że rozmowa zamiast na niej była skoncentrowana na przyszłej mamie i dzieciach… (ogólnie jest bardzo mocny nacisk na „ja” niezależnie od tematu). -
Kejtka, Moskitiery są super 😁 jeszcze jak się ma okna od strony lasu 😂
Maj to piękny miesiąc 😍 niech będzie szczęśliwy dla każdej z nas ♥️KejtKa, Malinowysorbet, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
nick nieaktualny
-
KejtKa wrote:No właśnie przy cytatach zwróciło to moją uwagę 🥺 nick nieaktualny coś napisał, a któraś z was cytowała blob 🥺
Hmmm, można powiedzieć, że tak, głównie z uwagi na reakcję na ciążę innej osoby - bliskiej tej, co skończyło się kłótnią i zerwaniem kontaktu (po ponad 20 latach znajomości). Można by podejrzewać, że to reakcja obronna, wiecie, że też by chciała, a nie może, ale z opisu tego zdarzenia, wygląda to tak, że rozmowa zamiast na niej była skoncentrowana na przyszłej mamie i dzieciach… (ogólnie jest bardzo mocny nacisk na „ja” niezależnie od tematu).
Kejtka, nie jesteś odpowiedzialna za niczyje uczucia i masz prawo się cieszyć swoją ciążą, nawet jeżeli dla kogoś to może być trudne. :* Jeżeli ktokolwiek może pomóc tej osobie i ją zaopiekować to ona sama pracując nad tym, co powoduje takie a nie inne reakcje.KejtKa, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Kejtka, Moskitiery są super 😁 jeszcze jak się ma okna od strony lasu 😂
Maj to piękny miesiąc 😍 niech będzie szczęśliwy dla każdej z nas ♥️
Lasu co prawda nie mam, ale okna sypialni wychodzą mi na wielki kasztan 🙈 więc owady też robią sobie imprezę 🤣Liyss🧚🏻, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Aleee z Was ranne ptaszki 🙈
@Kejtka, dobrze że znowu jesteś, codzienny stan mamusi na wątku nam się nie zgadzał 🤪😘
@Gregorka sto lat, wszystkiego najlepszego! ♥️ Życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń i samych cudownych dni 🥳 baw się dobrze nad morzem!
Dobra, oficjalnie mój okres zaczyna mnie wkurzać, nadal nic 🙄 Test był, seks też, białe majtki wczoraj… ktoś ma jeszcze jakiś pomysł jak małpiszona przywołać? 😂😂😂
Pięknego dnia dziewczyny ♥️KejtKa, Malinowysorbet, Prezesoowa, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Aleee z Was ranne ptaszki 🙈
@Kejtka, dobrze że znowu jesteś, codzienny stan mamusi na wątku nam się nie zgadzał 🤪😘
@Gregorka sto lat, wszystkiego najlepszego! ♥️ Życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń i samych cudownych dni 🥳 baw się dobrze nad morzem!
Dobra, oficjalnie mój okres zaczyna mnie wkurzać, nadal nic 🙄 Test był, seks też, białe majtki wczoraj… ktoś ma jeszcze jakiś pomysł jak małpiszona przywołać? 😂😂😂
Pięknego dnia dziewczyny ♥️
Więcej seksu! U mnie to zawsze działało ale mąż się musi "postarać". 😅notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dzień dobry ☀️
Gregorko, Kochana wszystkiego co najpiękniejsze, spełnienia marzeń i maleńkiego lokatora w brzuszku 😍🌷🎂
Witam się w maju - nasze Kochane Mamusie prosimy o nową dawkę wirusków na maj
🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻🦠🌻
To ja wyślę po wirusku i kwiatku dla każdej z was 😉
Miłego dnia dziewczęta 🌻
Fermina, Rahia, notsobadd, Vienna, Malinowysorbet, Majuna, Majlen, Speranza :), Gregorka, MummyYummy, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jakie lekkie jedzenie na mdłości? Ja w ogóle nie jestem głodna ale muszę coś jeść bo jak nie jem jest gorzej.. tylko nie wiem co lekkiego. Na śniadanie zjadłam chlebek z masłem ale nie wiem ile pociągnę na tym chlebie 😅
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny, jakie lekkie jedzenie na mdłości? Ja w ogóle nie jestem głodna ale muszę coś jeść bo jak nie jem jest gorzej.. tylko nie wiem co lekkiego. Na śniadanie zjadłam chlebek z masłem ale nie wiem ile pociągnę na tym chlebie 😅
U mnie długo długo te bułki ratowały życie z rana 🤭
Chrupki kukurydziane też jakoś pomagały popołudniami.
I u mnie zdecydowanie pomaga późna kolacja. Jak zjem to rano jest lepiej.
Teraz 12tydzień i już jest ok 😉Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny, jakie lekkie jedzenie na mdłości? Ja w ogóle nie jestem głodna ale muszę coś jeść bo jak nie jem jest gorzej.. tylko nie wiem co lekkiego. Na śniadanie zjadłam chlebek z masłem ale nie wiem ile pociągnę na tym chlebie 😅
Próbowałaś wody z imbirem? Pomaga czasami.
Wydaje mi się, że musisz znaleźć "swoje" jedzenie. Dla mnie w pierwszej ciąży to były ziemniaki z keczupem.
Za to jak teraz napisałam o ziemniakach z keczupem to zrobiło mi się niedobrze.😅Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry , witam się z wami z kawusią na balkonie
mąż śpi a ja staram się nie hałasować więc moje przyjaciółki to najlepsza alternatywa
@ Gregorka, wszystkiego co sobie wymarzych. Kochana, żyj pięknie ! 🌹❤🌼
@ był temat powiadomienia rodziców o ciąży. A ja jestem jak to mówi mój mąż z otchłani hadesu. Ciemna strona mocy. Ja nikomu bym nie mówiłanie lubie jak się mną interesują, wypytują, wydzwaniają. Całe szczęście rodzina o tym wie o wszystko pytają męża
temat ciąży poprosiłam żeby narazie zachował w tajemnicy bo jest to dla mnie komfort psychiczny i po 3 miesiącach mogą trąbić o tym w tv
@Kurcze ja nie mam żadnych wielkich objawów jeszcze. Nawet piersi mnie nie bolą 😓 tylko dopiero jak tak mocniej ścisnę. Może jedynie więcej śluzu i co bardziej mokro biegne do toalety bo może krew.... (wiem mam zbyt czarne myśli). Byle do poniedziałku. Myślice żeby iść jutro na betę? Czy jeśli w pon była 360 to w czwartek nie ma już sensu?Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
Rahia wrote:Dzień dobry , witam się z wami z kawusią na balkonie
mąż śpi a ja staram się nie hałasować więc moje przyjaciółki to najlepsza alternatywa
@ Gregorka, wszystkiego co sobie wymarzych. Kochana, żyj pięknie ! 🌹❤🌼
@ był temat powiadomienia rodziców o ciąży. A ja jestem jak to mówi mój mąż z otchłani hadesu. Ciemna strona mocy. Ja nikomu bym nie mówiłanie lubie jak się mną interesują, wypytują, wydzwaniają. Całe szczęście rodzina o tym wie o wszystko pytają męża
temat ciąży poprosiłam żeby narazie zachował w tajemnicy bo jest to dla mnie komfort psychiczny i po 3 miesiącach mogą trąbić o tym w tv
@Kurcze ja nie mam żadnych wielkich objawów jeszcze. Nawet piersi mnie nie bolą 😓 tylko dopiero jak tak mocniej ścisnę. Może jedynie więcej śluzu i co bardziej mokro biegne do toalety bo może krew.... (wiem mam zbyt czarne myśli). Byle do poniedziałku. Myślice żeby iść jutro na betę? Czy jeśli w pon była 360 to w czwartek nie ma już sensu?
Mnie też piersi nie bolą. W 2 ciąży też mnie nie bolały. Nie muszą boleć, po prostuI jestem zdecydowanie twoja strona mocy jeżeli chodzi o informowanie o ciąży. U nas się wszyscy dowiedzą po 12 tygodniu. Wcześniej nie ma tematu. Co do bety, to jak ma Cię uspokoić to idź. Mi wczoraj pomogła bardzo.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry w maju 🌞 oby to był nasz szczęśliwy miesiąc 🧡💚
Gregorka wszystkiego najlepszego, spełnienia najskrytszych marzeń! 😚🥂Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Pójde pójde na tą betę jeszcze raz
Fermina, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej