Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny! Dopiero wstałam.. 😂🫣
Nasz kot wariował po mieszkaniu i musiałam przeprowadzić z nią wychowawczą rozmowę o 2 w nocy. W końcu zamknęłam sypialnie i tyle.. nie wiem co się dzieje, biega jak nie wiem co i jeszcze inne dziwne zdarzenia.
Gregorka życzę dużo radosci i spełnienia marzeń! ❤️
Notsobadd ja robiłam brzuszki i ciepłą kąpiel, zazwyczaj podziałało! 🫂
KejtKa super, że znalazła się okazja, by powiedzieć najbliższym o pięknej nowinie! 😘 Dziadkowie napewno będą wzruszeni! Odnośnie negatywnych rekacji.. powiem Ci, że niestety, ale nie każdy potrafi się cieszyć szczęściem innych. Może łatwo powiedzieć, ale staraj się nie dopuszczać jej energii do siebie.. kiedy tylko poczujesz, że wpływa to na Ciebie, to powiedz coś sama do siebie, coś wspierającego. ❤️❤️
Wiruski na maj! 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Życzę wam z całego serca żeby to był wasz miesiąc, każda z was na to zasługuje 🥰😎🌞Prezesoowa, Suzie, Majlen, Speranza :), Fermina, Majuna, Vienna, MummyYummy, Pati2804, KejtKa, san95, Eniana, Malinowysorbet, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Mnie ona drażni z wieloma rzeczami, bo właśnie czasem wrzuci jakieś takie rewelacje - informacje inne niż wszędzie i nie wyjaśni skąd po co i dlaczego, tylko że wyjaśnia to swoim pacjentom. I rozumiem, bo na tym zarabia, ale po co w takim razie zaczyna temat?
Miałam tak z kilkoma rzeczami i później siedzę po nocach i szukam informacji nie znajdując żadnych podstaw. Wiadomo, że ma dostęp do wielu innych źródeł niż ja, zwykły szaraczek i jeśli ma jakieś wypracowane rozwiązania to spoko, ale wg mnie czasem niepotrzebnie wprowadza zamęt
Wiem, że to nie powinno mieć znaczenia, ale jej głos też mnie irytuje 🙈 i z jednej strony mówi, żeby skonsultować suplementy z lekarzem, a jednocześnie podaje jakieś swoje (?) konkretne preparaty do kupienia 😂Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Ja witaminę D3 biorę zawsze rano po śniadaniu 😀
Ja właśnie też i to od zawsze 😄Smerfetkaa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A może to jest dobry znak, bo miałaś piękny progesteron i on powoli u Ciebie spada, co jest bardzo dobre! Dzięki temu możesz poczekać dłużej, ale w perspektywie 👶🏻 to byłoby bardzo dobrze ✊🏻😚
Może masz rację, nigdy nie badałam wcześniej proga, więc może to po prostu pierwszy cykl z owulacją jakiejś jakości… moje ciało nie przestaje mnie zaskakiwać 🤪
Dopijam Fertistim i lecę do roboty 😄Prezesoowa, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
Smerfetka, Pati dziękuję 😘 muszę próbować ale póki co nic lepiej. A teściowie będą za 3h 😅 dobrze, że im powiemy bo bym nie umiała z takim samopoczuciem ukrywać coś tak ważnego.
Najgorsze jest to, że tak mdli, że tylko leżę a chciałabym coś porobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 01:12
Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy, Gregorka, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Prezesoowa wrote:To tak jak ja! Dopijam i idę ciąć drzewo
A ja już po robocie 😃
Wstałam po 7 i wzięłam się szybko za ogród, bo chciałam się wyrobić przed największym słońcem 🌞🌞🌞
Nieźle już przypieka! 😳
Teraz można spokojnie odpoczywać. 🤭Prezesoowa, Leśneintro, Gregorka, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
@MummyYummy dosłownie patowa. I walka ze sobą co robić.. Cieszę się, że u was to rozwiązało się pozytywnie ❤️
@Smerfetkaa Tak wiem, ale gin powiedziała, że szans raczej nie ma więc się nie nastawiam. Chociaz czytałam, że i ze stosunku 5 dni przed się niektórym udawało 🤷🏻♀️
@Fermina nie wychodziło kiedy próbowaliśmy dzień przed i w dzień owulki i dzień po więc nie wierzę w cud, że 3 dni przed to byłby strzał 🙈
@Prezesoowa Pięknie powiedziane, ja chyba nadal się tego uczę i żyje sobie jakimiś złudzeniami, a to prawda byłby łatwiej i lżej gdyby człowiek potrafił dobrze zinterpretować słowa. Tylko chyba my ludzie tak już mamy, że jak coś jest dla nas niedobre/niewygodne to nie chcemy tego słuchać. Lekarz na przedostatnim monitoringu powiedział, że on jest tak naprawdę w 100% płodny dopiero od może 2 tygodni. No, bo tyle trwa spermatogeneza. Ja u siebie w środę nie zauważyłam płodnego śluzu, może gdzieś wysoko był - nie wiem nie sprawdzałam. No, ale tak jak pisałam. Nie wierzę w to, że mogłoby się udać..
Większych planów nie mam, osiołek wyjeżdża na mecze dziś i w sobotę w piątek też coś tam planuje. Więc majówka tak naprawdę osobno. Dziś wyjście z kuzynką, a tak poza tym to planów brak. Myślę, że spontanicznie może coś wyjść ☺️Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Smerfetka, Pati dziękuję 😘 muszę próbować ale póki co nic lepiej. A teściowie będą za 3h 😅 dobrze, że im powiemy bo bym nie umiała z takim samopoczuciem ukrywać coś tak ważnego.
Liyss- tak na szybko jeszcze gumy miętowe mi na trochę łagodzą mdłości , może i dla Ciebie będzie to okLiyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
1maja, ja w robocie dzisiaj mamy powiedzieć szefowej z koleżanką że jesteśmy w ciąży... ciekawe jak to przyjmie.
U mnie maj wygląda na razie tak:
6.05 police wizyta w klinice, badania i decyzja co dalej,
24.05 wizyta u diabetologa ( jeśli przetrwam do tego czasu)
29.05 wizyta u mojej gin
Pozdrawiam i życzę udanej majówki.Rachelka23, Zbuntowana lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Czy tylko ja biorę: Omega, d3, jod, cynk, l-argininę, qoenzym q10, żelazo, magnez, folian, wiesiołek, nac na raz popijając fertistimem o obojętnie jakiej porze dnia? 🫣🫣🫣 oczywiście w odpowiednie dni biorę więcej lub mniej albo do owulacji tylko niektóre, ale garść na raz i już 😅😅😅 a kiedyś nie potrafiłam połknąć nawet ibupromu 😅
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Czasem z tych najbardziej niemożliwych rzeczy dzieją się cuda. Ja trzymam kciuki, żeby wszystko rozwiązało się najlepiej dla CIEBIE ✊🏻
Dobry spontan nie jest zły (mówi osoba, która lubi mieć wszystko zaplanowane🫣😂), odpocznij, zrelaksuj się, poświęć czas sobiena co dzień mamy zdecydowanie za mało okazji do tego, żeby posłuchać siebie
Udanego wyjścia:* 🍸
Jezu, ja też 🙈 spontaniczność to zdecydowanie ostatnia cecha, którą można by mnie opisać 🤣 jak coś nie idzie zgodnie z planem i harmonogramem to jestem cała chora 🤣Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Czasem z tych najbardziej niemożliwych rzeczy dzieją się cuda. Ja trzymam kciuki, żeby wszystko rozwiązało się najlepiej dla CIEBIE ✊🏻
Dobry spontan nie jest zły (mówi osoba, która lubi mieć wszystko zaplanowane🫣😂), odpocznij, zrelaksuj się, poświęć czas sobiena co dzień mamy zdecydowanie za mało okazji do tego, żeby posłuchać siebie
Udanego wyjścia:* 🍸
Lepiej się nie nastawiać, za jakiś czas samo się rozwiąże. A ja odrzuciłam termometr w kąt i nawet nie myślę o tym, żeby się wsłuchiwać w swoje ciało.
Ja też zawsze lubiłam wszystko planować, a ostatnio i tak nici z planów więc liczę, że spontanicznie wydarzy się coś fajnego. Myślę, że drineczek mnie trochę wyluzuje, bo ostatnio głowa na pełnych obrotach 🫣
Mam nadzieję, że takie będzie 🥰
Dziękuję ❤️Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Nie powinno się łączyć magnezu z żelazem, ani żelaza z cynkiem
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Hej 🌸 Pięknego dnia Wam życzę!
Mnie dziś już z rana powitała 🐒 Wszystko jak w zegarku. Także zaczynam nowy cykl z początkiem maja.
Wczoraj robiłam nawet test, ale tylko dlatego, żeby móc bez wyrzutów wypić piwko po ciężkim dniu. Nie mam więcej testów i też nie przygotowałam się za bardzo na @, bo nie kupowałam tamponów z myślą, że może się jednak uda... 🙄 No nic, mam jeszcze jakieś podpaski. Ale jakoś odzwyczaiłam się od nich i wolę tampony.
@Gregorka Życzę Ci dużo, dużo zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń! 💐🩷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2024, 11:25
Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Hej 🌸 Pięknego dnia Wam życzę!
Mnie dziś już z rana powitała 🐒 Wszystko jak w zegarku. Także zaczynam nowy cykl z początkiem maja.
Wczoraj robiłam nawet test, ale tylko dlatego, żeby móc bez wyrzutów wypić piwko po ciężkim dniu. Nie mam więcej testów i też nie przygotowałam się za bardzo na @, bo nie kupowałam tamponów z myślą, że może się jednak uda... 🙄 No nic, mam jeszcze jakieś podpaski. Ale jakoś odzwyczaiłam się od nich i wolę tampony.
@Gregorka Życzę Ci dużo, dużo zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń! 💐🩷
🫂CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
san95 wrote:Wiem, że magnez i cynk może ograniczać wchłanianie żelaza, ale ja po prostu nie ogarniam brania witamin o różnych porach 🥲 muszę wszystko na raz, bo inaczej zapomnę o połowie 🫣 pytałam osiołka co o tym sądzi, bo on w sumie bardzo bardzo mocno ogarnia suplementy i siedzi w zielarstwie. Powiedział, że nie powinno się, ale nic złego się nie stanie jak połączę. Więc już trudno. 🙈 patrząc na to, że starań nie ma to pewnie w następnym cyklu ograniczę mocno suplementację do tych podstawowych witamin.
Ale to nic trudnego i wchodzi w nawyk. Ja np cynk biorę wieczorem, bo z rana biorę magnez. Akurat żelaza nie przyjmuję, ale jak sobie to rozpiszesz, to później wystarczy się do tego stosowaćz suplementacji pełnej może nie rezygnuj tak od razu. Może jeszcze uda Wam się dogadać.
Swoją drogą, szkoda wielka, że Twój partner tak podchodzi do tematu i nie potrafi wyjaśnić dlaczego jeszcze teraz nie... Ale z drugiej strony nie można zmusić kogoś do czegoś, bo może czuć się nieszczęśliwy z tą decyzją, tak samo jak Ty z jego 😔 ale skoro to Twoje wielkie marzenie to naprawdę ciężko mi coś tu doradzać, bo rozumiem, że jesteś pomiędzy młotem a kowadłem...Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Spoczko. Nastawiona byłam już na jej przyjście 😉 😘
Ja swojej też się raczej spodziewam, a test będzie dla formalności, ale trudno