Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Fermina będzie dobrze. Jestem z tobą. Nie doszukuj się boleści bo teraz wszystko będzie sprowadzać się do jednego. Jeśli nie pojedziesz na sor to byle do jutra i beta🙏🤞❤
Fermina, Zbuntowana lubią tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
Liyss🧚🏻 wrote:Kejtka mam to samo jak coś nie idzie zgodnie z planem 😂
Coffee 🫂 powodzenia w nowym cyklu ✊🏻
Fermina może niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony. Ja kiedyś czytałam, że w trakcie ciąży ale w terminie kiedy miała być @ mogą wystąpić plamienia ale to info z internetu.
Wykąpałam się, umyłam włosy i od razu człowiek lepiej się czuje 🥹
U mnie dziś rosół, puree, mielone, buraki i mizeria a Wy co serwujecie? 😁Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dropsik wrote:
Dropsik jak pięknie.. Wypoczęłaś? 🥰🥰😎
Byliśmy z moim w sierpniu, tak tęsknie za tymi widokami! Super! 😘 -
Fermina wrote:Czy jakby to plamienie się rozkręciło to powinnam jechać na SOR? Mam wrażenie, że jednak zaczyna mnie boleć brzuch. Przyjmą mnie z taką mlodziutką ciążą?
Fermina tak jak dziewczyny radzą albo zadzwoń do gina, albo pójdź na sor. Nie ma co bagatelizować, a napewno poczujesz się spokojniejsza ;*
Bierzesz progesteron?Fermina, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
@notsobadd - a mierzysz temperaturę? Jak u ciebie to teraz wygląda?♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Fermina wrote:Próbuję się do kogoś umówić online. Jeżeli pojawi się krwawienie to lecę na SOR a jeżeli nie to jutro sprawdzę tę betę i proga. Taki jest plan na teraz.
Postaraj się też takiego znaleźć, bo ten komfort jest na prawdę bezcenny.Pati2804, Zaczarowan, Fermina, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
san95 wrote:Nie wiem 🤣 biorę te 10/11 tabletek wrzucam do buzi popijam i płyną 🤣 ale tak jak mówię kiedyś nie potrafiłam połknąć jednego ibupromu i prawie się nim udusiłam, a teraz jakoś tak bez problemu 🫣
Ja naprawdę podziwiam 😂😂san95 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Dropsik ale piękne widoki 🥹 super, że wypoczęliście 😘
Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Dropsik wrote:U mnie lekarz zawsze mówił, że brązowe plamienie to nic strasznego. Dopóki nie ma krwi to się nie martwimy, tak mi mówił. Miałam ten komfort, że lekarz odbierał ode mnie telefony/smsy/maile i wszytko mogłam z nim konsultować.
Postaraj się też takiego znaleźć, bo ten komfort jest na prawdę bezcenny.
No właśnie nie mam stałego ginekologa bo na kontrole chodziłam z pakietu medycznego tak, gdzie było szybciej. Myślę, że poczekam do jutra na badania krwi a dziś będę się obserwować.Dropsik lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Ja robiłam wczoraj i biel, więc to na pewno nie ciąża. zawsze równe 2 tygodnie po potwierdzonej owu dostawałam 🐒, a tu minęło wczoraj i nic i jestem już tak zła, bo mam zacząć stymulację i oczywiście wszystko się musiało popsuć 🙄
Notsobadd jeśli to nie ciąża, to niech 🐒 przylezie i lecimy razem w maj. Ja 20 maja mam już zaplanowana biopsję, do tego czasu jeszcze jakieś badania mam zamiar porobić, więc się będzie działo. Przez te biopsję endometrium i przeziębienie na początku cyklu to raczej sobie wielkich nadziei nie robię, ale kto wie.
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dropsik cudne widoki
dzięki za zdjęcia
mam nadzieję, że porządnie wypoczeliscie
San - aż nie wiem co Ci napisać. Ile ten Twój facet ma lat, że taki niekonkretny? Jesteście po ślubie? Jeśli to zbyt osobiste pytania, to nie odpowiadaj. Martwi mnie Twoja sytuacja, bo sama ładnych parę lat straciłam w związku z kimś takim i teraz duże problemy z zajściem w ciążę. Nie wiem co by było gdyby, ale myślę że lata temu byłoby mi łatwiej.Prezesoowa lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Majlen wrote:@notsobadd - a mierzysz temperaturę? Jak u ciebie to teraz wygląda?
Nie mierzę, za bardzo lubię pospać w weekend.
A u Ciebie cały czas tempka w górze?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Speranza :) wrote:Notsobadd jeśli to nie ciąża, to niech 🐒 przylezie i lecimy razem w maj
. Ja 20 maja mam już zaplanowana biopsję, do tego czasu jeszcze jakieś badania mam zamiar porobić, więc się będzie działo. Przez te biopsję endometrium i przeziębienie na początku cyklu to raczej sobie wielkich nadziei nie robię, ale kto wie.
Na pewno nie ciąża, niemożliwe żeby 14 dpo test nic nie pokazał. Ale najgorsze jest to, że w ogóle nie czuję się okresowo już 2 dzień, PMS odpuścił, czuję się bardziej jak przed owu a nie przed 🐒 oj leci sobie ze mną w kulki ten mój cykl 🥹
Super, że umówiłaś badania, nabrałaś troszkę motywacji? Nie ma co tracić wiary, ostatnio widzę takie cuda na tym forum, że naprawdę widać wszystko jest możliwe 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2024, 13:48
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Pati2804 wrote:Dropsik czy Ty czujesz już ruchy ? Jak tak to od którego tygodnia ? 😊 wczoraj pisałam o tym z Zaczarowan i nie możemy się doczekać i zastanawiam się kiedy jest realna szansa na to 😅
Pati2804, Vienna, Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Nie mierzę, za bardzo lubię pospać w weekend.
A u Ciebie cały czas tempka w górze?
A nie czuję się też na @ ,cycki ani jajniki nie bolą, coś tam tylko dziś czułam jakieś mini ćmienie lewego jajnika, ale ustałoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2024, 13:58
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dropsik wrote:
Dropsik!!!! Ale pięknie!!! 😻 Leżę na huśtawce i myślami jestem tam!! 😻 -
san95 wrote:Wiem wiem tylko jak pracuje na 2 zmiany to wieczorem potrafię zapomnieć wziąć, bo zawsze mam młyn i tak wiesz po prostu wrzucam wszystko na raz 🙈 ale możne uda mi się to ogarnąć jakoś.
Nie wiem czy się uda, bo dla mnie „jeszcze nie teraz” bez odpowiedzi na pytanie, a kiedy to ciężki kawałek chleba. Dam mu chwilę, ale jeśli nic się nie zmieni to będę musiała podjąć tą decyzję i iść dalej bez niego, bo ja z tego marzenia zrezygnować nie potrafię. A on może dziecka chce, ale np jednak nie ze mną tylko nie potrafi mi tego powiedzieć. Najbliższe 2 miesiące będą dla mnie kluczowe.
Kochana, a skąd myśl, że może chcieć dziecka, ale nie z Tobą? 🙁 Nie daj sobie wmówić, że jesteś gorsza czy coś. Skoro z Tobą jest to znaczy, że jesteś wyjątkowa 🩷💐