Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Późne Dzień dobry dziś 🌸 ale od rana cały czas coś.
Mam już wyniki i proszę pomoc mi w interpretacji... Widzę, że TSH lekko podskoczyło, bo ostatnio miałam 1,45 jakoś. Do tego FT3 podwyższone...możliwe, że to niedobór jodu?
Ten estradiol też mnie zastanawia, bo teraz jest niski, a 7dpo zazwyczaj wysoki... 🙁
TSH 2,020 µIU/ml (0,27 – 4,2)
FT3 2,73 pg/ml (2,04 – 4,4)
FT4 1,36 ng/dl (1 – 1,6)
FSH 5,89 mIU/ml
LH 5,35 mIU/ml
Estradiol 18,00 pg/ml faza folikularna 21 - 251 pg/ml
Prolaktyna 15,73 ng/ml (1,2 – 29,93)
Testosteron 32,12 ng/dl (10,83 – 56,94)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2024, 14:19
-
Paima wrote:Ludzie to jednak są paskudni 😐😕
I wiesz, ja jakby wiem, że będzie trzeba badanie nasienia wykonać, ale takie teksty są po prostu paskudne, zwłaszcza że nie wiedzą jakie badania już mieliśmy, a nawet nie wiedzą, że mój mąż chodzi teraz do różnych specjalistów, bo ma jeszcze inne problemy na głowie. Okropne.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
CoffeeDream wrote:Późne Dzień dobry dziś 🌸 ale od rana cały czas coś.
Mam już wyniki i proszę pomoc mi w interpretacji... Widzę, że TSH lekko podskoczyło, bo ostatnio miałam 1,45 jakoś. Do tego FT3 podwyższone...możliwe, że to niedobór jodu?
Ten estradiol też mnie zastanawia, bo teraz jest niski, a 7dpo zazwyczaj wysoki... 🙁
TSH 2,020 µIU/ml (0,27 – 4,2)
FT3 2,73 pg/ml (2,04 – 4,4)
FT4 1,36 ng/dl (1 – 1,6)
FSH 5,89 mIU/ml
LH 5,35 mIU/ml
Estradiol 18,00 pg/ml faza folikularna 21 - 251 pg/ml
Prolaktyna 15,73 ng/ml (1,2 – 29,93)
Testosteron 32,12 ng/dl (10,83 – 56,94)
Tak szczegółowo to ktoś mądrzejszy ode mnie się musi wypowiedzieć 🙈CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Suzie wrote:Tak, że mąż ma trzy koślawe plemniki na krzyż 😒
A to akurat jest taki wątek, gdzie można powiedzieć WSZYSTKO, taki notes wyznań jakby 🙈
Tragedia! Co to za teksty… Suzie, nie przejmuj się.. (przepraszam) debilami 🫤 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:02
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼28
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈
2024:
4x CB 💔💔💔💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Dzięki dziewczyny, złość mi już przeszła na szczęście.
Wybieram się na rower, w planach jest 20 km, jakbym nie wróciła to wiecie co robić xdMajuna, Speranza :), Prezesoowa, Paima, Zaczarowan, Vienna lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
.
Speranza :), Prezesoowa, Zaczarowan, Dropsik, Miś, Pati2804, KejtKa, Vienna lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼28
2024:
4x CB 💔💔💔💔
_____
Suzie wrote:Tak, że mąż ma trzy koślawe plemniki na krzyż 😒
A to akurat jest taki wątek, gdzie można powiedzieć WSZYSTKO, taki notes wyznań jakby 🙈
Siedzę sobie w krzakach od kilku dni i tylko czytam co u Was, ale aż mnie zatrzęsło jak to przeczytałam.
Jedno jest pewne - osoba, które rzuca komuś taki tekst na forum ma też „trzy koślawe na krzyż” ale szare komórki. Dramat jakiś, zero taktu.
@Suzie nie przejmuj się takimi komentarzami, widać że macie z mężem intensywny lekarzowo czas, a do tego tak naprawdę dopiero rozpoczęliście starania, na wszystkie badania przyjdzie odpowiedni czas (albo nie przyjdzie, bo szybciej przyjdą dwie kreski czego Ci życzę 🤞🏻). U nas możesz wylać swoje żale, tu nikt nie wpadnie na pomysł rzucania takimi tekstami :*Speranza :), Prezesoowa, Majuna, Suzie, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Suzi nie przejmuj się takimi durniami... Szkoda to nawet komentować
Notsobadd jak samopoczucie po Aromku?
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Suzi nie przejmuj się takimi durniami... Szkoda to nawet komentować
Notsobadd jak samopoczucie po Aromku?
Godzinę temu wzięłam pierwszą tabletkę także jeszcze nie wiem, ale dziękuję że pytasz, będę raportować 🤪:*
a u Ciebie jak samopoczucie przedowulacyjne?Zaczarowan lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Godzinę temu wzięłam pierwszą tabletkę także jeszcze nie wiem, ale dziękuję że pytasz, będę raportować 🤪:*
a u Ciebie jak samopoczucie przedowulacyjne?
To raportuj jak sytuacja. Ja swoją porcję aromka już skończyłam. Dzisiaj 9dc, więc do owu jeszcze kilka dni. Od jutra chyba zacznę robić testy, żeby wyłapać kiedy się pojawi
. Jakoś tak na spokojnie w tym cyklu. Postanowiłam bardziej skupic się na diecie i ćwiczeniach, bo przez te biopsję 20 maja jakoś sobie wielkich nadziei nie robię w tym cyklu na sukces. Także czuję jakieś takie wyluzowanie w tym temacie. Przyjemna odmiana
.
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Cześć kochane kobietki
Podłącze się do wątku o ovi.
20.04 był zastrzyk i codzienne starania przez 5 dni.
Po 7 dniach zrobiłam test pink z roska strumieniowy blada krecha ale widoczna też dla partnera. Po 10 dniach blada krecha widoczna tylko dla mnie tez pink test z rosska. Dzusiaj 14 dzień zrobiłam inny test strumieniowy i jest znowu z tym że bardzo mocna 2 kreska i już zgłupiałam. Doradźcie proszę czy to może być różnica w "mocy kreski" wynikająca że to inny test ? Czy 14 dnia po ovi to normalna tajka mocna kreska?AnnA -
Prezesoowa wrote:
Ale co by nie bylo to działaj Prezesowa działaj, lepiej więcej niż mniej 😁🤞Prezesoowa, Zaczarowan, KejtKa lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Speranza :) wrote:To raportuj jak sytuacja
. Ja swoją porcję aromka już skończyłam. Dzisiaj 9dc, więc do owu jeszcze kilka dni. Od jutra chyba zacznę robić testy, żeby wyłapać kiedy się pojawi
. Jakoś tak na spokojnie w tym cyklu. Postanowiłam bardziej skupic się na diecie i ćwiczeniach, bo przez te biopsję 20 maja jakoś sobie wielkich nadziei nie robię w tym cyklu na sukces. Także czuję jakieś takie wyluzowanie w tym temacie. Przyjemna odmiana
.
To dobrze, życzę Ci żebyś z takim luzem wytrwała aż do testowanianawet jeśli biopsja pokrzyżuje wam plany co do tego cyklu to najważniejsze, że będziesz kolejny kroczek do przodu w diagnostyce 🤞🏻
Speranza :) lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
.
👨🏼🦱👩💼28
2024:
4x CB 💔💔💔💔
_____
Prezesoowa, też wydaje mi się to jak najbardziej możliwe, a jak ciemnieje to lepiej wtedy robić częściej test niż raz dziennie. Działajcie
.
notsobadd wrote:To dobrze, życzę Ci żebyś z takim luzem wytrwała aż do testowania
nawet jeśli biopsja pokrzyżuje wam plany co do tego cyklu to najważniejsze, że będziesz kolejny kroczek do przodu w diagnostyce 🤞🏻
Wiesz jak to jest, do owu podchodzi się na luzaku, a im bliżej @ zawsze schiza wchodzi 😂 Mam nadzieję, że dociagne z tym luzem do końca cyklu. Poza tym zrobię też to badanie na pasożyty wreszcie. Jutro pierwsza próbka 🤣💩"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Przy okazji dziewczyny - czy któraś z Was robiła może testy na nietolerancje pokarmowe z krwi?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Dziękuję za słowa otuchy, jak będę mieć kryzys to napiszę tutaj 🙈
A tymczasem, wróciłam i chyba przegielam 🫣😂
Majuna, Zaczarowan, Prezesoowa, Speranza :), Gregorka, Dropsik, Pati2804, Fermina lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰