Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny 🥰
Cala majówkę sobie odpoczywałam, potrzebne mi to było. 🙈 dzisiaj mam 8dpo i przypałętała się infekcja, normalnie szlag mnie trafi 😕 też macie tak, że najbardziej podatne na infekcję jesteście kilka dni po owulacji? Bo u mnie to jest już jakaś norma i fatum. Nie wiem co zbadać żeby się tego pozbyć…
W ogóle mam do was pytanie: czy wy macie tak, że jak macie owulację z jednego jajnika to po i tak boli/kłuje was ten drugi? 😳 pierwszy raz się z tym spotkałam, zawsze bolał prawy i to wlasnie on był aktywny. Tym razem owu z lewego, a i tak prawy się odzywa.
U mnie dziś pogoda się psuje niestety, mają być burze - mam nadzieję, że nie, bo to jedna z nielicznych rzeczy, których się boję 😕
Tulę za biele i spadki temp, ale póki nie ma 🐒 piłka w grze! 🤞
Ja właśnie popijam kawkę, a wam życzę miłego dnia ❤️Speranza :) lubi tę wiadomość
-
san95 wrote:Hej dziewczyny 🥰
Cala majówkę sobie odpoczywałam, potrzebne mi to było. 🙈 dzisiaj mam 8dpo i przypałętała się infekcja, normalnie szlag mnie trafi 😕 też macie tak, że najbardziej podatne na infekcję jesteście kilka dni po owulacji? Bo u mnie to jest już jakaś norma i fatum. Nie wiem co zbadać żeby się tego pozbyć…
W ogóle mam do was pytanie: czy wy macie tak, że jak macie owulację z jednego jajnika to po i tak boli/kłuje was ten drugi? 😳 pierwszy raz się z tym spotkałam, zawsze bolał prawy i to wlasnie on był aktywny. Tym razem owu z lewego, a i tak prawy się odzywa.
U mnie dziś pogoda się psuje niestety, mają być burze - mam nadzieję, że nie, bo to jedna z nielicznych rzeczy, których się boję 😕
Ja właśnie popijam kawkę, a wam życzę miłego dnia ❤️
Miałam w tym cyklu infekcję zaraz po owu, nie mogłam z niej wyjść 1.5 tygodnia i widać na suwaczku jak się skończyłoCoffeeDream, Gregorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiś, Suzie 🫂
Suzie, szkoda, że musiałaś naczytać się takich okropnych rzeczy. Następnym razem jak będziesz czuła potrzebę wygadania się , pisz tu 😘 mam wrażenie, że to jedno z niewielu przyjaznych miejsc w sieci 🥺
Prezesoowa, testuj testy i działajcie 😎
Liyss, jak tam? Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej 🥺
Ostatni dzień wolnego 🥺 ale zamierzamy jeszcze skoczyć tu na spacer, potem obiadek i dopiero do domu. Jeszcze zahaczymy po drodze o jakąś czeską Billę, bo wyjeżdżając zostawiłam w lodówce tylko światło 🤣 ciekawa jestem swojego wstawania w tym tygodniu, bo ostatnio sama z siebie budzę się w okolicach 5 🙈 już nie mogę się doczekać czwartkowej wizyty. Wiem, że powinnam się cieszyć z tego, że czuję się w miarę ok, ale brak takich typowych objawów jednak niepokoi 🙈
Gregorka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:Miałam w tym cyklu infekcję zaraz po owu, nie mogłam z niej wyjść 1.5 tygodnia i widać na suwaczku jak się skończyło
Ja zawsze myślałam, że przez te infekcje po owu się może nie udawać, a tu proszę jest zupełnie inaczej 😄
Wczoraj wieczorem czytałam sobie głupoty pt „ze stosunku przed owulacja najczęściej rodzą się dziewczynki” albo „jak owulacja z lewego jajnika to dziewczynki” 🤣🤣🤣 jeszcze trochę dni do 🐒 a mój cykl znów jest zupełnie inny niż poprzedni. Ostatnio miałam tyle energii, że mogłam góry przenosić, a ten z kolei strasznie zamulony jest 😕 i bądź tu mądra.. 😅 -
san95 wrote:Hej dziewczyny 🥰
Ja właśnie popijam kawkę, a wam życzę miłego dnia ❤️
Mnie zawsze bolały dwa na raz, bez monitoringu nie jestem w stanie określić z którego pójdzie jajeczko.AnnA -
Leśneintro wrote:O nie
kurcze, rozumiem, że dziś 10 dpo i 31 dc? Z tego co pamiętam, to Ty masz długie cykle, prawda? Jeżeli faktycznie okres przyjdzie teraz, to coś krótka ta druga faza cyklu
No i wiadomo-jest jeszcze opcja, że to implantacja, ale absolutnie nie chce Cię nakręcać
10dpo i 30dc. Nie wiem czy przyjdzie dzisiaj, na razie nic nie ma... Do okresu mam jeszcze parę dni.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
AnnA wrote:Mnie zawsze bolały dwa na raz, bez monitoringu nie jestem w stanie określić z którego pójdzie jajeczko.
To ja mam zupełnie inaczej, bo czuję zawsze przed i w trakcie jeden. I zawsze był prawy kilka razy sprawdzałam czy to z niego owu i zawsze tak było. Teraz niespodziewanie z lewego choć myślałam, że w ogóle nieaktywny jest. No, ale po owu bolą mnie oba 🤷🏻♀️
A Ty musisz być spokojna, nerwy i stres to największy wróg. Wiem, łatwo mówić, ale nie ma innego wyjścia.. 🫂 -
Jeju, wszystko mnie boli po tym rowerze, na co mi to było 🤣👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
san95 wrote:Ja zawsze myślałam, że przez te infekcje po owu się może nie udawać, a tu proszę jest zupełnie inaczej 😄
Wczoraj wieczorem czytałam sobie głupoty pt „ze stosunku przed owulacja najczęściej rodzą się dziewczynki” albo „jak owulacja z lewego jajnika to dziewczynki” 🤣🤣🤣 jeszcze trochę dni do 🐒 a mój cykl znów jest zupełnie inny niż poprzedni. Ostatnio miałam tyle energii, że mogłam góry przenosić, a ten z kolei strasznie zamulony jest 😕 i bądź tu mądra.. 😅
Ja czytałam, że jak po owu jest infekcja to układ autoimmunologiczny skupia się na niej u mniej przeszkadza zarodkowi (jako ciału obcemu) się zaimplantować. Ale jak jest naprawdę pewnie nikt nie wie. 🙃CoffeeDream, Gregorka, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Żeby.nie znosić jajka.to.zmienie temat na majówkowy ja właśnie wcinam kanapki z pomidorem niestety jeszcze nie swoim na działeczce, pogoda miała się pogorszyć ale słońce daje czadu ostro. Ptaszki dają koncert niesamowity
Suzie, Fermina, Gregorka lubią tę wiadomość
AnnA -
Fermina wrote:Ja czytałam, że jak po owu jest infekcja to układ autoimmunologiczny skupia się na niej u mniej przeszkadza zarodkowi (jako ciału obcemu) się zaimplantować. Ale jak jest naprawdę pewnie nikt nie wie. 🙃
Gdzieś o tej teorii czytałam 🤔
Zobaczymy jak to będzie, ale ja i tak się nie nastawiam na nic, bo skoro nic nie wyszło ze stosunku w dzień owu,dzień przed owu ani dzień po owu to jakoś nie wierzę w to, że wyjdzie ze stosunku 3 dni przed 😅 -
san95 wrote:Gdzieś o tej teorii czytałam 🤔
Zobaczymy jak to będzie, ale ja i tak się nie nastawiam na nic, bo skoro nic nie wyszło ze stosunku w dzień owu,dzień przed owu ani dzień po owu to jakoś nie wierzę w to, że wyjdzie ze stosunku 3 dni przed 😅
Wg mnie prawdopodobieństwo jest duże a Ty zakładasz złe dane.Plemniki na luzie żyją 3 doby i opcją ciąży jest bardzo możliwa. To, że się nie udało dzień po owu ani dzień przed owu w innych cyklach nie zmniejsza prawdopodobieństwa ciąży w tym. Może to po prostu TEN cykl?
Gregorka lubi tę wiadomość
-
AnnA wrote:Żeby.nie znosić jajka.to.zmienie temat na majówkowy ja właśnie wcinam kanapki z pomidorem niestety jeszcze nie swoim na działeczce, pogoda miała się pogorszyć ale słońce daje czadu ostro. Ptaszki dają koncert niesamowity
Ja jeszcze nie byłam na zewnątrz, grzeję się pod kołdrą, ale mam w planach śniadanko na dworze -
Takie śniadanka są najlepsze
Ja śpioch nad śpiochy dzisiaj już od 5 jestem na tarasie xD ale też wczoraj padłam jak przecinak chyba o 19 już mnie nie było i nie pamiętam kiedy zasnęłam
Szkoda że urlop się kończy o 18 zrywka do domu.
Ale jestem dobrej myśli bo drzewa zasadzone xD działka zaplanowany remont łazienki a moim.marzeniem.jest mieszkać na wsi jeszcze jak uda się z małym poerdziochem to będzie cudniei z takim pozytywem wkrosze.jutro na betę
Fermina lubi tę wiadomość
AnnA -
Ja właśnie wstaję, bo aż wstyd 🤣👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Hej 🌸 Jeszcze trochę luzu i trzeba wracać... 🙁 A czeka mnie ciężki tydzień w pracy. Nawet nie chcę myśleć 🙄
@Suzie @Mis Przytulam 🫂
@Pati Widzę, że u Ciebie był reset przy grillu 🩷 Super, dobrze to robi dla głowy ☺️
@Prezesoowa Trzymam kciuki za Wasze działania 😁🔥🤞🤪
Gregorka lubi tę wiadomość
-
KejtKa wrote:Miś, Suzie 🫂
Suzie, szkoda, że musiałaś naczytać się takich okropnych rzeczy. Następnym razem jak będziesz czuła potrzebę wygadania się , pisz tu 😘 mam wrażenie, że to jedno z niewielu przyjaznych miejsc w sieci 🥺
Prezesoowa, testuj testy i działajcie 😎
Liyss, jak tam? Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej 🥺
Ostatni dzień wolnego 🥺 ale zamierzamy jeszcze skoczyć tu na spacer, potem obiadek i dopiero do domu. Jeszcze zahaczymy po drodze o jakąś czeską Billę, bo wyjeżdżając zostawiłam w lodówce tylko światło 🤣 ciekawa jestem swojego wstawania w tym tygodniu, bo ostatnio sama z siebie budzę się w okolicach 5 🙈 już nie mogę się doczekać czwartkowej wizyty. Wiem, że powinnam się cieszyć z tego, że czuję się w miarę ok, ale brak takich typowych objawów jednak niepokoi 🙈
Z tym budzeniem się wcześnie rano, to mam podobnie zauważyłam od dwóch cykli ☺️ i tutaj nakierowała mnie nasza @Prezesoowa, że to pewnie wina podwyższonych hormonów w fazie lutealnej. I rzeczywiście w różnych artykułach piszą to samo.