Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • AnnA Znajoma

Wysłany: 5 maja 2024, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zaczynam się stresować, że jeśli jednak się coś dzieje, że to znowu pozamaciczna ciąża przez ten ból brzucha.

AnnA
  • san95 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🥰
    Cala majówkę sobie odpoczywałam, potrzebne mi to było. 🙈 dzisiaj mam 8dpo i przypałętała się infekcja, normalnie szlag mnie trafi 😕 też macie tak, że najbardziej podatne na infekcję jesteście kilka dni po owulacji? Bo u mnie to jest już jakaś norma i fatum. Nie wiem co zbadać żeby się tego pozbyć…
    W ogóle mam do was pytanie: czy wy macie tak, że jak macie owulację z jednego jajnika to po i tak boli/kłuje was ten drugi? 😳 pierwszy raz się z tym spotkałam, zawsze bolał prawy i to wlasnie on był aktywny. Tym razem owu z lewego, a i tak prawy się odzywa.

U mnie dziś pogoda się psuje niestety, mają być burze - mam nadzieję, że nie, bo to jedna z nielicznych rzeczy, których się boję 😕

Tulę za biele i spadki temp, ale póki nie ma 🐒 piłka w grze! 🤞

Ja właśnie popijam kawkę, a wam życzę miłego dnia ❤️

Speranza :) lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej dziewczyny 🥰
    Cala majówkę sobie odpoczywałam, potrzebne mi to było. 🙈 dzisiaj mam 8dpo i przypałętała się infekcja, normalnie szlag mnie trafi 😕 też macie tak, że najbardziej podatne na infekcję jesteście kilka dni po owulacji? Bo u mnie to jest już jakaś norma i fatum. Nie wiem co zbadać żeby się tego pozbyć…
    W ogóle mam do was pytanie: czy wy macie tak, że jak macie owulację z jednego jajnika to po i tak boli/kłuje was ten drugi? 😳 pierwszy raz się z tym spotkałam, zawsze bolał prawy i to wlasnie on był aktywny. Tym razem owu z lewego, a i tak prawy się odzywa.

U mnie dziś pogoda się psuje niestety, mają być burze - mam nadzieję, że nie, bo to jedna z nielicznych rzeczy, których się boję 😕

Miałam w tym cyklu infekcję zaraz po owu, nie mogłam z niej wyjść 1.5 tygodnia i widać na suwaczku jak się skończyło :D

CoffeeDream, Gregorka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś, Suzie 🫂

Suzie, szkoda, że musiałaś naczytać się takich okropnych rzeczy. Następnym razem jak będziesz czuła potrzebę wygadania się , pisz tu 😘 mam wrażenie, że to jedno z niewielu przyjaznych miejsc w sieci 🥺

Prezesoowa, testuj testy i działajcie 😎

Liyss, jak tam? Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej 🥺

Ostatni dzień wolnego 🥺 ale zamierzamy jeszcze skoczyć tu na spacer, potem obiadek i dopiero do domu. Jeszcze zahaczymy po drodze o jakąś czeską Billę, bo wyjeżdżając zostawiłam w lodówce tylko światło 🤣 ciekawa jestem swojego wstawania w tym tygodniu, bo ostatnio sama z siebie budzę się w okolicach 5 🙈 już nie mogę się doczekać czwartkowej wizyty. Wiem, że powinnam się cieszyć z tego, że czuję się w miarę ok, ale brak takich typowych objawów jednak niepokoi 🙈

Gregorka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• san95 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Miałam w tym cyklu infekcję zaraz po owu, nie mogłam z niej wyjść 1.5 tygodnia i widać na suwaczku jak się skończyło :D

Ja zawsze myślałam, że przez te infekcje po owu się może nie udawać, a tu proszę jest zupełnie inaczej 😄
    Wczoraj wieczorem czytałam sobie głupoty pt „ze stosunku przed owulacja najczęściej rodzą się dziewczynki” albo „jak owulacja z lewego jajnika to dziewczynki” 🤣🤣🤣 jeszcze trochę dni do 🐒 a mój cykl znów jest zupełnie inny niż poprzedni. Ostatnio miałam tyle energii, że mogłam góry przenosić, a ten z kolei strasznie zamulony jest 😕 i bądź tu mądra.. 😅

• AnnA Znajoma

Wysłany: 5 maja 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej dziewczyny 🥰

Mnie zawsze bolały dwa na raz, bez monitoringu nie jestem w stanie określić z którego pójdzie jajeczko.

AnnA
  • AnnA Znajoma

Wysłany: 5 maja 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po pozamacicznej z usunięciem jajowodu to objawy przed @ mam okropne a najgorszy jest opasujący tak jakby nerkowy ból.

AnnA
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    O nie :( kurcze, rozumiem, że dziś 10 dpo i 31 dc? Z tego co pamiętam, to Ty masz długie cykle, prawda? Jeżeli faktycznie okres przyjdzie teraz, to coś krótka ta druga faza cyklu :(
    No i wiadomo-jest jeszcze opcja, że to implantacja, ale absolutnie nie chce Cię nakręcać

10dpo i 30dc. Nie wiem czy przyjdzie dzisiaj, na razie nic nie ma... Do okresu mam jeszcze parę dni.

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • san95 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnA wrote:
    Mnie zawsze bolały dwa na raz, bez monitoringu nie jestem w stanie określić z którego pójdzie jajeczko.

To ja mam zupełnie inaczej, bo czuję zawsze przed i w trakcie jeden. I zawsze był prawy kilka razy sprawdzałam czy to z niego owu i zawsze tak było. Teraz niespodziewanie z lewego choć myślałam, że w ogóle nieaktywny jest. No, ale po owu bolą mnie oba 🤷🏻‍♀️

A Ty musisz być spokojna, nerwy i stres to największy wróg. Wiem, łatwo mówić, ale nie ma innego wyjścia.. 🫂

• Suzie Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, wszystko mnie boli po tym rowerze, na co mi to było 🤣

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Ja zawsze myślałam, że przez te infekcje po owu się może nie udawać, a tu proszę jest zupełnie inaczej 😄
    Wczoraj wieczorem czytałam sobie głupoty pt „ze stosunku przed owulacja najczęściej rodzą się dziewczynki” albo „jak owulacja z lewego jajnika to dziewczynki” 🤣🤣🤣 jeszcze trochę dni do 🐒 a mój cykl znów jest zupełnie inny niż poprzedni. Ostatnio miałam tyle energii, że mogłam góry przenosić, a ten z kolei strasznie zamulony jest 😕 i bądź tu mądra.. 😅

Ja czytałam, że jak po owu jest infekcja to układ autoimmunologiczny skupia się na niej u mniej przeszkadza zarodkowi (jako ciału obcemu) się zaimplantować. Ale jak jest naprawdę pewnie nikt nie wie. 🙃

CoffeeDream, Gregorka, Speranza :) lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jajnik mnie boli zawsze po lewej ale ja też prawy mam po lewej więc trudni stwierdzić, który boli 🤣

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • AnnA Znajoma

Wysłany: 5 maja 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby.nie znosić jajka.to.zmienie temat na majówkowy ja właśnie wcinam kanapki z pomidorem niestety jeszcze nie swoim na działeczce, pogoda miała się pogorszyć ale słońce daje czadu ostro. Ptaszki dają koncert niesamowity ;)

Suzie, Fermina, Gregorka lubią tę wiadomość

AnnA
  • san95 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Ja czytałam, że jak po owu jest infekcja to układ autoimmunologiczny skupia się na niej u mniej przeszkadza zarodkowi (jako ciału obcemu) się zaimplantować. Ale jak jest naprawdę pewnie nikt nie wie. 🙃

Gdzieś o tej teorii czytałam 🤔
    Zobaczymy jak to będzie, ale ja i tak się nie nastawiam na nic, bo skoro nic nie wyszło ze stosunku w dzień owu,dzień przed owu ani dzień po owu to jakoś nie wierzę w to, że wyjdzie ze stosunku 3 dni przed 😅

• Fermina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Gdzieś o tej teorii czytałam 🤔
    Zobaczymy jak to będzie, ale ja i tak się nie nastawiam na nic, bo skoro nic nie wyszło ze stosunku w dzień owu,dzień przed owu ani dzień po owu to jakoś nie wierzę w to, że wyjdzie ze stosunku 3 dni przed 😅

Wg mnie prawdopodobieństwo jest duże a Ty zakładasz złe dane. :D Plemniki na luzie żyją 3 doby i opcją ciąży jest bardzo możliwa. To, że się nie udało dzień po owu ani dzień przed owu w innych cyklach nie zmniejsza prawdopodobieństwa ciąży w tym. Może to po prostu TEN cykl? :)

Gregorka lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnA wrote:
    Żeby.nie znosić jajka.to.zmienie temat na majówkowy ja właśnie wcinam kanapki z pomidorem niestety jeszcze nie swoim na działeczce, pogoda miała się pogorszyć ale słońce daje czadu ostro. Ptaszki dają koncert niesamowity ;)

Ja jeszcze nie byłam na zewnątrz, grzeję się pod kołdrą, ale mam w planach śniadanko na dworze :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • AnnA Znajoma

Wysłany: 5 maja 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie śniadanka są najlepsze ;)
    Ja śpioch nad śpiochy dzisiaj już od 5 jestem na tarasie xD ale też wczoraj padłam jak przecinak chyba o 19 już mnie nie było i nie pamiętam kiedy zasnęłam XD
    Szkoda że urlop się kończy o 18 zrywka do domu.
    Ale jestem dobrej myśli bo drzewa zasadzone xD działka zaplanowany remont łazienki a moim.marzeniem.jest mieszkać na wsi jeszcze jak uda się z małym poerdziochem to będzie cudnie ;) i z takim pozytywem wkrosze.jutro na betę :)

Fermina lubi tę wiadomość

AnnA
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wstaję, bo aż wstyd 🤣

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🌸 Jeszcze trochę luzu i trzeba wracać... 🙁 A czeka mnie ciężki tydzień w pracy. Nawet nie chcę myśleć 🙄

@Suzie @Mis Przytulam 🫂
    @Pati Widzę, że u Ciebie był reset przy grillu 🩷 Super, dobrze to robi dla głowy ☺️
    @Prezesoowa Trzymam kciuki za Wasze działania 😁🔥🤞🤪

Gregorka lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Miś, Suzie 🫂

Suzie, szkoda, że musiałaś naczytać się takich okropnych rzeczy. Następnym razem jak będziesz czuła potrzebę wygadania się , pisz tu 😘 mam wrażenie, że to jedno z niewielu przyjaznych miejsc w sieci 🥺

Prezesoowa, testuj testy i działajcie 😎

Liyss, jak tam? Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej 🥺

Ostatni dzień wolnego 🥺 ale zamierzamy jeszcze skoczyć tu na spacer, potem obiadek i dopiero do domu. Jeszcze zahaczymy po drodze o jakąś czeską Billę, bo wyjeżdżając zostawiłam w lodówce tylko światło 🤣 ciekawa jestem swojego wstawania w tym tygodniu, bo ostatnio sama z siebie budzę się w okolicach 5 🙈 już nie mogę się doczekać czwartkowej wizyty. Wiem, że powinnam się cieszyć z tego, że czuję się w miarę ok, ale brak takich typowych objawów jednak niepokoi 🙈

Z tym budzeniem się wcześnie rano, to mam podobnie zauważyłam od dwóch cykli ☺️ i tutaj nakierowała mnie nasza @Prezesoowa, że to pewnie wina podwyższonych hormonów w fazie lutealnej. I rzeczywiście w różnych artykułach piszą to samo.

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ