Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik wrote:U nas od powrotu można powiedzieć, że ciągle pranie 😂 Bo najpierw z wakacji, potem pojechaliśmy do teściów i znowu trochę prania, a dzisiaj chcę takie zimowe jeszcze doprać i zamknąć temat. Już raz te zimowe prałam i... Przyszła zima wtedy 😆 Pospieszyłam się jak nic, ale kto myślał, że w kwietniu jeszcze tak zimno będzie i śnieg spadnie 🙈2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
CoffeeDream wrote:Szalejesz ostatnio z tymi treningami 🤪
Taka pogoda, że aż się prosi 🙈Gregorka lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Fermina wrote:Wg mnie prawdopodobieństwo jest duże a Ty zakładasz złe dane.
Plemniki na luzie żyją 3 doby i opcją ciąży jest bardzo możliwa. To, że się nie udało dzień po owu ani dzień przed owu w innych cyklach nie zmniejsza prawdopodobieństwa ciąży w tym. Może to po prostu TEN cykl?
Ale w moim przypadku lepsze nastawienie na nie niż nakręcanie na tak 🙈 bo potem jest taaaaakie rozczarowanie, że szok 😅 będzie co ma być 😁Fermina lubi tę wiadomość
-
AnnA wrote:I zaczynam się stresować, że jeśli jednak się coś dzieje, że to znowu pozamaciczna ciąża przez ten ból brzucha.2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
AnnA wrote:Zazdroszczę samozaparcia i energii ja cały urlop na leniucha jak nigdy... zawsze wariowałam z siekierą albo kajaki rowery a teraz totalne lenistwo
Kiedyś też nic nie robiłam i potem wychodziło, że pół dnia spałam. Nie wiem jak tak mogłam 🙈Dropsik lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
san95 wrote:Hej dziewczyny 🥰
Cala majówkę sobie odpoczywałam, potrzebne mi to było. 🙈 dzisiaj mam 8dpo i przypałętała się infekcja, normalnie szlag mnie trafi 😕 też macie tak, że najbardziej podatne na infekcję jesteście kilka dni po owulacji? Bo u mnie to jest już jakaś norma i fatum. Nie wiem co zbadać żeby się tego pozbyć…
W ogóle mam do was pytanie: czy wy macie tak, że jak macie owulację z jednego jajnika to po i tak boli/kłuje was ten drugi? 😳 pierwszy raz się z tym spotkałam, zawsze bolał prawy i to wlasnie on był aktywny. Tym razem owu z lewego, a i tak prawy się odzywa.
U mnie dziś pogoda się psuje niestety, mają być burze - mam nadzieję, że nie, bo to jedna z nielicznych rzeczy, których się boję 😕
Tulę za biele i spadki temp, ale póki nie ma 🐒 piłka w grze! 🤞
Ja właśnie popijam kawkę, a wam życzę miłego dnia ❤️san95 lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Dzień dobry, widzę majówka się kończy i z powrotem wzrasta aktywność na wątku 😃🤪
@Suzie niezmiennie podziwiam, jesteś niesamowita z tą ilością treningów, zawsze się czuję jak taka leniwa buła jak widzę ile Tobie się udaje ruszać w ciągu dnia 😂 chociaż ostatnie dni mam tyle aktywności wokół domu, że codziennie czuję się jak po siłce 😂
@san, trzymam kciuki mocno u Ciebie za ten cykl, mam nadzieję, że żołnierzyki faktycznie poczekały te kilka dni 🤞🏻
Ale nam się wszystkim trafiła pogoda na majówkę… chyba nie było miejsca w Polsce gdzie byłoby chłodniej.
Ja właśnie czytam, że u nas po południu zapowiadają burze ⛈️ mąż zły, a ja się jaram, lubię sobie burze oglądać zza okna 🤪san95, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
san95 wrote:Gdzieś o tej teorii czytałam 🤔
Zobaczymy jak to będzie, ale ja i tak się nie nastawiam na nic, bo skoro nic nie wyszło ze stosunku w dzień owu,dzień przed owu ani dzień po owu to jakoś nie wierzę w to, że wyjdzie ze stosunku 3 dni przed 😅san95 lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Fermina wrote:@Suzie zainspirowałaś mnie i właśnie biorę moje niedźwiedzie na długi spacerek. 😍
Dajesz 😁Fermina lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
notsobadd wrote:Dzień dobry, widzę majówka się kończy i z powrotem wzrasta aktywność na wątku 😃🤪
@Suzie niezmiennie podziwiam, jesteś niesamowita z tą ilością treningów, zawsze się czuję jak taka leniwa buła jak widzę ile Tobie się udaje ruszać w ciągu dnia 😂 chociaż ostatnie dni mam tyle aktywności wokół domu, że codziennie czuję się jak po siłce 😂
@san, trzymam kciuki mocno u Ciebie za ten cykl, mam nadzieję, że żołnierzyki faktycznie poczekały te kilka dni 🤞🏻
Ale nam się wszystkim trafiła pogoda na majówkę… chyba nie było miejsca w Polsce gdzie byłoby chłodniej.
Ja właśnie czytam, że u nas po południu zapowiadają burze ⛈️ mąż zły, a ja się jaram, lubię sobie burze oglądać zza okna 🤪
Spoko jeszcze rok temu była taka kaplica, że w weekendy robiłam ledwo 2 tysiące kroków, a w ciągu tygodnia jakieś 6 🤣 spacery były mega rzadko, aerobiku w ogóle i mega szybko się męczyłam przy większym wysiłku i się czułam taka strasznie ciężka 🫣👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Gregorka wrote:Trzymam kciuki zeby te wmarzone kreseczki trwały 🤞❤️ a robiłaś z rana jeszcze test? Koniecznie jutro idź na betke i proga 🤞❤️
Tak zrobiłam ten bobo test I były znowu mocne dwie kreseczki. Jutro punkt 7 jestem na pobraniu i bety i proga
Dobra jak wszystkich Suzie ruszyłaś to i ja się przejdę trochę dla zdrowia trochę dla brzucha haha
Mój cel to będzie sklepik wiejski bo znowu mnie coś ssie xD coś dobrego sobie zafunduje a coFermina, Gregorka lubią tę wiadomość
AnnA -
Zaczarowan wrote:Dzień dobry dziewczyny! ❤️
Przytulam za biel Misiu 🫂🫂
Suzie okresu jeszcze nie ma, więc piłka w grze 😘
AnnA proga też warto dołożyćgratuluje!
Dzisiaj spędzam czas z moim chrześniaczkiem, bardzo się cieszę! ❤️❤️ Popołudniu mamy oglądanie tego domku, ale z dobrych informacji-
Mój odpuścił ten temat! 😎 No więc póki co zostajemy w naszym mieszkanku i mi to pasuje, przez pierwsze kilka lat na spokojnie pomieścimy się w 55 metrachpotem będziemy myśleć 🥰
Miłego dnia Piękne 🌞🥰
Cieszę się, że mąż dał sobie przetłumaczyć 👍🏻☺️
Myślę, że niepotrzebny Ci teraz stres związany z podejmowaniem takiej decyzji, a dodatkowo pod presją teściowej… ważne, że macie porozumienie 😘Zaczarowan lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Suzie wrote:Spoko jeszcze rok temu była taka kaplica, że w weekendy robiłam ledwo 2 tysiące kroków, a w ciągu tygodnia jakieś 6 🤣 spacery były mega rzadko, aerobiku w ogóle i mega szybko się męczyłam przy większym wysiłku i się czułam taka strasznie ciężka 🫣
Jakbym czytała o sobie 😂 ja mam wrażenie, że najwięcej kroków robię z sypialni do kuchni, bo są daleko od siebie 😂 Teraz jedziemy 5 km rowerem do moich rodziców (całą drogę pod górkę) i ja docieram jak z krzyża zdjęta, a mój chłop który pali fajki jak młody Bóg xD
Nie mam w sobie tej systematyczności, żeby zacząć się ruszać, a praca siedząca mnie dobija… prześlij trochę samozaparcia 🤪CoffeeDream lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
AnnA wrote:Tak zrobiłam ten bobo test I były znowu mocne dwie kreseczki. Jutro punkt 7 jestem na pobraniu i bety i proga
Dobra jak wszystkich Suzie ruszyłaś to i ja się przejdę trochę dla zdrowia trochę dla brzucha haha
Mój cel to będzie sklepik wiejski bo znowu mnie coś ssie xD coś dobrego sobie zafunduje a co
To dla odmiany dzisiaj ja poleżę 🤣🤣🤣AnnA lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
notsobadd wrote:Jakbym czytała o sobie 😂 ja mam wrażenie, że najwięcej kroków robię z sypialni do kuchni, bo są daleko od siebie 😂 Teraz jedziemy 5 km rowerem do moich rodziców (całą drogę pod górkę) i ja docieram jak z krzyża zdjęta, a mój chłop który pali fajki jak młody Bóg xD
Nie mam w sobie tej systematyczności, żeby zacząć się ruszać, a praca siedząca mnie dobija… prześlij trochę samozaparcia 🤪
Wysyłam bocianem 🤣notsobadd lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰