Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak najbardziej 🤗 ja 2/3 teksty owulacyjne dziennie robię blisko płodnych. Trzymam kciuki 🤞❤️2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Dopiero dziś mam czas, żeby tu cokolwiek napisać więcej oprócz wstawienia moich wyników 🙈😄
Dzisiaj mieliśmy grilla i było bardzo rodzinnie. Co prawda znowu kierowałam, gdzie liczyłam na jakiś reset w majówkę, no ale już trudno... 😅
@Suzie No ja w pełni Ciebie rozumiem, bo sama dzisiaj szczypalam się z tym, czy robić dodatkowo badania TSH, FT3 i FT4 dziś, czy może później... No jednak to bardzo boli po kieszeni...a teraz wizyta u lekarza też kosztuje, więc... Ze też ktoś mógł takie rzeczy pisać to nie pojmuję. Na szczęście tu możesz się żalić ile chcesz i kiedy tylko potrzebujesz 🩷
-
Speranza :) wrote:Przy okazji dziewczyny - czy któraś z Was robiła może testy na nietolerancje pokarmowe z krwi?
ja robiłam w alabie,pakiet i dodatkowo jeszcze dokupywalam pojedyncze 😊
Ostatnio w ALABIE co chwilę mają tam rabaty2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Prezesoowa wrote:FT3 jest za niskie, czyli słaba konwersja wywołana najczęściej niedoborami cynku, selenu, wit. z grupy B albo wit. D. Albo trzeba wesprzeć wątrobę i będzie git.
Estradiol faktycznie ciut za niski, ale zauważyłam, że odchodzi się już od badania estradiolu 2-5dc, bo niewiele on mówi o tym jak estradiol się zachowa w okolicy i po owulacji, a to ważniejsze
Poza tym super
TSH mogło się podnieść nawet przez jakiś stres czy niewyspanie
Dziękuję 🩷 To teraz wiem, że kolejne wyniki to pewnie będzie morfologia i sprawdzenie poziomu witamin.
Wydaje się, że suplementacją jest ok, ale może jednak powinnam zwiększyć gdzieś dawkę...Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Tak
ja robiłam w alabie,pakiet i dodatkowo jeszcze dokupywalam pojedyncze 😊
Ostatnio w ALABIE co chwilę mają tam rabaty
Gregorka a które konkretnie robiłaś? Bo tam jedno jest wstępne, a potem wybiera się czy igg czy Ig4 bodajże. Zadowolona jesteś z tego badania? W sensie czy wyszły Ci jakieś nietolerancje, które wykluczylas potem z diety i czujesz jakaś zmianę? Ja się jakoś waham z t badaniem, bo różnych rzeczy się naczytałam."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dzięki za odpowiedź
Dzisiaj zrobiłam tj.15 dzień po zastrzyku kolejny bobo test I jest kreska. Jutro z rana zrobię betę. Jestem totalnie świeżak w tym temacie, czy progesteron też warto zrobić bo czytałam że też tobicie.Majuna lubi tę wiadomość
AnnA -
Hejka, dzisiaj temperatura bardzo gwałtownie spadła, więc czekam na okres 🥲👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Suzie wrote:Hejka, dzisiaj temperatura bardzo gwałtownie spadła, więc czekam na okres 🥲
kurcze, rozumiem, że dziś 10 dpo i 31 dc? Z tego co pamiętam, to Ty masz długie cykle, prawda? Jeżeli faktycznie okres przyjdzie teraz, to coś krótka ta druga faza cyklu
No i wiadomo-jest jeszcze opcja, że to implantacja, ale absolutnie nie chce Cię nakręcaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2024, 07:20
-
Speranza :) wrote:Gregorka a które konkretnie robiłaś? Bo tam jedno jest wstępne, a potem wybiera się czy igg czy Ig4 bodajże. Zadowolona jesteś z tego badania? W sensie czy wyszły Ci jakieś nietolerancje, które wykluczylas potem z diety i czujesz jakaś zmianę? Ja się jakoś waham z t badaniem, bo różnych rzeczy się naczytałam.
Speranza :) lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Dzień dobry dziewczyny! ❤️
Przytulam za biel Misiu 🫂🫂
Suzie okresu jeszcze nie ma, więc piłka w grze 😘
AnnA proga też warto dołożyćgratuluje!
Dzisiaj spędzam czas z moim chrześniaczkiem, bardzo się cieszę! ❤️❤️ Popołudniu mamy oglądanie tego domku, ale z dobrych informacji-
Mój odpuścił ten temat! 😎 No więc póki co zostajemy w naszym mieszkanku i mi to pasuje, przez pierwsze kilka lat na spokojnie pomieścimy się w 55 metrachpotem będziemy myśleć 🥰
Miłego dnia Piękne 🌞🥰Fermina, Prezesoowa, KejtKa, Gregorka, notsobadd, Majuna lubią tę wiadomość
-
Hejka 🤗
Wczoraj wróciliśmy z Gdańska i od razu podskoczyliśmy do znajomych na bulwary,a teraz szykuje się do kościółka j szybko pranie wstawię,bo z nie lubię jak zalega 🙈😁
Dobrego dnia 🌞🌞🌞🌞🌞Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Gregorka wrote:Hejka 🤗
Wczoraj wróciliśmy z Gdańska i od razu podskoczyliśmy do znajomych na bulwary,a teraz szykuje się do kościółka j szybko pranie wstawię,bo z nie lubię jak zalega 🙈😁
Dobrego dnia 🌞🌞🌞🌞🌞Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Gregorka a które konkretnie robiłaś? Bo tam jedno jest wstępne, a potem wybiera się czy igg czy Ig4 bodajże. Zadowolona jesteś z tego badania? W sensie czy wyszły Ci jakieś nietolerancje, które wykluczylas potem z diety i czujesz jakaś zmianę? Ja się jakoś waham z t badaniem, bo różnych rzeczy się naczytałam.
Robiłam to synkowi i wyszedl tylko jeden alergen podczas gdy na testach skórnych już wyszło dużo więcej także ja bym się chyba decydowala tylko na skórne, jeżeli miałabym teraz wybierać.Gregorka lubi tę wiadomość
-
Nadrobiłam troszkę, @Suzie przykro mi, że musiałaś się naczytac takich tekstów. Ja sobie zawsze myślę, jak bardzo ktoś musi być nieszczęśliwy, skoro ma potrzebę tak wbijać innym szpilę. Olej to, jeżeli dasz radę bo to nie było tak naprawdę o Tobie ale o nich.
Znowu mnie wczoraj odcięło. Cały dzień mam dużo energii ale koło 19, 20 tej po prostu ktoś wyłącza korki. Niedawno myślałam o tym, że mam paskudną higienę snu, bo sypiałam po 4-6h także teraz nie mam wyboru za bardzo i się wysypiam jak nigdy. Wczoraj to już miałam wrażenie, że ze zmęczenia nie czuję rąk i nóg. 😅
Niech to będzie piękna niedziela!Prezesoowa, Suzie, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Tak czytam was kochane i ciekawosci sprawdziłam i wczoraj temp. J dzisian z rana mam 37 i 6 boję się mieć nadzieję że się udało wreszcie... w szczególności że owulacja była z jajnika bez jajowodu ale lekarz powiedział że prawy wyłapie jajeczko że da.sobje radę... brzuch boli mnie od 20.04 odkąd zrobiłam zastrzyk cały czas jak na @ od 2 dni mam takie zawroty głowy że mówię do mojego że jak zacznę bełkotać to od razu niech dzwoni po karetkę bo tak się dziwnie czuje ze moze to udar xD a
Piersi nie bolą.nic a nic ale ten brzuch dokucza tak mocno że boję się schylić żeby skarpetki zakładać...AnnA