X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Jutro rano mam wizytę w policach, na razie jest to różowe plamienie ze śluzem i chwila była bardzo jasna krew. Mieszkam w takim miejscu że lekarze są okropni i boje się że tylko mi namieszają w głowie... I niczego się nie dowiem. Moja lekarka jest na urlopie więc nawet nie napiszę sms. Chyba rozsądniej będzie jak poczekam do tej wizyty jutro, chyba że się pogorszy to pojadę już do tego nieszczęsnego szpitala. Nie mam żadnych bóli ani skurczy, nic też nie dźwigałam itd.

To trzymam mocno kciuki, żeby po prostu szybko minęło. Ale nie czekaj z tym SORem, jeżeli będzie gorzej.

Eniana lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • san95 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstaliśmy się dziewczyny…
    Serce pękło mi na milion kawałków…
    Nie wiem co mam ze sobą robić…

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    O cholera, przytulam Cię wirtualnie😭
    Pamiętaj, że to miejsce nadal jest dla Ciebie otwarte i w czasie rozstania też znajdziesz tu wsparcie czy miejsce do wygadania emocji. Nie samymi ciążami i staraniami tutaj żyjemy 😟

Prezesoowa, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Jutro rano mam wizytę w policach, na razie jest to różowe plamienie ze śluzem i chwila była bardzo jasna krew. Mieszkam w takim miejscu że lekarze są okropni i boje się że tylko mi namieszają w głowie... I niczego się nie dowiem. Moja lekarka jest na urlopie więc nawet nie napiszę sms. Chyba rozsądniej będzie jak poczekam do tej wizyty jutro, chyba że się pogorszy to pojadę już do tego nieszczęsnego szpitala. Nie mam żadnych bóli ani skurczy, nic też nie dźwigałam itd.
    Współczuję stresu. Jeśli będzie gorzej to chyba nie unikniesz soru. Może wtedy jedź gdzieś dalej, a nie siebie skoro uważasz, że u siebie tej pomocy nie otrzymasz. Czasem warto nadrobić kilometrów.
    Może to jakiś krwiak albo naczynko.

Eniana, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• san95 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    O cholera, przytulam Cię wirtualnie😭
    Pamiętaj, że to miejsce nadal jest dla Ciebie otwarte i w czasie rozstania też znajdziesz tu wsparcie czy miejsce do wygadania emocji. Nie samymi ciążami i staraniami tutaj żyjemy 😟

Nie wiem co mam dalej robić i co ja zrobię jak się okaże, że w tym cyklu zaskoczyło.. Czułam, że coś jest nie tak.. Dziś porozmawialiśmy i po prostu wylał z siebie wszystko..

• Eniana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Bardzo mi przykro... mimo własnego bólu chciałabym Cię jakoś pocieszyć, ale nie umiem bo żadne słowa tutaj nie pomogą.

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Eniana dziewczyny dobrze piszą, dobrze by było to sprawdzić, o której jutro masz tą wizytę?

@san, przykro mi bardzo. Przytulam Cię mocno 🫂🫂 jeśli chcesz się wygadać to jesteśmy…

Speranza :) lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Eniana dziewczyny dobrze piszą, dobrze by było to sprawdzić, o której jutro masz tą wizytę?
    O 11 więc nie ma długiego czekania. Jak się nie pogorszy to poczekam do wizyty, jak się będzie pogarszać to jade na sor.

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:03

Speranza :) lubi tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼28
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈
    21 cs

2024:
    4x CB 💔💔💔💔
    _____
    "A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Nie wiem co mam dalej robić i co ja zrobię jak się okaże, że w tym cyklu zaskoczyło.. Czułam, że coś jest nie tak.. Dziś porozmawialiśmy i po prostu wylał z siebie wszystko..
    San słoneczko, pozwoliłam się tu odezwać bo znam Twoją historię nie od dziś. Mam jedynie nadzieję, że wylał to wszystko w kulturalny sposób a nie tak jak wtedy. Jeśli zaskoczyło w tym cyklu to dasz radę, na pewno jakoś to ogarniesz. On też wtedy na pewno poczuje się do obowiązku chociażby widzeń z dzieckiem i alimentów. Jeśli nie, to i tak dasz radę ! Jesteś silną babką, tym związkiem to udowodniłaś. Ja już dawno bym zwinęła żagle z takiego związku ale dla Ciebie miłość była ważniejsza. Jeśli to Ty podjęłaś decyzję o rozstaniu to ogromne chapeau bas. Na razie skończył się dla Ciebie świat, ale tak jak po tamtym rozstaniu gdzie było mega ciężkie się podniosłaś tak i po tym się podniesiesz. Zobaczysz. Wierzę w to bardzo mocno ❤️

CoffeeDream, Speranza :) lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa Przytulam i trzymam kciuki za tatę 🫂🤞 Jesteśmy tu jakbyś tego potrzebowała.

@Eniana Tak jak piszą dziewczyny. Jeśli faktycznie będzie Cię to dalej niepokoiło to nie ma co czekać, ale oby nie było takiej konieczności 🫂

@San Trzymaj się 🫂 Ale pamiętaj, że brałaś już te możliwość pod uwagę. Widocznie nie bez powodu.
    Oczywiście jeśli potrzebujesz wygadać się to tu jesteśmy, choć wiadomo, że to czas goi rany...

• san95 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiem grupowo..
    rozmowa była bardzo kulturalna. Przeprosił mnie i powiedział, że starał się jak mógł być dla mnie inny, lepszy, ale nie potrafi na nowo się otworzyć, że boli go to, że jest dla mnie taki i, że ma dość, że ja robię wszystko, a on nic. Podziękował mi za moje serce.. za ten czas.. powiedział też, że szkoda naszego wspólnego czasu, ale nie umie już nawet ze mną rozmawiać.. ani sie przede mną otworzyć.. Cieszę się, że był ze mną w 100% szczery, ale ja walczyłam o ten związek i boli mnie to, że walkę przegrałam..

• san95 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sobie wszystko poukładać…
    Bardzo chciałam dziecko.. to moje marzenie, ale chciałam je z człowiekiem, którego kocham i który kocha mnie..

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie przeszła duża burza z ulewą i gradobiciem. Wcześniej strasznie paliło słońce, więc powietrze teraz cudownie oczyszczone 😊
    Prezesowa, przytulam Cię z całych sił i nieustannie trzymam kciuki za tatę… ciężki czas dla nas ostatnio…
    San, Ciebie również ściskam… domyślam się, że to dla Ciebie bardzo trudna sytuacja, być może w tym momencie to jak koniec świata dla Ciebie… Ale pamiętaj Kochana, że naprawdę wyjdzie jeszcze słoneczko. Być może ta cholernie trudna decyzja będzie początkiem czegoś nowego i pięknego. Życzę Ci tego z całego serca ♥️

Majunko, nie poznałam Cię przez ten nowy image… 😊

Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 5 maja 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @San Może to już nie jest czas... Ale rozważaliscie ewentualnie terapię? Może ona by w jakiś sposób pomogła, jeśli faktycznie jest między Wami miłość, ale brakuje porozumienia?

• san95 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @San Może to już nie jest czas... Ale rozważaliscie ewentualnie terapię? Może ona by w jakiś sposób pomogła, jeśli faktycznie jest między Wami miłość, ale brakuje porozumienia?
    Proponowałam mu.. nie chciał. Sam chodzi na swoją i to sprawiło, że podjął decyzję.. i przeprowadzić rozmowę..

• Majuna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:04

👨🏼‍🦱👩‍💼28
    21 cs

2024:
    4x CB 💔💔💔💔
    _____
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    A co tam, przyszedł maj, to i nowa ja. 😊
    Jak u Ciebie? Troszkę lepiej? Trzymacie się? U siostry jest poprawa? 🫂
    Powiem szczerze, że czuję się cholernie zmęczona. Cieszyłam się z wolnego na majówkę, a tutaj wydarzył się niezły klops. Jutro muszę wrócić do pracy i naprawdę nie wiem jak to ogarnę. W chacie mam armagedon, obiady lecimy z gotowców… wiec wlasnie wróciłam ze szpitala i ogarnęły mnie z tego powodu wyrzuty sumienia i smażę kotlety, bo nawet nie zjedliśmy dzisiaj normalnego obiadu 😊
    Siostra tak naprawdę czuje się dobrze cały czas. Czekamy na najważniejszy wynik rezonansu… wtedy wszystko będzie jasne. Ale są szanse na to, że skończy się na ogromnym strachu. Będzie musiała się leczyć dalej, to na pewno. Po prostu mam nadzieję, że te dolegliwości które wystąpiły, nie są spowodowane żadną sprawą nowotworową…
    Także nadal proszę o kciuki. Myślę, że wkrótce sytuacja będzie jasna.

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 5 maja 2024, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za ten wynik, @Elektro!

@San, tulę. Na pewno jest Ci teraz bardzo trudno, nawet jeżeli miałaś wątpliwości co do przyszłości Waszego związku. Z tego co piszesz starałaś się jak tylko mogłaś, niestety czasem to nie wystarcza. Bardzo wierzę, że wszystko jest po coś i to rozstanie też jest po to, żeby zrobić miejsce czemuś piękniejszemu. :*

CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:04

elektro96, Prezesoowa, Zaczarowan lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼28
    21 cs

2024:
    4x CB 💔💔💔💔
    _____
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ