Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
elektro96 wrote:Powiem szczerze, że czuję się cholernie zmęczona. Cieszyłam się z wolnego na majówkę, a tutaj wydarzył się niezły klops. Jutro muszę wrócić do pracy i naprawdę nie wiem jak to ogarnę. W chacie mam armagedon, obiady lecimy z gotowców… wiec wlasnie wróciłam ze szpitala i ogarnęły mnie z tego powodu wyrzuty sumienia i smażę kotlety, bo nawet nie zjedliśmy dzisiaj normalnego obiadu 😊
Siostra tak naprawdę czuje się dobrze cały czas. Czekamy na najważniejszy wynik rezonansu… wtedy wszystko będzie jasne. Ale są szanse na to, że skończy się na ogromnym strachu. Będzie musiała się leczyć dalej, to na pewno. Po prostu mam nadzieję, że te dolegliwości które wystąpiły, nie są spowodowane żadną sprawą nowotworową…
Także nadal proszę o kciuki. Myślę, że wkrótce sytuacja będzie jasna.elektro96 lubi tę wiadomość
-
san95 wrote:Muszę sobie wszystko poukładać…
Bardzo chciałam dziecko.. to moje marzenie, ale chciałam je z człowiekiem, którego kocham i który kocha mnie..elektro96, Gregorka, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
san95 wrote:Rozstaliśmy się dziewczyny…
Serce pękło mi na milion kawałków…
Nie wiem co mam ze sobą robić…
Bardzo cię mocno przytulam 🫂 jeśli potrzebujesz pogadać to śmiało, pozwól sobie na wszystkie emocje 🫂👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
elektro96 wrote:Powiem szczerze, że czuję się cholernie zmęczona. Cieszyłam się z wolnego na majówkę, a tutaj wydarzył się niezły klops. Jutro muszę wrócić do pracy i naprawdę nie wiem jak to ogarnę. W chacie mam armagedon, obiady lecimy z gotowców… wiec wlasnie wróciłam ze szpitala i ogarnęły mnie z tego powodu wyrzuty sumienia i smażę kotlety, bo nawet nie zjedliśmy dzisiaj normalnego obiadu 😊
Siostra tak naprawdę czuje się dobrze cały czas. Czekamy na najważniejszy wynik rezonansu… wtedy wszystko będzie jasne. Ale są szanse na to, że skończy się na ogromnym strachu. Będzie musiała się leczyć dalej, to na pewno. Po prostu mam nadzieję, że te dolegliwości które wystąpiły, nie są spowodowane żadną sprawą nowotworową…
Także nadal proszę o kciuki. Myślę, że wkrótce sytuacja będzie jasna.
Nadal trzymam kciuki za siostrę. Daj znać jak będziesz coś wiedzieć.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Wspieram Was wszystkie Dziewczyny 🩷🫂
Trochę nam się posypał nastrój tu na koniec majówki, ale wierzę, że z nowym tygodniem będzie tylko lepiej i wejdziemy w niego z nową energią 🍀Suzie, Prezesoowa, elektro96, Gregorka, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Także nadal proszę o kciuki. Myślę, że wkrótce sytuacja będzie jasna.
Elektro, dobrze Cię tu widzieć! ♥️
Oby tak jak mówisz, skończyło się tylko na strachu. Przytulam Cię i życzę zdrówka dla siostry. Czekałam na jakieś wieści od Ciebie :* a kciuki są bez przerwy! 🤞🏻Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:Wspieram Was wszystkie Dziewczyny 🩷🫂
Trochę nam się posypał nastrój tu na koniec majówki, ale wierzę, że z nowym tygodniem będzie tylko lepiej i wejdziemy w niego z nową energią 🍀
Jak w dzisiejszej pogodzie…
Przyszła burza, oczyści co potrzeba i wróci słonko, musimy w to wierzyć ☀️🫶🏻CoffeeDream, Prezesoowa, elektro96, Gregorka, Majuna, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Ja już wracam do siebie. Tydzień zapowiada się intensywny, ponieważ jest Eurowizja i na każdy dzień eurowizyjny idę do kumpla ze studiów na domówkę. On szykuje zawsze kolację, ja zapewniam deser, a reszta przekąski czy napoje. Razem oglądamy i komentujemy.
no i przez to 3 wypieki się szykują w tym tygodniu.
A kroków mam 5 tysięcy tylko, dzisiaj chyba nie będzie 10 000 🤣Prezesoowa, Gregorka, CoffeeDream, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Prezesowa, w wolnej chwili możesz mnie wpisać do kalendarza: 10.05 HSG, 13.05 dietetyk.
USG piersi chyba sobie przełożę na kolejny tydzień, bo na razie mam dość wrażeń… 😊Prezesoowa lubi tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Domem się nie przejmuj. Wiem jak to jest i te wyrzuty są normalne. Mnie strasznie psychicznie dobija to, że nie mam na nic czasu. To jest sytuacja przejściowa i walka o przetrwanie, to minie i będziemy mieć dużo czasu na gotowanie i sprzątanie, aż będziemy mieć dość
A jak wizyta u taty?30 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
elektro96 wrote:Dziewczyny po HSG, chciałam dopytać o jedną sprawę. Czy ja mogę do szpitala pojechać i wrócić autem sama? Czy mąż powinien mnie zawieźć? Nie ukrywam, że wolałabym już to ogarnąć samodzielnie 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2024, 20:32
elektro96 lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Oki, dzięki dziewczyny.
W takim razie muszę zatrudnić męża do pomocy 😊Gregorka lubi tę wiadomość
30 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
U mnie też rollercoaster emocji. Obraziłam się na męża, w ogóle mnie nie rozumie. Powiedziałam mu, że nic więcej mu nigdy nie powiem. Nic o temperaturze, owulacji, okresie czy negatywnych testach. Odebrał mnie z dworca, ale nie chce z nim rozmawiać. Zamknęłam się w łazience teraz i chce mi się płakać.👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰