X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Fermina, podpisuję się pod Twoimi słowami o pomocy innym. Ja też zrozumiałam to dopiero niedawno, przy jednej z przykrych i trudnych sytuacji w mojej rodzinie. Dopiero w skrajnym momencie dotarło do mnie, że nie wszystkim mogę pomóc i nie wszyscy chcą tej pomocy.
    @Prezesoowa, niezmiennie trzymam kciuki za Twojego tatę i za Ciebie - żebyś miała tyle siły, ile potrzebujesz 💪
    @Chmurka, kciuki za badanie męża i wizytę u androloga ✊
    @Majuna, słodziak 😍
    @Zbuntowana, sto lat dla synka od ovucioteczek 🎉
    @Malinowysorbet, mocno przytulam 🫂 Wysyłam pozytywne wibracje ♥️
    @Suzie, widzę, że przekładania terminu chrzcin ciąg dalszy... Masakra!
    @Pati, cieszę się, że odpoczęłaś i miło spędziłaś czas 🥰 No i Twój mąż jest naprawdę uroczy i kochany ☺️
    @Coffee, współczuję sytuacji z babcią. Mogę sobie tylko wyobrazić, jakie jest to męczące dla Twoich rodziców i dla Ciebie również... Może rzeczywiście warto pomyśleć o farmakologii albo wizycie u specjalisty? Ja też uważam, że dobrze zrobiłaś, choć na pewno nie było to łatwe 😘

Dziekuje za kciuki 😍 maz już oddał krew, 250 zł 😂 a teraz tylko czekamy. Mam lekki stres, ale mówię mezowi ostatnio, ze coś pryszcze ma na czole, a on do mnie, ze może to dobry objaw 🤣🤣🤣🤣 wiec No… 😂

Ogółem a propos rodzinnych powiązań to tez po majowce mam lipę. Ostra kłótnia z młodsza siostra. Mój maz tez co chwile perypetie z rodzeństwem. Tyle się mówi, że lipa być jedynakiem itp, ale powiem wam, ze z rodzeństwem to niestety jak się uda. W naszym przypadku to nie jest kwestia wychowania tylko charakteru, ja jestem zupełnie inna. Ach, szkoda gadać 😂

Czekam na wieści od @vienna i @eniana

@Prezesowa widzę, ze z mężem już lepiej, poranne przytulaski 🥰🥰🥰

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mummy współczuje gorszego emocjonalnie czasu, ale tak już chyba jest. Najpierw stres, ze nie ma ciąży, a jak jest ciąża to tez ciągły stres, a burza hormonów nie pomaga.
    Trzymam kciuki za poprawę nastroju 🥰

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Dziekuje za kciuki 😍 maz już oddał krew, 250 zł 😂 a teraz tylko czekamy. Mam lekki stres, ale mówię mezowi ostatnio, ze coś pryszcze ma na czole, a on do mnie, ze może to dobry objaw 🤣🤣🤣🤣 wiec No… 😂

Ogółem a propos rodzinnych powiązań to tez po majowce mam lipę. Ostra kłótnia z młodsza siostra. Mój maz tez co chwile perypetie z rodzeństwem. Tyle się mówi, że lipa być jedynakiem itp, ale powiem wam, ze z rodzeństwem to niestety jak się uda. W naszym przypadku to nie jest kwestia wychowania tylko charakteru, ja jestem zupełnie inna. Ach, szkoda gadać 😂

Czekam na wieści od @vienna i @eniana

@Prezesowa widzę, ze z mężem już lepiej, poranne przytulaski 🥰🥰🥰

No to oby te krostki rzeczywiście były dobrym zjawiskiem 🤭✊

Przykro mi z powodu kłótni z siostrą. Z rodzeństwem naprawdę różnie bywa, tak jak piszesz, nawet różnice charakteru potrafią eskalować konflikty. U nas z kolei największą różnicą jest wiek, bo to aż 10 lat i do pewnego momentu było ok, a teraz czasem siostra i mąż dają nam odczuć, że jesteśmy młodsi i co my tam o życiu wiemy... No cóż 😉

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ja miałam biopsje endometrium i był ban na przytulaski. Ale możliwe, ze to tez przez badanie prolaktyny, bo przytulaski ją pobudzają ponoć. Miałam zakaz współżycia na miesiąc

Oł noł.... Napisałam do lekarza... zobaczymy co mi odpisze

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    @Mummy współczuje gorszego emocjonalnie czasu, ale tak już chyba jest. Najpierw stres, ze nie ma ciąży, a jak jest ciąża to tez ciągły stres, a burza hormonów nie pomaga.
    Trzymam kciuki za poprawę nastroju 🥰

Dziękuję, Kochana 😘 Naprawdę myślałam, że do 13 tygodnia będzie taki błogi spokój, a tu proszę 🤭 Przetrwam!

Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    No to oby te krostki rzeczywiście były dobrym zjawiskiem 🤭✊

Przykro mi z powodu kłótni z siostrą. Z rodzeństwem naprawdę różnie bywa, tak jak piszesz, nawet różnice charakteru potrafią eskalować konflikty. U nas z kolei największą różnicą jest wiek, bo to aż 10 lat i do pewnego momentu było ok, a teraz czasem siostra i mąż dają nam odczuć, że jesteśmy młodsi i co my tam o życiu wiemy... No cóż 😉

To u nas podobnie. W sensie między mną a siostrą 11 lat różnicy i różnicy nie odczuwam mocnej. Między siostrami męża a nami jest 7/8 i 10/11 lat różnicy i też dają do zrozumienia, że jesteśmy dzieciaki. Przykład? Mąż zaprasza na swoją trzydziestkę to komentarz: trzydziestkę to można świętować, ja mam czterdzieści w tym roku to stara jestem. A tak w ogóle to dorośnijcie, bo ciągle tylko te memy wysyłacie i w gry gracie jak nastolatki :P

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹

📆 Kalendarz wizyt
    06/03 - badania krwi
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    To u nas podobnie. W sensie między mną a siostrą 11 lat różnicy i różnicy nie odczuwam mocnej. Między siostrami męża a nami jest 7/8 i 10/11 lat różnicy i też dają do zrozumienia, że jesteśmy dzieciaki. Przykład? Mąż zaprasza na swoją trzydziestkę to komentarz: trzydziestkę to można świętować, ja mam czterdzieści w tym roku to stara jestem. A tak w ogóle to dorośnijcie, bo ciągle tylko te memy wysyłacie i w gry gracie jak nastolatki :P

No właśnie to jest przykre, bo przecież to nie ma znaczenia, ile masz lat, tylko jakim jesteś człowiekiem. Widziałam niedojrzałych czterdziestolatków i dojrzałych dwudziestolatków 😉

U nas to bardziej komentarze dotyczące życiowych decyzji: samochód mamy nie taki, bo diesel, a diesle się psują (no owszem, im się trafił kiepski egzemplarz, ale w naszym robimy już tylko oleje i wymianę części eksploatacyjnych), jak mówimy, że myślimy o zmianie nieruchomości, to przecież kredyt i jak będziemy go spłacać (no nie wiem, naprawdę, może z tego, co zarabiamy? 🤪)... Z trzecim dzieckiem też były jakieś niewygodne pytania, czy się nie boję o zdrowie i finanse. I po co kogoś straszyć?

No można wymieniać bez końca, w już najbardziej rozwalają mnie kwestie wychowawcze 🙄 Ja im się nie mieszam a radzę tylko wtedy, gdy mnie o to poproszą, choć w sumie nie wiem, po co proszą, jak my za bardzo na te nasze dzieci dmuchamy 🤭

• Rahia Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół dupkiem siedzę w pociągu. Przewertowałam tylko żeby znalezc info o wizycie. Ukrop w pracy tylko w toalecie chwila spokoju....
    @ Vienna strasznie mocno trzymam kciuki za betkę, endometrium i kropka ! 🤞🤞🤞❤❤❤

Prezesoowa, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

preg.png

29.04.2024 beta 380 ml
    02.05.2024 beta 1246 ml
    16.05.2024 💖
    10.06.2024 3,63 cm (10+4)
    19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
    21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten to jednak romantyk 😅
    23af4a5efabb6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 13:02

notsobadd, Speranza :), CoffeeDream, Zaczarowan, Pati2804, Rahia, elektro96, Leśneintro, Prezesoowa, Dropsik, Fermina, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Vienna, KejtKa, Gregorka, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    No właśnie to jest przykre, bo przecież to nie ma znaczenia, ile masz lat, tylko jakim jesteś człowiekiem. Widziałam niedojrzałych czterdziestolatków i dojrzałych dwudziestolatków 😉

U nas to bardziej komentarze dotyczące życiowych decyzji: samochód mamy nie taki, bo diesel, a diesle się psują (no owszem, im się trafił kiepski egzemplarz, ale w naszym robimy już tylko oleje i wymianę części eksploatacyjnych), jak mówimy, że myślimy o zmianie nieruchomości, to przecież kredyt i jak będziemy go spłacać (no nie wiem, naprawdę, może z tego, co zarabiamy? 🤪)... Z trzecim dzieckiem też były jakieś niewygodne pytania, czy się nie boję o zdrowie i finanse. I po co kogoś straszyć?

No można wymieniać bez końca, w już najbardziej rozwalają mnie kwestie wychowawcze 🙄 Ja im się nie mieszam a radzę tylko wtedy, gdy mnie o to poproszą, choć w sumie nie wiem, po co proszą, jak my za bardzo na te nasze dzieci dmuchamy 🤭

Mój mąż ogłosił, że na trzydziestkę zamówi catering to już było wtrącanie, a czemu nie grill. To mąż odpisał, że catering jakoś bardziej drogi nie będzie, a poza tym nie może jeść tyle tłustego przez swoje schodzenia, a ja dodałam jeszcze, że catering jest po to, żeby wszyscy siedzieli na dupie, a nie stali przy mięsie, sałatkach itp. :P

Prezesoowa, Speranza :), MummyYummy, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    06/03 - badania krwi
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Ten to jednak romantyk 😅
    23af4a5efabb6.jpg

🤣🤣🤣

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    06/03 - badania krwi
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • Miś Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o sprostowanie na pierwszej stronie. @ jeszcze nie dostałam 😉. Powtórzyłam dziś test. Pokazał cień baaaardzooo dalekiego kuzyna cienia. A ten wczorajszy po 24h też coś pokazał więc jeszcze mam nadzieję. Jutro zrobię kolejny test. Trzymajcie kciuki

Pati2804, Dropsik, Malinowysorbet, Speranza :), Fermina, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Vienna, elektro96, KejtKa, Gregorka, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Poproszę o sprostowanie na pierwszej stronie. @ jeszcze nie dostałam 😉. Powtórzyłam dziś test. Pokazał cień baaaardzooo dalekiego kuzyna cienia. A ten wczorajszy po 24h też coś pokazał więc jeszcze mam nadzieję. Jutro zrobię kolejny test. Trzymajcie kciuki
    Takie sprostowania lubimy 😁
    Chcesz pokazać test?

Pati2804, Malinowysorbet, Speranza :), MummyYummy, elektro96, Fermina, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Oo trzymam mocno kciuki, niech ten daleki kuzyn nie będzie już taki daleki i da gruba kreskę 🤞

Miś, Zbuntowana lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wygląda tak:
    FSH:3,29
    LH:5.72
    Estradiol 327 !
    SHBG: 37.2
    DHEA: 221
    AMH:2.98
    Prolaktyna,TSH ok
    Testosteron 34.2

To chyba nie jest ok?

preg.png
  • san95 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, dziś obudziłam się w nowej rzeczywistości bez niego. Cholernie mnie to boli. Nie mogę tego wszystkiego pojąć. Wczoraj pisząc porozmawialiśmy co w sytuacji kiedy się uda. Powiedział, że bardzo się ucieszy i damy radę.. Co z tego skoro przecież chciałbym być ze mną tylko ze względu na ciążę.
    Nie wiem co mam robić. Choć wydaje mi się, że los nie zadrwi że mnie aż tak. Dziś 9dpo, a ja chciałabym już po prostu wiedzieć.. żeby wiedzieć co mam robić..
    w nocy w ogóle nie mogłam spać. Miałam tak gorące podbrzusze jakby mnie ktoś od środka podpalił..
    czułam jakbym miała gorączkę choć wcale jej nie miałam. Ból głowy niesamowity.. Temperatura zaledwie 36,77 o 7 rano. Myślę, że nic z tego. Wiecie co mnie najbardziej przeraża? Czas. Czas który mnie goni. Jak sobie pomyślę, że mam kogoś np od nowa poznawać to jest mi słabo.. bardzo nie lubię początków.. Poza tym jak mogłabym chcieć kogoś poznać skoro on jest miłością mojego życia.. tak mi strasznie źle …

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej kochane, dziś obudziłam się w nowej rzeczywistości bez niego. Cholernie mnie to boli. Nie mogę tego wszystkiego pojąć. Wczoraj pisząc porozmawialiśmy co w sytuacji kiedy się uda. Powiedział, że bardzo się ucieszy i damy radę.. Co z tego skoro przecież chciałbym być ze mną tylko ze względu na ciążę.
    Nie wiem co mam robić. Choć wydaje mi się, że los nie zadrwi że mnie aż tak. Dziś 9dpo, a ja chciałabym już po prostu wiedzieć.. żeby wiedzieć co mam robić..
    w nocy w ogóle nie mogłam spać. Miałam tak gorące podbrzusze jakby mnie ktoś od środka podpalił..
    czułam jakbym miała gorączkę choć wcale jej nie miałam. Ból głowy niesamowity.. Temperatura zaledwie 36,77 o 7 rano. Myślę, że nic z tego. Wiecie co mnie najbardziej przeraża? Czas. Czas który mnie goni. Jak sobie pomyślę, że mam kogoś np od nowa poznawać to jest mi słabo.. bardzo nie lubię początków.. Poza tym jak mogłabym chcieć kogoś poznać skoro on jest miłością mojego życia.. tak mi strasznie źle …

San, kochana… tak mi strasznie przykro, że cierpisz 🥹
    Wiem, że teraz wydaje Ci się, że to koniec świata i żadne słowa pocieszenia nie beda do Ciebie docierać, ale pozwól sobie przeżyć tą żałobę po związku… I nie idealizuj swojego partnera, sama tu kilkukrotnie wspominałaś że przechodziło Ci przez myśl rozstanie.
    Pozwól sobie przeżyć ten smutek, ale potem wstań i walcz o swoje marzenia. Czeka na Ciebie ktoś, kto będzie patrzył w przyszłość w tym samym kierunku co Ty, ktoś z kim spełnisz swoje marzenia…
    Przytulam Cię i uwierz, też wiem jak to boli kiedy zamykasz kilkuletni etap w życiu i wydaje Ci się, że jesteś w punkcie wyjścia. Teraz sytuacja wydaje się pewnie beznadziejna, ale taka nie jest. Jesteś młoda, zdrowa i świat czeka na Ciebie. Usiądź, odpocznij, wypłacz się, ale nie zamykaj na innych. I bądź z nami jeśli potrzebujesz ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 13:42

Prezesoowa, Speranza :), Dropsik, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, elektro96, Gregorka, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. Widzę, ze większość z was ma starsze rodzeństwo. Moja jest młodsza o 9 lat i ja mam inny punkt widzenia.
    Niestety zawsze będzie dla mnie trochę gowniarka 🤪 ale to tez wynika właśnie z jej zachowania. Nie wiem jak jest u Was, ale u mnie wyglada to tak, ze jak ona ma
    Problem to wtedy pomóż i super siostra, a jak robi zle i jej mówię, to nagle, ze się mądrze 😝
    Myśle, ze ciężko być zarówno dużo młodsza jak i dużo starsza siostra, bo te relacje są zakrzywione.

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:

Przytulam 🫂🫂🫂
    Rozstania są ciężkie. Musisz dać sobie czas, aby to wszystko przetrawić.
    Nawet jeśli na ten moment wydaje Ci się wszystko niemożliwe, to na pewno za kilka lat inaczej spojrzysz na te sytuacje.
    Przytulam najmocniej 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 13:46

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Haha. Widzę, ze większość z was ma starsze rodzeństwo. Moja jest młodsza o 9 lat i ja mam inny punkt widzenia.
    Niestety zawsze będzie dla mnie trochę gowniarka 🤪 ale to tez wynika właśnie z jej zachowania. Nie wiem jak jest u Was, ale u mnie wyglada to tak, ze jak ona ma
    Problem to wtedy pomóż i super siostra, a jak robi zle i jej mówię, to nagle, ze się mądrze 😝
    Myśle, ze ciężko być zarówno dużo młodsza jak i dużo starsza siostra, bo te relacje są zakrzywione.

Też mam młodszą siostrę, aż 13 lat. I masz rację, te relacje są inne. Długi czas jej chciałam matkować 😂
    Teraz mamy dobrą, luźną relację, wiem że mi ufa i cieszę się, że mogę uczestniczyć w tym jak dorasta, że mówi mi otwarcie o koleżankach, chłopakach. Ale fakt, czasem o jedno słowo za dużo i ksiezniczka już naburmuszona 🤪 Mimo wszystko kocham małego gnojka nad życie

Speranza :), Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ