Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik wrote:A nie chcesz z testDna zrobić? Jest taniej niż w laboratorium. Czy gdzie ty dzwonisz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 09:58
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Malinowysorbet wrote:Jestem juz 13 w kolejce to może jednak się dodzwonię i jak będzie można to pojadę od razu zrobić 😁
Ale dzisiaj poniedziałek, po długim weekendzie jest wszędzie mnóstwo ludzi. Tzn w laboratorium u mnie był pogrom 😐Malinowysorbet, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:Pizzę z Biedronki.🙈 Ale posypałam rukolą. 🤣
Fermina, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
Hej dziewczyny. Zrobiłam sobie detoks od wszystkiego co związane ze staraniami i w tym od forum. Dobrze głowa mi odpoczęła. Mimo iż korciło mnie żeby zajrzeć co u Was.
U mnie 3/4dc. Okres się spóźniał mimo odstawienia dupka. Nie wiem czy 3 czy 4 bo plamiłam zanim dostałam prawdziwego okresu.
Posiew wyszedł ok! Ale przez opóźnienie okresu sono hsg przełożone na środę z dzisiaj.
I dzisiaj zrobiłam hormony wszystkie. Ciekawe co mi wyjdzie. Nigdy na raz ich nie robiłam…
-
Prezesoowa wrote:W oczekiwaniu na wieści od Vienny i Eniany: co dziś Wasze kuchnie serwują?
U mnie będzie gulasz z indyka, z kaszą orkiszową (moja ulubiona) i ogóreczkiem kiszonym
Zupę pomidorowa od mamy 😅Fermina, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Vienna wrote:Niestety nie mam dobrych wieści. Beta dzisiaj będzie decydująca. Ale od wczoraj endometrium zmalało co nie rokuje dobrze 😞
Tak strasznie mi przykro 🥹 mocno endo zmalało?…Vienna lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Vienna wrote:Niestety nie mam dobrych wieści. Beta dzisiaj będzie decydująca. Ale od wczoraj endometrium zmalało co nie rokuje dobrze 😞
Bardzo mocno przytulamVienna lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Dodzwoniłam się do placówki. Dziewczyna z tej infolinii nie potrafi odpowiedzieć na ŻADNE pytanie i co chwilę wstrzymuje połączenie zeby zadzwonic? Do labolatorium zapytac kogoś czy np ten pakiet rozszerzony zawiera tych 5 mutacji i wiecie co? Ona nie wie i w placówce tez nie bo oni mają jakieś 3 badania i ogólnie to lekarz to zleca a tak sama to ona nie wie co ma powiedzieć 🤣🤣 i jej mowie ze widze na stronie ze jest pakiet premium i sa tam te mutacje i koszt to ok 500 zl czy to tak jest a ona ze jedno badanie 420, kolejne 360 i jeszcze jedno 300 +250konsultscja z lekarzem. Serio?
chyba jednak zmienię placówkę 🙈
A co do konsultacji z lekarzem, powinnam ją brac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 10:52
03.24 💔 07.24💔👼🏼
Dziewczyny trzymam mocno kciuki za dzisiejsze badania 🤞🏻🤞🏻🍀
Melduje się z pociągu, stoję wprawdzie na poczcie w mega kolejce, ale mentalnie siedzę w tym przedziale z Wami 😀Zbuntowana lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Wierzę w Twoją betę.. trzymam mocne kciuki! Właśnie, o której zazwyczaj masz wyniki?Speranza :), Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Dodzwoniłam się do placówki. Dziewczyna z tej infolinii nie potrafi odpowiedzieć na ŻADNE pytanie i co chwilę wstrzymuje połączenie zeby zadzwonic? Do labolatorium zapytac kogoś czy np ten pakiet rozszerzony zawiera tych 5 mutacji i wiecie co? Ona nie wie i w placówce tez nie bo oni mają jakieś 3 badania i ogólnie to lekarz to zleca a tak sama to ona nie wie co ma powiedzieć 🤣🤣 i jej mowie ze widze na stronie ze jest pakiet premium i sa tam te mutacje i koszt to ok 500 zl czy to tak jest a ona ze jedno badanie 420, kolejne 360 i jeszcze jedno 300 +250konsultscja z lekarzem. Serio?
chyba jednak zmienię placówkę 🙈
A co do konsultacji z lekarzem, powinnam ją brac?
Ja nie brałam konsultacji z lekarzem, skonsultowałam wyniki z moim ginem.Malinowysorbet lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesoowa wrote:Ogólnie wszędzie taki ruch, jakby świat sobie przypomniał, że istnieje
Co u Ciebie - poza staniem w kolejce?
W porządku, spokojnie czekam na owulację. Dzisiaj 11 DC. Wczoraj pierwszy mały cień się pokazał na owulaku, więc dzisiaj znowu testuje. Od wczoraj też działamy ❤️🔥❤️🔥❤️🔥Fermina, Prezesoowa, Gregorka, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"