Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:O, to to! Chciałam to napisać 😅
@Prezesowa, ależ poświęcenie, dobrze że podziałanie, czekamy na efekty 🤞🏻
I kciuki dziś za wszystkie wizyty! Postaram się być w pociągu 🙈
Nie wiem co to się wczoraj zadziało, ale zasnęłam dopiero po 2. Budzik przed 6 był bezlitosny… jestem nieprzytomna, a dziś 10h w pracy przede mną. Chyba muszę się przeprosić ze znienawidzoną kawą bo oczy mam na zapałki 😴🥱🥱🥱
PS. @Zbuntowana sto lat dla synka!! ♥️notsobadd lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Rahia wrote:Dzień dobry i miłego dnia życzę 🌼
Trzymam kciuki za dzisiajesze wszystkie wizyty!🤞
Zbuntowana , 100 lat 🥳
Notsobadd mój budził był bezlitosny o 5 😅
Enina, oby to nic groźnego, informuj 😘mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Vienna wrote:Dzień dobry
Mała aktualizacja. Wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć dość mocno brzuch jak na okres ale mocniej, plecy na dole i promieniując do lewego pośladka. Kręciło mi się w głowie, ale w sumie cały dzień tak miałam i po prostu zwalałam na ciążę. I nagle dostałam krwawienia. Na początku dość mocnego i to taka żywa krew 😞 z racji tego i ogólnie mojego złego samopoczucia pojechaliśmy na sor, choć wiedziałam że jest za wcześnie żeby zobaczyć pęcherzyk. Na sorze zrobili usg, źródła krwawienia nie było widać, pęcherzyka również, wypuścili do domu. Na początku lekarz stwierdził że jajowód jest rozdęty i widzi w nim przestrzeń echogeniczną. Pokazywał mi ten obraz usg i faktycznie coś tam było. Stwierdził że to może być ciąża pozamaciczna albo wodniak jajowodu. Poprosił drugiego lekarza na konsultacje i ten drugi nie znalazł nic 🤔🧐 jak wróciłam do domu krwawienie już ustało, ból brzucha i pleców również. Nie mam pojęcia co teraz będzie. Zaraz zbieram się na betę i od razu potem jadę do lekarzaVienna lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Dzień dobry 🌸
Ale ciężko było dziś wstać... U mnie wredna małpa już poszła. Więc w zasadzie powinna być nowa energia do działania. Ale jakoś bez spiny... Nie wiem nawet czy kupować owulaki. W tym miesiącu możliwe, że sobie odpuszczę i pozostanie samo mierzenie temperatury.
@Vienna @Eniana 🫂 Przytulam i mam nadzieję, że to tylko na strachu się skończy.
@MalinowySorbet Też wczoraj po powrocie od rodziców było mi smutno... Trochę nazbierało się problemów zdrowotnych u rodziców to mam nadzieję, że po badaniach okaże się, że to nic groźnego... 🙁
@Zbuntowana Sto lat dla Synka! 💐🌸Vienna, Eniana lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Przykro mi, że tak życie was dobija. Mnie też szlag trafia jak ktoś nawet rodziny nie odwiedza (zakładając oczywiście że relacje są dobre), bo szkoda czasu na wolne. Wszyscy mi mówili, że jak będę dorosła to rodzina nie będzie priorytetem i będę ich odwiedzać dwa razy w roku. Pomylili się. Mam zaraz 29 lat, a odwiedzam rodziców dwa razy w miesiącu. Mąż swoich raz w miesiącu. Już rodzice moi się śmiali, że mieszkamy najdalej a jesteśmy najczęściej u nich
Prezesoowa lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
CoffeeDream wrote:Dzień dobry 🌸
Ale ciężko było dziś wstać... U mnie wredna małpa już poszła. Więc w zasadzie powinna być nowa energia do działania. Ale jakoś bez spiny... Nie wiem nawet czy kupować owulaki. W tym miesiącu możliwe, że sobie odpuszczę i pozostanie samo mierzenie temperatury.
@Vienna @Eniana 🫂 Przytulam i mam nadzieję, że to tylko na strachu się skończy.
@MalinowySorbet Też wczoraj po powrocie od rodziców było mi smutno... Trochę nazbierało się problemów zdrowotnych u rodziców to mam nadzieję, że po badaniach okaże się, że to nic groźnego... 🙁
@Zbuntowana Sto lat dla Synka! 💐🌸CoffeeDream lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Majuna wrote:Ale tutaj dzisiaj smutaśno się zrobiło. ☹️
Tulę Was wszystkie za Wasze problemy, zmartwienia, obawy... Takie to już jest nasze życie. Czasem chcemy za dobrze dla innych, a los zamiast to wynagrodzić, to jeszcze daje nam po tyłkach.
Na pocieszenie wysyłam Wam mojego psijaciela w ostatni dzień pięknej majówki, u mnie w tygodniu ma być nagle nocą po 0 stopni, to chyba jakieś żarty 😅 żebyśmy były tak szczęśliwe jak on gdy idziemy na spacerek 😅
Majuna lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Prezesoowa wrote:ale czemu zakaz? podała jakąś przyczynę?
Nie podała, ale myślę, że obawia się hiperstymulacji i tego, że może być sytuacja w której przed wizytą pękłoby np. 5 jajeczek na raz, a tylu pokoi dla dzieci nie mamy 🤪🤪 Myślę, że to za mała dawka, żeby coś takiego miało miejsce, ale zobaczymy co się zadzieje.Dropsik, Prezesoowa, Malinowysorbet, Zaczarowan, Chmurka21, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
elektro96 wrote:Ściskam, Prezesowa… siedzimy razem w jednym bagienku.
Mam wrażenie, że w ciągu ostatnich 5 lat w moim życiu dzieją się coraz gorsze rzeczy. A ostatnie 2 lata to już totalne apogeum… Choroby bliskich to jest dla mnie coś nie do przetrawienia. A do tego ta niepłodność ciągle siedzi z tyłu głowy…
Ciągle czekam aż los odwróci się do mnie w lepszą stronę…Prezesoowa, elektro96, Chmurka21 lubią tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Zbuntowana wrote:Dziewczyny no właśnie tak jest nie którzy nie potrafią docenić rodziny... Ja jestem u moich bardzo często mieszkam blisko mam wychowawcze i bardzo chce żeby wiedzieli że można na nas liczyć...mój małż też nardzo opiekuwal się swoim rodzicami czasem było mi przykro bo myślałam że mnie olewa ale z czasem zauważyłam że dzielnie chce zrobić wszystko co może... szwagier pomagał ale tylko na ile żona mu pozwoliła... teraz trochę przykro bo więzi się rozluźniły kiedy oni zmarli... a mój mąż może liczyć tylko na nas bo szwagier np o jego urodzinach nie pamięta najważniejszy jest wyjad majowy.... bardzo was rozumiem też nie potrafię żyć bez najblizsxych
Sama jestem z takiej rodziny, gdzie moje rodzeństwo jest bardzo zżyte z rodzicami a ja nie. Z boku może wyglądać, że ja niewdzięczna i taka i owaka, ale niestety rodzice na to zapracowali przez te 30 lat. Najwyraźniej, co też w sumie odczuwałam jako dziecko, dla mojego rodzeństwa mieli więcej serca niż dla mnie. -
Dropsik wrote:No tylko nie każdy ma fajną rodzinę. A to, że jedno dziecko ma więcej uczucia do rodziców czy rodzica to nie znaczy,że drugie tak samo. Ja bym była ostrożna w takich ocenach.
Sama jestem z takiej rodziny, gdzie moje rodzeństwo jest bardzo zżyte z rodzicami a ja nie. Z boku może wyglądać, że ja niewdzięczna i taka i owaka, ale niestety rodzice na to zapracowali przez te 30 lat. Najwyraźniej, co też w sumie odczuwałam jako dziecko, dla mojego rodzeństwa mieli więcej serca niż dla mnie.
Właśnie dlatego napisałam, że to zależy od relacji. Jak ktoś ma złe to się nie dziwię. Inaczej gdy ktoś ma w porządku, ale olewa, a jak się budzi to już często za późno...Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Fajnie, wzięłam urlop w okolicach Bożego Ciała, bo 1 czerwca miały być chrzciny, a sami zainteresowani stwierdzili, że odbędą się one 10 sierpnia razem z roczkiem 🤣
No nic, chociaż sobie odpocznę.Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Suzie wrote:Właśnie dlatego napisałam, że to zależy od relacji. Jak ktoś ma złe to się nie dziwię. Inaczej gdy ktoś ma w porządku, ale olewa, a jak się budzi to już często za późno...
-
notsobadd wrote:Nie podała, ale myślę, że obawia się hiperstymulacji i tego, że może być sytuacja w której przed wizytą pękłoby np. 5 jajeczek na raz, a tylu pokoi dla dzieci nie mamy 🤪🤪 Myślę, że to za mała dawka, żeby coś takiego miało miejsce, ale zobaczymy co się zadzieje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 09:16
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Fajnie, wzięłam urlop w okolicach Bożego Ciała, bo 1 czerwca miały być chrzciny, a sami zainteresowani stwierdzili, że odbędą się one 10 sierpnia razem z roczkiem 🤣
No nic, chociaż sobie odpocznę.Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A czemu się zastanawiasz nad owulakami? Chcesz ten cykl na luzie przejść?
Trzymam mocno kciuki za badania rodziców :* oby to tylko jakieś przejściowe problemy i przeszło :*
Nastawiam się, ze męża nie będzie w okolicach owulacji, więc w sumie bez sensu, żebym je kupowała. Chyba, że jednak żaden wyjazd mu nie wyskoczy to przemyśle 😊
Ale już badałam trzy cykle owulakami i temperaturą i owulka zawsze była 14dc, więc jakieś rozeznanie już mam. No zobaczymy, na razie to w ogóle nie wiążę nadziei z tym cyklem.
U rodziców to raczej nieprzejściowe problemy, ale oby po prostu nic nie postępowało... ✊ -
Dropsik wrote:To ja chyba się nie spotkałam z tym, żeby dzieci olewaly rodziców i rodzice dzieci w przypadku dobrych relacji w domu. Nie umiem znaleźć takiego przykładu z życia, ale nie wykluczam, że tak jest.
No u mnie jest. Brat ciągle nie ma czasu, rodzice proszą, żeby przyjechał pomóc np. przy czymś to on wiecznie nie ma czasu i finalnie rodzice (po 60, a tata schorowany przed 70) sami dźwigają jakieś rzeczy...👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Dropsik wrote:😂😂 U mnie w rodzinie też chrzciny,ale drugiego. Myślę, że nie odwołają, ale kto ich tam wie 😆
Jeszcze 4 tygodnie to wszystko się może wydarzyć 😂Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰