Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Eniana wrote:Wieści ze świata grozy: u mnie od 5 rano silny ból brzucha I krzyrza taki skurczowy jak na okres, dotego biegunka. Niestety noc dobrego to nie znaczy, zbieramy się i jedziemy do Polic wcześniej, może nas przyjmą, pewnie będę musiała zostać albo każą czekać aż samo się dokona.
Oby to było na tyle z nieszczęść na dzisiaj.Eniana lubi tę wiadomość
-
Vienna wrote:Dzień dobry
Mała aktualizacja. Wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć dość mocno brzuch jak na okres ale mocniej, plecy na dole i promieniując do lewego pośladka. Kręciło mi się w głowie, ale w sumie cały dzień tak miałam i po prostu zwalałam na ciążę. I nagle dostałam krwawienia. Na początku dość mocnego i to taka żywa krew 😞 z racji tego i ogólnie mojego złego samopoczucia pojechaliśmy na sor, choć wiedziałam że jest za wcześnie żeby zobaczyć pęcherzyk. Na sorze zrobili usg, źródła krwawienia nie było widać, pęcherzyka również, wypuścili do domu. Na początku lekarz stwierdził że jajowód jest rozdęty i widzi w nim przestrzeń echogeniczną. Pokazywał mi ten obraz usg i faktycznie coś tam było. Stwierdził że to może być ciąża pozamaciczna albo wodniak jajowodu. Poprosił drugiego lekarza na konsultacje i ten drugi nie znalazł nic 🤔🧐 jak wróciłam do domu krwawienie już ustało, ból brzucha i pleców również. Nie mam pojęcia co teraz będzie. Zaraz zbieram się na betę i od razu potem jadę do lekarzaVienna lubi tę wiadomość
-
Vienna, odpoczywaj , trzymam kciuki oby wszystko przeszło i już więcej nie straszyło 🤞❤
Vienna lubi tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
Prezesoowa wrote:Co za chory świat... To powinno być ustalane systemowo. Ty przecież też jesteś w ciąży i należy Ci się wejście bez kolejki.
Ja akurat walczę jak lwica o swoje ale czekam na pierwszą udaną wizytęPrezesoowa, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
@eniana @vienna trzymam kciuki za Was dziewczyny ✊✊✊
Miłego pomajowkowego poniedziałku ☀️Vienna, Eniana, Majuna lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
O, a jednak poszłam się bić o siebie bo terminal padł i nagle chcieli przyjmować tylko osoby ze skierowaniem. Więc poszłam się wykłócać, bo nie mam zamiaru czekać kolejnej godziny.
Zaczarowan, Majuna lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Praca w majówkę ma swoje plusy, przynajmniej dzisiaj nie przeżyłam szoku, że muszę iść do pracy 😅
Kochane dużo tutaj stresu od wczoraj 😞
Vienna, Eniana trzymam za Was kciuki oby wszystko dobrze się skończyło 🤞
Kciuki również za dzisiejsze betki 🤞
Suzie trzymamy kciuki, niech ta tempka to będzie dobry znak 🤞😊
Wczoraj praktycznie cały dzień przeplakalam, nie moglam sie ogarnac. Normalnie jak przed okresem a jestem dopiero co po 😠 odcięłam się od forum a zaczęłam rozmyślać o sprawach rodzinnych i przyszlosci nie potrzebnie się nakręciłam. Może to faktycznie ta burza...
Niech to będzie dobry dzień i tydzień dla wszystkich 🤞😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 08:03
Zbuntowana, Vienna lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
@viena Mam nadzieję, że to tylko straszak i wszystko będzie w porządku. Trzymam kciuki
U mnie dziś chyba 15 dpo, czuję że lada moment zacznie mi się okres i już mi smutno. Niby człowiek czuł, że znów nic z tego, ale się łudził 🙁Vienna lubi tę wiadomość
-
Vienna wrote:Dzień dobry
Mała aktualizacja. Wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć dość mocno brzuch jak na okres ale mocniej, plecy na dole i promieniując do lewego pośladka. Kręciło mi się w głowie, ale w sumie cały dzień tak miałam i po prostu zwalałam na ciążę. I nagle dostałam krwawienia. Na początku dość mocnego i to taka żywa krew 😞 z racji tego i ogólnie mojego złego samopoczucia pojechaliśmy na sor, choć wiedziałam że jest za wcześnie żeby zobaczyć pęcherzyk. Na sorze zrobili usg, źródła krwawienia nie było widać, pęcherzyka również, wypuścili do domu. Na początku lekarz stwierdził że jajowód jest rozdęty i widzi w nim przestrzeń echogeniczną. Pokazywał mi ten obraz usg i faktycznie coś tam było. Stwierdził że to może być ciąża pozamaciczna albo wodniak jajowodu. Poprosił drugiego lekarza na konsultacje i ten drugi nie znalazł nic 🤔🧐 jak wróciłam do domu krwawienie już ustało, ból brzucha i pleców również. Nie mam pojęcia co teraz będzie. Zaraz zbieram się na betę i od razu potem jadę do lekarza
O kurde, trzymaj się tam, daj znać jak coś będziesz wiedzieć 🫂Vienna lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Prezesoowa wrote:Przytulam Cię mocno Kochana :* Mam nadzieję, że chociaż w pracy będzie spokojnie, szybko czas minie
Może to ze zmęczenia?
Ta moja temperatura jest tak dziwna, że ja już nic nie wiem 🤣👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Leśneintro wrote:@viena Mam nadzieję, że to tylko straszak i wszystko będzie w porządku. Trzymam kciuki
U mnie dziś chyba 15 dpo, czuję że lada moment zacznie mi się okres i już mi smutno. Niby człowiek czuł, że znów nic z tego, ale się łudził 🙁
🫂👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Prezesoowa wrote:A ja się witam z pracy
na razie jeszcze słonecznie, ale w ciągu dnia mają przejść burze.
Misja wykończenia męża z rana zakończona sukcesemstaremu się tak spodobało, że stwierdził, że mogę go budzić codziennie
ale fakt faktem dzień od razu lepszy
W pracy atmosfera totalnie do bani, ale przyjechałam z podejściem, że mam radość i nadzieję w sercu (przynajmniej na 2 tygodnie) i tego mi tu nie zabiorą
A do pracy jechałam w takich rytmach
Uwielbiam tę nutę!!!!!Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Dzien dobry kochane wczoraj dzien wyjazdory ... nie nadrobiłam Was jeszcze ale eidzd że jakieś niepokoje trzymam mocno kciuki nie załamujcie się
PREZESOWA tak trzymaj nie daj się zlamac a dobry humor rozumiem mój małżonek też zadowolony do pracy poszedł 🤪🥰❤️ więc śpiewaj i nie zwracaj uwagi na atmosferę...
Malinowysorbet rozumiem ale rytm pracy jest... ehh szkoda że nie wszyscy mogą odpocząć... mój małż 2 szedł też do pracy... ale j nas tak jest że zawsze nzm długie weekendy przypadały... przytulam kochanaMalinowysorbet, Prezesoowa, Zaczarowan, Majuna lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Ja dostałam odpowiedź od Pani doktor, także @Prezesowa poproszę o wpisanie monitoringu 15.05 na 15:45 🤞🏻 I dostałam zakaz współżycia do tego czasu 😳 Ostatnio ciągle mamy zakazy… Chyba nie posłuchamy pani doktor i się przeprosimy z gumkami, bo ileż można się trzymać z daleka od siebie 🤭
Zbuntowana, Prezesoowa, Zaczarowan lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Przytulam Cię mocno :* chcesz się z nami podzielić tymi myślami?
Odpaliłam Twoja poranna nutę, ktora tez uwielbiam i od razu czuc power 😎Fermina lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Fermina bardzo dziękuję w imieniu mojego pana P. Pozwoliłam mu dziś pospac niech spi słodziak..
Fermina, Majuna lubią tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Prezesoowa wrote:Dzień dobry ☀️
Dzisiaj czeka nas dzień pełen wrażeń: Vienna powtarza betę i ma wizytę u lekarza 🤞 wizytują również Eniana, Smerfetka, Rahia🤞czekamy również na TSH Dropsika - oby było trochę wyższe 🤞 i na wyniki męża Chmurki 🤞
Poza tym mamy powód do świętowania, bo ukochany synek Zbuntowanej obchodzi urodziny 🥳 🎁 Kochana wszystkiego, co najlepsze dla synka. Zdrowych i beztroskich lat bez liku 😘♥️
Ciężki dziś powrót do pracy po wolnym, ale damy radę
Mnie wczoraj jajnik na noc rozwalał, myślałam, że wybuchnie, więc pewnie torbiel, ale nie zmienia to faktu, że wstałam specjalnie rano, żeby jeszcze dopaść starego 😈Prezesoowa lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Suzie wrote:Sto lat, sto lat dla synka Zbuntowanej 🥳🥳🥳mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia...