Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Majuna wrote:Ale tutaj dzisiaj smutaśno się zrobiło. ☹️
Tulę Was wszystkie za Wasze problemy, zmartwienia, obawy... Takie to już jest nasze życie. Czasem chcemy za dobrze dla innych, a los zamiast to wynagrodzić, to jeszcze daje nam po tyłkach.
Na pocieszenie wysyłam Wam mojego psijaciela w ostatni dzień pięknej majówki, u mnie w tygodniu ma być nagle nocą po 0 stopni, to chyba jakieś żarty 😅 żebyśmy były tak szczęśliwe jak on gdy idziemy na spacerek 😅
Cudny 😍😍😍Majuna lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Prezesoowa wrote:Dzień dobry ☀️
Dzisiaj czeka nas dzień pełen wrażeń: Vienna powtarza betę i ma wizytę u lekarza 🤞 wizytują również Eniana, Smerfetka, Rahia🤞czekamy również na TSH Dropsika - oby było trochę wyższe 🤞 i na wyniki męża Chmurki 🤞
Poza tym mamy powód do świętowania, bo ukochany synek Zbuntowanej obchodzi urodziny 🥳 🎁 Kochana wszystkiego, co najlepsze dla synka. Zdrowych i beztroskich lat bez liku 😘♥️
Ciężki dziś powrót do pracy po wolnym, ale damy radę
Mnie wczoraj jajnik na noc rozwalał, myślałam, że wybuchnie, więc pewnie torbiel, ale nie zmienia to faktu, że wstałam specjalnie rano, żeby jeszcze dopaść starego 😈
Sto lat, sto lat dla synka Zbuntowanej 🥳🥳🥳Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Suzie wrote:Dzień dobry. Coś kiepsko spałam, nie mogłam zasnąć i co chwilę się budziłam. Dzisiaj wzrost temperatury o 0,33. Zaczynam podejrzewać, że wczoraj był jakiś błąd pomiaru 🫣
A to nie mogło być zagnieżdżenie? Mało się znam ale wtedy chyba tempka spada?Gregorka lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:A to nie mogło być zagnieżdżenie? Mało się znam ale wtedy chyba tempka spada?
O, to to! Chciałam to napisać 😅
@Prezesowa, ależ poświęcenie, dobrze że podziałanie, czekamy na efekty 🤞🏻
I kciuki dziś za wszystkie wizyty! Postaram się być w pociągu 🙈
Nie wiem co to się wczoraj zadziało, ale zasnęłam dopiero po 2. Budzik przed 6 był bezlitosny… jestem nieprzytomna, a dziś 10h w pracy przede mną. Chyba muszę się przeprosić ze znienawidzoną kawą bo oczy mam na zapałki 😴🥱🥱🥱
PS. @Zbuntowana sto lat dla synka!! ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 06:08
Fermina, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Wieści ze świata grozy: u mnie od 5 rano silny ból brzucha I krzyrza taki skurczowy jak na okres, dotego biegunka. Niestety noc dobrego to nie znaczy, zbieramy się i jedziemy do Polic wcześniej, może nas przyjmą, pewnie będę musiała zostać albo każą czekać aż samo się dokona.
Oby to było na tyle z nieszczęść na dzisiaj.07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Eniana wrote:Wieści ze świata grozy: u mnie od 5 rano silny ból brzucha I krzyrza taki skurczowy jak na okres, dotego biegunka. Niestety noc dobrego to nie znaczy, zbieramy się i jedziemy do Polic wcześniej, może nas przyjmą, pewnie będę musiała zostać albo każą czekać aż samo się dokona.
Oby to było na tyle z nieszczęść na dzisiaj.
Ciągle trzymam kciuki i mam nadzieję, że maluszek da radę!Eniana, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Eniana wrote:Wieści ze świata grozy: u mnie od 5 rano silny ból brzucha I krzyrza taki skurczowy jak na okres, dotego biegunka. Niestety noc dobrego to nie znaczy, zbieramy się i jedziemy do Polic wcześniej, może nas przyjmą, pewnie będę musiała zostać albo każą czekać aż samo się dokona.
Mocne kciuki za Kropeczka 🥹🤞🏻🤞🏻🤞🏻Eniana, Zbuntowana lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Fermina wrote:A to nie mogło być zagnieżdżenie? Mało się znam ale wtedy chyba tempka spada?
Ponoć tak wtedy jest, ale nie wiem czy chce się trzymać tej myśli 😅 na dniach się okaże, ale po mojej emocjonalnej niedzieli nie chcę się nastawiać.Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Jestem z Tobą myślami ❤️Eniana, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Dzień dobry i miłego dnia życzę 🌼
Trzymam kciuki za dzisiajesze wszystkie wizyty!🤞
Zbuntowana , 100 lat 🥳
Notsobadd mój budził był bezlitosny o 5 😅
Enina, oby to nic groźnego, informuj 😘Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
Vienna wrote:Dzień dobry
Mała aktualizacja. Wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć dość mocno brzuch jak na okres ale mocniej, plecy na dole i promieniując do lewego pośladka. Kręciło mi się w głowie, ale w sumie cały dzień tak miałam i po prostu zwalałam na ciążę. I nagle dostałam krwawienia. Na początku dość mocnego i to taka żywa krew 😞 z racji tego i ogólnie mojego złego samopoczucia pojechaliśmy na sor, choć wiedziałam że jest za wcześnie żeby zobaczyć pęcherzyk. Na sorze zrobili usg, źródła krwawienia nie było widać, pęcherzyka również, wypuścili do domu. Na początku lekarz stwierdził że jajowód jest rozdęty i widzi w nim przestrzeń echogeniczną. Pokazywał mi ten obraz usg i faktycznie coś tam było. Stwierdził że to może być ciąża pozamaciczna albo wodniak jajowodu. Poprosił drugiego lekarza na konsultacje i ten drugi nie znalazł nic 🤔🧐 jak wróciłam do domu krwawienie już ustało, ból brzucha i pleców również. Nie mam pojęcia co teraz będzie. Zaraz zbieram się na betę i od razu potem jadę do lekarza
Vienna, trzymam za Was kciuki! Bardzo mi przykro, że musisz przeżywać taki stresVienna lubi tę wiadomość
-
Mała aktualizacja. Wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć dość mocno brzuch jak na okres ale mocniej, plecy na dole i promieniując do lewego pośladka. Kręciło mi się w głowie, ale w sumie cały dzień tak miałam i po prostu zwalałam na ciążę. I nagle dostałam krwawienia. Na początku dość mocnego i to taka żywa krew 😞 z racji tego i ogólnie mojego złego samopoczucia pojechaliśmy na sor, choć wiedziałam że jest za wcześnie żeby zobaczyć pęcherzyk. Na sorze zrobili usg, źródła krwawienia nie było widać, pęcherzyka również, wypuścili do domu. Na początku lekarz stwierdził że jajowód jest rozdęty i widzi w nim przestrzeń echogeniczną. Pokazywał mi ten obraz usg i faktycznie coś tam było. Stwierdził że to może być ciąża pozamaciczna albo wodniak jajowodu. Poprosił drugiego lekarza na konsultacje i ten drugi nie znalazł nic 🤔🧐 jak wróciłam do domu krwawienie już ustało, ból brzucha i pleców również. Nie mam pojęcia co teraz będzie. Zaraz zbieram się na betę i od razu potem jadę do lekarza
Ojej, strasznie mi przykro 🥹 czekamy na wieści w takim razie, oby skończyło się na strachu! 🤞🏻Vienna lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
O jejku.. bardzo mocne kciuki za Twoją betę! Trzymaj się kochana! 🫂🫂Vienna lubi tę wiadomość
-
Znowu musiałam nakrzyczeć na kolejkę w labie. Przyszły 2 dziewczyny w ciąży a ludzie, że nie wpuszczą. Babka z nastolatką mówi, że ona też przyszła z małym dzieckiem. No masakra. Czasem lubię mój awanturniczy charakter.
Dropsik, Prezesoowa, Malinowysorbet, Zbuntowana, KejtKa, grazka0022, Majuna lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny! Wczoraj padłam jak bobas.. 😂😊 zerknęłam jeszcze przed spaniem na forum, ale nie miałam sił, by się odnieść..
Elektro- dużo siły, jestem dobrej myśli!
San- o kurcze.. bardzo mi przykroDaj sobie czas kochana, zrobiłaś wszystko, co mogłaś zrobić dla dobra tej relacji. Zaopiekuj się sobą ❤️
Prezesowa- niezmiennie wspieram Was i tatę 🫂
Majuna piękny psiak
Oczywiście kciuki za Nasze dzisiejsze wizyty i badania ❤️ Przytulam mocno!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 07:18
Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:Znowu musiałam nakrzyczeć na kolejkę w labie. Przyszły 2 dziewczyny w ciąży a ludzie, że nie wpuszczą. Babka z nastolatką mówi, że ona też przyszła z małym dzieckiem. No masakra. Czasem lubię mój awanturniczy charakter.
Żałosne. I to najczęściej kobiety kobietom.
Dobrze, że są takie duszyczki jak Ty.Fermina, Prezesoowa, Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Przytulam Cię mocno Kochana :* Mam nadzieję, że chociaż w pracy będzie spokojnie, szybko czas minie
Może to ze zmęczenia?
Myślę, że to wina książki. Zaczęłam czytać wczoraj takie romansidło i mnie wciągnęło, zazwyczaj trochę poczytam i idę spać, a wczoraj przeczytałam całą książkę do końca i dalej oczy jak 5 zł🙈Prezesoowa lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻