X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna, Eniana 🫂✊🏻

Malinowysorbet, musisz pomyśleć czy chcesz mieć konsultacje z ich lekarzem. Ja wolałam iść do mojego gin albo hematologa. Ale kurde tyle czekałaś na infolinii i się niczego nie dowiedziałaś.. jaja

Miłego dnia dziewczyny ♥️

Prezesoowa, Malinowysorbet, Vienna lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dodzwoniłam się do placówki. Dziewczyna z tej infolinii nie potrafi odpowiedzieć na ŻADNE pytanie i co chwilę wstrzymuje połączenie zeby zadzwonic? Do labolatorium zapytac kogoś czy np ten pakiet rozszerzony zawiera tych 5 mutacji i wiecie co? Ona nie wie i w placówce tez nie bo oni mają jakieś 3 badania i ogólnie to lekarz to zleca a tak sama to ona nie wie co ma powiedzieć 🤣🤣 i jej mowie ze widze na stronie ze jest pakiet premium i sa tam te mutacje i koszt to ok 500 zl czy to tak jest a ona ze jedno badanie 420, kolejne 360 i jeszcze jedno 300 +250konsultscja z lekarzem. Serio? XD chyba jednak zmienię placówkę 🙈

A co do konsultacji z lekarzem, powinnam ją brac?
    Zrób wysyłkowo :) to nie jest skomplikowane i wynik pewny bez błędu raczej, bo to genetyka

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że siedzę teraz w pracy cała zdenerwowana i z wyrzutami sumienia.
    Moja babcia potrzebuje strasznie, żeby cały czas ktoś przy niej był. Mimo tego, że całkiem dobrze się czuje. Jej chodzi o to, żeby ktoś był cały czas w domu... Najlepiej to nic nie załatwiać, nie mieć własnego życia, tylko siedzieć w domu i jej pilnować.
    Teraz taka sytuacja... Dzwoni do mnie, że pukała do rodziców i nikogo nie ma. Nikt nie otwiera i dzwoni i mi mówi, że nikogo nie ma i nie wiadomo co to się stało... No kurde, z całym szacunkiem do babci, trochę mnie już to zdenerwowali, bo ja siedzę w pracy, a ona do mnie dzwoni z taką sprawą. To nie pierwszy raz. Wytłumaczyłam jej, że przecież nic się nie dzieje... Ze mama pewnie poszła na zakupy i zaraz wróci. A ona dalej mi powtarza, że nie wiadomo co się stało. Powiedziałam, jej już co myślę, że no niestety, ale każdy ma swoje obowiązki i nie będzie cały czas siedział w domu przy niej. Wydaje mi się, że ta prawda ją zabolała, bo słychać było po głosie. No nie chciałam jej urazić, ale moich rodziców też mi już szkoda, bo właśnie mama mi się żaliła, że przez to, że "muszą jej pilnować" to nawet na żaden urlop nie wyjadą. Też jest tym zmęczona. A moja babcia nie jest obłożnie chora. Sądzę że bardziej to jej na psychikę już siada...
    Przepraszam, musiałam to z siebie wyrzucić. Całą tą zła energia na mnie przechodzi jak wracam z weekendu od nich.

• Fermina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Moja babcia potrzebuje strasznie, żeby cały czas ktoś przy niej był. Mimo tego, że całkiem dobrze się czuje. Jej chodzi o to, żeby ktoś był cały czas w domu... Najlepiej to nic nie załatwiać, nie mieć własnego życia, tylko siedzieć w domu i jej pilnować.
    Teraz taka sytuacja... Dzwoni do mnie, że pukała do rodziców i nikogo nie ma. Nikt nie otwiera i dzwoni i mi mówi, że nikogo nie ma i nie wiadomo co to się stało... No kurde, z całym szacunkiem do babci, trochę mnie już to zdenerwowali, bo ja siedzę w pracy, a ona do mnie dzwoni z taką sprawą. To nie pierwszy raz. Wytłumaczyłam jej, że przecież nic się nie dzieje... Ze mama pewnie poszła na zakupy i zaraz wróci. A ona dalej mi powtarza, że nie wiadomo co się stało. Powiedziałam, jej już co myślę, że no niestety, ale każdy ma swoje obowiązki i nie będzie cały czas siedział w domu przy niej. Wydaje mi się, że ta prawda ją zabolała, bo słychać było po głosie. No nie chciałam jej urazić, ale moich rodziców też mi już szkoda, bo właśnie mama mi się żaliła, że przez to, że "muszą jej pilnować" to nawet na żaden urlop nie wyjadą. Też jest tym zmęczona. A moja babcia nie jest obłożnie chora. Sądzę że bardziej to jej na psychikę już siada...
    Przepraszam, musiałam to z siebie wyrzucić. Całą tą zła energia na mnie przechodzi jak wracam z weekendu od nich.

Przykro mi, to trudne się opiekować kimś tak, że trzeba rezygnować ze swojego życia. Moja siostra ma tak trochę z naszą mamą. Niby może wyjechać ale zawsze są pretensje i żale, nie wspominając o katastrofizacji, mimo że tata, w pełni sprawny jest też w domu. Może u Twojej babci rozwinęły się jakieś zaburzenia lękowe i farmakologia by pomogła?

CoffeeDream lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Kurczę, takie są uroki mieszkania ze starszymi ludźmi… moi rodzice też się ciągle tłumaczą gdzie, po co i na ile jadą. Ciężka sytuacja… współczuję Twoim rodzicom, ale bardzo dobrze, że Ty postawiłaś granicę. Jest dorosła, nie może wymagać całodobowej niani skoro sytuacja tego nie wymaga. Jednak wiem jak to jest z dziadkami i jak ciężko im to powiedzieć wprost… 🙄

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Spokojnie, jesteśmy tutaj dla siebie i dla takich chwil :) Współczuje sytuacji z babcią, mimo wszystko dobrze, że wyznaczyłaś granice. Wiem, że to nic przyjemnego, zwłaszcza jak dotyczy to bliskich osób, które kochamy, ale niekiedy jest to potrzebne..
    tulę mocno!

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeDream ostatnio chyba mamy podobne rozterki życiowe. Wczoraj właśnie też płakałam z powodu bliskich mi osób jak pomyślałam o przyszłości. Z jednej strony chcemy zrobić wszystko i poświęcić się 100% a z drugiej ...no właśnie, gdzie w tym jest nasze życie...przytulam 🫂

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Czyli teraz najlepszy etap :D Trzymam kciuki za owocne działania :*

Bardzo dziękuję :). NIestety za dwa tygodnie będzie biopsja, więc nie wiem czy nawet jakby był jakiś zarodek, to czy to przetrwa... Więc dużych nadziei nie pokładam w ten cykl

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:24

Speranza :), notsobadd, Fermina, Prezesoowa, Malinowysorbet, MummyYummy, Dropsik, Zaczarowan, Pati2804, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Gregorka, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 maja 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna trzymam mocno kciuki :) Dobrze, że mąż z Tobą został, dobry małż

Vienna lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam właśnie w diagnostyce, krew spuszczona 💪
    Trafiłam na cudowne, pomocne i mile Panie. Za badanie na miejscu musiałabym zapłacić ponad 600zl, pani doradziła mi żebym zrobiła zakup przez internet zeby mieć voucher i będzie taniej. Usiadłam, kupiłam, podałam kod z maila i tak oto zapłaciłam 495zl i miałam szybko wykonane badanie. Także różnica ogromna 😊

Speranza :), Suzie, Fermina, Prezesoowa, Chmurka21, notsobadd, Dropsik, Pati2804, Liyss🧚🏻, KejtKa, Gregorka, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vienna, niezmiennie trzymam kciuki i nadal wierzę, że będzie dobrze ✊✊✊
    @Eniana, za Ciebie i Twojego kropeczka też ✊✊✊

Speranza :), Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Fermina, podpisuję się pod Twoimi słowami o pomocy innym. Ja też zrozumiałam to dopiero niedawno, przy jednej z przykrych i trudnych sytuacji w mojej rodzinie. Dopiero w skrajnym momencie dotarło do mnie, że nie wszystkim mogę pomóc i nie wszyscy chcą tej pomocy.
    @Prezesoowa, niezmiennie trzymam kciuki za Twojego tatę i za Ciebie - żebyś miała tyle siły, ile potrzebujesz 💪
    @Chmurka, kciuki za badanie męża i wizytę u androloga ✊
    @Majuna, słodziak 😍
    @Zbuntowana, sto lat dla synka od ovucioteczek 🎉
    @Malinowysorbet, mocno przytulam 🫂 Wysyłam pozytywne wibracje ♥️
    @Suzie, widzę, że przekładania terminu chrzcin ciąg dalszy... Masakra!
    @Pati, cieszę się, że odpoczęłaś i miło spędziłaś czas 🥰 No i Twój mąż jest naprawdę uroczy i kochany ☺️
    @Coffee, współczuję sytuacji z babcią. Mogę sobie tylko wyobrazić, jakie jest to męczące dla Twoich rodziców i dla Ciebie również... Może rzeczywiście warto pomyśleć o farmakologii albo wizycie u specjalisty? Ja też uważam, że dobrze zrobiłaś, choć na pewno nie było to łatwe 😘

Prezesoowa, Chmurka21, Malinowysorbet, Pati2804, Fermina, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie organizacyjne. Czy te hormony z 3dc w razie W można wykonać w 2 lub 4dc?

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹

📆 Kalendarz wizyt
    06/03 - badania krwi
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja mam pytanie organizacyjne. Czy te hormony z 3dc w razie W można wykonać w 2 lub 4dc?
    Od 3 do 5 DC powinno się je wykonac

• Suzie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Od 3 do 5 DC powinno się je wykonac

Czyli 4 byłby ok. To dobrze, bo istnieje możliwość, że 3dc wypadnie w niedzielę, stąd moje pytanie :P

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    06/03 - badania krwi
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Można :) od 2-5 dc :)

No i git, to niedziela nie będzie przeszkodą. :D

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    06/03 - badania krwi
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png

Wysłany: 6 maja 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A nie kazali się Wam wstrzymać ze staraniami przez to? chyba jeśli mogłoby to wpłynąć na zarodek to by robili badanie w innym terminie? Nie tak jest z innymi badaniami?
    Nie znam się w sumie, ale tak na logikę :P

Badanie musi być zrobione w okienku implantacyjnym, więc stąd taki a nie inny termin. O banie na przytulaski nie było mowy... Hmm... Chyba napiszę do mojego lekarza :)

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Badanie musi być zrobione w okienku implantacyjnym, więc stąd taki a nie inny termin. O banie na przytulaski nie było mowy... Hmm... Chyba napiszę do mojego lekarza :)

Ja miałam biopsje endometrium i był ban na przytulaski. Ale możliwe, ze to tez przez badanie prolaktyny, bo przytulaski ją pobudzają ponoć. Miałam zakaz współżycia na miesiąc

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Opowiadaj co u Ciebie! :) jak się czujesz?

A dziękuję, że pytasz, Kochana 😘

Majówkę potraktowałam jako reset, więc było mnie trochę mniej. Ten tydzień to był taki piękny, rodzinny czas ♥️ Teraz nie mogę się doczekać urlopu.

Trochę też hormony wchodzą mi na banię i jest mi po prostu gorzej psychicznie. Myślę o wizycie u swojej psycholog, ale czuję, że pomogą mi dopiero badania prenatalne 😉

Widzę, że ogólnie wiele z nas ma ciężki czas, więc wszystkie mocno przytulam 🫂

Czuję się coraz lepiej, powoli zmierzam do końca pierwszego trymestru 🥺 Apogeum mdłości minęło 💪

Warzywa i owoce wybitnie mi nie wchodzą i to też mnie trochę martwi bo żywię Bobo samymi ziemniakami, bułkami, makaronem i ewentualnie mięsem. Szpinak i surówki są spoko, ale świeże pomidory albo ogórki to już 🤢 Także @Pati, chyba musisz mi wypożyczyć męża jako coacha żywieniowego 🤭

Podobny problem mam z wodą - wcześniej to tylko filtrowana kranówka, teraz na potęgę generuję plastik, bo wchodzi mi mineralka. Chyba będę budować z dziećmi jakiegoś robią z tych butelek, żeby zmniejszyć wyrzuty sumienia 😅

Nooo, pomarudziłam 🤪

Chmurka21, Prezesoowa, Pati2804, Fermina, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ