X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej kochane, dziś obudziłam się w nowej rzeczywistości bez niego. Cholernie mnie to boli. Nie mogę tego wszystkiego pojąć. Wczoraj pisząc porozmawialiśmy co w sytuacji kiedy się uda. Powiedział, że bardzo się ucieszy i damy radę.. Co z tego skoro przecież chciałbym być ze mną tylko ze względu na ciążę.
    Nie wiem co mam robić. Choć wydaje mi się, że los nie zadrwi że mnie aż tak. Dziś 9dpo, a ja chciałabym już po prostu wiedzieć.. żeby wiedzieć co mam robić..
    w nocy w ogóle nie mogłam spać. Miałam tak gorące podbrzusze jakby mnie ktoś od środka podpalił..
    czułam jakbym miała gorączkę choć wcale jej nie miałam. Ból głowy niesamowity.. Temperatura zaledwie 36,77 o 7 rano. Myślę, że nic z tego. Wiecie co mnie najbardziej przeraża? Czas. Czas który mnie goni. Jak sobie pomyślę, że mam kogoś np od nowa poznawać to jest mi słabo.. bardzo nie lubię początków.. Poza tym jak mogłabym chcieć kogoś poznać skoro on jest miłością mojego życia.. tak mi strasznie źle …
    To jest świeża rana i potrzebujesz czasu. Teraz jest czas na to, żeby płakać i zadawać sobie te miliony pytań i ciężko jest zobaczyć światełko w tunelu, bo jesteś w czarnej D. Dziś tak jest, jutro będzie tak samo, a za kilka dni/tygodni będzie jakby lżej. Kiedyś się obudzisz i po prostu będziesz wiedziała, że jesteś gotowa na życie bez niego, za to z poczuciem, że chcesz kochać kogoś innego. No i tak się stanie, ale jeszcze nie dzisiaj. Dzisiaj jak najwięcej z siebie wylewaj emocji i przemiel z kimś bliskim lub psychologiem i tutaj możesz znaleźć ujście dla swoich myśli. My jesteśmy 💚

notsobadd, Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam betę: 2362,89!!
    Mega się cieszę, leci jak złoto! 😁

Powiedzcie mi czy B12 na poziomie 292 pg/ml i kwas foliowy 15.6 ng/ml są ok?

notsobadd, Speranza :), Malinowysorbet, MummyYummy, Dropsik, Suzie, Leśneintro, Liyss🧚🏻, Miś, Zaczarowan, Pati2804, Vienna, Chmurka21, elektro96, KejtKa, Gregorka, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin na cito kazał usg oraz markery nowotworowe . Więc jadę na kolejne badanie. Estradiol przekroczony masakrycznie:(

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja mam pytanie organizacyjne. Czy te hormony z 3dc w razie W można wykonać w 2 lub 4dc?

Ja robiłam w 2dc, dziewczyny na forum mi potwierdziły, że można 🙈

Prezesoowa, Suzie lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

Woow, ale przyrosty! Super 😻🫶🏻

Fermina, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej kochane, dziś obudziłam się w nowej rzeczywistości bez niego. Cholernie mnie to boli. Nie mogę tego wszystkiego pojąć. Wczoraj pisząc porozmawialiśmy co w sytuacji kiedy się uda. Powiedział, że bardzo się ucieszy i damy radę.. Co z tego skoro przecież chciałbym być ze mną tylko ze względu na ciążę.
    Nie wiem co mam robić. Choć wydaje mi się, że los nie zadrwi że mnie aż tak. Dziś 9dpo, a ja chciałabym już po prostu wiedzieć.. żeby wiedzieć co mam robić..
    w nocy w ogóle nie mogłam spać. Miałam tak gorące podbrzusze jakby mnie ktoś od środka podpalił..
    czułam jakbym miała gorączkę choć wcale jej nie miałam. Ból głowy niesamowity.. Temperatura zaledwie 36,77 o 7 rano. Myślę, że nic z tego. Wiecie co mnie najbardziej przeraża? Czas. Czas który mnie goni. Jak sobie pomyślę, że mam kogoś np od nowa poznawać to jest mi słabo.. bardzo nie lubię początków.. Poza tym jak mogłabym chcieć kogoś poznać skoro on jest miłością mojego życia.. tak mi strasznie źle …

Kochana... Rozstania są bardzo trudne, szczególnie po długoletnich związkach. Twój ból jest zupełnie naturalny - to trochę jak żałoba, bez emocji nie da się przez to przejść, tak żeby w pełni się z tym pogodzić
    I być może teraz ciężko jest Ci w to uwierzyć, ale za jakoś czas naprawdę będzie lepiej.

Teraz Cię mocno przytulam 😘 Pamiętaj, że masz nas i że wcale nie musisz być dzielna - prawdziwa siła też okazanie słabości ♥️ Pozwól sobie na emocje, które w sobie masz.

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, laski udało się :D Nadrobiłam chyba z 50 stron, jak nie więcej :D
    U mnie ekstra majówka, 27/28 stopni, upał. Miałam chyba ze 3 grille, raz byłam na działce i tak to zleciało.
    Codziennie zaglądałam do Was, ale nie byłam wstanie nadrobić. Dopiero dzisiaj w pracy :D

U Was coś dużo smutków :(

@San, trzymaj się <3
    @Eniana, Vienna, trzymam kciuki, żeby to były tylko straszaki
    @Majuna, co to za rasa psa? Śliczny <3
    @Prezesowa, trochę pograne było, Ranczo polecam :D

Prezesoowa, Speranza :), MummyYummy, Pati2804, Vienna, elektro96, Gregorka, Fermina, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

12 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
    ?? - 🥚
    ?? - testowanie

🔜
    24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
    27.02 - monitoring

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mój mąż ogłosił, że na trzydziestkę zamówi catering to już było wtrącanie, a czemu nie grill. To mąż odpisał, że catering jakoś bardziej drogi nie będzie, a poza tym nie może jeść tyle tłustego przez swoje schodzenia, a ja dodałam jeszcze, że catering jest po to, żeby wszyscy siedzieli na dupie, a nie stali przy mięsie, sałatkach itp. :P

Mnie też irytuje negowanie decyzji, które są neutralne: to naprawdę nie ma znaczenia, czy na urodzinach będzie catering, czy grill, świat od tego nie stanie się lepszy czy gorszy, więc po co to w ogóle komentować? To jest Wasza decyzja, w dodatku taka, która nie wpłynie jakoś znacząco na Wasze życie... No ale wiadomo, trzeba się wypowiedzieć 🤭

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Poproszę o sprostowanie na pierwszej stronie. @ jeszcze nie dostałam 😉. Powtórzyłam dziś test. Pokazał cień baaaardzooo dalekiego kuzyna cienia. A ten wczorajszy po 24h też coś pokazał więc jeszcze mam nadzieję. Jutro zrobię kolejny test. Trzymajcie kciuki

Kciuki są mocne ✊✊✊

Miś, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    To u nas podobnie. W sensie między mną a siostrą 11 lat różnicy i różnicy nie odczuwam mocnej. Między siostrami męża a nami jest 7/8 i 10/11 lat różnicy i też dają do zrozumienia, że jesteśmy dzieciaki. Przykład? Mąż zaprasza na swoją trzydziestkę to komentarz: trzydziestkę to można świętować, ja mam czterdzieści w tym roku to stara jestem. A tak w ogóle to dorośnijcie, bo ciągle tylko te memy wysyłacie i w gry gracie jak nastolatki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 01:20

11cs 🍀
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    A dziękuję, że pytasz, Kochana 😘

Majówkę potraktowałam jako reset, więc było mnie trochę mniej. Ten tydzień to był taki piękny, rodzinny czas ♥️ Teraz nie mogę się doczekać urlopu.

Trochę też hormony wchodzą mi na banię i jest mi po prostu gorzej psychicznie. Myślę o wizycie u swojej psycholog, ale czuję, że pomogą mi dopiero badania prenatalne 😉

Widzę, że ogólnie wiele z nas ma ciężki czas, więc wszystkie mocno przytulam 🫂

Czuję się coraz lepiej, powoli zmierzam do końca pierwszego trymestru 🥺 Apogeum mdłości minęło 💪

Warzywa i owoce wybitnie mi nie wchodzą i to też mnie trochę martwi bo żywię Bobo samymi ziemniakami, bułkami, makaronem i ewentualnie mięsem. Szpinak i surówki są spoko, ale świeże pomidory albo ogórki to już 🤢 Także @Pati, chyba musisz mi wypożyczyć męża jako coacha żywieniowego 🤭

Podobny problem mam z wodą - wcześniej to tylko filtrowana kranówka, teraz na potęgę generuję plastik, bo wchodzi mi mineralka. Chyba będę budować z dziećmi jakiegoś robią z tych butelek, żeby zmniejszyć wyrzuty sumienia 😅

Nooo, pomarudziłam 🤪

Kochana tulę mocno, żeby było lepiej. Może faktycznie jeśli masz taka potrzebę i możliwość to skontaktuj się z psychologiem 🥹

Ja dziś tak właśnie pomyślałam, że prawie nie jem żadnych warzyw, mięsa też prawie nic. Zupy i pieczywo jestem w stanie 😅 ale wychodzę z założenia, żeby chociaż trochę jeść a później jak już samopoczucie będzie lepsze to człowiek nadrobi zdrowszym jedzeniem 😘

Prezesoowa, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

11cs 🍀
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Rewelacja!! Bardzo bardzo się cieszę <3

B12 za nisko, powinna być powyżej 500 :( a kwas foliowy powyżej 15 jest już ok, ale generalnie w 75% normy laboratoryjnej powinien być :)

Masz do polecenia jakiś suplement B12 z apteki? To bym od razu podjechała.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

B12 nisko powinno być minimum 75 % normy ;)

Zaczarowan lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kochana, 1/4 już za Tobą i to pewnie ta trudniejsza część, bo maleństwa nie czuć, ale to już niedługo :) wizyta też już w środę, już teraz szykuję przekąski :D

Ten strach pewnie nigdy nie mija, wydaje mi się, że oswoić się z nim też nie da.. A co do prenatalnych, to zdecydowaliście się już na któreś z tych pogłębionych badań?

Najważniejsze, że coś jesz! Bobo zamówi coś innego jak będzie potrzebować :*
    A mineralna woda jest zdrowsza, bo ma też mikroelementy, może czegoś co masz w wodzie mineralnej Ci brakuje i dlatego tak Ci smakuje? No i wodę mineralną można próbować kupić w szklanych butelkach, na pewno wychodzi trochę drożej, ale może to jakoś zredukuje Twoje wyrzuty sumienia?

Prezesoowa, dziękuję Ci ♥️ Niby sama też to wszystko wiem, ale jak ktoś to powie, to jest jakoś tak lepiej 🙂

Tak, do środy już niedaleko i tego się trzymam. Też właśnie obstawiam, że to nie tylko kwestia smaku, a potrzeba uregulowania składników mineralnych.

Kobieto, mówił Ci ktoś, że jesteś aniołem? 🥺♥️

Prezesoowa, Fermina, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Ten to jednak romantyk 😅
    23af4a5efabb6.jpg

Hahhahahahha 😂

Fermina, Zbuntowana lubią tę wiadomość

11cs 🍀
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    age.png
  • Fermina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się zmartwiłam tą B12 bardzo. :/

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

Super beta ♥️♥️♥️

• MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Mi gin na cito kazał usg oraz markery nowotworowe . Więc jadę na kolejne badanie. Estradiol przekroczony masakrycznie:(

Trzymam kciuki i czekam na wyniki razem z Tobą ✊✊

• notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

Trzymam kciuki za USG 🤞🏻

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Kochana tulę mocno, żeby było lepiej. Może faktycznie jeśli masz taka potrzebę i możliwość to skontaktuj się z psychologiem 🥹

Ja dziś tak właśnie pomyślałam, że prawie nie jem żadnych warzyw, mięsa też prawie nic. Zupy i pieczywo jestem w stanie 😅 ale wychodzę z założenia, żeby chociaż trochę jeść a później jak już samopoczucie będzie lepsze to człowiek nadrobi zdrowszym jedzeniem 😘

Dziękuję Ci bardzo 😘♥️

Poczekam jeszcze chwilę, ale jak nie będzie lepiej, to jednak zadzwonię do swojej psycholog.

Ja staram się myśleć tak, że na razie suplementy muszą nadrobić moje problemy ze zdrowym żywieniem 🤭 Tak jak mówisz, nadrobimy w kolejnych tygodniach 💪

Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ