Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Dziewczyny, czas na start pociągu do Smerfetki i Rahii - proszę zbierać przekąski i przepojki
Eniana, czekamy na informacje od Ciebie!
Dropsiku, kiedy Twoje wyniki?
Jeszcze AnnA miała wpaść z betą?
Ale bardziej czekam wyniki Vienne i jakieś słowo od Eniany 🤞Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość
-
Sprawdziłam pod wpływem Prezesowej i są wyniko!
TSH odbiło! 0.118, więc nie jest szalone, ale norma dla Drugi trymestr: 0.05- 3.44. Powoli w górę, mogę trochę spokojniej spać. Ft3 i ft4 nadal ładne.Zaczarowan, Leśneintro, Vienna, notsobadd, Prezesoowa, Speranza :), Suzie, Malinowysorbet, elektro96, Pati2804, Gregorka, MummyYummy, Majuna, Chmurka21, Zbuntowana, KejtKa lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Sprawdziłam pod wpływem Prezesowej i są wyniko!
TSH odbiło! 0.118, więc nie jest szalone, ale norma dla Drugi trymestr: 0.05- 3.44. Powoli w górę, mogę trochę spokojniej spać. Ft3 i ft4 nadal ładne.Dropsik lubi tę wiadomość
-
TSH odbiło! 0.118, więc nie jest szalone, ale norma dla Drugi trymestr: 0.05- 3.44. Powoli w górę, mogę trochę spokojniej spać. Ft3 i ft4 nadal ładne.
Dobre wiadomości 💪🏻Dropsik lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
TSH odbiło! 0.118, więc nie jest szalone, ale norma dla Drugi trymestr: 0.05- 3.44. Powoli w górę, mogę trochę spokojniej spać. Ft3 i ft4 nadal ładne.
Super 💪Dropsik lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Pati2804 wrote:Czekamy jeszcze na info od Eniany, o której miała być wizyta ?
No i od Smerfetkaa ale ona o 14 także jeszcze godzinka 🙂
No i Rahia o 14.30 ✊🍀
Bardzo bardzo Wam dziękuję za kciuki! Wierzę że zabieram Was na każdą wizytę.! 💛💛💛notsobadd, Suzie, Liyss🧚🏻, Rahia, Leśneintro, Malinowysorbet, elektro96, Zaczarowan, Pati2804, Dropsik, Speranza :), Gregorka, MummyYummy, CoffeeDream, Prezesoowa, Majuna, Chmurka21, Zbuntowana, KejtKa lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Eniana wrote:Przepraszam że dopiero teraz, zrobiliśmy tam straszną kolejkę. Przynoszę odrobinę dobrych wieści. Na usg jest kropek -wiewiórka 2,1 cm znowu za duży jak na wiek ciąży ale będę się tym przejmować później. Wizyta bardzo długa i wyczerpująca skierowanie na badania i prenatalne. Na chwilkę odetchnęłam.
Bardzo bardzo Wam dziękuję za kciuki! Wierzę że zabieram Was na każdą wizytę.! 💛💛💛
Super wieści, gratulacje 😊🫶🏻🫶🏻Eniana lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Eniana wrote:Przepraszam że dopiero teraz, zrobiliśmy tam straszną kolejkę. Przynoszę odrobinę dobrych wieści. Na usg jest kropek -wiewiórka 2,1 cm znowu za duży jak na wiek ciąży ale będę się tym przejmować później. Wizyta bardzo długa i wyczerpująca skierowanie na badania i prenatalne. Na chwilkę odetchnęłam.
Bardzo bardzo Wam dziękuję za kciuki! Wierzę że zabieram Was na każdą wizytę.! 💛💛💛
❤️❤️❤️Eniana lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Cześć Dziewczyny 😊 jestem na majowym forum, bo tutaj nie nadążam 🙈 czy któraś z Was miała taka sytuacja, mianowicie, moje cykle są równo 28dniowe. Ten cykl jest jakiś dziwny, miałam spadek temp a później wzrost ale wzrost trzyma się na takim samym poziomie 36.64. Dodatkowo testy owulacyjne pokazują cały czas pik. Udostępniony wykres. O czym to może świadczyć?
-
Bardzo bardzo Wam dziękuję za kciuki! Wierzę że zabieram Was na każdą wizytę.! 💛💛💛Eniana, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkich pięknych informacji!
Nadrabiam Was dzisiaj dosyć pobieżnie. Byłam dokupić sobie kwiaty na balkon. Będę dzisiaj sadzić dla relaksu 😊
U siostry widać światełko w tunelu. Najważniejsze badania wychodzą pomyślnie ♥️ proszę jeszcze o pół kciuka, żeby tak się utrzymało dalejZaczarowan, Liyss🧚🏻, Pati2804, Leśneintro, Rahia, Suzie, Vienna, notsobadd, Dropsik, Speranza :), Malinowysorbet, Gregorka, MummyYummy, Prezesoowa, Majuna, Zbuntowana, Smerfetkaa lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Jest mi bardzo przykro, kolejny nieudany cykl za mną.
I tylko zastanawiam się ile nieudanych jeszcze przede mną
O kurczę… przytulam 🫂🫂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Leśneintro wrote:No i nie miałam okazji nawet zbyt długo się połudzić. Nawet temperatura nie zdążyła mi spaść a już się zaczęła 🙉
Jest mi bardzo przykro, kolejny nieudany cykl za mną.
I tylko zastanawiam się ile nieudanych jeszcze przede mną
🫂🫂🫂👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
elektro96 wrote:Gratuluję wszystkich pięknych informacji!
Nadrabiam Was dzisiaj dosyć pobieżnie. Byłam dokupić sobie kwiaty na balkon. Będę dzisiaj sadzić dla relaksu 😊
U siostry widać światełko w tunelu. Najważniejsze badania wychodzą pomyślnie ♥️ proszę jeszcze o pół kciuka, żeby tak się utrzymało dalej
Cudownie słyszeć dobre wieści ♥️ kciuki są nadal! 🤞🏻
A Ty jak się dziś czujesz?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Pati2804 wrote:Jejku kochana ale ulga że się odezwałaś ❤❤❤🍀 bardzo bardzo się cieszę 🥰🍀 co lekarz mówił?
na usg wszystko ok, chociaż nie był to najlepszy sprzęt, dostałam leki na podtrzymanie i skierowania na badania.
Trochę się nasłuchaliśmy o tym jak jest niesprawiedliwe, lekarka mówiła jak ten los ją dołuje, a chodzi o kobiety, czy nastolatki które nie chcą być w ciąży a zachodzą stojąc obok faceta w kolejce po fajki, a kobiety, które bardzo pragną dzieci to ich nie mają lub nie donosząbardzo smutne.
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne