X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziewczyny ja już nic nie wiem. Spodziewałam się że beta będzie pewnie niższa niż ostatnio skoro miałam krwawienie, a jest 551,140

Nie wiem nawet, co doradzić... Może rzeczywiście skonsultuj się że swoim lekarzem?

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Jak wczoraj wróciłam z soru to już nie krwawiłam. Powtórzę za 48h ale mnie to wykończy psychicznie.
    Wczoraj endometrium zmierzyli mi na 9mm, a dziś 7mm to raczej nie rokuje dobrze

Wysyłam Ci bardzo dużo siły, mogę sobie tylko wyobrazić, przez co przechodzisz...

Trzymaj się i pisz do nas w każdej chwili!

Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:25

Fermina, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Od 30.04 powinna się podwajać co 48h więc jak wtedy miałam 94, to dziś powinno być koło 800

Hmm.. powtórz sobie wynik za te 2 dni. Teraz ciężko stwierdzić.. a był może już widoczny pęcherzyk, dobrze jest umiejscowiony?

Vienna lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Bardzo mi przykro :( Nie wiem kochana ile tych cykli przed Tobą, ale mam nadzieję że jesteś już bliżej niż dalej. Masz jakiś plan na ten cykl?
    Odpocząć od supli, mierzenia temperatury, testów owulacyjnych, badań.
    Zdaje sobie sprawę, że to dopiero 4 cykle za nami i ludzie starają się latami, ale ja jestem typem zadaniowca-jak coś robię to na 100% się w to angażuje i wkręcam. Te 4 miesiące które minęło to jakaś moja psychoza staraniowa, dosłownie nic innego nie miałam w głowie od początku roku, jakby nic innego się nie działo w moim życiu, tylko czekanie, czytanie, czekanie, czytanie o objawach i wkręcanie ich sobie. Chce miesiąca bez tego wszystkiego. Zobaczymy czy mi to wyjdzie

Fermina, Prezesoowa, Speranza :), Dropsik, Zbuntowana, grazka0022 lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Od 30.04 powinna się podwajać co 48h więc jak wtedy miałam 94, to dziś powinno być koło 800
    Matko ale to nie jest prawda z tym podwajaniem co 48h! Kto wciska takie głupoty? Podwajać się powinno co niecałe 72h a co 48h normą jest przyrost o min 66%

Vienna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Jak wczoraj wróciłam z soru to już nie krwawiłam. Powtórzę za 48h ale mnie to wykończy psychicznie.
    Wczoraj endometrium zmierzyli mi na 9mm, a dziś 7mm to raczej nie rokuje dobrze
    Wiesz co, ja bym nie odstawiała. Dopiero po powtórce bety. Zrobiłabym jutro i pojutrze, żeby mieć pogląd czy rośnie czy spada czy stoi w miejscu. I wtedy zdecydowała. Myślę, że nie wytrzymałabym nie zrobić jutro, ale to ja.
    A co do endometrium to też nie można wykluczyć błędu pomiaru, ale chcę Cię nakręcać i zaklinać rzeczywistości. No może być źle, ale może też nie musi.

Vienna, Prezesoowa, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Viena nie wiem co powiedzieć, faktycznie teraz chyba powtórka za dwa dni da lepszy obraz tego, co się dzieje. Trzymaj się, rozumiem że musisz mieć teraz okropne nerwy 🫂

Vienna lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Eniana, bardzo się cieszę z tych dobrych wieści! 🥰

@Dropsik, pięknie że TSH podskoczyło!

@Elektro, trzymam kciuki, żeby wyniki siostry by już do końca dobre!

@LeśneIntro, przytulam, oby to już ostatnia.

@Smerfetka, wspaniałe wieści! 😍

@Lyiss progesteron niestety powoduje takie "atrakcje", ale ja teraz nie biorę a też całe ranki jest mi niedobrze. Dziś przeszło dopiero koło 16.

@MummyYummy, życzę Ci, żeby głowa się uspokoiła. W drugim trymestrze hormony powinny Cię zalewać spokojem, ponoć to tak działa.

@Miś, trzymam kciuki za tego bladzioszka!

@Chmurka a to akurat prawda, że z rodzeństwem różnie. Ja mam 3. I dobrze trafiłam w 2 przypadkach 🤣

@San, daj sobie czas. Teraz masz w sobie na pewno ogrom emocji, ale nie zawsze tak będzie i im dalej, tym będzie w Tobie więcej spokoju.

@Rahia, gratulacje! :*

Dziewczyny a ta B12 z Jarrow 500 czy 1000?

Kwasu foliowego biorę 800-kę.

Liyss🧚🏻, Dropsik, Chmurka21 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:26

Fermina, Zaczarowan, notsobadd, Speranza :), Dropsik, Pati2804, Chmurka21, Malinowysorbet, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Nie odstawiam cyclogestu. Jutro zadzwonię do tej lekarki u której dziś byłam, może uda mi się z nią pogadać. Betę powtórzę w środę i w piątek. Jak beta będzie powyżej 1000 to pójdę jeszcze raz na usg. Teraz i tak nic nie widać na usg, więc to nie ma sensu. W jajowodzie nic dziś nie widziała, a ona pracuje też w tym miejscu gdzie wczoraj byłam na sorze i mówiła mi że ten gościu co mi wczoraj znalazł jakaś przestrzeń echogeniczną w jajowodzie u każdej pacjentki widzi ciążę pozamaciczną i żeby się tym nie martwić.

Wiem, że to wszystko musi być dla Ciebie strasznie stresujące, ale dobrze że jesteś w kontakcie z lekarzem. Tu naprawdę jest szansa, że wszystko skończy się dobrze. Przytulam Cię 🫂

Vienna lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dziewczyny,
    Jestem po wizycie. Dzidzia ma się dobrze, urosła od ostatniego USG 😻 Dzisiaj na wizycie był ze mną Mąż, więc wyjątkowo przed samą wizytą nie czułam stresu, albo ból głowy był silniejszy. Nie pisałam od razu po wizycie, bo była akcja wymiotów, jestem już w domu i lecę spać 😴 dziękuję za wszystkie kciuki jesteście przecudowne ❤️

Cudowne wieści ♥️ choć przykro mi, że męczą Cię wymioty 🥹 ale najważniejsze, że dzidzia rozwija się prawidłowo

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna trzymam kciuki tule mocno 🫂✊🏻

Vienna lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po stymulacji - mogę pytanko? 🙏🏻
    W jakich dc miałyście naturalne owulacje, a jak to było przy stymulacji?
    Kurczę, naczytałam się teraz i się zastanawiam czy ten 14 dc kiedy biorę Aromek 3-7 dc to nie jest trochę za późno jak na pierwszy monit.

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnA wrote:
    Cześć dziewczyny ;)
    Mam wyniki jeśli ktoraś może zerknąć to jest 16 dzień po.ovitrelle i 31 dc.
    Beta 250
    Porg 37
    Nie wiem za bardzo co robić dodam że okropnie kręci ki się w głowie że ciężko mi to opanować a jeszcze do 20 siedzę w pracy ...

Wygląda na to, że jesteś w ciąży… 🤞🏻🫶🏻

Zbuntowana lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Notsobadd ja brałam Clo to miałam nawet 3 pęcherzyki i owu w terminie połowy cyklu a cykle 30 dni. Tak więc 14dc na pierwszy monit może być późno. A teraz przy szczęśliwym cyklu brałam lamette wyszedł 1 pęcherzyk i owu miałam dokładnie 13 dnia cyklu. Zawsze dokładnie wiedziałam bo dany jajnik ewidentnie mocno bolał.

@ Smerfetka super że byłaś z mężem i że kropek ma się dobrze :)

@ Miś trzymam kciuki za kreskę!🤞🤞

@ Anna, ale extra , gratulacje❤❤

@Vienna trzymam bardzo mocno kciuki żeby sytuacja się wreszce uspokoiła bo na pewno jest to bardzo stresujące 💕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 19:34

Vienna, notsobadd lubią tę wiadomość

preg.png

29.04.2024 beta 380 ml
    02.05.2024 beta 1246 ml
    16.05.2024 💖
    10.06.2024 3,63 cm (10+4)
    19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
    21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kurczę, naczytałam się teraz i się zastanawiam czy ten 14 dc kiedy biorę Aromek 3-7 dc to nie jest trochę za późno jak na pierwszy monit.

Hmm.. w sumie późno jak na pierwszy. U mnie było tak, że brałam od 4-9 dc i już tego 12 dc byłam na pierwszym monitoringu, by określić co tam wyszło 😂 a następnie potrzebowałam tak z dwóch/trzech monitoringów i zazwyczaj 17dc miałam owulacje :)

A przed stymulacja moje owulacje były znikome 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 19:29

notsobadd lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Cudownie słyszeć dobre wieści ♥️ kciuki są nadal! 🤞🏻
    A Ty jak się dziś czujesz?
    Ogromne zmęczenie mnie dziś dopadło… musiałam położyć się na drzemkę 😊 dużo mnie kosztuje ten ostatni czas

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 6 maja 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:05

Prezesoowa, MummyYummy, Vienna, Leśneintro, Fermina, Chmurka21, Malinowysorbet, Gregorka, Zbuntowana, grazka0022 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼28
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈
    21 cs

2024:
    4x CB 💔💔💔💔
    _____
    "A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

A ilu dniowe masz cykle? U mnie aromek niewiele zmienił, nadal mam owu około 14 DC/28 dniowe. Może o jeden dzień co najwyżej przyspieszył i zwykle kilka pęcherzyków było, ładniejsze owu się robiły. 14 DC u mnie na monitoring byłoby za późno, mogłoby być już po akcji, ale nie wiem ile u Ciebie trwa cykl

Vienna - cały czas trzymam kciuki, tym endometrium bym się nie przejmowała, bo może tamten lekarz źle zmierzył, to mała różnica i może być to błąd pomiaru.

Vienna lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ