X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:05

notsobadd, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-5562.jpg
    IMG-5559.jpg
    IMG-5560.jpg

Liyss🧚🏻, Majuna, Speranza :), Rahia, Prezesoowa, Zaczarowan, notsobadd, MummyYummy, Vienna, Pati2804, Dropsik, Malinowysorbet, Gregorka, Zbuntowana, grazka0022, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 6 maja 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna miałam właśnie tak kilka razy, że śniąc wiedziałam, że to sen i czułam spokój. Ciekawe doświadczenie 🙈

Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro jakie piękne, aż chce się przesiadywać wśród takich roślin :)

Prezesoowa, elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość

preg.png

29.04.2024 beta 380 ml
    02.05.2024 beta 1246 ml
    16.05.2024 💖
    10.06.2024 3,63 cm (10+4)
    19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
    21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro kciuki za siostrę nadal trzymam! Cieszę się, że już lepiej :) kwiatki cudne! Ja sadzilam w sobotę na balkonie :)

Z dobrych wieści - mogę się starać w tym cyklu, mimo biopsji :)

Majuna, Pati2804, elektro96, Malinowysorbet, Zbuntowana lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:06

Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804, Malinowysorbet, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa, elektro96, Malinowysorbet, Gregorka lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Prezesoowa no takie poświęcenie z rana... To chyba musi być jakaś nagroda. 👶🏻

@notsobadd co tam fajnego czytasz? Potrzebuję czegoś na wieczory w łożeczku i wakacyjne urlopy. 😊
    Współczuję zakazu, ale myślę, że Pani doktor bardzo odpowiedzialnie podeszła do stymulacji, nie chce Cię przestymulować. Z drugiej strony machnęło by się kilka i by z bani było. 😂 Mój mąż mi mówi, że przy naszych staraniach, to już by mogło być kilka za jednym razem. 😂

@Sorbeciku co się dzieje? 😘 jeśli chodzi o trombo to myślę, że wystarczy, jak potem pokażesz wyniki ginowi, życzę by było czyściutko. 😘 Ooo doczytałam, że już po badaniu, kciuki. ✊

@Leśneintro ten moment, kiedy już wiesz, że to nie tym razem jest najgorszy. Potem jest nowa szansa i nowa nadzieja. 🫂

@Suzie uwielbiam takie akcyjki w rodzinie 😁 odpoczniesz sobie chociaż troszkę. 😉
    Jeśli chodzi o badania, to tak, można, ja robiłam w 4dc.

@Pati okropny sen 🫂 kiedyś słyszałam i nauce świadomego snu, wtedy żaden nie jest straszny. Ja śniłam świadomie chyba z 3 razy, wtedy we śnie wiesz, że to sen. Niesamowite uczucie. 😊

@Mummy @Suzie takie rady i podgadywanie rodziny bezcenne... Jak ja tego nie lubię. Czasem też ktoś gada coś do mnie i mojego męża jak do dzieci, a w głowie mamy dużo więcej i od zawsze byliśmy bardzo ogarnięci. Rodzice totalnie nam nie musieli pomagać, do wszystkiego doszliśmy sami, a czasem pada tak śmieszne pytanie wobec nas, że se myślę "serio..."? 😅 Tylko my to w sumie od rodzeństwa to tego nie słyszymy, bardziej mój teściu czasem walnie takim pytaniem/radą.

@Miś kciuczki za tego kuzyna, niech stanie się bratem cienia jutro. 😅

@san bardzo mi przykro... Może to marne pocieszenie, ale na moich oczach z tych miłości życia rodziły się kolejne wspaniałe związki i rodziny niejednokrotnie... 🫂

@Chmurka ja mam starsze rodzeństwo 9 i 7 lat. Dobrze się dogadujemy i siostry mnie traktują, jak dorosłą. Z kolei mój mąż ma siostrę młodszą 6 lat i widzę, jaka jest przepaść między nami. Niby nie dużo minęło w czasach, ale widzę, jak my byliśmy samodzielni, a jaka jest ona. To takie pokolenie, co nic się samo nie wysili, żeby znaleźć odpowiedź tylko w kółko jest, co zrobić, jak zrobić, a jak powiesz, żeby poszukała to nie bo nie lub bo nie wie, nie potrafi.

@Fermina piękna beta. ❤❤❤

@grazka cocker spaniel angielski 🐕

@Rahia cudowne wieści. ❤

@Dropsik super, że TSH odbija!

@Eniana cudownie, cieszę się, że odetchnęłaś. 🫂

@Ola28 test owulacyjny może pokazywać pik jakiś czas po pierwszym piku, widzę na wykresie, że był pik 3 dni i potem już nie? Pik może się utrzymywać nawet 36h, ja u siebie czasem nawet widzę 48h. To raczej nic złego.
    @elektro cieszę się z powodu siostry. ❤

@Smerfetkaa ❤❤❤

@Vienna teraz chyba powtórka najwięcej powie. 🫂

@AnnA możemy gratulować! 🎉

@notsobadd ja jestem na letrozolu. Moje naturalne owulki różnie 14-19 dc. Ale to takie wartości skrajne zazwyczaj gdzieś tam się kręciłam 15-17. Po pierwszej eksperymentalnej stymulacji 7-11 byłam na monicie w 14dc i miałam pęcherzyk 21mm i był zastrzyk. Teraz byłam bez zastrzyku. W 10 dc miałam pęcherzyk 16mm. Owulka była w 16dc więc sam mi gdzieś dobił pewnie do 20 paru mm.

Nic ambitnego, typowy odmóżdżacz romansidło, „Prokurator” Pauliny Świst 😅
    Kurczę, no kusi mnie, żeby olać ten zakaz, a nóż widelec… 😂😅

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    A ilu dniowe masz cykle? U mnie aromek niewiele zmienił, nadal mam owu około 14 DC/28 dniowe. Może o jeden dzień co najwyżej przyspieszył i zwykle kilka pęcherzyków było, ładniejsze owu się robiły. 14 DC u mnie na monitoring byłoby za późno, mogłoby być już po akcji, ale nie wiem ile u Ciebie trwa cykl

Vienna - cały czas trzymam kciuki, tym endometrium bym się nie przejmowała, bo może tamten lekarz źle zmierzył, to mała różnica i może być to błąd pomiaru.

Moje cykle to 33-35. Owulka jeśli się pojawia to 19-20 dc, więc chyba 14 będzie ok. Mocno na to liczę 🤞🏻

Speranza :) lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5562.jpg
    IMG-5559.jpg
    IMG-5560.jpg

Pięknie! 😍😍😍

Jutro też mnie to czeka, Stary przywiózł 30 pelargonii 🙈
    iii… stoi już pierwsza konstrukcja zadaszenia tarasu, nie mogę się doczekać jak to wszystko dopracujemy 🙈🙈

Prezesoowa, elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Piękne rośliny, dobrze są u Ciebie, a nie u mnie, to troché pożyją. Ja też sobie kupiłam kwiata - sztucznego, czekam aż dojdzie. 🤣

Majunka, widzę, że masz taką rękę do kwiatów, jak ja 🤪 U mnie nawet kaktus nie wytrzymał 😂

Pochwal się, jak już przyjdzie - szukam inspiracji 😉

Majuna, Liyss🧚🏻, Prezesoowa, elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Już jestem :) dentystka mnie zmolestowała, zrobiła mi dwa ząbki, w tym jeden na którym mi bardzo zależało, ale bez znieczulenia i tym razem bolało :( na dodatek miałam jakiś dziwny odruch wymiotny, umówiłam się na kolejną wizytę, ale stresik będzie pewnie spory..

Tata dziś był troszkę żwawszy, ale strasznie męczą go krwotoki.. Dziewczyny, które biorą heparynę to wiedzą jaka to jest mała igiełka, a tacie potrafi z tego ukłucia wylać się tyle krwi, że przecieka mu opatrunek, trzy warstwy ubrania i paćka wszystko dookoła. Strasznie mi go żal :( jest już w tym szpitalu prawie dwa miesiące i nadal czeka..

Z dobrych wiadomości to zarezerwowaliśmy wyjazd na Mazury początkiem czerwca, mam nadzieję, że nic się nie skiepści i uda się nam pojechać :)

Bardzo współczuję Twojemu tacie... Mam nadzieję, że już za chwilę zaświeci słoneczko, bo jego lepsze samopoczucie jest dobrą wróżbą 💪

Kochana, bardzo się cieszę, że udało się zarezerwować wyjazd! Mazury są absolutnie przepiękne ♥️

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Piękne rośliny, dobrze są u Ciebie, a nie u mnie, to troché pożyją. Ja też sobie kupiłam kwiata - sztucznego, czekam aż dojdzie. 🤣

Ej, też kiedyś miałam taką rękę do kwiatów, ubijałam wszystko, sztuczne też bo uginały się od kurzu 😂
    U mnie to się zmieniło, więc i dla Ciebie jest nadzieja 🤪

Majuna, Prezesoowa, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Już jestem :) dentystka mnie zmolestowała, zrobiła mi dwa ząbki, w tym jeden na którym mi bardzo zależało, ale bez znieczulenia i tym razem bolało :( na dodatek miałam jakiś dziwny odruch wymiotny, umówiłam się na kolejną wizytę, ale stresik będzie pewnie spory..

Tata dziś był troszkę żwawszy, ale strasznie męczą go krwotoki.. Dziewczyny, które biorą heparynę to wiedzą jaka to jest mała igiełka, a tacie potrafi z tego ukłucia wylać się tyle krwi, że przecieka mu opatrunek, trzy warstwy ubrania i paćka wszystko dookoła. Strasznie mi go żal :( jest już w tym szpitalu prawie dwa miesiące i nadal czeka..

Z dobrych wiadomości to zarezerwowaliśmy wyjazd na Mazury początkiem czerwca, mam nadzieję, że nic się nie skiepści i uda się nam pojechać :)

Strasznie mi przykro, że tata cierpi 🥹 dobrze, że ma taką córkę na medal, musisz być dla niego ogromnym pocieszeniem w całej tej patowej sytuacji 🫶🏻

Mazuryyy, super. Wypoczniecie 😍 i to może już we trójkę!

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa, elektro96, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5562.jpg
    IMG-5559.jpg
    IMG-5560.jpg

Jak ładnie 🥹 sama bym tak chciała u siebie na balkonie ale większość dnia mam słonecznie więc nie wiem czy dałoby radę i boję się pszczół 🙈 ale kurde robię screeny jako inspirację

Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość

11cs 🍀
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Oj kciuki za dentystę ja ze względu na odruch wymiotny mam lęk przed dentystą.

I cały czas niezmiennie myślę ciepło o Twoim Tacie. Naprawdę współczuję wszystkim ludziom, którzy muszą przez to wszystko przechodzić 😪
    Wyjazd się uda i taki odpoczynek dobrze Wam zrobi😍

11cs 🍀
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:07

notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ