Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka21 wrote:@Eniana @Rahia 🥰🥰🥰 super wiadomości. Oby kropki rosły jak na drożdżach.
@Dropsik dobrze, ze tsh dobija!
@Vienna kurczę, domyślam się, ze stresująca sytuacja. Zrobiłabym jak radzą dziewczyny, powtórzyć bete i wtedy ewentualnie odstawiać. Trzymam za was kciuki ✊❤️
@Elektro za Twoja siostrę również kciuki ✊
@Prezesowa. Super się szykuje wyjazd. Gdzie dokładnie na te Mazury?
U nas chyba zle. Są wyniki, ale na domiar złego bez testosteronu. Lekarz kazał nam zrobić testosteron, estradiol, prolaktyne fsh i lh.
Estradiol i prolaktyna w normie (w tych widełkach które tam są, może zaraz wstawię)
Ale lh i fsh jakiś dramat jak nisko, poniżej normy, a te wyniki były w normie…. To chyba od tych leków, masakra…
Testosteronu nadal nie ma wyniku i boje się, ze go powtarzają czy coś, bo jest jakiś od czapy.
Niby wizyta w środę, niby nie powinnam się nakręcać, ale powiem wam, ze nie wiem skąd brać sile.
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Nie wiem, pewnie mogą mieć skutki Uboczne, przeczytałam cały internet, bo ulotki nie ma co- są to leki off label w tym przypadku, czyli nie są celowane w mężczyzn ogółem.
Wydawało mi się, ze powinno podrosnąć lh, żeby stymulować testosteron, a tutaj totalne dno. Miesiąc temu( przed leczeniem) lh było jakoś 1,5, a fsh 3.5.
Chciałabym myśleć, ze jakoś się ułoży 😝 ale na ten moment to już myśle, ze nie chce żadnych dzieci, bo mam dośćZbuntowana lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Prezesoowa wrote:Mój mąż przechodzi dziś samego siebie... Leży w wannie, bo się umordował w pracy i mnie woła to lecę, a ten do mnie "umyj mnie" i oczy jak kot ze shreka
myślałam, że się ze śmiechu popłaczę, a ten do mnie "no, chcesz mieć dziecko to musisz poćwiczyć" hahaha
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Chmurka21 wrote:@Prezesowa 😍 aż zazdroszcze na sama myśl 🤪
Nie wiem, pewnie mogą mieć skutki Uboczne, przeczytałam cały internet, bo ulotki nie ma co- są to leki off label w tym przypadku, czyli nie są celowane w mężczyzn ogółem.
Wydawało mi się, ze powinno podrosnąć lh, żeby stymulować testosteron, a tutaj totalne dno. Miesiąc temu( przed leczeniem) lh było jakoś 1,5, a fsh 3.5.
Chciałabym myśleć, ze jakoś się ułoży 😝 ale na ten moment to już myśle, ze nie chce żadnych dzieci, bo mam dośćChmurka21, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Włosy? Włosy. Nie bądźmy drobiazgowe 😂Fermina, Majuna, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:@Coffee - ile lat ma babcia? Bo mi to niestety zalatuje początkami demencji, tak niestety się zaczynało u mojej babci. Każdy chciał dla niej źle, każdy robił jej na złość.. Bała się zostać sama, doszło do tego, że nie spała na leżąco, bo się bała, że umrze. Ciężko sobie radzić z takim człowiekiem, bo w tym swoim podejściu jest bardzo bezradny
Co do taty to tak, powiedziałam, że jeśli do końca tygodnia nie znajdą dla niego miejsca to zrobię wszystko, żeby go przetransportować, a co z tego wyjdzie? Nikt tego nie wie.
Wyjazd na 5 dni, ale jak to skwitował mój tata - 2 dni w podróży, bo mamy 8 godzin drogi
Babcia w tym roku kończy 81 lat. Co do strachu przed śmiercią, to u niej również występuje, bo byle ciśnienie jej trochę podskoczyło to ona już panikuje, że umiera... Zakręci się w głowie, to zaraz wydzwania do mojej mamy, żeby przyszła, bo jej w głowie się kręci. Ogólnie to mało chodzi... Nie wychodzi już w ogóle poza podwórko. A nawet na podwórko ciężko ją wyciągnąć, bo jak ostatnio mi odpowiedziała "jej dobrze w domu, przed tv" 🙄
Problemów z pamięcią nie ma. Ona nawet nie pójdzie do specjalisty z tym, bo powie, że mamy ją za wariatkę.
Nie wiem czy to demencja, bo poza tym, że siedzi sama i wariuje przez to, to nic jej nie dolega. Nie jest agresywna jak to czasem bywa przy demencji.
Mam nadzieję, że jednak znajdzie się miejsce dla Twojego taty 🫂🙄 Strasznie współczuję, bo Twój tato musi być cholernie zmęczony samym czekaniem...
Mazury są cudowne 🩷 To też poniekąd moje rejony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 21:48
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Lada dzień, mąż Liyss przychodzi do domu z myjką fryzjerską...Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Prezesoowa wrote:Będziemy trzymać kciuki! A o której wizyta?
10:50 🥹CoffeeDream, Prezesoowa, KejtKa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Prezesoowa wrote:Tak, obiecałam, że mu włosy wyszoruje, zwłaszcza te na dupie
Hahahaha 😂Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Dropsik wrote:No tylko nie każdy ma fajną rodzinę. A to, że jedno dziecko ma więcej uczucia do rodziców czy rodzica to nie znaczy,że drugie tak samo. Ja bym była ostrożna w takich ocenach.
Sama jestem z takiej rodziny, gdzie moje rodzeństwo jest bardzo zżyte z rodzicami a ja nie. Z boku może wyglądać, że ja niewdzięczna i taka i owaka, ale niestety rodzice na to zapracowali przez te 30 lat. Najwyraźniej, co też w sumie odczuwałam jako dziecko, dla mojego rodzeństwa mieli więcej serca niż dla mnie.mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Suzie wrote:No u mnie jest. Brat ciągle nie ma czasu, rodzice proszą, żeby przyjechał pomóc np. przy czymś to on wiecznie nie ma czasu i finalnie rodzice (po 60, a tata schorowany przed 70) sami dźwigają jakieś rzeczy...mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
nick nieaktualny
-
MummyYummy wrote:@Fermina, podpisuję się pod Twoimi słowami o pomocy innym. Ja też zrozumiałam to dopiero niedawno, przy jednej z przykrych i trudnych sytuacji w mojej rodzinie. Dopiero w skrajnym momencie dotarło do mnie, że nie wszystkim mogę pomóc i nie wszyscy chcą tej pomocy.
@Prezesoowa, niezmiennie trzymam kciuki za Twojego tatę i za Ciebie - żebyś miała tyle siły, ile potrzebujesz 💪
@Chmurka, kciuki za badanie męża i wizytę u androloga ✊
@Majuna, słodziak 😍
@Zbuntowana, sto lat dla synka od ovucioteczek 🎉
@Malinowysorbet, mocno przytulam 🫂 Wysyłam pozytywne wibracje ♥️
@Suzie, widzę, że przekładania terminu chrzcin ciąg dalszy... Masakra!
@Pati, cieszę się, że odpoczęłaś i miło spędziłaś czas 🥰 No i Twój mąż jest naprawdę uroczy i kochany ☺️
@Coffee, współczuję sytuacji z babcią. Mogę sobie tylko wyobrazić, jakie jest to męczące dla Twoich rodziców i dla Ciebie również... Może rzeczywiście warto pomyśleć o farmakologii albo wizycie u specjalisty? Ja też uważam, że dobrze zrobiłaś, choć na pewno nie było to łatwe 😘MummyYummy lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Hej dziewczyny 🌞
Wracam po 2-miesiecznej przerwie. Jakoś nie mogłam znaleźć majowego wątku ,więc postanowiłam dołączyć do Was ❤️
Proszę o wpisanie mnie na testowanie 24 maja
Trzymam kciuki za sikańce 🍀🍀🍀
Słodkich snów ☺️Majuna, Prezesoowa, Zbuntowana, grazka0022 lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
san95 wrote:Hej kochane, dziś obudziłam się w nowej rzeczywistości bez niego. Cholernie mnie to boli. Nie mogę tego wszystkiego pojąć. Wczoraj pisząc porozmawialiśmy co w sytuacji kiedy się uda. Powiedział, że bardzo się ucieszy i damy radę.. Co z tego skoro przecież chciałbym być ze mną tylko ze względu na ciążę.
Nie wiem co mam robić. Choć wydaje mi się, że los nie zadrwi że mnie aż tak. Dziś 9dpo, a ja chciałabym już po prostu wiedzieć.. żeby wiedzieć co mam robić..
w nocy w ogóle nie mogłam spać. Miałam tak gorące podbrzusze jakby mnie ktoś od środka podpalił..
czułam jakbym miała gorączkę choć wcale jej nie miałam. Ból głowy niesamowity.. Temperatura zaledwie 36,77 o 7 rano. Myślę, że nic z tego. Wiecie co mnie najbardziej przeraża? Czas. Czas który mnie goni. Jak sobie pomyślę, że mam kogoś np od nowa poznawać to jest mi słabo.. bardzo nie lubię początków.. Poza tym jak mogłabym chcieć kogoś poznać skoro on jest miłością mojego życia.. tak mi strasznie źle …Majuna lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Liyss🧚🏻 wrote:🤨 mi się zawsze wydawało, że w takim wieku różnica około 10 lat nie jest duża.. Ja mam starsze rodzeństwo 15 lat i prawie 20 lat i mamy super kontakt. Oni się czują przy mnie jak młodzież i zawsze mi mówią, że ich odmładzam 😃 ale to wszystko zależy od relacji, charakterów itpmięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Rahia wrote:I po wizycie. Weszłam przed czasem, jak nigdy. Mamy wczesną ciąże, pęcherzyk w macicy jest, ciałko żółte jest.
Kolejna wizyta 16 maja
Cała się trzęsę....mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Hej dziewczyny,
Nie śledzę Was tutaj. Jestem na delegacji z pracy i totalnie nie mam na nic czasu. Ale widziałam że sporo majowych urodzin, więc najserdeczniejsze życzenia. I Rahia gratuluje i trzymam kciuki.
U mnie PMS, więc myślę, że niedługo @ do mnie zawita. Oby tylko nie w dniu kiedy mam do zaliczenia kilkunastogodzinny lot do domu…
Jutro testuję, ale raczej bez nadziei. Testuję bo będzie degustacja wina i tak na wszelki wypadekPrezesoowa, elektro96, Speranza :), Chmurka21, Pati2804, Zbuntowana, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci