X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    @Eniana @Rahia 🥰🥰🥰 super wiadomości. Oby kropki rosły jak na drożdżach.

@Dropsik dobrze, ze tsh dobija!

@Vienna kurczę, domyślam się, ze stresująca sytuacja. Zrobiłabym jak radzą dziewczyny, powtórzyć bete i wtedy ewentualnie odstawiać. Trzymam za was kciuki ✊❤️

@Elektro za Twoja siostrę również kciuki ✊

@Prezesowa. Super się szykuje wyjazd. Gdzie dokładnie na te Mazury?

U nas chyba zle. Są wyniki, ale na domiar złego bez testosteronu. Lekarz kazał nam zrobić testosteron, estradiol, prolaktyne fsh i lh.
    Estradiol i prolaktyna w normie (w tych widełkach które tam są, może zaraz wstawię)
    Ale lh i fsh jakiś dramat jak nisko, poniżej normy, a te wyniki były w normie…. To chyba od tych leków, masakra…
    Testosteronu nadal nie ma wyniku i boje się, ze go powtarzają czy coś, bo jest jakiś od czapy.
    Niby wizyta w środę, niby nie powinnam się nakręcać, ale powiem wam, ze nie wiem skąd brać sile.

IMG-6431.jpg
    Niestety nie doradzę co do tych hormonów, bo u nas problem był wlasnie z testosteronem… jestem ciekawa jak w takim razie wyglada on u Was.

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 6 maja 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesowa 😍 aż zazdroszcze na sama myśl 🤪

Nie wiem, pewnie mogą mieć skutki Uboczne, przeczytałam cały internet, bo ulotki nie ma co- są to leki off label w tym przypadku, czyli nie są celowane w mężczyzn ogółem.
    Wydawało mi się, ze powinno podrosnąć lh, żeby stymulować testosteron, a tutaj totalne dno. Miesiąc temu( przed leczeniem) lh było jakoś 1,5, a fsh 3.5.
    Chciałabym myśleć, ze jakoś się ułoży 😝 ale na ten moment to już myśle, ze nie chce żadnych dzieci, bo mam dość

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mój mąż przechodzi dziś samego siebie... Leży w wannie, bo się umordował w pracy i mnie woła to lecę, a ten do mnie "umyj mnie" i oczy jak kot ze shreka :D myślałam, że się ze śmiechu popłaczę, a ten do mnie "no, chcesz mieć dziecko to musisz poćwiczyć" hahaha
    Alvaro! Kocham!Mąż dzisiaj mocno zaimponował! 😁😎 trzymam mocne kciuki za ten Wasz cykl 🤞🤗

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    @Prezesowa 😍 aż zazdroszcze na sama myśl 🤪

Nie wiem, pewnie mogą mieć skutki Uboczne, przeczytałam cały internet, bo ulotki nie ma co- są to leki off label w tym przypadku, czyli nie są celowane w mężczyzn ogółem.
    Wydawało mi się, ze powinno podrosnąć lh, żeby stymulować testosteron, a tutaj totalne dno. Miesiąc temu( przed leczeniem) lh było jakoś 1,5, a fsh 3.5.
    Chciałabym myśleć, ze jakoś się ułoży 😝 ale na ten moment to już myśle, ze nie chce żadnych dzieci, bo mam dość
    Nie łam się, Kochana. Może to po prostu kwestia dobrania dawki albo modyfikacji leków.

Chmurka21, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 6 maja 2024, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tak, obiecałam, że mu włosy wyszoruje, zwłaszcza te na dupie :P :P :P

Włosy? Włosy. Nie bądźmy drobiazgowe 😂

Fermina, Majuna, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Coffee - ile lat ma babcia? Bo mi to niestety zalatuje początkami demencji, tak niestety się zaczynało u mojej babci. Każdy chciał dla niej źle, każdy robił jej na złość.. Bała się zostać sama, doszło do tego, że nie spała na leżąco, bo się bała, że umrze. Ciężko sobie radzić z takim człowiekiem, bo w tym swoim podejściu jest bardzo bezradny :(

Co do taty to tak, powiedziałam, że jeśli do końca tygodnia nie znajdą dla niego miejsca to zrobię wszystko, żeby go przetransportować, a co z tego wyjdzie? Nikt tego nie wie.
    Wyjazd na 5 dni, ale jak to skwitował mój tata - 2 dni w podróży, bo mamy 8 godzin drogi :D

Babcia w tym roku kończy 81 lat. Co do strachu przed śmiercią, to u niej również występuje, bo byle ciśnienie jej trochę podskoczyło to ona już panikuje, że umiera... Zakręci się w głowie, to zaraz wydzwania do mojej mamy, żeby przyszła, bo jej w głowie się kręci. Ogólnie to mało chodzi... Nie wychodzi już w ogóle poza podwórko. A nawet na podwórko ciężko ją wyciągnąć, bo jak ostatnio mi odpowiedziała "jej dobrze w domu, przed tv" 🙄
    Problemów z pamięcią nie ma. Ona nawet nie pójdzie do specjalisty z tym, bo powie, że mamy ją za wariatkę.
    Nie wiem czy to demencja, bo poza tym, że siedzi sama i wariuje przez to, to nic jej nie dolega. Nie jest agresywna jak to czasem bywa przy demencji.

Mam nadzieję, że jednak znajdzie się miejsce dla Twojego taty 🫂🙄 Strasznie współczuję, bo Twój tato musi być cholernie zmęczony samym czekaniem...

Mazury są cudowne 🩷 To też poniekąd moje rejony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 21:48

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Lada dzień, mąż Liyss przychodzi do domu z myjką fryzjerską... :D
    HahahH 😂

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Będziemy trzymać kciuki! A o której wizyta? :)

10:50 🥹

CoffeeDream, Prezesoowa, KejtKa lubią tę wiadomość

11cs 🍀
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tak, obiecałam, że mu włosy wyszoruje, zwłaszcza te na dupie :P :P :P

Hahahaha 😂

11cs 🍀
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    age.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    No tylko nie każdy ma fajną rodzinę. A to, że jedno dziecko ma więcej uczucia do rodziców czy rodzica to nie znaczy,że drugie tak samo. Ja bym była ostrożna w takich ocenach.
    Sama jestem z takiej rodziny, gdzie moje rodzeństwo jest bardzo zżyte z rodzicami a ja nie. Z boku może wyglądać, że ja niewdzięczna i taka i owaka, ale niestety rodzice na to zapracowali przez te 30 lat. Najwyraźniej, co też w sumie odczuwałam jako dziecko, dla mojego rodzeństwa mieli więcej serca niż dla mnie.
    Przepraszam ze moglas mylnie zrozumieć to co napisałam... np u mojego męża bylobtak że nratvstarszy super kochany bo nie mieszkał z nimi ... przyjeżdżał rzadko... a mu byliśmy ciągle... a taki domowy nie zawsze jest najlepszy alevto tylko uczucie moje w rodzinie mojego męża. Bardzo cię przepraszam jeśli uraziłam w jakiś sposób. Ja jestem najmłodsza było nas 4 ...nie zawsze rodzice mogli sobie pozwolić naftozne rzeczy czasem starczało na wyjazdy do tych starszych a te młodsze nie zawsze mogły jechać.. nie raz wydawało nam się że nie jazdy jest równo kochany. Ale baprawde starali się kochać wszystkich rowno.. różne są rodziny różni ludzie. U mnie i u męża tak ale zawsze może ta nasza drugą stroną uważać inaczej i ma do tego prawo.. bo jazdy z nas widzi to inaczej. Jeśli któraś kolwiek z was uraziłam moim wywodem to przepraszam.

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    No u mnie jest. Brat ciągle nie ma czasu, rodzice proszą, żeby przyjechał pomóc np. przy czymś to on wiecznie nie ma czasu i finalnie rodzice (po 60, a tata schorowany przed 70) sami dźwigają jakieś rzeczy...
    Ja tylko z opowiadań męża wiem że jak mieli jakaś robotę to on miał jakis wyjazd nagle kiedyś przyjechał za wczesnie i jak zobaczył ukradkiem że pracują to wsiadal w auto i pojechał.. wrócił wieczorem.. zresztą ciężko coś powiedzieć bo może kogoś to skrzywdzić bo znam tylko jedna stronę. Może mu sie coś przypomniało i musiał wrócić... ale z życia wzięte.. jak zamieszkałam z mężem i teściami brat meza nie przyjeżdżał często no chyba że mial jakis interes czy coś do odebrania czasem nawet nie weszed do domu.. a rodzice już ciężko chodzili... jak ktoś go zapytał na imprezie rodzinnej co u rodziców to odpowiedział że leza przed TV i że im się chodzić nie chce... tak to widział. A my z mężem pomagaliśmy im się ubrać rozebrać zrobić potrzeby położyć spać itp .. kiedy wróciłam po szpitalu przywieźli teściowa ze szpitala..byłam przerazona jej stanem wówczas nie powinnam dźwigać... ale nie miałam wyboru przenosiliśmy z mężem i szwagrem teściowa na prześcieradle żeby nie leżała ciągle w łóżku.. I jak usłyszał mój jęk jak ja podniosłam z nimi... od tego czasu pojawiał się czasem i pomagał...żona zawsze mówiła że ma chory kręgosłup.. no więc nie przyjeżdżała nawet ich odwiedzić.. nawet pogadać jak to mówię o dupie Maryli...widocznie nie miała czasu...teściowie może też nie dokonca byli sympatyczni więc było im oddane... trudno powiedzieć co ta druga strona myśli... bo mozna kogoś skrzywdzić... Ja patrzę jak mojemu mężowi przykro nie raz. Ja widzę kiedy my walczyliśmy przez cala noc i próbowaliśmy z teściowa dojść do łazienki a ona płacze my już nie dawaliśmy rady .. szwagier bawił się ma weselu .. rano zadzwoniliśmy do niego żeby pomógł nam przy teściowej... a on zjawia się z wódka po weselna w ręku i ciastem.. -był jako gość.. poptostu słów mi brakło bo wszytko mąż mu powiedziedzial... jak.poronilam to szwagierka mi wprost powiedziała że pewnie mi się wydawało że jestem w ciąży.. a ja faktycznie byłam w ciąży steierdzonej przez lekarza i co będę się tłumaczyć jak wie lepiej ode mnie która to przechodzi..

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2024, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem tu nowa i mam do was pytanie. 28 kwietnia dostałam ovitrelle, 29 kwietnia potwierdzone pęknięcie. Dzis temperatura 37 stopni. Niewielka ale zastanawiam się czy po takim czasie może pojawić się taki skutek uboczny zastrzyku?

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Fermina, podpisuję się pod Twoimi słowami o pomocy innym. Ja też zrozumiałam to dopiero niedawno, przy jednej z przykrych i trudnych sytuacji w mojej rodzinie. Dopiero w skrajnym momencie dotarło do mnie, że nie wszystkim mogę pomóc i nie wszyscy chcą tej pomocy.
    @Prezesoowa, niezmiennie trzymam kciuki za Twojego tatę i za Ciebie - żebyś miała tyle siły, ile potrzebujesz 💪
    @Chmurka, kciuki za badanie męża i wizytę u androloga ✊
    @Majuna, słodziak 😍
    @Zbuntowana, sto lat dla synka od ovucioteczek 🎉
    @Malinowysorbet, mocno przytulam 🫂 Wysyłam pozytywne wibracje ♥️
    @Suzie, widzę, że przekładania terminu chrzcin ciąg dalszy... Masakra!
    @Pati, cieszę się, że odpoczęłaś i miło spędziłaś czas 🥰 No i Twój mąż jest naprawdę uroczy i kochany ☺️
    @Coffee, współczuję sytuacji z babcią. Mogę sobie tylko wyobrazić, jakie jest to męczące dla Twoich rodziców i dla Ciebie również... Może rzeczywiście warto pomyśleć o farmakologii albo wizycie u specjalisty? Ja też uważam, że dobrze zrobiłaś, choć na pewno nie było to łatwe 😘
    Dziękuję Ci kochana ovicioteczko..

MummyYummy lubi tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🌞
    Wracam po 2-miesiecznej przerwie. Jakoś nie mogłam znaleźć majowego wątku ,więc postanowiłam dołączyć do Was ❤️

Proszę o wpisanie mnie na testowanie 24 maja :)

Trzymam kciuki za sikańce 🍀🍀🍀

Słodkich snów ☺️

Majuna, Prezesoowa, Zbuntowana, grazka0022 lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej kochane, dziś obudziłam się w nowej rzeczywistości bez niego. Cholernie mnie to boli. Nie mogę tego wszystkiego pojąć. Wczoraj pisząc porozmawialiśmy co w sytuacji kiedy się uda. Powiedział, że bardzo się ucieszy i damy radę.. Co z tego skoro przecież chciałbym być ze mną tylko ze względu na ciążę.
    Nie wiem co mam robić. Choć wydaje mi się, że los nie zadrwi że mnie aż tak. Dziś 9dpo, a ja chciałabym już po prostu wiedzieć.. żeby wiedzieć co mam robić..
    w nocy w ogóle nie mogłam spać. Miałam tak gorące podbrzusze jakby mnie ktoś od środka podpalił..
    czułam jakbym miała gorączkę choć wcale jej nie miałam. Ból głowy niesamowity.. Temperatura zaledwie 36,77 o 7 rano. Myślę, że nic z tego. Wiecie co mnie najbardziej przeraża? Czas. Czas który mnie goni. Jak sobie pomyślę, że mam kogoś np od nowa poznawać to jest mi słabo.. bardzo nie lubię początków.. Poza tym jak mogłabym chcieć kogoś poznać skoro on jest miłością mojego życia.. tak mi strasznie źle …
    San przytulam oby wszystko się dobrze ułożyło.. może teraz wygląda to źle ale wierzę że będziesz szczęśliwa

Majuna lubi tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Majuna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:07

Prezesoowa, Dropsik, Pati2804, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼28
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈
    21 cs

2024:
    4x CB 💔💔💔💔
    _____
    "A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    🤨 mi się zawsze wydawało, że w takim wieku różnica około 10 lat nie jest duża.. Ja mam starsze rodzeństwo 15 lat i prawie 20 lat i mamy super kontakt. Oni się czują przy mnie jak młodzież i zawsze mi mówią, że ich odmładzam 😃 ale to wszystko zależy od relacji, charakterów itp
    Dokładnie...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rahia wrote:
    I po wizycie. Weszłam przed czasem, jak nigdy. Mamy wczesną ciąże, pęcherzyk w macicy jest, ciałko żółte jest.
    Kolejna wizyta 16 maja
    Cała się trzęsę....
    Gratulacje

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Nie śledzę Was tutaj. Jestem na delegacji z pracy i totalnie nie mam na nic czasu. Ale widziałam że sporo majowych urodzin, więc najserdeczniejsze życzenia. I Rahia gratuluje i trzymam kciuki.

U mnie PMS, więc myślę, że niedługo @ do mnie zawita. Oby tylko nie w dniu kiedy mam do zaliczenia kilkunastogodzinny lot do domu…

Jutro testuję, ale raczej bez nadziei. Testuję bo będzie degustacja wina i tak na wszelki wypadek :P

Prezesoowa, elektro96, Speranza :), Chmurka21, Pati2804, Zbuntowana, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @suzie Kciuki! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Zbuntowana lubi tę wiadomość

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ