Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Do kuzynki na Nikiszowiec. :) Nie będzie zwiedzania, tylko odwiedziny :D

Nikisz też ładny 😊

Fermina lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie chciałam się absolutnie wystraszyć tylko dać znać, żebyś tego nie bagatelizowała. Ja sobie odpuściłam i doszło do tego, że bałam się wyjść z domu, bo czułam, że jak tylko przekroczę próg mieszkania to się stanie coś złego, więc zabrnęło to zdecydowanie za daleko.
    Nie mam Ci tego kompletnie za złe, nie chciałam żeby tak to zabrzmiało 😊 po prostu w końcu ktoś uświadomił mi, że być może to nie jest normalne i przydałaby się jakaś pomoc z zewnątrz… także wręcz dziękuję Ci! 😊

Fermina, Speranza :), MagicznaNuta, Zaczarowan lubią tę wiadomość

31 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 9 maja 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Nerwica nie dotyka ludzi słabych psychicznie, raczej tych, którzy musieli być zbyt silni zbyt długo. Też to przechodziłam i jeżeli boisz się ciągle, że wydarzy się coś złego to rzeczywiście brzmi trochę jak lęk wolnoplynący. Warto się temu przyjrzeć bo nie musi tak być. To jest do przepracowania i wyrzucenia z życia na amen :)
    Dzięki! Myślę, że naprawdę muszę to rozważyć… ten stres niczego dobrego do mojego życia nie wniesie.

Fermina, Zaczarowan lubią tę wiadomość

31 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 9 maja 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Z tymi kreskami to dziwne, a pilnujesz, żeby min. 1,5 godziny nie pić i nie sikać przed owulakiem? Może spróbuj owulaki innej firmy?

Tak,o 14 już nic nie pije i robie o 16 jak do domu wrócę :D
    Te co mam teraz to z action

Start starania: Marzec 2024

12 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
    ?? - 🥚
    ?? - testowanie

🔜
    24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
    27.02 - monitoring

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    :*
    Kiedyś myślałam, że poszukać pomocy psychologicznej czy psychiatrycznej to coś złego, właśnie że jestem słaba i wstyd się do tego przyznać, ale jak się przełamałam i po jakimś czasie poczułam spokój to teraz każdego namawiam jak wariatka :P wiadomo, że w 3 dni to nie przejdzie, ani nie ma na to magicznej tabletki, ale dobry specjalista jest w stanie pomóc :)
    Powiem szczerze, że już wczoraj zaczęłam rozglądać się za psychologiem w mojej okolicy i jestem w szoku, jak długo oczekuje się na wizytę… Chyba nie miałam świadomości, ile osób korzysta z takiej pomocy…

Fermina lubi tę wiadomość

31 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 9 maja 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam rozkmine czy iść zbadać progesteron i sprawdzić czy serio była ta niby druga owulacja. Tylko, że poszłabym w sobotę i to będzie 7/8dpo, bo nie wiem jak liczyć .
    Bo jeśli płodny śluz pojawił się w sobotę, to to jest 1dpo czy od niedzieli 1dpo?
    Ten przezroczysty był tylko 1 dzień

♀️28 ♂️33

- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    - Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
    - ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
    ⏸️ 🥰🤰
    1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
    3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 ng/ml
    5.03 betaHCG 1873,70 mIU prog 29,00 ng/ml

• 18 marca - 1 wizyta usg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mi tu telefon wybuchnie, tak często odświeżam w oczekiwaniu na wiadomości od Liyss!

Leśneintro, Pati2804, MagicznaNuta, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To może spróbuj innych w kolejnym cyklu? Widziałam na różnych wątkach, że niektóre dziewczynom się nie sprawdzały, jak np. te domowego laboratorium. Trzeba widocznie jednak popróbować i sprawdzić :) a robiłaś kiedyś monitoring owulacji? bo kojarzę, że hormony robiłaś i były ok :)

Hormony na koniec kwietnia robiłam i było git. Na monitoringu nie byłam, ale zastanawiam się od kolejnego cyklu

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

12 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
    ?? - 🥚
    ?? - testowanie

🔜
    24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
    27.02 - monitoring

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Bardzo bardzo dużo. Moja przyjaciółka jest psychologiem i psychoterapeutą, zaczynała ze swoją prywatną praktyką trzy popołudnia w tygodniu, bo miała wtedy malutkie dziecko i teraz po dwóch latach ma pacjentów 5 dni w tygodniu i czasem nawet soboty. Mówiła, że jest oblężenie pod tym kątem. Ona akurat prowadzi terapię online, może popatrz za taką? Chyba, że ta forma Ci nie odpowiada i wolisz osobiście :)

Ja miałam terapię online i byłam bardzo zadowolona. Choć przerobiłam 3 niewypały zanim trafiłam na odpowiednią osobę, wydaje mi się że z terapeutą też trzeba złapać jakąś nitkę porozumienia i dopiero przy trzeciej poczułam, że mogę się w 100% otworzyć.
    @elektro, jeśli się zastanawiasz i czujesz taka potrzebę to naprawdę warto. Pierwsze razy mogą wydawać się dziwne, ale z każdą kolejną sesją będziesz czekać na to, żeby podzielić się tym jakie przemyślenia urodziły Ci się w międzyczasie w głowie. Ja czułam się po czasie jakbym zrzuciła z serca 20kg kamień, taka lekkość, brak napięcia…

Speranza :), Prezesoowa, elektro96, MagicznaNuta, Gregorka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałyście może kiedyś takie dziwne pulsowanie w podbrzuszu w okolicach owu? Wiem, może dziwne pytanie, ale pierwszy raz mam coś takiego. Jakbym czuła tętno, no nie wiem jak to wytłumaczyć. Kilka/kilkanaście pulsowań, potem spokój i za jakiś czas znowu. Trochę to nawet jest denerwujące. Biorę Aromek, więc owu może być podkręcona. Na monitoring nie mam jak się wybrać. Zobaczę dopiero w szpitalu 20 co się tam odwaliło :)

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jak Ci nie żal tylko kilkudziesięciu złotych, a @ nie przyjdzie do weekendu to ja bym zrobiła, zawsze to eksperyment :P
    Czytałam, że owulacja jest ostatniego dnia sluzu płodnego, więc bym uznała niedzielę za 1 dpo
    No ten progesteron tylko 4 dychy kosztuje w Śląskich, to skoczę , będę mieć jakąś pewność

♀️28 ♂️33

- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    - Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
    - ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
    ⏸️ 🥰🤰
    1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
    3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 ng/ml
    5.03 betaHCG 1873,70 mIU prog 29,00 ng/ml

• 18 marca - 1 wizyta usg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja miałam terapię online i byłam bardzo zadowolona. Choć przerobiłam 3 niewypały zanim trafiłam na odpowiednią osobę, wydaje mi się że z terapeutą też trzeba złapać jakąś nitkę porozumienia i dopiero przy trzeciej poczułam, że mogę się w 100% otworzyć.
    @elektro, jeśli się zastanawiasz i czujesz taka potrzebę to naprawdę warto. Pierwsze razy mogą wydawać się dziwne, ale z każdą kolejną sesją będziesz czekać na to, żeby podzielić się tym jakie przemyślenia urodziły Ci się w międzyczasie w głowie. Ja czułam się po czasie jakbym zrzuciła z serca 20kg kamień, taka lekkość, brak napięcia…
    Dziękuję 😘 naprawdę dodałyście mi otuchy. Bardzo to doceniam 😊

Prezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość

31 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 9 maja 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziewczyny jestem po rozmowie z lekarzem. Nie jest kolorowo. Od 5 lat mam torbiel jajnika prawego (kiedyś już tu o tym pisałam) Która jak się okazało podczas laparoskopii nie była torbielą jajnika tylko była w jajowodzie prawym. W lewym jajowodzie była ciąża. Także rozkroili mi oba jajowody i wykonali plastykę. Nie wiadomo czy będą funkcjonalne. Za 6 tyg mogę zrobić drożność jajowodów. Jak będą nie drożne, pozostaje nam invitro 😞💔 Nie znaleźli przyczyn czemu była ciąża pozamaciczna, żadnej endometriozy, zrostów nic takiego. Mam zrobić badania na chlamydie, ureoplazmę i mykoplazmę.
    Nie mam nic przeciwko invitro, ale jest to dla mnie szok, że właściwie dwa miesiące temu zaczęliśmy się starać a już wiem że być może to będzie jedyna opcja 🥺

Z ciekawostek. Owulacja była z prawego jajnika, prawy jajowód nie drożny przez tą torbiel, a jednak lewy jajowód przejął tą komórkę jajową. Trochę magia. Pani doktor wytłumaczyła mi że nie jest jeszcze dokładnie znany mechanizm jak to się dzieje. Komórka jajowa jest uwalniana z jajnika w przestrzeń w miednicy mniejszej i powinna trafić bezpośrednio do jajowodu. Jak to się dzieje że przeszła na drugą stronę i została wychwycona przez drugi jajowód? Najprawdopodobniej jakieś czynniki chemotropowe, które przyciągają komórkę jajową. Myślę że kiedyś chciałabym się zagłębić w ten temat. Ciekawość zawodowa mnie zżera ale jeszcze nie jestem w stanie o tym czytać.

Wysyłam Ci dużo siły. To na pewno informacje trudne do przyswojenia. Nic nie jest jeszcze przesadzone.

Wspieram Cię mentalnie ♥️

Vienna lubi tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A jesteś pewna, że to nie praca jelit? Przy owu perystaltyka jelit przez możliwe skurcze może być bardziej odczuwalna :)

To jest bardzo dobre pytanie :D Może też tak być.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla porównania powiem, że kiedyś myliłam kłucie jajnika z jeżdżeniem w jelitach. Teraz już umiem to rozróżnić. :D

Speranza :) lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙

📆 Kalendarz wizyt
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    01/04 - urofizjo
    07/04 - ginekolog
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Dziewczyny, miałyście może kiedyś takie dziwne pulsowanie w podbrzuszu w okolicach owu? Wiem, może dziwne pytanie, ale pierwszy raz mam coś takiego. Jakbym czuła tętno, no nie wiem jak to wytłumaczyć. Kilka/kilkanaście pulsowań, potem spokój i za jakiś czas znowu. Trochę to nawet jest denerwujące. Biorę Aromek, więc owu może być podkręcona. Na monitoring nie mam jak się wybrać. Zobaczę dopiero w szpitalu 20 co się tam odwaliło :)
    ja mam takie pulsowania ale bliżej @ też nie wiem co to

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odświeżam jak głupek w oczekiwaniu na wieści od Liyss

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja jeszcze do niedawna przy bólu jajnika zastanawiałam się czy to nie wyrostek :D

Jakbym siebie widziała. Przy swojej pierwszej naturalnej owulce googlowałam czy na pewno wyrostek jest z prawej strony, bo tak mnie lewy jajnik naparzał 😂

Nigdy za to nie czułam prawego jajnika i nigdy też nie było na nim żadnego pęcherzyka… chyba jest „martwy”? 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 12:44

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie cudne te zdjęcia przy nickach, robicie to w jakiejś aplikacji? nie śmiejcie się bo ja stara już :D rozumiem, że to Wasze podobizny :) wyobrażam sobie jak wyglądacie - i fajne kobietki z Was muszą być :)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ