Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Hej Dziewczynki - podczytywałam Was w drodze, ale nie miałam jak odpisać
@Suzie dobrze, że się odezwałaś :* mam nadzieję, że przejdą te fronty i Ci się poprawi. Nie myślałaś o powtórzeniu testu? Czy zbiera Cię już na okres?
@Majlen, a jednak miałam dobre przeczucieniekoniecznie musiałaś mieć dwie owulacje, na jedną mogło się zbierać i do niej nie dojść, więc kolejny pęcherzyk miał szansę. Najważniejsze, że już wiesz na czym stoisz i nadal trzymamy kciuki - to kiedy się szykujesz na testowanie?
@MalinowySorbeciku - być może to była właśnie przyczyna Twojego nieszczęściateraz już będziesz przygotowana i wszystko będzie dobrze :* tak jak dziewczyny pisały - przy mthfr to tylko metylowane witaminy i kwas foliowy, jeśli masz w jakimś preparacie chociaż część syntetycznego to jak najszybciej się tego pozbądź. a MTHFR masz homo czy hetero? Przy pai są różne podejścia - acard pewnie nie zaszkodzi, a co do heparyny to już najlepiej skonsultować z lekarzem
@elektro - przykro mi Kochana, że tak Cię umęczyłomam nadzieję, że weekend pozwoli Ci się zregenerowac i ten ból głowy odejdzie :*
@notsobadd - Twoja wina! Pojechałam do pepco po spodnie z barbie i była tylko jedna, ostatnia para i to nie w rozmiarze na moje turbo dupsko.. Kupiłam za to inne spodnie dresowe, krótkie spodenki z wiskozy i dwie koszule. Nawet nie wiedziałam, że w pepco są takie fajne ubrania. Z muślinu była tylko sukienka i te komplety dziecięce
Powtórzyłam test, ale ciągle biel, więc zbiera mnie na okres. Podobne objawy jak miesięcy temu. Cóż. -
Liyss🧚🏻 wrote:Notsobad bo tak trzeba żyć 😂
A ja oglądam hokej bo grają Polacy 😊
Mąż mi zrobił pyszną pomidorówkę ale dodał tyle pieprzu, że mnie pali 😅 chyba jak będę podgrzewać kolejną porcję to doleje wody ale wątpię, żeby się udało uratować.
Dziewczyny czy korzysta któraś z Was z suszarki bębnowej do ubrań? Bo myślimy nad zakupem, żeby nie musieć korzystać z tej standardowej gdzie trzeba rozwieszać ciuchy 😁
Ja mam, ale susze tam tylko ręczniki i pościel. Boję się o jakość ubrań, bo część jednak ma na metce by nie suszyć.Liyss🧚🏻, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Dziękuję ❤
Też mam PAI ale w wersji gorszej czyli homozygotyczne i acard po miesiączce; a heparyna od owulacji;)
Chociaż u mnie jest tego więcej przeszłam już dość szeroką diagnostykꓯycie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Prezesoowa wrote:Hej Dziewczynki - podczytywałam Was w drodze, ale nie miałam jak odpisać
@Suzie dobrze, że się odezwałaś :* mam nadzieję, że przejdą te fronty i Ci się poprawi. Nie myślałaś o powtórzeniu testu? Czy zbiera Cię już na okres?
@Majlen, a jednak miałam dobre przeczucieniekoniecznie musiałaś mieć dwie owulacje, na jedną mogło się zbierać i do niej nie dojść, więc kolejny pęcherzyk miał szansę. Najważniejsze, że już wiesz na czym stoisz i nadal trzymamy kciuki - to kiedy się szykujesz na testowanie?
@MalinowySorbeciku - być może to była właśnie przyczyna Twojego nieszczęściateraz już będziesz przygotowana i wszystko będzie dobrze :* tak jak dziewczyny pisały - przy mthfr to tylko metylowane witaminy i kwas foliowy, jeśli masz w jakimś preparacie chociaż część syntetycznego to jak najszybciej się tego pozbądź. a MTHFR masz homo czy hetero? Przy pai są różne podejścia - acard pewnie nie zaszkodzi, a co do heparyny to już najlepiej skonsultować z lekarzem
@elektro - przykro mi Kochana, że tak Cię umęczyłomam nadzieję, że weekend pozwoli Ci się zregenerowac i ten ból głowy odejdzie :*
@notsobadd - Twoja wina! Pojechałam do pepco po spodnie z barbie i była tylko jedna, ostatnia para i to nie w rozmiarze na moje turbo dupsko.. Kupiłam za to inne spodnie dresowe, krótkie spodenki z wiskozy i dwie koszule. Nawet nie wiedziałam, że w pepco są takie fajne ubrania. Z muślinu była tylko sukienka i te komplety dziecięce
Pokaaa co kupiłaś! 😃👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Kurde ja chyba mam problem… chyba zaczyna mi się śluz płodny 😬 jeszcze tego u siebie nie widziałam 👀
dziś 10 dc, monit dopiero w środę 🫨 korci zaryzykować… naczytałam się w necie, że Aromek jest bezpieczniejszy niż clo, bo właśnie nie pojawia się po nim hiperstymulacja…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Kurde ja chyba mam problem… chyba zaczyna mi się śluz płodny 😬 jeszcze tego u siebie nie widziałam 👀
dziś 10 dc, monit dopiero w środę 🫨 korci zaryzykować… naczytałam się w necie, że Aromek jest bezpieczniejszy niż clo, bo właśnie nie pojawia się po nim hiperstymulacja…
Ale ginekolog Ci przy aromku dała zakaz współżycia? Ja normalnie zaczynam przy tym współżyć od 8 DC“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Frutellka wrote:Ale ginekolog Ci przy aromku dała zakaz współżycia? Ja normalnie zaczynam przy tym współżyć od 8 DC
Kazala wstrzymać się do czasu monitu, a monit dopiero 14 dc i mam turbo ochotę jej nie posłuchać 😅 każdy cykl na wagę złota👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:@Suzie przytulam :*
@notsobadd - ja jestem szatan, więc bym działała. W końcu każda z nas wie, że to nie takie proste, żeby zaskoczyło;) a zakupy mogę pokazać jutro, bo 5 minut temu przestało padać i jesteśmy już na ognisku u znajomych:)
😈 też lubię być na opak 😅
Baw się dobrze na ognisku 😊:*Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Notsobadd ja bym pewnie złamała ten zakaz 😂. Moja dawka aromka to dwie tabletki i hiper stymulacja się nigdy nie zdarzyła. Każdy organizm inaczej reaguje, ale myślę że u Ciebie przy tej jednej tabletce to też nie powinno się zdarzyć. Zajście w ciążę niestety takie łatwe nie jest, nawet przy dwóch czy trzech komórkach jajowych...
notsobadd lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Kazala wstrzymać się do czasu monitu, a monit dopiero 14 dc i mam turbo ochotę jej nie posłuchać 😅 każdy cykl na wagę złota
Prezesoowa, notsobadd, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dlatego w wyniku może być zawyżony, a faktyczny poziom dużo niższy:(
To tak się da?? Oł noł... 😬"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Właśnie usłyszałam w jakiejś rolce, że mężczyźni też są odpowiedzialni za FAS 😮 Że są już w tej chwili badania, że alkohol wpływa negatywnie na plemniki i stąd panowie w okresie starań o ciążę powinni bezwzględnie zrezygnować z alkoholu. Niby człowiek wiedział, że u mężczyzn też alkohol pogarsza parametry, ale to z tym FAS to mnie zdziwiło.
-
Dropsik wrote:Właśnie usłyszałam w jakiejś rolce, że mężczyźni też są odpowiedzialni za FAS 😮 Że są już w tej chwili badania, że alkohol wpływa negatywnie na plemniki i stąd panowie w okresie starań o ciążę powinni bezwzględnie zrezygnować z alkoholu. Niby człowiek wiedział, że u mężczyzn też alkohol pogarsza parametry, ale to z tym FAS to mnie zdziwiło.
😳😳😳 no to mąż jeszcze nie wie, że wjeżdża embargo na browarki👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Kazala wstrzymać się do czasu monitu, a monit dopiero 14 dc i mam turbo ochotę jej nie posłuchać 😅 każdy cykl na wagę złota
Serio? W 14 DC to może być po ptakach już... Niewiedza lekarzy, że owulacja nie występuje tylko w 14 DC mnie przeraża 🙂
Zaczarowan lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Fruttelka ja właśnie trafiłam na takiego gin co narysował mi cykl na karteczce i zaznaczył, że każda kobieta ma owulację w 14dc. PorażkaNadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻 wrote:Fruttelka ja właśnie trafiłam na takiego gin co narysował mi cykl na karteczce i zaznaczył, że każda kobieta ma owulację w 14dc. Porażka
Ja pierdole - przepraszam! Nie potrafię użyć innych słówWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2024, 19:25
Liyss🧚🏻, Dropsik lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Liyss🧚🏻 wrote:Notsobad bo tak trzeba żyć 😂
A ja oglądam hokej bo grają Polacy 😊
Mąż mi zrobił pyszną pomidorówkę ale dodał tyle pieprzu, że mnie pali 😅 chyba jak będę podgrzewać kolejną porcję to doleje wody ale wątpię, żeby się udało uratować.
Dziewczyny czy korzysta któraś z Was z suszarki bębnowej do ubrań? Bo myślimy nad zakupem, żeby nie musieć korzystać z tej standardowej gdzie trzeba rozwieszać ciuchy 😁
Ojj chyba zjadłabym też pomidorówkę! A z czym masz, z ryżem czy makaronem? 😋
Ja mam suszarkę do ubrań - mega wygoda. Kochana ja nie odczuwam, że robię pranieprzerzucam z pralki do suszarki i za 2h pranie suche, gotowe do złożenienia do garderoby
-
A jak jest z przyjmowaniem progesteronu i zrobieniem badania w trakcie suplementacji? Wynik jest zawyżony przez lek czy faktycznie pokazuje ile organizm wydziela? Zawsze mnie to zastanawiało
Dziewczyny byłam na mieście i oczywiście ominęłam Pepko! Kto dzisiaj upolował piękne komplety? 😻 Będą śnić mi się po nocach dzisiaj 😻
Odnośnie kwasu foliowego- ja również przyjmuje metylowany, ostatanio kupiłam z NATURELL, ale Swanson mi jakoś najbardziej odpowiada, lubię jak tabletki mają kapsułki, łatwiej łykać