Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Frutellka wrote:Serio? W 14 DC to może być po ptakach już... Niewiedza lekarzy, że owulacja nie występuje tylko w 14 DC mnie przeraża 🙂
Akurat moja ginekolog jest dobra i ogarnia takie sprawy, myślę że dopiero 14 dc dlatego że swoje owulki mam późno ok. 20 dc 😌👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Akurat moja ginekolog jest dobra i ogarnia takie sprawy, myślę że dopiero 14 dc dlatego że swoje owulki mam późno ok. 20 dc 😌
Ale zakaz współżycia przy stymulacji Aromek przecież to nonsens. Nie wpadła na pomysł, że przy Aromku owulacja może być w 13 DC? Przecież jakby nie patrzeć to jest stymulacja.Zaczarowan lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
elektro96 wrote:Dla mnie Pepco i Sinsay to ostatnio jakiś totalny sztos 🤯 nie spodziewałam się, że można tam znaleźć tyle fajnych rzeczy i to naprawdę fajnych jakościowo, w dobrej cenie 😊
Ja też lubię te dwa sklepy 🌸 tylko szkoda że Sinsay jak ma jakieś dodatki do domu to tylko w złocie, ja jestem team srebrno 🤪elektro96 lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:
Notsobad jaki fajny ten strój 😁 te dresy tez! Po domu ideolo chociaz ja do sklepu też bym w takich wyszła 😁
Ja bym poszła nawet na jakiegoś grilla w tych spodenkach barbie, a co 😀 🌸notsobadd, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Ale zakaz współżycia przy stymulacji Aromek przecież to nonsens. Nie wpadła na pomysł, że przy Aromku owulacja może być w 13 DC? Przecież jakby nie patrzeć to jest stymulacja.
To jest jedyna rzecz, którą moge jej zarzucić, bo tu masz rację i tego kompletnie nie rozumiem.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:To jest jedyna rzecz, którą moge jej zarzucić, bo tu masz rację i tego kompletnie nie rozumiem.
Przy moim PCOS i wcześniej długich nieregularnych cyklach przy pierwszej stymulacji w 11 DC miałam pęcherzyk 20 mm w 13 DC już był pęknięty;)notsobadd, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Frutellka wrote:Przy moim PCOS i wcześniej długich nieregularnych cyklach przy pierwszej stymulacji w 11 DC miałam pęcherzyk 20 mm w 13 DC już był pęknięty;)
No to faktycznie monit w 14 dc w takim przypadku jest jakby… zbędny 🙄👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Liyss🧚🏻 wrote:Fruttelka ja właśnie trafiłam na takiego gin co narysował mi cykl na karteczce i zaznaczył, że każda kobieta ma owulację w 14dc. Porażka35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja mam suszarkę do ubrań - mega wygoda. Kochana ja nie odczuwam, że robię pranieprzerzucam z pralki do suszarki i za 2h pranie suche, gotowe do złożenienia do garderoby
Ogolnie uwielbiam z ryżem ale mąż zrobil z makaronem „zacierką” 😁
Same plusy o suszarkach!Dropsik lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Prezesoowa wrote:Przy mthfr się niestety da, bo syntetyczny kwas foliowy nie jest wchłaniany tylko sobie tak krąży i oszukuje
O nie... Ja mam te mutację i dopiero od jakichś dwóch miesięcy biorę metylowane witaminyA tak się cieszyłam, że mam dobry poziom skoro było jakieś 17... To może nieprawda była. Przy następnym badaniu muszę to koniecznie sprawdzić, tak samo ferrytynę, czy ten nędzny poziom się choć trochę podniósł.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
elektro96 wrote:Ja tak dostałam dupka w ciemno 🤪 uciekłam stamtąd 🤣
Od takich trzeba uciekać 😁
A on mi jeszcze na koniec z tekstem „ to nie chce Pani się badać na fotelu ginekologicznym?” Powiedziałam, że nie. Nie zasłużył na to 😂😂Speranza :), elektro96, Dropsik lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
notsobadd wrote:No to faktycznie monit w 14 dc w takim przypadku jest jakby… zbędny 🙄
Także tutaj trochę nie rozumiem Twojej lekarki;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Liyss🧚🏻 wrote:Ogolnie uwielbiam z ryżem ale mąż zrobil z makaronem „zacierką” 😁
Same plusy o suszarkach!
Zacierki też są super 😋 kiedyś takie zacierki na mleku jadłam w rodzinnym domu, mmm
Tak więc kupuj suszarkę, zobaczysz jaka wygoda 🥰
Liyss🧚🏻, Majlen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do ferrytyny to u mnie było poniżej normy, dwa miesiące przyjmowania Prenacaps Ferr C+ i ładnie mi podskoczyła
Tutaj ktoś na forum mi polecił ten suplement i jestem mega zadowolona.
Ja melduję, że nie rozumiem co się dzieje. @ jak nie było tak nie ma, ile po biochemie się czeka na miesiaczke? Kiedy jak coś powinnam do gina? Bo już opóźnienie łapie konkretne, zakładając że 4 tyg od rozpoczęcia krwawienia powinna się pojawić (a u mnie zawsze jak w zegarku). Po poprzednich poronieniach zawsze była na czas a nawet tak 3.5 tygodnia od rozpoczęcia krwawienia. W sumie to nawet do głowy mi nie przyszło aby zapytać się giną po jakim czasie powinnam przyjść jak @ się nie pojawi, bo nigdy z tym problemu nie było.
I tak odnosząc się do komentarza, że marzy mi się wiosenno-letni poród. Czuję, że mnie nie zrozumiałyście. Marzyć marzę, ale po roku starań próbujemy niezależnie od możliwego terminu porodu. Po prostu dwójkę dzieci które mam rodziłam jesienią, a marzy mi się czytanie książek w parku podczas drzemek. Moje dzieci niestety już zrezygnowały z drzemek w wieku 6-7 miesięcy więc ani razu nie załapałam się na to czytanie. No może głupie marzenie, moze nie najważniejsze, bo wiadomo że zdrowy maluszek jest marzeniem priorytetowym, no ale kto wie może tym razem. Może nie tyle muszę rodzić w te miesiące co mieć maluszka który jeszcze ma drzemki
Test negatywny z porannego moczu, biel wizira. -
Prezesoowa wrote:A widziałaś badania o metforminie zażywanej przez facetów i jej wpływie na płód? To jest dopiero hit. Jakoś malo się mówi o kwestiach męskich, dopiero się zaczyna i dopiero się zaczyna podkreślać, że czynnik męski to 50%
-
Smerfetkaa wrote:A jak jest z przyjmowaniem progesteronu i zrobieniem badania w trakcie suplementacji? Wynik jest zawyżony przez lek czy faktycznie pokazuje ile organizm wydziela? Zawsze mnie to zastanawiało
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:Co do ferrytyny to u mnie było poniżej normy, dwa miesiące przyjmowania Prenacaps Ferr C+ i ładnie mi podskoczyła
Ja melduję, że nie rozumiem co się dzieje. @ jak nie było tak nie ma, ile po biochemie się czeka na miesiaczke? Kiedy jak coś powinnam do gina? Bo już opóźnienie łapie konkretne, zakładając że 4 tyg od rozpoczęcia krwawienia powinna się pojawić (a u mnie zawsze jak w zegarku). Po poprzednich poronieniach zawsze była na czas a nawet tak 3.5 tygodnia od rozpoczęcia krwawienia. W sumie to nawet do głowy mi nie przyszło aby zapytać się giną po jakim czasie powinnam przyjść jak @ się nie pojawi, bo nigdy z tym problemu nie było.
I tak odnosząc się do komentarza, że marzy mi się wiosenno-letni poród. Czuję, że mnie nie zrozumiałyście. Marzyć marzę, ale po roku starań próbujemy niezależnie od możliwego terminu porodu. Po prostu dwójkę dzieci które mam rodziłam jesienią, a marzy mi się czytanie książek w parku podczas drzemek. Moje dzieci niestety już zrezygnowały z drzemek w wieku 6-7 miesięcy więc ani razu nie załapałam się na to czytanie. No może głupie marzenie, moze nie najważniejsze, bo wiadomo że zdrowy maluszek jest marzeniem priorytetowym, no ale kto wie może tym razem. Może nie tyle muszę rodzić w te miesiące co mieć maluszka który jeszcze ma drzemki
Test negatywny z porannego moczu, biel wizira.,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Co do ferrytyny to u mnie było poniżej normy, dwa miesiące przyjmowania Prenacaps Ferr C+ i ładnie mi podskoczyła
Test negatywny z porannego moczu, biel wizira.
A letni bobas jest super. Z tym się zgadzam, chociaż z moim nie dało się posiedzieć na ławce w czasie drzemki 😂 A teraz będzie jesienny i biorę co dają. Na pewno jesienny bobas też ma jakieś plusy 😂 Na przykład nie trzeba jechać na Święta do rodziny i będzie można spędzić w takim domowym tylko gronie, 2+2 😍Speranza :), NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny