X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla nas rozmowy o in vitro są trudne i tak naprawdę decyzję dopiero przed nami. Mój lekarz niezmiennie jest optymistą, że uda się bez tego. Pewnie w perspektywie kilku miesięcy czeka nas a decyzja. Dziewczyny jaka powinna być dawka acardu po owulacji? Pytam pod kątem mutacji tego genu

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 12 maja 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MTHFR hetero - zapomniałam napisać, przepraszam :)

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 12 maja 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A to na to się nie zaleca acardu tylko metylowane formy witamin :)

Aaaaa, to już całkiem mi się pomieszało :) ale i tak profilaktycznie zaczęłam po owu stosować acard 75 😂 chyba nie zaszkodzi.

Jak się czujesz?

Dropsik lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Dla nas rozmowy o in vitro są trudne i tak naprawdę decyzję dopiero przed nami. Mój lekarz niezmiennie jest optymistą, że uda się bez tego. Pewnie w perspektywie kilku miesięcy czeka nas a decyzja. Dziewczyny jaka powinna być dawka acardu po owulacji? Pytam pod kątem mutacji tego genu

A jeżeli mogę spytać, ile już się staracie? :/

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png

Wysłany: 12 maja 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety... Biedna, ale się musiałaś wycierpieć w nocy i to jeszcze sama! Dobrze, że teraz chociaż mąż Cię pilnuje. Nie ma jęczenia w samotności 😀

Zaczarowana - w czerwcu dwa lata miną.

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Czuję się dziś jak kupa gówna i to jeszcze taka rozjechana przez tira. Jak myślę, że muszę iść po auto do garażu i jechać do taty to wydaje mi się to jakimś nadludzkim wysiłkiem :P

Co do tego bólu to doskonale go znam, ale miałam kilka lat przerwy, więc zdążyłam się odzwyczaić od jego natężenia. Dodatkowym stresorem było to, że to było po lewej stronie, a moje objawy ograniczały się zawsze do prawej. Może sama jestem sobie winna, bo mięśnie żebrowe z lewej strony dawały mi w kość już od jakiegoś tygodnia, wczoraj zaczęła boleć szyja, kark i głowa z lewej strony, a w nocy cały ten obszar od szyi, przez łopatkę do końca żeber. Rękę to myślałam, że mi wyrwie :/ Bardziej mnie martwi to serce, bo aż takich jazd to nigdy nie miałam, ale może dostałam też ataku paniki, piernik wie. O 3 nad ranem obmyślałam plan jak wejść do mamy do domu niezauważona i zrobić sobie zastrzyk z heparyny jakby to jednak był jakiś zakrzep :P

No i rano się mężowi wyryczałam, nastraszył mnie, że może miałam jakiś lżejszy zawał, bo niedobrze też mi było. I teraz stoi nade mną jak kat, jak tylko jęknę to każe mi się pakować do szpitala. Nawet człowiek sobie w spokoju pojęczeć nie może :P
    Chyba wyciągniemy bacik… 🦯

Speranza :), Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 12 maja 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard na Pai lub inne dotyczące trombofilii. 75mg wtedy.
    Jeśli lekarz wierzy, że się uda to trzeba próbować :) U nas lekarz postawił na nas kreskę, bo wszystkie wyniki były dobre i nie było punktu zaczepienia dlaczego się nie udaje. Dał nam propozycję,żeby zrobić in vitro w celach diagnostycznych, czyli sprawdzić jak komórki sobie radzą na szkiełku i czy jest problem z osiągnięciem zarodków czy później na etapie implantacji. Poza tym, jak sam to ujął, efektem ubocznym tego może być ciąża, a przecież o to w tym chodzi. Ja nigdy nie byłam w ciąży,nie miałam nawet biochemicznej przez ponad dwa lata 🤷‍♀️

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Chyba wyciągniemy bacik… 🦯
    Chyba tutaj to już bat albo pas, bo aż mam ciarki jak Prezesowa opisuje jak to wyglądało 😮

Speranza :), elektro96, Zaczarowan, notsobadd, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 maja 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Acard na Pai lub inne dotyczące trombofilii. 75mg wtedy.
    Jeśli lekarz wierzy, że się uda to trzeba próbować :) U nas lekarz postawił na nas kreskę, bo wszystkie wyniki były dobre i nie było punktu zaczepienia dlaczego się nie udaje. Dał nam propozycję,żeby zrobić in vitro w celach diagnostycznych, czyli sprawdzić jak komórki sobie radzą na szkiełku i czy jest problem z osiągnięciem zarodków czy później na etapie implantacji. Poza tym, jak sam to ujął, efektem ubocznym tego może być ciąża, a przecież o to w tym chodzi. Ja nigdy nie byłam w ciąży,nie miałam nawet biochemicznej przez ponad dwa lata 🤷‍♀️

Dropsik I po tych dwóch latach dzięki in vitro się udało? Nie znam do końca Twojej historii, a nie chce te jakichś wątków pomieszać, wybacz

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik I po tych dwóch latach dzięki in vitro się udało? Nie znam do końca Twojej historii, a nie chce te jakichś wątków pomieszać, wybacz
    No właśnie nie ;p
    Ja kiedyś pisałam, ale powtórzę, bo to jest dziwna historia. Otóż zrobiłam z polecenia tego lekarza histeroskopię. Ponieważ nie mogłam trafić w dobry dzień cyklu, zdecydowałam się na AH, a że miałam dół psychiczny jak rów mariański, bo badanie wyszło dobrze, więc znowu pudło, to wzięłam łącznie trzy opakowania. Dwa cykle po skończeniu AH zaszłam w zdrową ciąże spontaniczne i naturalnie. Po urodzeniu synka nie czekaliśmy ze staraniami i próbowaliśmy od razu praktycznie. Od czasu kiedy wróciła miesiączka staraliśmy się pół roku i 💩. Ja wtedy chciałam odtworzyć środowisko sprzed ciąży o synka i znowu wzięłam te same tabletki na 3 m-ce (rozważałam histeroskopię nawet 🤫) i pierwszy cykl po odstawieniu szczęśliwa, zdrowa ciąża 😮

Speranza :), Prezesoowa, Pati2804, MummyYummy, notsobadd, elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 maja 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Proszę mnie nie bić 🥺 😃

Hmmm... A pójdziesz do lekarza? 😅

Wysłany: 12 maja 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    No właśnie nie ;p
    Ja kiedyś pisałam, ale powtórzę, bo to jest dziwna historia. Otóż zrobiłam z polecenia tego lekarza histeroskopię. Ponieważ nie mogłam trafić w dobry dzień cyklu, zdecydowałam się na AH, a że miałam dół psychiczny jak rów mariański, bo badanie wyszło dobrze, więc znowu pudło, to wzięłam łącznie trzy opakowania. Dwa cykle po skończeniu AH zaszłam w zdrową ciąże spontaniczne i naturalnie. Po urodzeniu synka nie czekaliśmy ze staraniami i próbowaliśmy od razu praktycznie. Od czasu kiedy wróciła miesiączka staraliśmy się pół roku i 💩. Ja wtedy chciałam odtworzyć środowisko sprzed ciąży o synka i znowu wzięłam te same tabletki na 3 m-ce (rozważałam histeroskopię nawet 🤫) i pierwszy cykl po odstawieniu szczęśliwa, zdrowa ciąża 😮

Wow, ale historia! W życiu bym nie pomyślała że AH może mieć w takim sensie pozytywny wpływ na starania. Niesamowite.

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Czuję się dziś jak kupa gówna i to jeszcze taka rozjechana przez tira. Jak myślę, że muszę iść po auto do garażu i jechać do taty to wydaje mi się to jakimś nadludzkim wysiłkiem :P

Co do tego bólu to doskonale go znam, ale miałam kilka lat przerwy, więc zdążyłam się odzwyczaić od jego natężenia. Dodatkowym stresorem było to, że to było po lewej stronie, a moje objawy ograniczały się zawsze do prawej. Może sama jestem sobie winna, bo mięśnie żebrowe z lewej strony dawały mi w kość już od jakiegoś tygodnia, wczoraj zaczęła boleć szyja, kark i głowa z lewej strony, a w nocy cały ten obszar od szyi, przez łopatkę do końca żeber. Rękę to myślałam, że mi wyrwie :/ Bardziej mnie martwi to serce, bo aż takich jazd to nigdy nie miałam, ale może dostałam też ataku paniki, piernik wie. O 3 nad ranem obmyślałam plan jak wejść do mamy do domu niezauważona i zrobić sobie zastrzyk z heparyny jakby to jednak był jakiś zakrzep :P

No i rano się mężowi wyryczałam, nastraszył mnie, że może miałam jakiś lżejszy zawał, bo niedobrze też mi było. I teraz stoi nade mną jak kat, jak tylko jęknę to każe mi się pakować do szpitala. Nawet człowiek sobie w spokoju pojęczeć nie może :P
    Dbaj o siebie I nie lekceważ objawów 🥺😘 dobrze ze mąż wie i jest z Tobą 😘

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale historia! W życiu bym nie pomyślała że AH może mieć w takim sensie pozytywny wpływ na starania. Niesamowite.
    Najwyraźniej wpływało u mnie na jakość komórek, na dobre środowisko hormonalne dla zarodka albo na coś? Nie wiem w sumie, ale ważne że działa. Mój mąż trochę się pukał w czoło jak mu powiedziałam jaki mam plan z tą antykoncepcją przed drugą ciążą, ale jak zaskoczyło to było zdziwko 🤯

Zaczarowan, Pati2804, Speranza :), elektro96 lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... A pójdziesz do lekarza? 😅

Dobre pytanie, nasza Prezesowo proszę dbać o siebie.. 😘😘 bo martwimy się o Ciebie :/

Pati2804, Speranza :), elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zaczarowana - w czerwcu dwa lata miną.

O jejku.. to rzeczywiście długo.. Stymulacja weszła w ruch, jeszcze chwilka i będziesz tuliła swoje dzieciątko 🫂🫂

Pati2804, Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • AnkaT Znajoma

Wysłany: 12 maja 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    zrobiłam testy firmy protest po 5 minutach 2 kreska, drugi pink super czuły negatywny.Ciaza czy zły test ? Pre- test od 25 ale.polecany przez ginekologów, tamten od 10 i ujemny. Na ulotce, że po 10 minutach fałszywy , my dwa mamy po pięciu pozytywne..Proszę Was Kochane o opinie.

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

@Prezesoowa, Kochana, mam nadzieję, że dziś już lepiej, bo bardzo zmartwił mnie opis Twojej nocy... W takiej sytuacji naprawdę warto zbudzić męża - rozumiem, że nie chcesz go stresować, ale zawsze będzie ktoś, kto może zareagować.
    Edit: doczytałam. Kochana, prawidłowa reakcja męża, niech czuwa! To nie są żarty 😘

Widzę że chyba większość z nas odpoczywa, zatem udanego popołudnia ♥️

• Suzie Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak coś to mi lepiej. Wczoraj zrobiłam tort, bo szłam do kumpla na finał Eurowizję. Wróciłam z przyjaciółką i u niej spałam. Teraz trochę odsypiam, ale jak się to u mnie względnie okej.

Dropsik, Fermina, Majuna, Leśneintro, Speranza :), Zaczarowan, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa proszę dbać o siebie! Dobrze, że mąż czuwa 😘

Ładna pogoda to pewnie dziewczyny korzystają ☀️

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ