Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam przełożoną wizytę u dietetyka na wtorek, zamiast jutra. A tak już się nastawiłam 🤪 no cóż, poczekamy 🤣

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 12 maja 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    I jak Ci się podoba wynik Eurowizji?

Miałam te piosenkę na drugim miejscu w swojej topce, więc jestem zadowolona 😁

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dziewczyny,
    Czy któraś ma z Was zrobione brwi permanentne? 😁
    Ja mam.. i się zastanawiam czy można na nie nałożyć hennę? Bo jakieś jasne włoski się zrobiły albo wymyślam 😕
    Oczywiście, że możesz nałożyć :) Jeśli to jest zagojony permanentny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Fermina absolutnie trzeba olać tych co się wtrącają. My też się staramy o trzecie i też się nasłuchałam komentarzy, dlaczego nigdy nie powinniśmy mieć trzeciego - a nawet w ciąży nie jestem. Ja też widzę ludzi którzy narzekają przy dwójce… chyba po prostu to są osoby, które nie poczuły się dobrze w roli rodzica - ja sobie to tak tłumaczę. Nas dzieci zbliżyły do siebie i kropka. Nie oddałabym tego co mamy za nic, a finalnie chyba chcemy nawet czwórkę :) no ale co ja się tak zapędzam jak trzecie od roku nie wychodzi, może nie zmieszczę się przed 40-tka z czwartym a chyba później to nie chce…

U mnie pojawiło się plamienie, także wieka ulga ze spóźniona @ jednak się zaczyna pojawiać i zaczynam nowy cykl. Jestem zmotywowana i jadę do Wenecji z przyjaciółką na Aperola i wypoczynek, ale spokojnie na płodne dni wracam aby działać :)

Dropsik, Fermina, nick nieaktualny, Pati2804, notsobadd, Majuna, Chmurka21, Platynova55 lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ale na ten najbliższy wtorek?
    Taaak tak 🤣🤣

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 12 maja 2024, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Oczywiście, że możesz nałożyć :) Jeśli to jest zagojony permanentny.

Mam ponad pół roku :) i kształt jest suuuper, na skórze elegancko ale te włoski jaśniejsze już bo ja blondynka 👱🏻‍♀️ 😀

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor😊
    Prezesowa proszę nam tu nie fikać i dbać o siebie. Jak trzeba to budź starego, nic mu nie będzie a Tobie da to odrobinę spokoju i może razem łatwiej będzie przeczekać ból. Ale oby to już się nie powtórzyło 🤞🫂
    Fermina już dzisiaj zaczynam trzymać kciuki, po prostu musi być dobrze 😘
    Pati zdrówko, aż mam smaka na piwko 😋
    Liyss to co powiem jest głupie ale jednocześnie współczuję i zazdroszczę Ci tych konkretnych bobasowych nudności 😅 ale rozumiem, że na dluzsza mete to strasznie meczy. Mam nadzieje, ze tak jak dziewczyny piszą juz kolejny trymestr bedzie laskawszy😁🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2024, 20:42

Fermina, nick nieaktualny, Pati2804, Liyss🧚🏻, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ja mam, ale słyszałam, że jak się nałoży henne, to ten pigment się wybarwia :/
    Chyba, że tylko nabierzesz na spiralkę i na same włoski nałożysz, nie dotykając skóry
    Nigdy o tym nie słyszałam 😮 Brzmi dla mnie trochę mitem kosmetycznym. Koleżanka zajmowała się makijażem permanentnym i nie był on przeciwwskazaniem do henny.

• flotek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki moje kochane 🍀 Mam do was pytanie bo wiem że macie doświadczenie. W tym cyklu po owu miałam 3 dni gęsty śluz i nagle pojawił się wodnisty 😵‍💫 Nie miałam tak nigdy wcześniej (+ dołek w temp) Czy to normalne? Z góry dziękuję za odpowiedź i proszę o wyrozumiałość 🥹🙏

668011deac1d2c85d4c021cad818efa2.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2024, 20:41

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

Akcja: Bobas 🍼👶
    Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
    Starania od: 12.2024r. bez wspomagania

3.06 Nowy cykl 🥒
    28.06 Wyczekane owu 🦠
    9.07 Pierwsze testowanie 10 dpo 🍀

💊 Suplementy:
    Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    @Fermina absolutnie trzeba olać tych co się wtrącają. My też się staramy o trzecie i też się nasłuchałam komentarzy, dlaczego nigdy nie powinniśmy mieć trzeciego - a nawet w ciąży nie jestem. Ja też widzę ludzi którzy narzekają przy dwójce… chyba po prostu to są osoby, które nie poczuły się dobrze w roli rodzica - ja sobie to tak tłumaczę. Nas dzieci zbliżyły do siebie i kropka. Nie oddałabym tego co mamy za nic, a finalnie chyba chcemy nawet czwórkę :) no ale co ja się tak zapędzam jak trzecie od roku nie wychodzi, może nie zmieszczę się przed 40-tka z czwartym a chyba później to nie chce…

U mnie pojawiło się plamienie, także wieka ulga ze spóźniona @ jednak się zaczyna pojawiać i zaczynam nowy cykl. Jestem zmotywowana i jadę do Wenecji z przyjaciółką na Aperola i wypoczynek, ale spokojnie na płodne dni wracam aby działać :)
    Cudownego wypoczynku!!

A co do tych tekstów to też mam takie osoby w otoczeniu. Chyba się muszą dowartościować też tym, że one "mają gorzej", bo mają mniejsze dzieci, bo mają więcej dzieci, bo mąż więcej pracuje... Jeszcze kocham ten tekst:"bez dziecka to czym jesteś zmęczona, z dzieckiem to zobaczysz", "z jednym to czym ty jesteś zmęczona, z dwójką to jest dopiero..." 🤮 Moja siostra tak waliła aż jej powiedziałam, że to przykre, że jej dzieci są dla niej taką karą życiową i się ciągle z nimi męczy , bo ja mam inne odczucia co do swojego dziecka 😂 😎

Fermina, Zaczarowan, nick nieaktualny, nick nieaktualny, notsobadd, Speranza :), Leśneintro, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    A ja mam tak ochotę na jedzenie, które smakowało mi przed ciążą a nic nie mogę jeść bo obrzydza mnie dosłownie wszystko. Więc na kolację pewnie wjedzie zupa 😂 ale już tęsknię za np. Pomidorami malinowymi z cebulką, za frankfurterkami, spaghetti. Jestem na takim etapie, że mam wrażenie, że już nigdy nie zjem nic innego niż chlebek z masłem i zupę 🙈

Dziewczyny, które miały mdłości kiedy Wam przeszło? I czy z każdym dniem było chociaż trochę lepiej? 😊
    Mi przeszło chyba w 10/11 tygodniu , teraz raz na 2 tygodnie zdarza mi się że przez godzinę jest mi niedobrze a tak to nie, teraz napatoczyły się inne dolegliwości.. 🙄🙈

Zaczarowan, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Też bym chciała najbardziej czwórkę ale 2 lata musiałam czekać aż mąż będzie gotowy na trzecie więc o czwartym przed 40ką nawet nie marzę a też wolałabym nie rodzic później.

Trzymam mocno kciuki za ten cykl! ❤️

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - ❤️ + crl: 1.05cm💗
    26.06 - wizyta
    15.06 - prenatalne I trym

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Nigdy o tym nie słyszałam 😮 Brzmi dla mnie trochę mitem kosmetycznym. Koleżanka zajmowała się makijażem permanentnym i nie był on przeciwwskazaniem do henny.
    Być może, ja to usłyszałam od kumpeli, ze tak jej kosmetyczka od permanentnego powiedziała. Osobiście nie sprawdzałam.

♀️30
    Zaszłam w ciążę, mimo PCOS 🤗

🍀szczęście w 11 cyklu

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie - P 🩷
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie dwójka to spełnienie marzeń, bo jeszcze trzy lata temu myślałam, że jednego nie będzie ❤️ Nawet mi przeszło przez myśl, że mogłabym mieć trzecie, ale z większą przerwą między dziećmi. Tylko wtedy mąż będzie już blisko 50tki i o ile ja blisko 40tki to mi nie przeszkadza to 50tka męża już bardziej 😬 Na dwójce się skończy produkcja zatem 😎

Fermina, nick nieaktualny, Zaczarowan, nick nieaktualny, notsobadd, Speranza :), Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Być może, ja to usłyszałam od kumpeli, ze tak jej kosmetyczka od permanentnego powiedziała. Osobiście nie sprawdzałam.
    Będę widziała się z tą moją koleżanką niedługo to zapytam jak nie zapomnę :D

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Cudownego wypoczynku!!

A co do tych tekstów to też mam takie osoby w otoczeniu. Chyba się muszą dowartościować też tym, że one "mają gorzej", bo mają mniejsze dzieci, bo mają więcej dzieci, bo mąż więcej pracuje... Jeszcze kocham ten tekst:"bez dziecka to czym jesteś zmęczona, z dzieckiem to zobaczysz", "z jednym to czym ty jesteś zmęczona, z dwójką to jest dopiero..." 🤮 Moja siostra tak waliła aż jej powiedziałam, że to przykre, że jej dzieci są dla niej taką karą życiową i się ciągle z nimi męczy , bo ja mam inne odczucia co do swojego dziecka 😂 😎

Hahaha, świetna riposta. 🤣

Bardzo możliwe, że masz rację co do genezy tych docinków. Ogólnie mam gdzieś ludzkie zdanie o tym, jak mam żyć ale też kompletnie nie rozumiem straszenia swoimi złymi doświadczeniami. Ja mówię, jak się mnie ktoś pyta o to jak było z dwójką dzieci "rok po roku", że trudny był pierwszy rok, ale do przeżycia a potem już tylko lepiej a teraz to w ogóle serce rośnie jak się na nie patrzy. ❤️ tak samo z porodami, mam wrażenie, że niektórzy mają satysfakcję, żeby opowiedzieć jak najbardziej krwawą historię 🙈

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    26.06 - wizyta

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a jak się czujesz kochana? 😘

Mnie trochę ta ciąża czołga i mówię do męża, że na razie 1 i koniec produkcji 😂 ale wiem, że lepiej się poczuje i mi przejdzie.

Malinowysorbet haha 😜 dlatego staram się to przyjmować z wdzięczonością 😂 ale też jestem tylko człowiekiem i czasami już mi ciężko wiadomo ale dam radę dla maluszka 🥹

Dropsik lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak… z tymi porodami to też się nasłuchałam, a jak powiedziałam co komu ze chce rodzić w domu to już w ogóle. Ja miałam dwa magiczne porody pod opieką wspaniałych położnych i marzy mi się taki trzeci.

Co do mdłości to ja miałam niestety do końca ciąży, ale pomagały mi grejpfruty, imbir wcale nie działał (już tyle tego piłam/jadłam ze wymiotowałam na zapach w pewnym momencie), na takie sytuacje podbramkowe wyjątkowo wjeżdżała cola (najbardziej skuteczna ale wiadomo niezdrowa).

Fermina, elektro96 lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak… z tymi porodami to też się nasłuchałam, a jak powiedziałam co komu ze chce rodzić w domu to już w ogóle. Ja miałam dwa magiczne porody pod opieką wspaniałych położnych i marzy mi się taki trzeci.

Co do mdłości to ja miałam niestety do końca ciąży, ale pomagały mi grejpfruty, imbir wcale nie działał (już tyle tego piłam/jadłam ze wymiotowałam na zapach w pewnym momencie), na takie sytuacje podbramkowe wyjątkowo wjeżdżała cola (najbardziej skuteczna ale wiadomo niezdrowa).

Ja miałam drugi magiczny od początku do końca, mimo że w szpitalu ale w pięknej atmosferze i to o nim zawsze opowiadam, żeby pokazać, że poród może taki być. Jak miałam 9 cm rozwarcia to jeszcze tu pisałam na forum bo nic, NIC mnie nie bolało (bez znieczulenia). :D

nick nieaktualny, elektro96, Dropsik, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    26.06 - wizyta

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Hahaha, świetna riposta. 🤣

Bardzo możliwe, że masz rację co do genezy tych docinków. Ogólnie mam gdzieś ludzkie zdanie o tym, jak mam żyć ale też kompletnie nie rozumiem straszenia swoimi złymi doświadczeniami. Ja mówię, jak się mnie ktoś pyta o to jak było z dwójką dzieci "rok po roku", że trudny był pierwszy rok, ale do przeżycia a potem już tylko lepiej a teraz to w ogóle serce rośnie jak się na nie patrzy. ❤️ tak samo z porodami, mam wrażenie, że niektórzy mają satysfakcję, żeby opowiedzieć jak najbardziej krwawą historię 🙈
    Taaa, straszenie porodem. A jak mówisz, że było w sumie spoko to jest takie WTF i pewnie ściemniasz albo nie chcesz się przyznać 😂 Szwagier mojego męża przed porodem straszył mojego, że krew się leje po ścianach i w ogóle trauma. A on to jest taki kozak, że przy dwóch porodach był, bo taki jest męski i odważny 😂😂 Mój mąż po naszym wspólnym porodzie (jak to brzmi 🙈) śmiał się z tego szwagra, że chciał się dowartościować mega. Przy tym oczywiście o swojej żonie w ogóle nie wspomniał i jej wysiłku tylko o sobie i siebie chwalił. Żenada.

‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ