Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety mam przełożoną wizytę u dietetyka na wtorek, zamiast jutra. A tak już się nastawiłam 🤪 no cóż, poczekamy 🤣35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Miałam te piosenkę na drugim miejscu w swojej topce, więc jestem zadowolona 😁Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Dziewczyny,
Czy któraś ma z Was zrobione brwi permanentne? 😁
Ja mam.. i się zastanawiam czy można na nie nałożyć hennę? Bo jakieś jasne włoski się zrobiły albo wymyślam 😕Jeśli to jest zagojony permanentny.
-
nick nieaktualny@Fermina absolutnie trzeba olać tych co się wtrącają. My też się staramy o trzecie i też się nasłuchałam komentarzy, dlaczego nigdy nie powinniśmy mieć trzeciego - a nawet w ciąży nie jestem. Ja też widzę ludzi którzy narzekają przy dwójce… chyba po prostu to są osoby, które nie poczuły się dobrze w roli rodzica - ja sobie to tak tłumaczę. Nas dzieci zbliżyły do siebie i kropka. Nie oddałabym tego co mamy za nic, a finalnie chyba chcemy nawet czwórkę
no ale co ja się tak zapędzam jak trzecie od roku nie wychodzi, może nie zmieszczę się przed 40-tka z czwartym a chyba później to nie chce…
U mnie pojawiło się plamienie, także wieka ulga ze spóźniona @ jednak się zaczyna pojawiać i zaczynam nowy cykl. Jestem zmotywowana i jadę do Wenecji z przyjaciółką na Aperola i wypoczynek, ale spokojnie na płodne dni wracam aby działaćDropsik, Fermina, Prezesoowa, Pati2804, notsobadd, Majuna, Chmurka21, Platynova55 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Ale na ten najbliższy wtorek?
Prezesoowa lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesowa proszę nam tu nie fikać i dbać o siebie. Jak trzeba to budź starego, nic mu nie będzie a Tobie da to odrobinę spokoju i może razem łatwiej będzie przeczekać ból. Ale oby to już się nie powtórzyło 🤞🫂
Fermina już dzisiaj zaczynam trzymać kciuki, po prostu musi być dobrze 😘
Pati zdrówko, aż mam smaka na piwko 😋
Liyss to co powiem jest głupie ale jednocześnie współczuję i zazdroszczę Ci tych konkretnych bobasowych nudności 😅 ale rozumiem, że na dluzsza mete to strasznie meczy. Mam nadzieje, ze tak jak dziewczyny piszą juz kolejny trymestr bedzie laskawszy😁🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2024, 20:42
Fermina, Prezesoowa, Pati2804, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Majlen wrote:Ja mam, ale słyszałam, że jak się nałoży henne, to ten pigment się wybarwia
Chyba, że tylko nabierzesz na spiralkę i na same włoski nałożysz, nie dotykając skóry -
Kobitki moje kochane 🍀 Mam do was pytanie bo wiem że macie doświadczenie. W tym cyklu po owu miałam 3 dni gęsty śluz i nagle pojawił się wodnisty 😵💫 Nie miałam tak nigdy wcześniej (+ dołek w temp) Czy to normalne? Z góry dziękuję za odpowiedź i proszę o wyrozumiałość 🥹🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2024, 20:41
Powodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
Akcja: Bobas 🍼👶
Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
Starania od: 12.2024r. bez wspomagania
3.06 Nowy cykl 🥒
28.06 Wyczekane owu 🦠
9.07 Pierwsze testowanie 10 dpo 🍀
💊 Suplementy:
Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi -
NiedoszlaWielodzietna wrote:@Fermina absolutnie trzeba olać tych co się wtrącają. My też się staramy o trzecie i też się nasłuchałam komentarzy, dlaczego nigdy nie powinniśmy mieć trzeciego - a nawet w ciąży nie jestem. Ja też widzę ludzi którzy narzekają przy dwójce… chyba po prostu to są osoby, które nie poczuły się dobrze w roli rodzica - ja sobie to tak tłumaczę. Nas dzieci zbliżyły do siebie i kropka. Nie oddałabym tego co mamy za nic, a finalnie chyba chcemy nawet czwórkę
no ale co ja się tak zapędzam jak trzecie od roku nie wychodzi, może nie zmieszczę się przed 40-tka z czwartym a chyba później to nie chce…
U mnie pojawiło się plamienie, także wieka ulga ze spóźniona @ jednak się zaczyna pojawiać i zaczynam nowy cykl. Jestem zmotywowana i jadę do Wenecji z przyjaciółką na Aperola i wypoczynek, ale spokojnie na płodne dni wracam aby działać
A co do tych tekstów to też mam takie osoby w otoczeniu. Chyba się muszą dowartościować też tym, że one "mają gorzej", bo mają mniejsze dzieci, bo mają więcej dzieci, bo mąż więcej pracuje... Jeszcze kocham ten tekst:"bez dziecka to czym jesteś zmęczona, z dzieckiem to zobaczysz", "z jednym to czym ty jesteś zmęczona, z dwójką to jest dopiero..." 🤮 Moja siostra tak waliła aż jej powiedziałam, że to przykre, że jej dzieci są dla niej taką karą życiową i się ciągle z nimi męczy , bo ja mam inne odczucia co do swojego dziecka 😂 😎Fermina, Zaczarowan, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, notsobadd, Speranza :), Leśneintro, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:A ja mam tak ochotę na jedzenie, które smakowało mi przed ciążą a nic nie mogę jeść bo obrzydza mnie dosłownie wszystko. Więc na kolację pewnie wjedzie zupa 😂 ale już tęsknię za np. Pomidorami malinowymi z cebulką, za frankfurterkami, spaghetti. Jestem na takim etapie, że mam wrażenie, że już nigdy nie zjem nic innego niż chlebek z masłem i zupę 🙈
Dziewczyny, które miały mdłości kiedy Wam przeszło? I czy z każdym dniem było chociaż trochę lepiej? 😊Zaczarowan, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:@Fermina absolutnie trzeba olać tych co się wtrącają. My też się staramy o trzecie i też się nasłuchałam komentarzy, dlaczego nigdy nie powinniśmy mieć trzeciego - a nawet w ciąży nie jestem. Ja też widzę ludzi którzy narzekają przy dwójce… chyba po prostu to są osoby, które nie poczuły się dobrze w roli rodzica - ja sobie to tak tłumaczę. Nas dzieci zbliżyły do siebie i kropka. Nie oddałabym tego co mamy za nic, a finalnie chyba chcemy nawet czwórkę
U mnie pojawiło się plamienie, także wieka ulga ze spóźniona @ jednak się zaczyna pojawiać i zaczynam nowy cykl. Jestem zmotywowana i jadę do Wenecji z przyjaciółką na Aperola i wypoczynek, ale spokojnie na płodne dni wracam aby działać
Też bym chciała najbardziej czwórkę ale 2 lata musiałam czekać aż mąż będzie gotowy na trzecie więc o czwartym przed 40ką nawet nie marzę a też wolałabym nie rodzic później.
Trzymam mocno kciuki za ten cykl! ❤️NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Nigdy o tym nie słyszałam 😮 Brzmi dla mnie trochę mitem kosmetycznym. Koleżanka zajmowała się makijażem permanentnym i nie był on przeciwwskazaniem do henny.♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dla mnie dwójka to spełnienie marzeń, bo jeszcze trzy lata temu myślałam, że jednego nie będzie ❤️ Nawet mi przeszło przez myśl, że mogłabym mieć trzecie, ale z większą przerwą między dziećmi. Tylko wtedy mąż będzie już blisko 50tki i o ile ja blisko 40tki to mi nie przeszkadza to 50tka męża już bardziej 😬 Na dwójce się skończy produkcja zatem 😎
Fermina, Prezesoowa, Zaczarowan, NiedoszlaWielodzietna, notsobadd, Speranza :), Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Cudownego wypoczynku!!
A co do tych tekstów to też mam takie osoby w otoczeniu. Chyba się muszą dowartościować też tym, że one "mają gorzej", bo mają mniejsze dzieci, bo mają więcej dzieci, bo mąż więcej pracuje... Jeszcze kocham ten tekst:"bez dziecka to czym jesteś zmęczona, z dzieckiem to zobaczysz", "z jednym to czym ty jesteś zmęczona, z dwójką to jest dopiero..." 🤮 Moja siostra tak waliła aż jej powiedziałam, że to przykre, że jej dzieci są dla niej taką karą życiową i się ciągle z nimi męczy , bo ja mam inne odczucia co do swojego dziecka 😂 😎
Hahaha, świetna riposta. 🤣
Bardzo możliwe, że masz rację co do genezy tych docinków. Ogólnie mam gdzieś ludzkie zdanie o tym, jak mam żyć ale też kompletnie nie rozumiem straszenia swoimi złymi doświadczeniami. Ja mówię, jak się mnie ktoś pyta o to jak było z dwójką dzieci "rok po roku", że trudny był pierwszy rok, ale do przeżycia a potem już tylko lepiej a teraz to w ogóle serce rośnie jak się na nie patrzy. ❤️ tak samo z porodami, mam wrażenie, że niektórzy mają satysfakcję, żeby opowiedzieć jak najbardziej krwawą historię 🙈NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Pati a jak się czujesz kochana? 😘
Mnie trochę ta ciąża czołga i mówię do męża, że na razie 1 i koniec produkcji 😂 ale wiem, że lepiej się poczuje i mi przejdzie.
Malinowysorbet haha 😜 dlatego staram się to przyjmować z wdzięczonością 😂 ale też jestem tylko człowiekiem i czasami już mi ciężko wiadomo ale dam radę dla maluszka 🥹
Dropsik lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
nick nieaktualnyO tak… z tymi porodami to też się nasłuchałam, a jak powiedziałam co komu ze chce rodzić w domu to już w ogóle. Ja miałam dwa magiczne porody pod opieką wspaniałych położnych i marzy mi się taki trzeci.
Co do mdłości to ja miałam niestety do końca ciąży, ale pomagały mi grejpfruty, imbir wcale nie działał (już tyle tego piłam/jadłam ze wymiotowałam na zapach w pewnym momencie), na takie sytuacje podbramkowe wyjątkowo wjeżdżała cola (najbardziej skuteczna ale wiadomo niezdrowa).Fermina, elektro96 lubią tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:O tak… z tymi porodami to też się nasłuchałam, a jak powiedziałam co komu ze chce rodzić w domu to już w ogóle. Ja miałam dwa magiczne porody pod opieką wspaniałych położnych i marzy mi się taki trzeci.
Co do mdłości to ja miałam niestety do końca ciąży, ale pomagały mi grejpfruty, imbir wcale nie działał (już tyle tego piłam/jadłam ze wymiotowałam na zapach w pewnym momencie), na takie sytuacje podbramkowe wyjątkowo wjeżdżała cola (najbardziej skuteczna ale wiadomo niezdrowa).
Ja miałam drugi magiczny od początku do końca, mimo że w szpitalu ale w pięknej atmosferze i to o nim zawsze opowiadam, żeby pokazać, że poród może taki być. Jak miałam 9 cm rozwarcia to jeszcze tu pisałam na forum bo nic, NIC mnie nie bolało (bez znieczulenia).NiedoszlaWielodzietna, elektro96, Dropsik, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:Hahaha, świetna riposta. 🤣
Bardzo możliwe, że masz rację co do genezy tych docinków. Ogólnie mam gdzieś ludzkie zdanie o tym, jak mam żyć ale też kompletnie nie rozumiem straszenia swoimi złymi doświadczeniami. Ja mówię, jak się mnie ktoś pyta o to jak było z dwójką dzieci "rok po roku", że trudny był pierwszy rok, ale do przeżycia a potem już tylko lepiej a teraz to w ogóle serce rośnie jak się na nie patrzy. ❤️ tak samo z porodami, mam wrażenie, że niektórzy mają satysfakcję, żeby opowiedzieć jak najbardziej krwawą historię 🙈