Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:Prezesowa mamy 18nastkę, komunii nie mamy. Tylko się śmiałam z tej komunii bo tam dziecko Rutkowskiego dostało samochód 😅
Takie pamiątki dodatkowo są super 🥹
Grazka kurde ale to spoko cena za talerzyk! Ja miałam taką ofertę podpisaną 2,5 roku temu więc zakładam, że w tym samym miejscu teraz by nam powiedzieli z 400 PLN lekko 😂
My mamy w tym samym miejscu co kuzynka, ale w 2025 to 340W sumie dużo nie podnieśli.
Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Dropsik lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Hej dziewczyny po weekendzie!
Ja niestety psychicznie jestem wrakiem, nie mam w ogole w sobie nadziei.
Jeszcze wczoraj sie dowiedziałam o ciąży koleżanki. Jestem zdołowana, wiem, że to dopiero 3cs, ale mam złe przeczucia.Dzisiaj w takim razie pozwól sobie na emocje negatywne, a miejmy nadzieję, że przypłynie do Ciebie lepsza energia. Racjonalnie myśląc to dopiero trzeci cykl i to jest jeszcze norma dla zdrowej pary, ale wiemy że racjonalnie się w takich momentach nie myśli i po prostu trzeba popłakać czy się podołować. Myślami z Tobą 💚
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDropsik wrote:Koleżanka znalazła na fixly babkę, która jej za grosze zaplanowała ogród pod nią. Ona ma tylko taki ogródek przy bloku, więc malutki, ale w Trójmieście zapłaciła za tę usługę 200 złotych. Ma rośliny pasujące do strony świata, ma rozplanowane co i gdzie posadzić, wie jak to będzie rosło oraz jak dbać o te rośliny. Możesz spróbować wystawić ofertę i może ktoś odpowie z korzystną ceną
Zawsze to jakoś start, a potem już pewnie będziesz widziała co się sprawdza a co nie.
Dropsik lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:A widziałaś filmiki? Na przyjęciu komunijnym śpiewał Stachurski 😂😅
My dwa lata temu daliśmy tysiaka w kopertę i srebrne kolczyki, mój jest chrzestymLiyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesowa w sumie spoko zasada 😁
Co do chrzestnych to zawsze się kojarzy, że oni muszą dużo kasy dawać itp itd a ja bym chciała mieć takich chrzestnych dla dziecka, którzy będą zaangażowani i obecni w jego życiu 🥹elektro96, Fermina, Prezesoowa, Leśneintro, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
To ja na Komunię chrześniaka nie dałam kasy. Kupiłam mu prezent o wartości tysiąca złotych 🙊🙈
Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:To nie zawsze jest tylko kwestia dobrych wyników badań podstawowych. Czasem badania immunologiczne czy genetyczne dają odpowiedź. Czasem po prostu jest tak, że ze swoim partnerem nie możemy mieć dzieci, a z innym już owszem. Ja np. z moim niedoszłym mężem kochaliśmy się bez zabezpieczenia praktycznie 2 lata i nigdy mi się okres nawet nie spóźnił. Jak się rozstaliśmy to zaszłam w ciążę przy pierwszym niezabezpieczonym stosunku. On też ma dziecko, więc to najwyraźniej było coś z nami jako parą nie tak
-
Cześć dziewczyny po weekendzie.
Ja dziś w kolejce do ginekologa 😂 już opóźnienie 30 minut. No trudno 😂
Dam znać czy coś ciekawego mi powie.
Słonecznego dnia ☀️☀️☀️elektro96, Dropsik, Prezesoowa, MagicznaNuta, Leśneintro, notsobadd, Pati2804, Majuna, Gregorka lubią tę wiadomość
👩31l.
👱♂️34l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
27cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: ciężki OAT
beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰 -
Chmurka21 wrote:Cześć dziewczyny po weekendzie.
Ja dziś w kolejce do ginekologa 😂 już opóźnienie 30 minut. No trudno 😂
Dam znać czy coś ciekawego mi powie.
Słonecznego dnia ☀️☀️☀️Chmurka21 lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja niestety psychicznie jestem wrakiem, nie mam w ogole w sobie nadziei.
Jeszcze wczoraj sie dowiedziałam o ciąży koleżanki. Jestem zdołowana, wiem, że to dopiero 3cs, ale mam złe przeczucia. -
Wyobrażacie sobie, że ona od rana mi pisze o tej swojej ciąży? No ja mam dość..Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
Liyss🧚🏻 wrote:Prezesowa w sumie spoko zasada 😁
Co do chrzestnych to zawsze się kojarzy, że oni muszą dużo kasy dawać itp itd a ja bym chciała mieć takich chrzestnych dla dziecka, którzy będą zaangażowani i obecni w jego życiu 🥹
Osobiście myślę, że nie trzeba być chrzestnym, żeby być zaangażowanym w życiu dziecka. Ja na przykład jestem taką osobą,że nie ma dla mnie to znaczenia. Nie lubię innych dzieci tak samo, nie ma znaczenia czy chrześniak czy nie 😂 Swoje kocham najmocniej na świecie - wiadomo 🥰
Nie jest to popularna opinia, ale i tak trochę mi się to złagodziło od kiedy mam swoje dziecko to inne toleruje i znoszę lepiej 😁Prezesoowa, MagicznaNuta, Liyss🧚🏻, Pati2804, Majuna, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Co kupiłaś?
Telefon i zegarek (normalny, nie smartwatcha). I do tego skrzynkę na kartki z życzeniami.
Prezesoowa, MagicznaNuta, Liyss🧚🏻, notsobadd, CoffeeDream, Pati2804, Majuna, Gregorka lubią tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Wyobrażacie sobie, że ona od rana mi pisze o tej swojej ciąży? No ja mam dość..
I w poprzedniej staraczkowej grupie wtedy zawsze pisałyśmy, między sobą oczywiście: nie zesraj się 😈 Dawało ulgę 😂Prezesoowa, MagicznaNuta, damrade, Malinowysorbet, notsobadd, Zaczarowan, Pati2804, Majuna, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dropsik wrote:Weź ją zablokuj na kilka dni. Jak staniesz na nogi to będziesz z nią znowu rozmawiać. Jeśli będziesz miała ochotę.
I w poprzedniej staraczkowej grupie wtedy zawsze pisałyśmy, między sobą oczywiście: nie zesraj się 😈 Dawało ulgę 😂
Właśnie to zrobiłam.Od razu jak ręką odjął i też mam w głowie to "nie zesraj się"
No ku*wa, nie czaje, bo wczoraj mnie pytała jak sie z tym czuje i powiedziałam że dość słabo, więc analiza logiczna chyba zawiodła...damrade, Prezesoowa, notsobadd, Malinowysorbet, Dropsik, MagicznaNuta, CoffeeDream, Zaczarowan, Majuna, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
MagicznaNuta wrote:tak jakby trochę celowo...
Szczerze? Mam takie przeczucie też..
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
Przytulam biel i wredne @ ale ufam, ze to tylko malutkie niedogodności przed dotarciem do celu. :*
Ja z mówieniem o ciąży mam tak, że jak mam znajomych, którzy mają problemy z płodnością to bardzo się zastanawiam czy i jak to przekazać i szczerze mówiąc jest mi trudno, bo wiem, że taka informacja zawsze będzie ciosem. Nie jest tak, że czuję się winna ale po prostu empatyzuję z tym, co przechodzą.
Byliśmy na komunii chrześniaczki męża i razem z drugą chrzestną złożyliśmy się na rower o wartości ok 2,5 k 🙈
Wracam z badania 3 migdałka u syna. Lekarz mi zrobił badań za 400 zł za darmo i wcisnął to na NFZ mimo prywatnej wizyty. Jestem w szoku. Jeżeli ktoś potrzebuje laryngologa w Trójmieście to mogę polecać.
MagicznaNuta, damrade, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Dropsik, Prezesoowa, Paima, Zaczarowan, Pati2804, Majuna, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość