X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Prezesowa mamy 18nastkę, komunii nie mamy. Tylko się śmiałam z tej komunii bo tam dziecko Rutkowskiego dostało samochód 😅

Takie pamiątki dodatkowo są super 🥹

Grazka kurde ale to spoko cena za talerzyk! Ja miałam taką ofertę podpisaną 2,5 roku temu więc zakładam, że w tym samym miejscu teraz by nam powiedzieli z 400 PLN lekko 😂

My mamy w tym samym miejscu co kuzynka, ale w 2025 to 340 :D W sumie dużo nie podnieśli.

Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Dropsik lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Hej dziewczyny po weekendzie!
    Ja niestety psychicznie jestem wrakiem, nie mam w ogole w sobie nadziei.
    Jeszcze wczoraj sie dowiedziałam o ciąży koleżanki. Jestem zdołowana, wiem, że to dopiero 3cs, ale mam złe przeczucia.
    Takie wiadomości niestety dołują :( Dzisiaj w takim razie pozwól sobie na emocje negatywne, a miejmy nadzieję, że przypłynie do Ciebie lepsza energia. Racjonalnie myśląc to dopiero trzeci cykl i to jest jeszcze norma dla zdrowej pary, ale wiemy że racjonalnie się w takich momentach nie myśli i po prostu trzeba popłakać czy się podołować. Myślami z Tobą 💚

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Koleżanka znalazła na fixly babkę, która jej za grosze zaplanowała ogród pod nią. Ona ma tylko taki ogródek przy bloku, więc malutki, ale w Trójmieście zapłaciła za tę usługę 200 złotych. Ma rośliny pasujące do strony świata, ma rozplanowane co i gdzie posadzić, wie jak to będzie rosło oraz jak dbać o te rośliny. Możesz spróbować wystawić ofertę i może ktoś odpowie z korzystną ceną :) Zawsze to jakoś start, a potem już pewnie będziesz widziała co się sprawdza a co nie.
    Dziękuję Ci Kochana , to jest fajny pomysł :)

Dropsik lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    A widziałaś filmiki? Na przyjęciu komunijnym śpiewał Stachurski 😂😅
    Nie haha, tylko słyszałam w aucie 😅
    My dwa lata temu daliśmy tysiaka w kopertę i srebrne kolczyki, mój jest chrzestym

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa w sumie spoko zasada 😁

Co do chrzestnych to zawsze się kojarzy, że oni muszą dużo kasy dawać itp itd a ja bym chciała mieć takich chrzestnych dla dziecka, którzy będą zaangażowani i obecni w jego życiu 🥹

elektro96, Fermina, Prezesoowa, Leśneintro, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na Komunię chrześniaka nie dałam kasy. Kupiłam mu prezent o wartości tysiąca złotych 🙊🙈

Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To nie zawsze jest tylko kwestia dobrych wyników badań podstawowych. Czasem badania immunologiczne czy genetyczne dają odpowiedź. Czasem po prostu jest tak, że ze swoim partnerem nie możemy mieć dzieci, a z innym już owszem. Ja np. z moim niedoszłym mężem kochaliśmy się bez zabezpieczenia praktycznie 2 lata i nigdy mi się okres nawet nie spóźnił. Jak się rozstaliśmy to zaszłam w ciążę przy pierwszym niezabezpieczonym stosunku. On też ma dziecko, więc to najwyraźniej było coś z nami jako parą nie tak :P
    Tak, mi też w klinice lekarz tak tłumaczył. To fajnie mówi o "winie" za brak ciąży. Nie ma tutaj winnych, bo czasem to po prostu wina konfiguracji i z innym parterem już dawno ciąża by była, mimo kiepskich wyników nasienia u mężczyzn czy hormonów u kobiet. On się śmiał, że czasem facet ma takie terminatory, że zapłodni kobietę z problemami, a czasem to kobieta ma tak dobre warunki, że słaby plemnik się przemknie i są z tego ciąże. Para nawet nie wie, że jakieś problemy u nich występowały w ogóle,bo szybko się udało i nikt nic nie zdążył badać.

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny po weekendzie.

Ja dziś w kolejce do ginekologa 😂 już opóźnienie 30 minut. No trudno 😂

Dam znać czy coś ciekawego mi powie.

Słonecznego dnia ☀️☀️☀️

elektro96, Dropsik, Prezesoowa, MagicznaNuta, Leśneintro, notsobadd, Pati2804, Majuna, Gregorka lubią tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Diagnostyka się wysypała, sprawdzania wyników nie będzie :D
    Pewnie staraczki zawiesiły stronę 😂😂

Prezesoowa, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Cześć dziewczyny po weekendzie.

Ja dziś w kolejce do ginekologa 😂 już opóźnienie 30 minut. No trudno 😂

Dam znać czy coś ciekawego mi powie.

Słonecznego dnia ☀️☀️☀️
    Trzymam kciukasy za pomyślną wizytę 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Chmurka21 lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 13 maja 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Hej dziewczyny po weekendzie!
    Ja niestety psychicznie jestem wrakiem, nie mam w ogole w sobie nadziei.
    Jeszcze wczoraj sie dowiedziałam o ciąży koleżanki. Jestem zdołowana, wiem, że to dopiero 3cs, ale mam złe przeczucia.
    Kochana bardzo mocno Cię tulę i mi wczoraj też było mega źle, dziś trochę lepiej.

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobrażacie sobie, że ona od rana mi pisze o tej swojej ciąży? No ja mam dość..

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Prezesowa w sumie spoko zasada 😁

Co do chrzestnych to zawsze się kojarzy, że oni muszą dużo kasy dawać itp itd a ja bym chciała mieć takich chrzestnych dla dziecka, którzy będą zaangażowani i obecni w jego życiu 🥹
    Dla mnie ta instytucja chrzestnych jest w większości przypadków pozbawiona sensu. Ja mam jednego chrześniaka, a mój mąż jedną chrześnicę. My swoich dzieci nie będziemy chrzcili z wielu powodów, więc nam odchodzi problem kolejnych chrześniaków 😂

Osobiście myślę, że nie trzeba być chrzestnym, żeby być zaangażowanym w życiu dziecka. Ja na przykład jestem taką osobą,że nie ma dla mnie to znaczenia. Nie lubię innych dzieci tak samo, nie ma znaczenia czy chrześniak czy nie 😂 Swoje kocham najmocniej na świecie - wiadomo 🥰
    Nie jest to popularna opinia, ale i tak trochę mi się to złagodziło od kiedy mam swoje dziecko to inne toleruje i znoszę lepiej 😁

Prezesoowa, MagicznaNuta, Liyss🧚🏻, Pati2804, Majuna, Gregorka lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Co kupiłaś? :)

Telefon i zegarek (normalny, nie smartwatcha :P). I do tego skrzynkę na kartki z życzeniami. :D

Prezesoowa, MagicznaNuta, Liyss🧚🏻, notsobadd, CoffeeDream, Pati2804, Majuna, Gregorka lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Weź ją zablokuj na kilka dni. Jak staniesz na nogi to będziesz z nią znowu rozmawiać. Jeśli będziesz miała ochotę.
    I w poprzedniej staraczkowej grupie wtedy zawsze pisałyśmy, między sobą oczywiście: nie zesraj się 😈 Dawało ulgę 😂

Prezesoowa, MagicznaNuta, damrade, Malinowysorbet, notsobadd, Zaczarowan, Pati2804, Majuna, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    tak jakby trochę celowo...

grazka0022, Suzie lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Weź ją zablokuj na kilka dni. Jak staniesz na nogi to będziesz z nią znowu rozmawiać. Jeśli będziesz miała ochotę.
    I w poprzedniej staraczkowej grupie wtedy zawsze pisałyśmy, między sobą oczywiście: nie zesraj się 😈 Dawało ulgę 😂

Właśnie to zrobiłam. :D Od razu jak ręką odjął i też mam w głowie to "nie zesraj się"
    No ku*wa, nie czaje, bo wczoraj mnie pytała jak sie z tym czuje i powiedziałam że dość słabo, więc analiza logiczna chyba zawiodła...

damrade, Prezesoowa, notsobadd, Malinowysorbet, Dropsik, MagicznaNuta, CoffeeDream, Zaczarowan, Majuna, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    tak jakby trochę celowo...

Szczerze? Mam takie przeczucie też..

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• Fermina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam biel i wredne @ ale ufam, ze to tylko malutkie niedogodności przed dotarciem do celu. :*

Ja z mówieniem o ciąży mam tak, że jak mam znajomych, którzy mają problemy z płodnością to bardzo się zastanawiam czy i jak to przekazać i szczerze mówiąc jest mi trudno, bo wiem, że taka informacja zawsze będzie ciosem. Nie jest tak, że czuję się winna ale po prostu empatyzuję z tym, co przechodzą.

Byliśmy na komunii chrześniaczki męża i razem z drugą chrzestną złożyliśmy się na rower o wartości ok 2,5 k 🙈

Wracam z badania 3 migdałka u syna. Lekarz mi zrobił badań za 400 zł za darmo i wcisnął to na NFZ mimo prywatnej wizyty. Jestem w szoku. Jeżeli ktoś potrzebuje laryngologa w Trójmieście to mogę polecać.

MagicznaNuta, damrade, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Dropsik, Prezesoowa, Paima, Zaczarowan, Pati2804, Majuna, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Myślę, że możesz jej napisac, że to dla Ciebie za trudne i poprosić, żeby Cię nie informowała o szczegółach.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ