Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Platynova55 wrote:No z jednej strony chciałabym powtórzyć, ale z drugiej to sama nie wiem czy od razu w piątek czy poczekać do przyszłego tygodnia
Platynova55 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:@Chmurka21 kciuki za wizytę męża - daj znać po powrocie jak Wam poszło 🤞
Dzień dobry
Kolejny dzień przed nami dziś urodziny mojego taty, jedziemy później do niego z pączkami, bo po świętach wszyscy mają dość tradycyjnych ciast
Nie wiem czy to przesilenie, czy co to jest, ale ostatnio z taką niechęcią przyjeżdżam do pracy, że aż mi głupio. Przełożona mnie wkurza tak, że ciężko to nieraz znieść, po prostu przychodzę, robię swoje bez słowa i wychodzę. Dobrze, że Wy tu jesteście i dzięki Wam dużo łatwiej ten czas przetrwać bardzo Wam wszystkim chciałam podziękować za wsparcie jakie mi okazujecie, to nieocenione i bardzo bardzo Wam dziękuję
Mam nadzieję,że już niedługo będziesz mogła wziąć zwolnienie że względu na🤰 🤗🩷🤞
Kciuków nie puszczam 🤞🧡🤞Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Teraz mi przyszedł wynik progesteronu- 49,6. Chyba powtórzę w piątek betę i zobaczę co z tego wyjdzie, ale teraz znowu mnie zastanawia czemu ten progesteron jest aż tak wysoki. Przepraszam dziewczyny, tak Wam tu przeżywam ale tak bardzo się boje ze znowu coś będzie nie tak ☹️
Dropsik, Majuna lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Platynova55 wrote:Teraz mi przyszedł wynik progesteronu- 49,6. Chyba powtórzę w piątek betę i zobaczę co z tego wyjdzie, ale teraz znowu mnie zastanawia czemu ten progesteron jest aż tak wysoki. Przepraszam dziewczyny, tak Wam tu przeżywam ale tak bardzo się boje ze znowu coś będzie nie tak ☹️
W jakiej jednostce progesteron bo to ważne;) -
Platynova55 wrote:Teraz mi przyszedł wynik progesteronu- 49,6. Chyba powtórzę w piątek betę i zobaczę co z tego wyjdzie, ale teraz znowu mnie zastanawia czemu ten progesteron jest aż tak wysoki. Przepraszam dziewczyny, tak Wam tu przeżywam ale tak bardzo się boje ze znowu coś będzie nie tak ☹️
Na spokojnie powtórz w piątek Lepiej żeby był wysoki niż niski, jest dobrze Platynova! 🫂🫂 gratuluje i trzymam kciuki!Platynova55, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
-
Wszystko będzie dobrze, aj promysPlatynova55 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Platynova55 wrote:ng/ml
Progesteron ładny, przyrost w normie więc powtórz w piątek i będzie dobrzePrezesoowa, Platynova55, Pati2804, Lauraa lubią tę wiadomość
-
-
Monk@ wrote:Ja myślę, że jest ok:) lepiej wyższy, niż niższy. A jak Twoja ginekolog? Odpisała coś wtedy?starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Najważniejsze, że mieści się w normie 😘
Trzymam kciuki za piątkowa powtórkę 🤞🏻Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
emilgiana wrote:Tak, w następnym cyklu przerzucę się na mierzenie w pochwie chyba.. dojrzałam po takim czasie.
Chociaż te 35 cykli wyglądało dobrze (jeśli chodzi o temperaturę). Oczywiście termometr owulacyjny, microlife.Prezesoowa, Gregorka, Majuna, emilgiana lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Prezesoowa wrote:Próbowałam już i kilka razy się udawało, a teraz nic nie wiem czy to po prostu kwestia jakości czy co... słyszałam, że w biedronce mają dobre, w miarę miękkie awokado i jeszcze nie próbowałam, bo jakoś mnie ten sklep drażni
Prezesoowa lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Vienna wrote:Bardzo mi przykro. Masz prawo czuć zawód. Tym bardziej, że razem to postanowiliście. Spróbujcie w takim razie wrócić do tej rozmowy na chłodno. Może to nie jest tak, że nie chce tylko ma jakieś obawy których sam nie rozumie. Tak samo jak my czasem mamy robiąc test z przerażeniem "o Boziu a co jak faktycznie jestem w ciąży". A może chce, ale nie teraz, bo właśnie zaczyna Wam się stabilizować po pierwszym dzieciątku. Spróbujcie pogadać na spokojnie i wszystko będzie dobrze ❤️🥰mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Prezesoowa wrote:Próbowałam już i kilka razy się udawało, a teraz nic nie wiem czy to po prostu kwestia jakości czy co... słyszałam, że w biedronce mają dobre, w miarę miękkie awokado i jeszcze nie próbowałam, bo jakoś mnie ten sklep drażni
U mnie przy bananie szybko dojrzało.Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
@Platynova moim zdaniem to jest super. W utrzymaniu ciąży przeszkadza niski progesteron, nie wysoki, więc to jest dobry wynik. Gratuluję i trzymam kciuki za kropka. A ile dpo pierwszy raz testowałaś? (Tak z ciekawości pytam)
Co do awokado to u mnie banany robią robotę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2024, 11:11
Platynova55, Zbuntowana, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Jest super! Za 2 dni powtórka. Będzie dobrze 🤞Platynova55, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Ja zaczęłam kupować awokado z naklejka ready to eat, bo zawsze mnie denerwowało to czekanieMonk@, Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość