Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Monk@ wrote:Ile jesteś dpo? 🫂07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Cześć. Dziewczyny...
2h szkolen zdalnych masakra nudzą dziś...
@PREZESOWA najlepszego dla taty... paczki fajny pomysł... dużo siły kochana...
Mnie trochę wymiotło z forum... od 1 kwietnia królowa małpa... a wczoraj wieczorem to mnie przeczołgała... potworny bol brzucha bol nóg od palców po uda.. myślałam że mnie rozsadzi .. nawet prysznic nie pomógł... ale znieczulilam się i po półgodziny odpuściła i dziś lepiej wracam do żywych... może torbiel tak mnie przeczołgała? Ktoś ma doświadczenie?
Leśniewo testujesz... nie doczytałam wyniku..
Platynowa gratulacje beta jest przyrost nie martw się...
Pati jak tam się czujesz?Platynova55, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Platynova55 wrote:Nie mam kontaktu z moją panią ginekolog, jak będę na najbliższej wizycie to ją poproszę o jakiś kontakt, bo wiem że czasami udostępnia. Ale dupastonu nie biorę póki co bo ten progesteron sam w sobie jest wysoki
-
aśś wrote:Ja mierze tez w buzi i wszystko wyglada miarodajnie, wiec ja bym raczej nie zmieniala skoro tak sie juz nauczylas
Presesowa, co do awokado, to podobno banany, ale ja też lubię te Ready to eat, jak Laura pisała.
W Biedronce to zawsze zepsute już trafiam, za to idealne zawsze mam z Frisco:) raz się zdarzyło zepsute, to oddali kasęLauraa, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:A, to coś pomyliłam, myślałam, że pytałaś ją o tego proga ostatnio 😵💫 a kiedy wizyta w takim razie? Idziesz podpytać co robić czy czekasz z wizytą do serduszka albo chociaż pęcherzyka?
@NiedoszlaWielodzietna pierwszy test sikany mi wyszedł w 11 dpo, w 12 robiłam betęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2024, 11:40
Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Prezesoowa wrote:a gdzie kupujesz?
Zwykle kupowałam w auchan, intermarche. Kiedyś też w lidlu, ale dawno mnie już tam nie było takżę nie wiem czy sa jeszczePrezesoowa lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Może być torbiel ale nie jest to powiedziane, mnie przy torbieli bolał brzuch z lewej strony aż do tego stopnia że nie mogła podnieść lewej nogi i się wyprostować.. ale wiem że każdy może przechodzić to inaczej, oby u Ciebie to nie była torbiel 😘
A dziękuję, dobrze się czuję, brał sił i mocy ostatnio mam, cały czas śpię i leżę..mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Prezesoowa wrote:Dziewczyny, a macie może jakiś sposób na skamieniałe awokado?
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Platynova, a może po prostu dwa pęcherzyki miałaś i stąd taki wysoki prog. Zresztą on wcale nie jest jakiś niepokojący moim zdaniem, gorzej jakby był za mały. Nie martw się tym na zapas 😘
Prezesoowa, Lauraa, Platynova55, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A to ja jestem #teamzielone hass zjem, ale wolę zwykłe
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Możliwe z moich obserwacji wynika, że hass ma takie włókienka jakieś, które mi przeszkadzają, ale to ja jestem dziwna mąż mi to wygrzebuje, ale ile się owkurza przy tym to woli jednak kupić zielone
-
Aa juz wiem co miałam dopisać. Czytałam na spacerze to coś mogłam nie doczytać, ale chyba Monka(?) miała zgrzyt z mężem o drugie dziecko?
To ja to widzę tak, że macie malutkie dziecko i w sumie to jestem w stanie męża zrozumieć, że nie chce teraz. Jakby mi mąż zaczął mówić o drugim,które chciałam bardzo!, za wcześnie to też bym była taka na nie.
U nas wyszło to naturalnie, oboje poczuliśmy, że jest dobry moment,bo synek zaczął fajnie spać, odstawiłam go od piersi, był bardziej samodzielny, ogarnięty i byliśmy w stanie myśleć o drugim. I przede wszystkim mieliśmy siłę na działanie 🤣 Więc na spokojnie, jeśli nie pali się jakimiś problemami zdrowotnymi to nadal macie szansę na małą różnice wieku, nawet jak mąż dojrzeje do tej decyzji za miesiąc albo trzy.
Widziałam u Ciebie właśnie takie podejście, że lekkie rozczarowanie, ale właśnie bez focha. Zaimponowałaś mi bardzo,bo ja mimo że bym sobie to wytłumaczyła, to bym miała płaczki na końcu nosa.Monk@, Lauraa, elektro96, Prezesoowa, Pati2804, Amira, Gregorka, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Aa juz wiem co miałam dopisać. Czytałam na spacerze to coś mogłam nie doczytać, ale chyba Monka(?) miała zgrzyt z mężem o drugie dziecko?
To ja to widzę tak, że macie malutkie dziecko i w sumie to jestem w stanie męża zrozumieć, że nie chce teraz. Jakby mi mąż zaczął mówić o drugim,które chciałam bardzo!, za wcześnie to też bym była taka na nie.
U nas wyszło to naturalnie, oboje poczuliśmy, że jest dobry moment,bo synek zaczął fajnie spać, odstawiłam go od piersi, był bardziej samodzielny, ogarnięty i byliśmy w stanie myśleć o drugim. I przede wszystkim mieliśmy siłę na działanie 🤣 Więc na spokojnie, jeśli nie pali się jakimiś problemami zdrowotnymi to nadal macie szansę na małą różnice wieku, nawet jak mąż dojrzeje do tej decyzji za miesiąc albo trzy.
Widziałam u Ciebie właśnie takie podejście, że lekkie rozczarowanie, ale właśnie bez focha. Zaimponowałaś mi bardzo,bo ja mimo że bym sobie to wytłumaczyła, to bym miała płaczki na końcu nosa.
Super napisane! Mi też sie właśnie rzuciło w oczy to, że Monka tak z szacunkiem do męża decyzji podeszła co nie jest takie oczywiste jak jest w nas tyle emocji. Też myślę, że to kwestia małego bobo w domu i pewnie ma dużo myśli w głowie przez to. Jakoś czuję, że to chwilowe :*Monk@ lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Platynova, super wyniki prog nie jest za wysoki. Widziałam progi bez leków i bez ciąży 60- 80 😳 A do przyrostu nie ma też się co czepiać, bo jest w normie, u niektórych właśnie tak to wygląda, że wolniej ta beta startuje. Zrób w piątek to wynik może Cię uspokoi☺️ Mam nadzieję, że czeka Cię nudne 9 m-cy ☀️
Leśneintro, mam nadzieję,że u Ciebie też coś tam się właśnie dzieje i było po prostu za szybko.
Prezesowa, sto lat dla Taty!
Suzie, tak to jest jak pogoda się popsuje. Ciężko właśnie gdzieś wyjść i natrzaskać normę kroków. U nas ten problem niejako się rozwiązuje,bo czy pogoda czy nie to idziemy z synkiem na spacer, bo nie mam serca go trzymać w domu. Nawet w śnieg i deszcz.
U nas właśnie pada śnieg 🌨️❄️ Od rana taka pogoda, że masakra. Musiałam ciuchy zimowe powyciągać, bo już poprałam i pochowałam 🤣 a tu psikus!
I chciałam coś jeszcze dopisać,ale mi umknęło 😂 jesteście bardzo produktywne dzisiaj 😁
Ale jak to śnieg 😱
No nic, w weekend ma być ładnie to może nadrobię👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
Dropsik wrote:Aa juz wiem co miałam dopisać. Czytałam na spacerze to coś mogłam nie doczytać, ale chyba Monka(?) miała zgrzyt z mężem o drugie dziecko?
Widziałam u Ciebie właśnie takie podejście, że lekkie rozczarowanie, ale właśnie bez focha. Zaimponowałaś mi bardzo,bo ja mimo że bym sobie to wytłumaczyła, to bym miała płaczki na końcu nosa.Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj chłodniej. Od rana padało, ale teraz przebija się słoneczko. Ale widzę, że ma być coraz cieplej, a w weekend to już w ogóle bajka 😊 Mam nadzieję, że się uda rozpalić grilla 😁
Lauraa, Monk@, Pati2804 lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺