X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Ile jesteś dpo? 🫂
    Dziś 7/8 dpo

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dziewczyny...
    2h szkolen zdalnych masakra nudzą dziś...
    @PREZESOWA najlepszego dla taty... paczki fajny pomysł... dużo siły kochana...

Mnie trochę wymiotło z forum... od 1 kwietnia królowa małpa... a wczoraj wieczorem to mnie przeczołgała... potworny bol brzucha bol nóg od palców po uda.. myślałam że mnie rozsadzi .. nawet prysznic nie pomógł... ale znieczulilam się i po półgodziny odpuściła i dziś lepiej wracam do żywych... może torbiel tak mnie przeczołgała? Ktoś ma doświadczenie?

Leśniewo testujesz... nie doczytałam wyniku..

Platynowa gratulacje beta jest przyrost nie martw się...

Pati jak tam się czujesz?

Platynova55, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Nie mam kontaktu z moją panią ginekolog, jak będę na najbliższej wizycie to ją poproszę o jakiś kontakt, bo wiem że czasami udostępnia. Ale dupastonu nie biorę póki co bo ten progesteron sam w sobie jest wysoki
    A, to coś pomyliłam, myślałam, że pytałaś ją o tego proga ostatnio 😵‍💫 a kiedy wizyta w takim razie? Idziesz podpytać co robić czy czekasz z wizytą do serduszka albo chociaż pęcherzyka?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Dziś 7/8 dpo
    A to wcześnie jeszcze, nic straconego 🤩

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśś wrote:
    Ja mierze tez w buzi i wszystko wyglada miarodajnie, wiec ja bym raczej nie zmieniala skoro tak sie juz nauczylas :)
    Ja też uważam, że w ustach jest ok, czasem się dało cykl może trafić dziwny ;)

Presesowa, co do awokado, to podobno banany, ale ja też lubię te Ready to eat, jak Laura pisała.
    W Biedronce to zawsze zepsute już trafiam, za to idealne zawsze mam z Frisco:) raz się zdarzyło zepsute, to oddali kasę;)

Lauraa, Prezesoowa lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    A, to coś pomyliłam, myślałam, że pytałaś ją o tego proga ostatnio 😵‍💫 a kiedy wizyta w takim razie? Idziesz podpytać co robić czy czekasz z wizytą do serduszka albo chociaż pęcherzyka?
    Chciałam umówić się 15.04, bo wcześniej i tak nie będzie nic widać. Na tym etapie i tak za wiele nie zrobię skoro progesteron jest ok, muszę uzbroić się w cierpliwość
    @NiedoszlaWielodzietna pierwszy test sikany mi wyszedł w 11 dpo, w 12 robiłam betę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2024, 11:40

Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle awokado to ja jestem team #onlyhass, tego zielonego nie lubię 🤪 tzn. zjeść zjem, ale jak mam wybór, to zawsze hass 🤤

Lauraa, KejtKa lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    a gdzie kupujesz?

Zwykle kupowałam w auchan, intermarche. Kiedyś też w lidlu, ale dawno mnie już tam nie było takżę nie wiem czy sa jeszcze

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    07.11 (7+3) CRL 0,99 + FHR 142
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    16.12 (13+0) CRL 6,71 + FHR 158
    04.02 (20+1) połówkowe

preg.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Może być torbiel ale nie jest to powiedziane, mnie przy torbieli bolał brzuch z lewej strony aż do tego stopnia że nie mogła podnieść lewej nogi i się wyprostować.. ale wiem że każdy może przechodzić to inaczej, oby u Ciebie to nie była torbiel 😘
    A dziękuję, dobrze się czuję, brał sił i mocy ostatnio mam, cały czas śpię i leżę..
    Ja mam torbiel I tak się zastanawiam.moze pękła bo to był straszny bol...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny, a macie może jakiś sposób na skamieniałe awokado? :P
    Mój mąż zawija w papierową torbę, żeby nie miało światła. On twierdzi, że to przyspiesza dojrzewanie awokado 😁 ja w sumie zaufałam i nie sprawdzałam nigdy tej informacji 🙈

• Sparky Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova, a może po prostu dwa pęcherzyki miałaś i stąd taki wysoki prog. Zresztą on wcale nie jest jakiś niepokojący moim zdaniem, gorzej jakby był za mały. Nie martw się tym na zapas 😘

Prezesoowa, Lauraa, Platynova55, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A to ja jestem #teamzielone :D hass zjem, ale wolę zwykłe :P
    To ja mam wrażenie, że to zielone właśnie takie twarde jest, a hass jak dojrzałe, to mięciutkie jak masełko 🤤 ale może po prostu zawsze na niedojrzałe trafiałam 😂

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 15:47

Rachelka23, Lauraa, Prezesoowa, Platynova55, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Możliwe :) z moich obserwacji wynika, że hass ma takie włókienka jakieś, które mi przeszkadzają, ale to ja jestem dziwna :P mąż mi to wygrzebuje, ale ile się owkurza przy tym to woli jednak kupić zielone :D
    Faktycznie jak tak mówisz, to czasem jakieś włókna były, ale rzadko bardzo 🤔

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa juz wiem co miałam dopisać. Czytałam na spacerze to coś mogłam nie doczytać, ale chyba Monka(?) miała zgrzyt z mężem o drugie dziecko?
    To ja to widzę tak, że macie malutkie dziecko i w sumie to jestem w stanie męża zrozumieć, że nie chce teraz. Jakby mi mąż zaczął mówić o drugim,które chciałam bardzo!, za wcześnie to też bym była taka na nie.
    U nas wyszło to naturalnie, oboje poczuliśmy, że jest dobry moment,bo synek zaczął fajnie spać, odstawiłam go od piersi, był bardziej samodzielny, ogarnięty i byliśmy w stanie myśleć o drugim. I przede wszystkim mieliśmy siłę na działanie 🤣 Więc na spokojnie, jeśli nie pali się jakimiś problemami zdrowotnymi to nadal macie szansę na małą różnice wieku, nawet jak mąż dojrzeje do tej decyzji za miesiąc albo trzy.
    Widziałam u Ciebie właśnie takie podejście, że lekkie rozczarowanie, ale właśnie bez focha. Zaimponowałaś mi bardzo,bo ja mimo że bym sobie to wytłumaczyła, to bym miała płaczki na końcu nosa.

Monk@, Lauraa, elektro96, Prezesoowa, Pati2804, Amira, Gregorka, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Lauraa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Aa juz wiem co miałam dopisać. Czytałam na spacerze to coś mogłam nie doczytać, ale chyba Monka(?) miała zgrzyt z mężem o drugie dziecko?
    To ja to widzę tak, że macie malutkie dziecko i w sumie to jestem w stanie męża zrozumieć, że nie chce teraz. Jakby mi mąż zaczął mówić o drugim,które chciałam bardzo!, za wcześnie to też bym była taka na nie.
    U nas wyszło to naturalnie, oboje poczuliśmy, że jest dobry moment,bo synek zaczął fajnie spać, odstawiłam go od piersi, był bardziej samodzielny, ogarnięty i byliśmy w stanie myśleć o drugim. I przede wszystkim mieliśmy siłę na działanie 🤣 Więc na spokojnie, jeśli nie pali się jakimiś problemami zdrowotnymi to nadal macie szansę na małą różnice wieku, nawet jak mąż dojrzeje do tej decyzji za miesiąc albo trzy.
    Widziałam u Ciebie właśnie takie podejście, że lekkie rozczarowanie, ale właśnie bez focha. Zaimponowałaś mi bardzo,bo ja mimo że bym sobie to wytłumaczyła, to bym miała płaczki na końcu nosa.

Super napisane! Mi też sie właśnie rzuciło w oczy to, że Monka tak z szacunkiem do męża decyzji podeszła co nie jest takie oczywiste jak jest w nas tyle emocji. Też myślę, że to kwestia małego bobo w domu i pewnie ma dużo myśli w głowie przez to. Jakoś czuję, że to chwilowe :*

Monk@ lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    07.11 (7+3) CRL 0,99 + FHR 142
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    16.12 (13+0) CRL 6,71 + FHR 158
    04.02 (20+1) połówkowe

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Platynova, super wyniki :) prog nie jest za wysoki. Widziałam progi bez leków i bez ciąży 60- 80 😳 A do przyrostu nie ma też się co czepiać, bo jest w normie, u niektórych właśnie tak to wygląda, że wolniej ta beta startuje. Zrób w piątek to wynik może Cię uspokoi☺️ Mam nadzieję, że czeka Cię nudne 9 m-cy ☀️

Leśneintro, mam nadzieję,że u Ciebie też coś tam się właśnie dzieje i było po prostu za szybko.

Prezesowa, sto lat dla Taty!

Suzie, tak to jest jak pogoda się popsuje. Ciężko właśnie gdzieś wyjść i natrzaskać normę kroków. U nas ten problem niejako się rozwiązuje,bo czy pogoda czy nie to idziemy z synkiem na spacer, bo nie mam serca go trzymać w domu. Nawet w śnieg i deszcz.
    U nas właśnie pada śnieg 🌨️❄️ Od rana taka pogoda, że masakra. Musiałam ciuchy zimowe powyciągać, bo już poprałam i pochowałam 🤣 a tu psikus!

I chciałam coś jeszcze dopisać,ale mi umknęło 😂 jesteście bardzo produktywne dzisiaj 😁

Ale jak to śnieg 😱
    No nic, w weekend ma być ładnie to może nadrobię :D

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Dziękuję Ci bardzo za miłe słowa 🥰 oczywiście masz rację, tylko u nas się rozeszło nie tyle o to, że nie da rady, co o podejście do życia ogólnie. W sensie wiesz, dla mnie zrobił się zgrzyt, czy u nas będą szanse na większą rodzinę. Z jego perspektywy, przynajmniej z tych jego wątpliwości, to jeśli byśmy chcieli, to im wcześniej, tym lepiej. Pytanie tylko, czy będzie chciał. Ja myślę, że ostatecznie i tak będzie chciał, że pewnie przestraszył się tej owulacji tak nagle, bo skoro było przegadane wszystko i wiedział, co i jak, ale nie spodziewał się już, to po prostu go to trochę przeraziło po ciężkim dniu w pracy. Bo my o drugim często rozmawiamy, że jak będzie dwójka to to czy tamto albo przy drugim zrobimy tak czy tak. No w święta to był normalny temat, nie że miesiąc temu. Taki codzienny jest. A tu nagle taki lęk jakiś. No i ja bym wolała, żeby to była jego świadoma i przemyślana decyzja, ale jak mi dzisiaj powie, że już przemyślał i działamy, to sama nie wiem, co zrobię. Czy mój twardo stąpający po ziemi mózg powie, że nie, daj mu czas, niej dobrze to przemyśli, czy jednak odezwie się staraczkowa część, która rzuci wszystko i będzie miała nadzieję, że jeszcze szansa jakaś jest 🥹

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ale jak to śnieg 😱
    No nic, w weekend ma być ładnie to może nadrobię :D
    Daj spokój aż się nie chce patrzeć przez okno 🙈 Zjadłam trochę lodów na pocieszenie 🤣

elektro96 lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj chłodniej. Od rana padało, ale teraz przebija się słoneczko. Ale widzę, że ma być coraz cieplej, a w weekend to już w ogóle bajka 😊 Mam nadzieję, że się uda rozpalić grilla 😁

Lauraa, Monk@, Pati2804 lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ