X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Leśneintro, no nie wierzę 🥺

Tulę testujące za biele 🫂

Prezesowa, wszystkiego najlepszego dla Taty 🍀 dużo zdrówka ♥️

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    U mnie biało. To jest 9 dpo, więc wiadomo, że wcześnie ale z drugiej strony nie mam większych nadziei. To był dziwny cykl, mało okazji do ❤, bardzo możliwe, że nie zdążyliśmy na owu.
    🫂🫂🫂❤️❤️

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 12:25

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Też mam takie przrczucie jak ty że nic z tego :/ od wczoraj boli mnie brzuch na @ jestem rozdrażniona itd. Wszystkie objawy nadchodzącej @ wiec zastanawiam sie czy wogole bede testować bo szkoda testów jak ciało mówi mi że sie nie udało.

@zimnozielona Dobrze jest mieć plan niż tak czekać na cud. Samo poczucie że coś działamy dużo daje!
    Ile jesteś dpo? 🫂

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Chmurka21 kciuki za wizytę męża - daj znać po powrocie jak Wam poszło 🤞

Dzień dobry :)
    Kolejny dzień przed nami :) dziś urodziny mojego taty, jedziemy później do niego z pączkami, bo po świętach wszyscy mają dość tradycyjnych ciast :)

Nie wiem czy to przesilenie, czy co to jest, ale ostatnio z taką niechęcią przyjeżdżam do pracy, że aż mi głupio. Przełożona mnie wkurza tak, że ciężko to nieraz znieść, po prostu przychodzę, robię swoje bez słowa i wychodzę. Dobrze, że Wy tu jesteście i dzięki Wam dużo łatwiej ten czas przetrwać <3 bardzo Wam wszystkim chciałam podziękować za wsparcie jakie mi okazujecie, to nieocenione i bardzo bardzo Wam dziękuję <3
    🫂❤️🫂❤️🫂❤️🫂

Dużo zdrówka dla taty 💗 i pysznych pączków 😁

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Rahia - chyba przegapiłam Twoje testowanie, jak wygląda sytuacja?
    🐒 przyszła dwa dni wcześniej ;) teraz w moim kalendarzu terminowym 11 kwietnia. Badanie czystości i jeśli wszystko pójdzie okej 🙏 to odrazu tego same dnia jadę do kliniki i prawdopodobnie uda się podejść do inseminacji.
    Od tego cyklu przyjmuję lamette i wszystko się okaże jak pęcherzyki będą wyglądały pod tą inseminację 😊

Majuna, Prezesoowa, Lauraa, Rachelka23, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png

29.04.2024 beta 380 ml
    02.05.2024 beta 1246 ml
    16.05.2024 💖
    10.06.2024 3,63 cm (10+4)
    19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
    21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Platynova55, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Sto lat dla taty!

Co do pracy to totalnie mam to samo, ja po prostu nie chce tu być. Czekam do maja, bo 5 dniowa majówka i tylko to mnie trzyma.

Mozesz mnie też wpisać na 19.04, aczkolwiek coś bez entuzjazmu...

Mam nadzieje, że ten kiepski mood mi szybko minie.
    O matko, przecież to majówka za pasem! Na macierzyńskim człowiek takich rzeczy nie zauważa 😂 ale żeby nie było, w mój pierwszy dzień pracy wczoraj od razu złożyłam wniosek o wszystkie urlopy do końca roku, to się nazywa pilny pracownik 🤪 (cóż, żłobek będzie zamknięty, to złożyłam wnioski o ten cały urlop WYPOCZYNKOWY 😂).

Mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej ❤️

grazka0022, Prezesoowa, Vienna, Rachelka23, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Platynova trzymam kciuki za betę :)

Ja już prawie dzisiaj się złamałam, ale mam ten jeden jedyny test i uznałam że nie chce iść do Rossmana po kolejne i się czaić… więc trzymam też do czasu aż mogę być w miarę pewna że można mu zaufać

Platynova55 lubi tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Leśneintro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:20

Monk@, Prezesoowa, elektro96, Lauraa, Gregorka lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Hej,
    @Fermina i @LesneIntro kciuki trzymam za Was mocno. Jeszcze wcześnie. U mnie dzisiaj 11dpo, ale nie testuję jeszcze.

@Prezesoowa sto lat dla taty! I dużo zdrowia!

U mnie pogoda brzydka dzisiaj, ale nastawienie pozytywne. Cycki mnie bolą, więc jeszcze nic straconego. Tak kilka dni przed @ przestają i już wiem , ze cykl nieudany. Także nadzieja jest…
    Brzmi obiecująco 🤞🏼 kiedy sikasz?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    No i to jest dobry plan, bo 10 dpo to faktycznie może być za wcześnie! Trzymam kciuki 🤞
    Ja już po becie, wynik powinien być do 4h, ale mam jakieś słabe przeczucia. Oczywiście dziś nasikalam na test i kreska nie jest ani trochę ciemniejsza, trochę mnie to zdołowało
    Trzymamy kciuki! Kreska się nie przejmuj, to nie jest wyznacznik :) niedługo będzie czarno na białym 💗

Platynova55 lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Jak u Ciebie sytuacja, już po owulacji? Coś kojarzę że dostałaś okres parę dni przede mną 🥰

Hej tak, właśnie nie wiem :D
    Bo coś testy ze mną nie grają, według apki miałam wczoraj, jakiś śluz niby był,ale też nie mocne. Ale testy owu w ogole nie wychodzą, tzn wychodzi kreska juz od 1 dnia po okresie, ale nie wychodzą pozytywne, także dziwny ten cykl coś jest. Strzelam, że może przez to, że biore feristim owulacja była może szybciej?
    Mój mówił, że przedwczoraj miałam bardziej mokro niż wczoraj.

Vienna lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

11 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Brzmi obiecująco 🤞🏼 kiedy sikasz?
    Chyba piątek… bo chce mieć weekend na przetrawienie sytuacji

Monk@, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ciężka sprawa.. Przykro mi, że mąż zmienia tak zdanie, a czy jego wątpliwości nie wynikały jakoś z Waszego nieporozumienia?
    W sumie nie powiedział "nie".. Sama się czasem zastanawiam, co siedzi w głowach facetów :/
    Przytulam Cię mocno :*
    Nie, nie, to była zupełna pierdoła akurat i totalnie bez związku, choć nie powiem, przeszło mi przez myśl, że gdyby nie to, to nie byłoby tematu, ale to byłoby po prostu na zasadzie, że temat by nie wyszedł dzisiaj, a innym razem.
    To są częściowo wątpliwości właśnie, że nie da rady, a częściowo takie, że ja się sama zaczęłam zastanawiać, co my w ogóle robimy razem i pół nocy rozmyślałam nad naszym życiem i przyszłością. A dziś do mnie dotarło, że kurde no, wątpliwości ma. Nie powiedział faktycznie, że nie, bo coś tam, co nie jest zgodne z moimi poglądami. W sensie wiecie, to cos na zasadzie „nie chce mieć więcej dzieci, bo chcę podróżować dużo, a z dwójką już tak łatwo nie będzie”. A ja na podróże się nie psiałam. Podróże to przykład, nie chcę wchodzić tutaj w szczegóły, ale no aż mnie naszły rozkminy dużo poważniejsze 😵‍💫 no ale dobra, faktycznie nie powiedział, że nie, tylko podzielił się wątpliwościami, może miał gorszy dzień (może i przez naszą sprzeczkę dodatkowo) i go to przerosło, nie szykowałam go na tę owulację i może nagle dostał na twarz i się przeraził po prostu. Przegadam z nim to po raz kolejny, ale tym razem tak konkretnie, żeby wiedzieć, na czym stoimy.

Niemniej dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za wsparcie i wszystkie miłe wiadomości 🥰❤️

Lauraa, Prezesoowa, Gregorka, Amira, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Dzień dobry!
    Nie wiem kto będzie bardziej zaskoczony-Wy czy ja, ale na Pinku dziś b-i-a-ł-o ⚪.
    Dziś 10dpo, więc coś tam się jeszcze wydarzyć może. Ale powiem Was, że nie jestem tym załamana, ze spokojem oczekuje co dalej 🙃
    Ale dziękuję za Wasze kciuki i wiarę, jesteście nieocenione 🩵

Hej, właśnie dlatego ci nie pisałam, że to pewne, bo różnie bywa, a nie chciałam żebyś się nakręciła. Dobrze że finalnie tego nie zrobiłaś. Czekamy dalej, dobrze że jesteś spokojna. ❤️

Leśneintro lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Chmurka21 kciuki za wizytę męża - daj znać po powrocie jak Wam poszło 🤞

Dzień dobry :)
    Kolejny dzień przed nami :) dziś urodziny mojego taty, jedziemy później do niego z pączkami, bo po świętach wszyscy mają dość tradycyjnych ciast :)

Nie wiem czy to przesilenie, czy co to jest, ale ostatnio z taką niechęcią przyjeżdżam do pracy, że aż mi głupio. Przełożona mnie wkurza tak, że ciężko to nieraz znieść, po prostu przychodzę, robię swoje bez słowa i wychodzę. Dobrze, że Wy tu jesteście i dzięki Wam dużo łatwiej ten czas przetrwać <3 bardzo Wam wszystkim chciałam podziękować za wsparcie jakie mi okazujecie, to nieocenione i bardzo bardzo Wam dziękuję <3

Sto lat dla taty ❤️

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry wszystkim 😘 miłego dnia!
    Fermina testujesz też dzisiaj? 🙂
    Chmurka21 kciuki za męża wizytę! ✊🍀

Wizyta przełożona na 9 kawiarnia, ale dziekuje❤️

Pati2804, Amira, Majuna lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ostatni dzień wolnego dzisiaj 🥲

Prezesoowa, Leśneintro, Gregorka, Pati2804, Zbuntowana, Amira, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ