X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie @MagicznaNuta @Prezesoowa @notsobadd @Gregorka To endo z doskoku... Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że żeby być zaopiekowanym w 100% to trzeba iść na wizytę prywatną... Zrobię te badania, ale no kurcze... Miałam wrażenie, że więcej wiem od niej, a nie chciałam się wymadrzac, bo by była zaraz zjebka, że po co do niej przyszłam...
    Nie wiem, czuje, że trochę stoimy w miejscu. W czerwcu mąż zapewne pójdzie na badanie nasienia. Mam nadzieję, że tam wyjdzie chociaż wszystko ok i ciąża to kwestia czasu.

@Prezesoowa Współczuję Wam tych zmartwień 🫂🙁 Wiem, że to musi być ciężkie... Jak widziałam jak moich rodziców męczy stan babci, to też miałam cały czas to w głowie i humor był do d*py.
    Ale oby tata nabrał sił i jednak nie obciążał mocno Twojej mamy.

Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Od jakichś dwóch dni zaobserwowałam u siebie wyjątkowo dużo białego, kremowego śluzu. Mam nadzieję, że to dobry objaw :). Planuję zrobić test w niedzielę - dzień przed biopsją, żeby wiedzieć co i jak.
    to jest bardzo dobry objaw :)

Speranza :) lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dobrych rzeczy, to ja poszłam dziś po kurczaka do osiedlowego, bo planowałam zrobić ten makaron z buratta 🤤 (w tamtym tygodniu też robiłam, ale bez kurczaka) i wyszłam z "pierogami włoskimi", czyli pierogi z farszem spaghetti 😁 bardzo smaczne... W takim razie buratta będzie na jutro 😛

elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta, Paima, Pati2804, Dropsik, Liyss🧚🏻, notsobadd, MummyYummy lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziękuję Wam Dziewczyny, nie chciałam tak tym spamować, ale tak mnie uruchomił, że rozniosłabym pół biura :P jak się coś dowiem to dam znać :)
    Nie dziwię się… całkowicie uzasadnione emocje.
    Narzekaj sobie ile chcesz. Po to nas masz 😊
    Czekamy na info

Prezesoowa, Zaczarowan, Pati2804, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 14 maja 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Suzie @MagicznaNuta @Prezesoowa @notsobadd @Gregorka To endo z doskoku... Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że żeby być zaopiekowanym w 100% to trzeba iść na wizytę prywatną... Zrobię te badania, ale no kurcze... Miałam wrażenie, że więcej wiem od niej, a nie chciałam się wymadrzac, bo by była zaraz zjebka, że po co do niej przyszłam...
    Nie wiem, czuje, że trochę stoimy w miejscu. W czerwcu mąż zapewne pójdzie na badanie nasienia. Mam nadzieję, że tam wyjdzie chociaż wszystko ok i ciąża to kwestia czasu.

@Prezesoowa Współczuję Wam tych zmartwień 🫂🙁 Wiem, że to musi być ciężkie... Jak widziałam jak moich rodziców męczy stan babci, to też miałam cały czas to w głowie i humor był do d*py.
    Ale oby tata nabrał sił i jednak nie obciążał mocno Twojej mamy.
    czasem i na tej prywatnej za dużo człowiek się nie dowie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Z dobrych rzeczy, to ja poszłam dziś po kurczaka do osiedlowego, bo planowałam zrobić ten makaron z buratta 🤤 (w tamtym tygodniu też robiłam, ale bez kurczaka) i wyszłam z "pierogami włoskimi", czyli pierogi z farszem spaghetti 😁 bardzo smaczne... W takim razie buratta będzie na jutro 😛
    a może ma któras z Was screen tego przepisu?? proszę??? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziękuję Wam Dziewczyny, nie chciałam tak tym spamować, ale tak mnie uruchomił, że rozniosłabym pół biura :P jak się coś dowiem to dam znać :)
    czekamy , 13 już niedługo :)

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    <3

A o której Twoja konsultacja?
    Jedziemy na 18 😁

Prezesoowa, Zaczarowan, Pati2804, Liyss🧚🏻, notsobadd, Zbuntowana, Majuna lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 14 maja 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Myśmy też myśleli o Grecji, w zeszłym roku byliśmy i było super! Teraz jak „jesteśmy” w ciąży to trochę strach gdziekolwiek jechać, boje się kontroli 😂😂 wiec moje wypady, wycieczki krajoznawcze nie wychodzą poza Trójmiasto 🙄🫣 ale planujemy wakacje w przyszłym roku, o ile maleństwo nam pozwoli ;)
    W mojej opinii lepiej bez dziecka jeszcze gdzieś lecieć 😂 Jeśli nie ma przeciwwskazań to drugi trymestr się stworzony do wakacji 😎 Ja gdyby nie finanse i adaptacja synka w przedszkolu to jeszcze bym się gdzieś przeleciała w tym roku. Z maluchem typu mój synek to byłoby do zrobienia, ale wakacjami bym tego nie nazwała 🙈 Zobaczymy jaki egzemplarz się teraz urodzi.
    Poza tym dopóki nie będzie dziecko zaszczepione na "wszystko" czyli do 12 mca (można w 9 przyspieszyć ) to ja samolotem bym się bała w większe skupisko ludzi do hotelu gdzieś. Coraz więcej odry i krztuśca w Europie, trochę strach.

Ale to ja :) Chciałam tylko Ci wrzucić inną perspektywę i może jeszcze się zastanowicie. Aczkolwiek Polska jest piękna i my na Kaszuby ruszymy na jakiś dłuższy weekend to na pewno. A co więcej to zobaczymy :)

Paima, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Jak to któraś Nasza duszyczka wczoraj powiedziała:
    „Twoje problemy są naszymi problemami” 😘

Czekamy na info! 😘😎

Prezesoowa, grazka0022, MagicznaNuta, elektro96, Speranza :), MummyYummy, Zbuntowana, Majuna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my będziemy trzymać u rąk i nóg :) żeby dla każdej starczyło :)

elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    W mojej opinii lepiej bez dziecka jeszcze gdzieś lecieć 😂 Jeśli nie ma przeciwwskazań to drugi trymestr się stworzony do wakacji 😎 Ja gdyby nie finanse i adaptacja synka w przedszkolu to jeszcze bym się gdzieś przeleciała w tym roku. Z maluchem typu mój synek to byłoby do zrobienia, ale wakacjami bym tego nie nazwała 🙈 Zobaczymy jaki egzemplarz się teraz urodzi.
    Poza tym dopóki nie będzie dziecko zaszczepione na "wszystko" czyli do 12 mca (można w 9 przyspieszyć ) to ja samolotem bym się bała w większe skupisko ludzi do hotelu gdzieś. Coraz więcej odry i krztuśca w Europie, trochę strach.

Ale to ja :) Chciałam tylko Ci wrzucić inną perspektywę i może jeszcze się zastanowicie. Aczkolwiek Polska jest piękna i my na Kaszuby ruszymy na jakiś dłuższy weekend to na pewno. A co więcej to zobaczymy :)

Ja mam podobne podejście. Te wakacje trochę potraktowaliśmy jako ostatnią możliwość przed pojawieniem się maluszka 😃

Ale też rozumiem wszelkie obawy związane z podróżowaniem w ciąży.
    I myślę, że najważniejsze jest robić tak,aby czuć się zdrowo i bezpiecznie 😃

Zaczarowan, MagicznaNuta, Zbuntowana lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Każdemu by się ulało 😑 Ciekawe co powiedzą Twojej mamie. Współczuję sytuacji, bo brzmi jak przepis na katastrofę.

elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Dziękuje 😘 My w tym roku napewno nigdzie nie pojedziemy, po pierwsze obawiam się tej kontroli 😂, po drugie finanse teraz przeznaczamy dla dziecka, a po trzecie.. zobaczymy co z tą moją szyjką czy będzie się dalej skracać, czy będzie spokój. A w przyszłym roku to się zobaczy, podejmiemy napewno rozsądna decyzje ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 12:49

Prezesoowa, Dropsik, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wychodźcie do toalety w czasie pracy. Nie było mnie 5 minut, wchodzę a tu ostra kłótnia kierowniczki z pracownikiem innego działu 😂

Speranza :), MagicznaNuta, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Ja mam podobne podejście. Te wakacje trochę potraktowaliśmy jako ostatnią możliwość przed pojawieniem się maluszka 😃

Ale też rozumiem wszelkie obawy związane z podróżowaniem w ciąży.
    I myślę, że najważniejsze jest robić tak,aby czuć się zdrowo i bezpiecznie 😃
    Tak, oczywiście , że trzeba to robić w zgodzie ze sobą i za zgodą lekarza. mam nadzieję, że Zaczarowan nie odbierze tego źle, a właśnie jako drugi punkt widzenia.

Prezesoowa, Paima lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A o co poszło?

U mnie wczoraj było spotkanie firmowe i dowiedziałam się, że się spóźniam do pracy, bo przychodzę mniej niż 10 minut przed rozpoczęciem pracy, a w tym czasie na pewno nie zdążę się przygotować do pracy. No i kubki powinniśmy myć po zakończeniu pracy, a nie w trakcie dnia pracy, bo nie będą nam za to płacić :P zapytałam czy chociaż pampersy nam ufundują, bo rozumiem, że za strategiczną kupę w trakcie godzin pracy też mi nikt nie zapłaci :D

W dużym skrócie o to, że ci panowie są z działu technicznego, tacy majstrzy jakby i są bardzo niedelikatni, opieprzaja się i marudza ile to mają roboty, więc kierowniczka powie co o nich myśli 🤣

Cooo? O kurde, to ja ostatnie pół godziny pracy to się szykuje do wyjścia, czyli myje naczynia, sprzątam biurko 🤣

MagicznaNuta, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dostałam właśnie zaproszenie na rozmowę o pracę do tego miejsca, która podoba mi się najbardziej. W czwartek na 10. Ciekawe jak się z pracy wyrwę 😎

Wizyta u dentysty albo długo wyczekiwane badanie. Potwierdzam, że działa 😁

MagicznaNuta, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, nie wychodźcie do toalety w czasie pracy. Nie było mnie 5 minut, wchodzę a tu ostra kłótnia kierowniczki z pracownikiem innego działu 😂
    a właśnie miałam pójść, bo trzymam i zaraz się posikam :D

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dostałam właśnie zaproszenie na rozmowę o pracę do tego miejsca, która podoba mi się najbardziej. W czwartek na 10. Ciekawe jak się z pracy wyrwę 😎
    super wiadomość, są już kciuki :)
    urlop na żądanie?

Prezesoowa lubi tę wiadomość

‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ