Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@Suzie @MagicznaNuta @Prezesoowa @notsobadd @Gregorka To endo z doskoku... Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że żeby być zaopiekowanym w 100% to trzeba iść na wizytę prywatną... Zrobię te badania, ale no kurcze... Miałam wrażenie, że więcej wiem od niej, a nie chciałam się wymadrzac, bo by była zaraz zjebka, że po co do niej przyszłam...
Nie wiem, czuje, że trochę stoimy w miejscu. W czerwcu mąż zapewne pójdzie na badanie nasienia. Mam nadzieję, że tam wyjdzie chociaż wszystko ok i ciąża to kwestia czasu.
@Prezesoowa Współczuję Wam tych zmartwień 🫂🙁 Wiem, że to musi być ciężkie... Jak widziałam jak moich rodziców męczy stan babci, to też miałam cały czas to w głowie i humor był do d*py.
Ale oby tata nabrał sił i jednak nie obciążał mocno Twojej mamy.Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySperanza :) wrote:Od jakichś dwóch dni zaobserwowałam u siebie wyjątkowo dużo białego, kremowego śluzu. Mam nadzieję, że to dobry objaw
. Planuję zrobić test w niedzielę - dzień przed biopsją, żeby wiedzieć co i jak.
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Z dobrych rzeczy, to ja poszłam dziś po kurczaka do osiedlowego, bo planowałam zrobić ten makaron z buratta 🤤 (w tamtym tygodniu też robiłam, ale bez kurczaka) i wyszłam z "pierogami włoskimi", czyli pierogi z farszem spaghetti 😁 bardzo smaczne... W takim razie buratta będzie na jutro 😛
elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta, Paima, Pati2804, Dropsik, Liyss🧚🏻, notsobadd, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dziękuję Wam Dziewczyny, nie chciałam tak tym spamować, ale tak mnie uruchomił, że rozniosłabym pół biura
jak się coś dowiem to dam znać
Narzekaj sobie ile chcesz. Po to nas masz 😊
Czekamy na infoPrezesoowa, Zaczarowan, Pati2804, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:@Suzie @MagicznaNuta @Prezesoowa @notsobadd @Gregorka To endo z doskoku... Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że żeby być zaopiekowanym w 100% to trzeba iść na wizytę prywatną... Zrobię te badania, ale no kurcze... Miałam wrażenie, że więcej wiem od niej, a nie chciałam się wymadrzac, bo by była zaraz zjebka, że po co do niej przyszłam...
Nie wiem, czuje, że trochę stoimy w miejscu. W czerwcu mąż zapewne pójdzie na badanie nasienia. Mam nadzieję, że tam wyjdzie chociaż wszystko ok i ciąża to kwestia czasu.
@Prezesoowa Współczuję Wam tych zmartwień 🫂🙁 Wiem, że to musi być ciężkie... Jak widziałam jak moich rodziców męczy stan babci, to też miałam cały czas to w głowie i humor był do d*py.
Ale oby tata nabrał sił i jednak nie obciążał mocno Twojej mamy. -
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Z dobrych rzeczy, to ja poszłam dziś po kurczaka do osiedlowego, bo planowałam zrobić ten makaron z buratta 🤤 (w tamtym tygodniu też robiłam, ale bez kurczaka) i wyszłam z "pierogami włoskimi", czyli pierogi z farszem spaghetti 😁 bardzo smaczne... W takim razie buratta będzie na jutro 😛
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:
A o której Twoja konsultacja?Prezesoowa, Zaczarowan, Pati2804, Liyss🧚🏻, notsobadd, Zbuntowana, Majuna lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zaczarowan wrote:Myśmy też myśleli o Grecji, w zeszłym roku byliśmy i było super! Teraz jak „jesteśmy” w ciąży to trochę strach gdziekolwiek jechać, boje się kontroli 😂😂 wiec moje wypady, wycieczki krajoznawcze nie wychodzą poza Trójmiasto 🙄🫣 ale planujemy wakacje w przyszłym roku, o ile maleństwo nam pozwoli
Poza tym dopóki nie będzie dziecko zaszczepione na "wszystko" czyli do 12 mca (można w 9 przyspieszyć ) to ja samolotem bym się bała w większe skupisko ludzi do hotelu gdzieś. Coraz więcej odry i krztuśca w Europie, trochę strach.
Ale to jaChciałam tylko Ci wrzucić inną perspektywę i może jeszcze się zastanowicie. Aczkolwiek Polska jest piękna i my na Kaszuby ruszymy na jakiś dłuższy weekend to na pewno. A co więcej to zobaczymy
Paima, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dziękuję Wam Dziewczyny, nie chciałam tak tym spamować, ale tak mnie uruchomił, że rozniosłabym pół biura
Jak to któraś Nasza duszyczka wczoraj powiedziała:
„Twoje problemy są naszymi problemami” 😘
Czekamy na info! 😘😎Prezesoowa, grazka0022, MagicznaNuta, elektro96, Speranza :), MummyYummy, Zbuntowana, Majuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dropsik wrote:W mojej opinii lepiej bez dziecka jeszcze gdzieś lecieć 😂 Jeśli nie ma przeciwwskazań to drugi trymestr się stworzony do wakacji 😎 Ja gdyby nie finanse i adaptacja synka w przedszkolu to jeszcze bym się gdzieś przeleciała w tym roku. Z maluchem typu mój synek to byłoby do zrobienia, ale wakacjami bym tego nie nazwała 🙈 Zobaczymy jaki egzemplarz się teraz urodzi.
Poza tym dopóki nie będzie dziecko zaszczepione na "wszystko" czyli do 12 mca (można w 9 przyspieszyć ) to ja samolotem bym się bała w większe skupisko ludzi do hotelu gdzieś. Coraz więcej odry i krztuśca w Europie, trochę strach.
Ale to jaChciałam tylko Ci wrzucić inną perspektywę i może jeszcze się zastanowicie. Aczkolwiek Polska jest piękna i my na Kaszuby ruszymy na jakiś dłuższy weekend to na pewno. A co więcej to zobaczymy
Ja mam podobne podejście. Te wakacje trochę potraktowaliśmy jako ostatnią możliwość przed pojawieniem się maluszka 😃
Ale też rozumiem wszelkie obawy związane z podróżowaniem w ciąży.
I myślę, że najważniejsze jest robić tak,aby czuć się zdrowo i bezpiecznie 😃Zaczarowan, MagicznaNuta, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:W mojej opinii lepiej bez dziecka jeszcze gdzieś lecieć 😂 Jeśli nie ma przeciwwskazań to drugi trymestr się stworzony do wakacji 😎 Ja gdyby nie finanse i adaptacja synka w przedszkolu to jeszcze bym się gdzieś przeleciała w tym roku. Z maluchem typu mój synek to byłoby do zrobienia, ale wakacjami bym tego nie nazwała 🙈 Zobaczymy jaki egzemplarz się teraz urodzi.
Dziękuje 😘 My w tym roku napewno nigdzie nie pojedziemy, po pierwsze obawiam się tej kontroli 😂, po drugie finanse teraz przeznaczamy dla dziecka, a po trzecie.. zobaczymy co z tą moją szyjką czy będzie się dalej skracać, czy będzie spokój. A w przyszłym roku to się zobaczy, podejmiemy napewno rozsądna decyzje ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 12:49
Prezesoowa, Dropsik, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie wychodźcie do toalety w czasie pracy. Nie było mnie 5 minut, wchodzę a tu ostra kłótnia kierowniczki z pracownikiem innego działu 😂
Speranza :), MagicznaNuta, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Paima wrote:Ja mam podobne podejście. Te wakacje trochę potraktowaliśmy jako ostatnią możliwość przed pojawieniem się maluszka 😃
Ale też rozumiem wszelkie obawy związane z podróżowaniem w ciąży.
I myślę, że najważniejsze jest robić tak,aby czuć się zdrowo i bezpiecznie 😃Prezesoowa, Paima lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A o co poszło?
U mnie wczoraj było spotkanie firmowe i dowiedziałam się, że się spóźniam do pracy, bo przychodzę mniej niż 10 minut przed rozpoczęciem pracy, a w tym czasie na pewno nie zdążę się przygotować do pracy. No i kubki powinniśmy myć po zakończeniu pracy, a nie w trakcie dnia pracy, bo nie będą nam za to płacićzapytałam czy chociaż pampersy nam ufundują, bo rozumiem, że za strategiczną kupę w trakcie godzin pracy też mi nikt nie zapłaci
W dużym skrócie o to, że ci panowie są z działu technicznego, tacy majstrzy jakby i są bardzo niedelikatni, opieprzaja się i marudza ile to mają roboty, więc kierowniczka powie co o nich myśli 🤣
Cooo? O kurde, to ja ostatnie pół godziny pracy to się szykuje do wyjścia, czyli myje naczynia, sprzątam biurko 🤣MagicznaNuta, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dostałam właśnie zaproszenie na rozmowę o pracę do tego miejsca, która podoba mi się najbardziej. W czwartek na 10. Ciekawe jak się z pracy wyrwę 😎
Wizyta u dentysty albo długo wyczekiwane badanie. Potwierdzam, że działa 😁MagicznaNuta, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny