Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie wrote:A u mnie są ruchome godziny pracy, mamy przyjść w przedziel 6-9
I to jest ogolnie zajebibi, mozesz przyjsc rano i wyjść wcześniej albo później jak coś masz do załatwienia od rana. A ja musze z każdego pierdnięcia sie tłumaczyćZaczarowan, Prezesoowa, Gregorka, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualny
-
CoffeeDream wrote:Hej, witam się po krótkiej przerwie 🌸
U mnie bez większych nowości. Poza tym, że wczoraj to czułam się totalnie jak flak 😵💫 spałam może max 3-4h, bo mąż wyjechał i miał po prostu długą podróż, więc stresowałam się chyba za niego...
Dziś też wstałam wcześniej, żeby odparkować auto, bo mieli myć posadzkę, a okazało się, że to za tydzień 🙈
Co do mojego cyklu, to dziś niby owulacja. Delikatnie już czuję jajnik. Działanie było tylko w weekend, więc totalnie nie nastawiam się w tym cyklu. Do mierzenia temperatury też się jakoś nie przykładam, bo wstaje o różnych porach.
Ogólnie to miałam też telepracę w zeszłym tygodniu z endokrynolog w sprawie moich wyników 4dc i 7dpo. Ale... Jestem niezadowolona. Odniosłam wrażenie, że ta endokrynolog jakoś słabo siedzi jednak w temacie ciążowym. Na początku wspomniałam, że staramy się o dziecko, to nawet nie było pytania ile już czasu. Jak jej rzucałam hasłem "7 dni po owulacji" to jakby tego nie kumala i pytała mnie kilka razy, który to dc. W ogóle ciężko mi było się z nią dogadać. Coś tam stwierdziła, że ft4 mogłoby być niższe, ale jak tego dokonać to nie doradziła. Wg niej hormony ok, tylko co do tarczycy to stwierdziła, że warto powtórzyć przeciwciała. aTPO miałam robione, ale ATG już nie. Dała też skierowanie na USG, bo w sumie rok minął od ostatniego. Miałam nadzieję, że może zasugeruje zbadać jeszcze raz poziom witamin, ale tutaj nic...
@Prezesoowa Mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej z samopoczuciem... Zmartwiłam się tym atakiem.
A kłótnie że Starym są potrzebne 😄 My też mamy często sprzeczki o NIC. Już czasami to mówię, żeby przestał, bo jak czasami się uczepi, to ja jestem taka, że wolę odpuścić i po temacie, a nie drążyć.
@grazka Super, taki weekendzik też potrafi naładować baterie 🥰 U nas do wyjazdu jeszcze tylko 19 dni. Już nie mogę się doczekać. 🩷 Musze sobie zacząć szykować stylowki i może coś zakupić.
@notsobadd Przykro mi, że tak Cię potraktowała przyjaciółka... 🫂 Na pewno Cię to zabolało... U mnie czas zweryfikował kilka znajomości. Mam taką jedną dobrą koleżankę, bo przyjaciółką już jej nie nazwę, choć znamy się od dziecka. Ona została w mieście rodzinnym, nasze drogi się rozeszły i charaktery mocno poróżniły. No i po prostu zauważyłam, że odzywa się tylko, jeśli ma potrzebę się wyżalić, a nie spyta bezinteresownie co u mnie słychać...po ostatnim spotkaniu stwierdziłam, że nic na siłę. Jak miała gorszy czas to dopytywałam jak się czuje itd, ale nie działało to w drugą stronę. Trudno... Szkoda energii na takich ludzi.
@Suzie @Majlen Dopinguje, że ta wredna małpa 🐒 już przyszła... No ileż można 🙁 🫂
Ale też właśnie planuję sobie zbadac podstawowe hormony, ale no to wszystko zależy na jaki dzień wypadnieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 13:26
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
MagicznaNuta wrote:fajne rozwiązanie tylko obawiam się, żebym ciągle na 9 chodziła
ale super sprawa, jak jest coś do załatwienia np. badania
Ja przychodzę o 7:20, jedna osoba koło 8, a reszta o 6.Ale wiem, że w innych działach większość przychodzi przed 9.
Prezesoowa, MagicznaNuta, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Tak poleciałyscie z tymi stronami od 6:30, że ponad 10 stron, przeczytałam tak 5te przez 10te 😃 ale nie odniosę się do wszystkich, bo czytając nową stronę, to już zapomniałam, co chciałam wcześniej napisać 😄
MagicznaNuta, Zbuntowana lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 10.09 - 31+4 1946g💪
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Mieliśmy kiedyś taką koleżankę w pracy, która sobie przychodziła kiedy chce, wiecznie się spóźniała i miała na wszystko wywalone. Ja nie lubię takiego czegoś. Zawsze jestem solidna i staram się przychodzić na umówiony czas i traktować pracę i obowiązki poważnie. Jakoś nie umiem być „byle jaka” i na odwal się 😂 i pewnie dlatego mnie takie osoby wkurzają.
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Brzmi to jak marzenie 🥰 u mnie było przechlapane z tymi godzinami, w każdy dzień inna godzina. Tyle dobrze, że stały grafik, ustalony na cały semestr.
Raz zamykałam przedszkole, a na drugi dzień zdarzało się otwierać itp. Nie polecam 😂😬Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Ja tak samo, to jest najlepsze. Choć ja zawsze jestem przed 7, tak się nauczyłam. Ale czasem potrzebuję iść do labu czy coś to nie muszę się zwalniać i tłumaczyć tylko przychodzę późniejPrezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majlen wrote:U mnie nadal jeszcze nie przyszła, bo miałam potwierdzoną drugą owulację, przez badanie proga. Dziś mam 11dpo, to podejrzewam, że mogę się jej spodziewać za 3,4 dni dopiero .
Ale też właśnie planuję sobie zbadac podstawowe hormony, ale no to wszystko zależy na jaki dzień wypadnie
Taak, to mnie słownik poprawił i wyszło, że niby @ już przyszła, a miało być "jeszcze" 🙈
No wredna 🐒...
A testowałas już 2 raz? -
CoffeeDream wrote:Taak, to mnie słownik poprawił i wyszło, że niby @ już przyszła, a miało być "jeszcze" 🙈
No wredna 🐒...
A testowałas już 2 raz?CoffeeDream lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 10.09 - 31+4 1946g💪
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:Też uważam, że to super rozwiązanie, chciałabym też taką możliwość, ale mój dział ma obsługę klienta, wiec niestety są i sztywne godziny pracy
To identycznie jak u mnie, bo ogolnie inne działy mają wiekszy luz.. Ten nasz handel to jest przewalony..Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesowa, ale super wiesci z tą rozmową. To dopiero będzie trzymanie kciuków, sama jestem ciekawa co Ci zaproponują 😁
Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Ja tak samo, to jest najlepsze. Choć ja zawsze jestem przed 7, tak się nauczyłam. Ale czasem potrzebuję iść do labu czy coś to nie muszę się zwalniać i tłumaczyć tylko przychodzę później
U mnie jest tak, że można przyjść się odbić, mówi się kierowniczce, że jest potrzeba wyjść, wpisuje się w nasz wewnętrzny zeszyt i wychodzi. Nawet nie trzeba nic odrabiać, bo oficjalnie jestem na miejscu. Taki myk kierowniczka wymyśliła, żeby kadrowa nie wiedziała. W czwartek tak robię, że przyjdę i sobie wyjdę do lekarki.Prezesoowa, MagicznaNuta, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:U mnie jest tak, że można przyjść się odbić, mówi się kierowniczce, że jest potrzeba wyjść, wpisuje się w nasz wewnętrzny zeszyt i wychodzi. Nawet nie trzeba nic odrabiać, bo oficjalnie jestem na miejscu. Taki myk kierowniczka wymyśliła, żeby kadrowa nie wiedziała. W czwartek tak robię, że przyjdę i sobie wyjdę do lekarki.
Ale zazdrooo…
Ja jak wychodzę to się odbijam i odrabiam kiedy tam chce później. Moja kiero jest spoko, ale boi się że coś się stanie po drodze, jakiś wypadek, a tu oficjalnie niby siedzę w pracy 🤭 Czasem biegnę do Lidla nie odbijając się to siedzi jak na szpilkach i w oknie mnie wypatruje 😂Zaczarowan, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Obawiam się, że nie dowiem się niczego na pierwszej rozmowie, ale minusem tu jest to, że mi zależy, więc pewnie wypadnę słabo. Plusem tej oferty jest też to, że będą w moim mieście otwierać zupełnie nową filię, więc może miałabym szansę na jakieś wyższe stanowisko i zasady można wypracować od początku wspólnie, a nie że wchodzi się już w zorganizowaną grupę
-
Prezesoowa wrote:Obawiam się, że nie dowiem się niczego na pierwszej rozmowie, ale minusem tu jest to, że mi zależy, więc pewnie wypadnę słabo. Plusem tej oferty jest też to, że będą w moim mieście otwierać zupełnie nową filię, więc może miałabym szansę na jakieś wyższe stanowisko i zasady można wypracować od początku wspólnie, a nie że wchodzi się już w zorganizowaną grupę
Jesteś profesjonalistką, myślę że nie ma szansy, żebyś wypadła słabo 😎 Jestem ciekawa czy rzeczywiście nie będą dzwonić do Twojego obecnego szefa w Twojej sprawiePrezesoowa, MagicznaNuta, Speranza :), Zaczarowan, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:O ile nie dzwonili, bo to firma z tej samej branży tylko taka dużo większa, więc i dla mnie możliwość rozwoju. A szef od dwóch dni dziwnie na mnie patrzy jakby coś wiedział i nie chciał mi powiedzieć
obawiam się trochę ściemy, że idę do lekarza jak będzie wiedział o tym, że jednak idę na rozmowę
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:O ile nie dzwonili, bo to firma z tej samej branży tylko taka dużo większa, więc i dla mnie możliwość rozwoju. A szef od dwóch dni dziwnie na mnie patrzy jakby coś wiedział i nie chciał mi powiedzieć
obawiam się trochę ściemy, że idę do lekarza jak będzie wiedział o tym, że jednak idę na rozmowę
A nie możesz po prostu nie mówić po co? Potrzebuje wyjść na 2h, dziękuję do widzenia 😝👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny@Prezesoowa kciuki będą trzymane
Nie mam czasu Was nadrabiać dziewczyny. Tak szybko lecicie…pracy dużo u mnie, no ale przynajmniej czas szybciej zleci do owuNawet nie wiem kiedy mi minęły 2 dni, to jeszcze trochę i już można działać.
Prezesoowa lubi tę wiadomość