X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Super, że jemu dobrze zrobi, bo ostatnie takie wyjście na żądanie moja mama przypłaciła pękniętym kręgosłupem, bo musiała 100 kg chłopa dźwigać z kibla.
    o matko...przepraszam, nie wiedziałam, ze już takie akcje były

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Oczywiście, że można. Koleżanki mamę wypisali 5 stycznia wieczorem, dzień przed trzech króli gdzie wszystko było zamknięte, leżąca, na lekach podobnych do morfiny i ledwo przytomna z bólu. Nie mieli dla niej w domu przygotowanego łóżka, materaca przeciwodleżynowego, nic. Pan doktor prowadzący z dnia na dzień stwierdził, że szpital to nie hospicjum i ona nie rokuje i wypisał. Nie dał im nawet dnia na przygotowanie się na przejęcie mamy w odpowiednie warunki. Także nie zdziwi mnie już nic.

Ja pieprze...

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Speranza :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe czy to decyzja Twojego taty była czy lekarze zdecydowali... Tak czy tak, mam nadzieję, że po wyjściu do domu mu się poprawi. Trzymam kciuki!

Prezesoowa, Zaczarowan lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Pati2804 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kapuśniaczek 🤤 A na drugie to jeszcze nie wiem 😁
    U mnie też kapuśniak dzisiaj 😁

MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Oczywiście, że można. Koleżanki mamę wypisali 5 stycznia wieczorem, dzień przed trzech króli gdzie wszystko było zamknięte, leżąca, na lekach podobnych do morfiny i ledwo przytomna z bólu. Nie mieli dla niej w domu przygotowanego łóżka, materaca przeciwodleżynowego, nic. Pan doktor prowadzący z dnia na dzień stwierdził, że szpital to nie hospicjum i ona nie rokuje i wypisał. Nie dał im nawet dnia na przygotowanie się na przejęcie mamy w odpowiednie warunki. Także nie zdziwi mnie już nic.
    ja pierniczę

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I że będzie w stanie samodzielnie się w domu ogarniać, bo jak zrobił to na własne żądanie i ma być ciężarem dla mamy, to średnio odpowiedzialnie.

Zaczarowan lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Dziewczyny! Wczoraj zarezerwowałam z moim weekend nad naszym polskim morzem <3 Jaaraam się, ogolnie moge Wam polecić w Jastrzębiej Górze burgery "Kapitan Burger", kocham, nie mogę się już doczekać :D
    Ooo ja też planuje coś zarezerwować na sobotę i niedzielę teraz 😁 myślałam o Niechorzu, ktoś może polecić coś taniego ? (Max 300zl za dobę ) 🤪 i tak nie będziemy siedzieć w pokoju więc nie patrze aż tak na jakość no i to na jedną dobę ma być 🙂 z soboty na niedzielę 😉

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No nam go tak oddali ostatnio z jego kliniki, dwa dni przed moim ślubem, bez żadnego przygotowania. Człowieka, który 3 miesiące był tylko leżący i nie był w stanie sam wstać z łóżka. I to dowiedzieliśmy się tego będąc już w połowie drogi do Warszawy. W czwartek o 23 przed własnym ślubem błagałam babkę ze sklepu medycznego, żeby mi wypożyczyła wózek inwalidzki i chodzik, bo mój pojebany najstarszy brat wolał pić wódkę zamiast pojechać tacie do sklepu medycznego pomimo, że był na miejscu w domu. Żeby tatę wynieść na 3 piętro po schodach to mój mąż zwoływał kolegów, bo cham był za bardzo napruty i sam wymagał żeby go wynieść :P

Ja pierdolę, przepraszam ale to jest zwykłe świństwo ze strony brata, dla mnie niepojęte.

elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję 🦧 tak że od jutra 3 cykl z Aromkiem 🤞❤️ oby owulacja była też wcześniej,bo mąż wyjeżdża na wyjazd kitowy😬 a nie uśmiecha mi się jechać z 20 chłopami na weekend🙈🤭

Zaczarowan, Pati2804, Dropsik lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No u niego to normalne. Przecież jakoś to będzie no nie?
    to taki troche lekkoduch

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No nam go tak oddali ostatnio z jego kliniki, dwa dni przed moim ślubem, bez żadnego przygotowania. Człowieka, który 3 miesiące był tylko leżący i nie był w stanie sam wstać z łóżka. I to dowiedzieliśmy się tego będąc już w połowie drogi do Warszawy. W czwartek o 23 przed własnym ślubem błagałam babkę ze sklepu medycznego, żeby mi wypożyczyła wózek inwalidzki i chodzik, bo mój pojebany najstarszy brat wolał pić wódkę zamiast pojechać tacie do sklepu medycznego pomimo, że był na miejscu w domu. Żeby tatę wynieść na 3 piętro po schodach to mój mąż zwoływał kolegów, bo cham był za bardzo napruty i sam wymagał żeby go wynieść :P
    ajjj

• Paima Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Super, że jemu dobrze zrobi, bo ostatnie takie wyjście na żądanie moja mama przypłaciła pękniętym kręgosłupem, bo musiała 100 kg chłopa dźwigać z kibla.

Oj to tata trochę nie pomyślał o innych 😔
    Ciekawe co powiedzą o 13...

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Melduję 🦧 tak że od jutra 3 cykl z Aromkiem 🤞❤️ oby owulacja była też wcześniej,bo mąż wyjeżdża na wyjazd kitowy😬 a nie uśmiecha mi się jechać z 20 chłopami na weekend🙈🤭
    przytulam...ale ten wyjazd rzeczywiście może nie byłby zły ;)

Gregorka lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam odpisywałam i zasnęłam i chyba z 4 nowe strony 😆

O kurde prezesowa współczuję sytuacji 😪 bo może dla Twojego taty lepiej ale to rodzina musi się zająć 😪

Co do Wakacji to przed ciążą planowaliśmy Grecję ale, że jestem w ciąży to nie jedziemy nigdzie, nie chcemy lecieć ani nic w domu czuję się najbezpieczniej 🥹 więc będziemy czekać na maleństwo 🥹

U dentysty to zawsze bez znieczulenia bo te znieczulenie potem trzyma pół dnia i mnie to wkurza 😂

Zaczarowan, Prezesoowa, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Twoich opowieści nie za bardzo wygląda na to, żeby tata był gotowy na wypis do domu… 🙄 Jestem w szoku.
    Zrozumiałe, że na pewno w szpitalu jest mu źle i być może czuje się samotny, ale tak jak piszą dziewczyny, tam przynajmniej ma całodobową fachową opiekę…
    Ostatnio mówiłaś też, że kontakt z nim był średni. Może nie do końca myśli racjonalnie i sam zażądał wyjścia? Ale jeżeli mają na to wpływ jakieś leki, to dlaczego w ogóle zgodzili się go wypuścić z powodu jego własnej decyzji? Co za chora akcja… 😬 masakra…

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 14 maja 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Brak słów..

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja Wam odpisywałam i zasnęłam i chyba z 4 nowe strony 😆

O kurde prezesowa współczuję sytuacji 😪 bo może dla Twojego taty lepiej ale to rodzina musi się zająć 😪

Co do Wakacji to przed ciążą planowaliśmy Grecję ale, że jestem w ciąży to nie jedziemy nigdzie, nie chcemy lecieć ani nic w domu czuję się najbezpieczniej 🥹 więc będziemy czekać na maleństwo 🥹

U dentysty to zawsze bez znieczulenia bo te znieczulenie potem trzyma pół dnia i mnie to wkurza 😂
    kolejnka twarda babka :)

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Powiedziałabym bardziej, że skrajny egoista. Niestety, uwielbiam tate, ale odkąd zaczął chorować to jest tylko JA JA JA JA i JA. Przykre to jest, bo najbardziej w tym wszystkim mama ma przekichane, ale jak mnie wkurzy to ja też go wkurzę i mu powiem, że to ostatni raz jak tak pomiata całą rodziną i po kolejnej takiej akcji załatwimy mu ubezwłasnowolnienie i będziemy decydować nawet o tym kiedy się może wysrać. Bo nie będzie tak, że on wymaga opieki całej rodziny i będzie bez absolutnie żadnej konsultacji z nami rozporządzał naszym życiem.
    nie chciałam tak dobitnie pisać...eh współczuję naprawdę

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny, mój ojciec doprowadza mnie do szału. Wychodzi dziś do domu i nie wiemy czy na własne żądanie czy faktycznie zgodzili się, że może pójść do domu, co byłoby dziwne, skoro ma problem, żeby w szpitalu dojść do łazienki. Oczywiście zamówił sobie też transport medyczny i do widzenia. My chodzimy, skaczemy koło niego, całe życie podporządkowujemy to jeszcze mu mało. Rzućcie wszystko i zajmujcie się mną w domu, bo w szpitalu mu się kurwa nudzi!
    Ehh.. przykro mi .. niestety starsze osoby czasami nie zdają sobie sprawy z tego że swoimi zachowaniami i decyzjami mogą narobić sobie i nam bliskim problemów..

Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Powiedziałabym bardziej, że skrajny egoista. Niestety, uwielbiam tate, ale odkąd zaczął chorować to jest tylko JA JA JA JA i JA. Przykre to jest, bo najbardziej w tym wszystkim mama ma przekichane, ale jak mnie wkurzy to ja też go wkurzę i mu powiem, że to ostatni raz jak tak pomiata całą rodziną i po kolejnej takiej akcji załatwimy mu ubezwłasnowolnienie i będziemy decydować nawet o tym kiedy się może wysrać. Bo nie będzie tak, że on wymaga opieki całej rodziny i będzie bez absolutnie żadnej konsultacji z nami rozporządzał naszym życiem.

Dosadnie, ale masz zdecydowanie racje. Przykro mi, że postawił Was w takiej sytuacji.. :/ daj znać, co mama ustali o 13. Może da radę to jeszcze odkręcić 🫂🫂

Prezesoowa, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ