Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:Ja nie oglądałam nigdy tego serialu o którym piszecie może sobie włączę 😁
Smerfetka u mnie kanapki z pasztetem i żółtym serem 😆
Liyss- ten serial jest super, warty obejrzenia 😻 taki kostiumowy, no mega.
A na pasztet mam ochotę od kilku dni, tak z ogórkiem zielonym 🙌Zaczarowan, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDropsik wrote:Ale się rozpisałyście,nie nadążam 😂 Słaby rozruch z rana mam 😬
W planach dzisiaj mycie okien w kuchni i zobaczę czy gdzieś jeszcze. Tam najbardziej widać brud popołudniu jak słońce świeci i już nie mogę na to patrzeć 🙄 -
nick nieaktualny
-
grazka0022 wrote:@Prezesowa, Suzie a gdzie jedziecie?
Ja mam wyjazd do Włoch za 61 dni i 14 godzin xd pytanie tylko czy w trójkę (z psem) czy w czwórkę
Ja do ŚwinoujściaMagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Nie mów nawet, bo moje okna w kuchni straszą, ale na razie nie ma szans, że się nad nimi zlituję
-
nick nieaktualny
-
Hej, witam się po krótkiej przerwie 🌸
U mnie bez większych nowości. Poza tym, że wczoraj to czułam się totalnie jak flak 😵💫 spałam może max 3-4h, bo mąż wyjechał i miał po prostu długą podróż, więc stresowałam się chyba za niego...
Dziś też wstałam wcześniej, żeby odparkować auto, bo mieli myć posadzkę, a okazało się, że to za tydzień 🙈
Co do mojego cyklu, to dziś niby owulacja. Delikatnie już czuję jajnik. Działanie było tylko w weekend, więc totalnie nie nastawiam się w tym cyklu. Do mierzenia temperatury też się jakoś nie przykładam, bo wstaje o różnych porach.
Ogólnie to miałam też telepracę w zeszłym tygodniu z endokrynolog w sprawie moich wyników 4dc i 7dpo. Ale... Jestem niezadowolona. Odniosłam wrażenie, że ta endokrynolog jakoś słabo siedzi jednak w temacie ciążowym. Na początku wspomniałam, że staramy się o dziecko, to nawet nie było pytania ile już czasu. Jak jej rzucałam hasłem "7 dni po owulacji" to jakby tego nie kumala i pytała mnie kilka razy, który to dc. W ogóle ciężko mi było się z nią dogadać. Coś tam stwierdziła, że ft4 mogłoby być niższe, ale jak tego dokonać to nie doradziła. Wg niej hormony ok, tylko co do tarczycy to stwierdziła, że warto powtórzyć przeciwciała. aTPO miałam robione, ale ATG już nie. Dała też skierowanie na USG, bo w sumie rok minął od ostatniego. Miałam nadzieję, że może zasugeruje zbadać jeszcze raz poziom witamin, ale tutaj nic...
@Prezesoowa Mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej z samopoczuciem... Zmartwiłam się tym atakiem.
A kłótnie że Starym są potrzebne 😄 My też mamy często sprzeczki o NIC. Już czasami to mówię, żeby przestał, bo jak czasami się uczepi, to ja jestem taka, że wolę odpuścić i po temacie, a nie drążyć.
@grazka Super, taki weekendzik też potrafi naładować baterie 🥰 U nas do wyjazdu jeszcze tylko 19 dni. Już nie mogę się doczekać. 🩷 Musze sobie zacząć szykować stylowki i może coś zakupić.
@notsobadd Przykro mi, że tak Cię potraktowała przyjaciółka... 🫂 Na pewno Cię to zabolało... U mnie czas zweryfikował kilka znajomości. Mam taką jedną dobrą koleżankę, bo przyjaciółką już jej nie nazwę, choć znamy się od dziecka. Ona została w mieście rodzinnym, nasze drogi się rozeszły i charaktery mocno poróżniły. No i po prostu zauważyłam, że odzywa się tylko, jeśli ma potrzebę się wyżalić, a nie spyta bezinteresownie co u mnie słychać...po ostatnim spotkaniu stwierdziłam, że nic na siłę. Jak miała gorszy czas to dopytywałam jak się czuje itd, ale nie działało to w drugą stronę. Trudno... Szkoda energii na takich ludzi.
@Suzie @Majlen Dopinguje, że ta wredna małpa 🐒 już przyszła... No ileż można 🙁 🫂
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Progesteron i ferrytynę jak najbardziej warto
a AMH teraz też chcesz badać?
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
nick nieaktualny
-
CoffeeDream wrote:Hej, witam się po krótkiej przerwie 🌸
U mnie bez większych nowości. Poza tym, że wczoraj to czułam się totalnie jak flak 😵💫 spałam może max 3-4h, bo mąż wyjechał i miał po prostu długą podróż, więc stresowałam się chyba za niego...
Dziś też wstałam wcześniej, żeby odparkować auto, bo mieli myć posadzkę, a okazało się, że to za tydzień 🙈
Co do mojego cyklu, to dziś niby owulacja. Delikatnie już czuję jajnik. Działanie było tylko w weekend, więc totalnie nie nastawiam się w tym cyklu. Do mierzenia temperatury też się jakoś nie przykładam, bo wstaje o różnych porach.
Ogólnie to miałam też telepracę w zeszłym tygodniu z endokrynolog w sprawie moich wyników 4dc i 7dpo. Ale... Jestem niezadowolona. Odniosłam wrażenie, że ta endokrynolog jakoś słabo siedzi jednak w temacie ciążowym. Na początku wspomniałam, że staramy się o dziecko, to nawet nie było pytania ile już czasu. Jak jej rzucałam hasłem "7 dni po owulacji" to jakby tego nie kumala i pytała mnie kilka razy, który to dc. W ogóle ciężko mi było się z nią dogadać. Coś tam stwierdziła, że ft4 mogłoby być niższe, ale jak tego dokonać to nie doradziła. Wg niej hormony ok, tylko co do tarczycy to stwierdziła, że warto powtórzyć przeciwciała. aTPO miałam robione, ale ATG już nie. Dała też skierowanie na USG, bo w sumie rok minął od ostatniego. Miałam nadzieję, że może zasugeruje zbadać jeszcze raz poziom witamin, ale tutaj nic...
@Prezesoowa Mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej z samopoczuciem... Zmartwiłam się tym atakiem.
A kłótnie że Starym są potrzebne 😄 My też mamy często sprzeczki o NIC. Już czasami to mówię, żeby przestał, bo jak czasami się uczepi, to ja jestem taka, że wolę odpuścić i po temacie, a nie drążyć.
@grazka Super, taki weekendzik też potrafi naładować baterie 🥰 U nas do wyjazdu jeszcze tylko 19 dni. Już nie mogę się doczekać. 🩷 Musze sobie zacząć szykować stylowki i może coś zakupić.
@notsobadd Przykro mi, że tak Cię potraktowała przyjaciółka... 🫂 Na pewno Cię to zabolało... U mnie czas zweryfikował kilka znajomości. Mam taką jedną dobrą koleżankę, bo przyjaciółką już jej nie nazwę, choć znamy się od dziecka. Ona została w mieście rodzinnym, nasze drogi się rozeszły i charaktery mocno poróżniły. No i po prostu zauważyłam, że odzywa się tylko, jeśli ma potrzebę się wyżalić, a nie spyta bezinteresownie co u mnie słychać...po ostatnim spotkaniu stwierdziłam, że nic na siłę. Jak miała gorszy czas to dopytywałam jak się czuje itd, ale nie działało to w drugą stronę. Trudno... Szkoda energii na takich ludzi.
@Suzie @Majlen Dopinguje, że ta wredna małpa 🐒 już przyszła... No ileż można 🙁 🫂
Kurczę, faktycznie babka brzmi na mało zorientowaną... -
nick nieaktualny
-
MagicznaNuta wrote:Ach Kochana taki smutek bije z tego postu, tak bym chciała, żebyś lepiej się poczuła...mam nadzieję, że miło spędziłaś czas na urodzinkach synka i męża, też dostałam skierowania na badania ale tylko te związane z zapobieganiem chorób serca i chcę dorzucić coś dodatkowo więc chętnie posłucham rad co zrobić
Ps Suzi trzymam kciuki że może będą II a jak niw to to mzlpiszon bezzud ostatni....MagicznaNuta lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
CoffeeDream wrote:Hej, witam się po krótkiej przerwie 🌸
Faktycznie lekarka z opisu trochę słabo brzmi… takie działanie na ślepo, trochę… to Twoja stała endokrynolog czy byłaś u niej tak z doskoku?
Masz rację, szkoda energii na takie znajomości. Tym bardziej kiedy to ma działa jednostronnie jak w Twoim przypadku 🙄👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
lubicie moje śmieszne historie? właśnie przywaliłam sobie zamknięciem od butelki z wodą w zęby
damrade, MagicznaNuta, notsobadd, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Zbuntowana wrote:Ach przepraszam za smutki źle jakoś już ząb czasu mnie nadgryza ciągle coś... martwię się bo po 8 latach po usunięciu mięśniaka pojawiły się 2 nowe... I myślę że ju. Mam wiek I może kolejny cud mnie nie spotkać a mój mlody tak pragnie zabaw z dziećmi... ah... trudna tą historia moja... ale nie tylko moja bo każda z nas nie mało przeszła... Ściskam Was wszystkich...
Ps Suzi trzymam kciuki że może będą II a jak niw to to mzlpiszon bezzud ostatni....
Po takim czasie chyba by już wyszło, więc... 😒 -
Zaczarowan wrote:jak? 😂😂🫣
Nie potrafię na to odpowiedzieć 🤣Zaczarowan, Speranza :), MagicznaNuta, notsobadd, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
MagicznaNuta wrote:ja mam wielkie okno od zachodu w salonie, nie mam firan i to dopiero jest tragedia jak zaświeci : ) w ogóle ciężko mi umyć okno, żeby nie miało smug - czy w ogóle tak się da? jak właśnie zaświeci słonce? mam ściereczki z wiledy, duża oszczędność czasu i wygoda, ale jednak smugi są, chyba muszę jakieś lekkie firanki powiesić
elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość