X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Silne, a jak będziemy rodzić to będziemy krzyczeć o znieczulenie 🤣

Oj tam, oj tam 😂

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, ja chyba pójdę w ślady Majunki i się zwolnię z pracy, bo przez ten sajgon nie mogę Was nadrobić… 🤪 to jest po prostu nieludzkie 🤣

Co do kaszy manny, ja też polecam przepis Ania Gotuje, zawsze wychodzi dobra. Wsypuje na zimne mleko i intensywnie mieszam, żeby nie było grudek 😊

Prezesoowa, MagicznaNuta, Zaczarowan, MummyYummy, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 14 maja 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wczoraj zarezerwowałam z moim weekend nad naszym polskim morzem <3 Jaaraam się, ogolnie moge Wam polecić w Jastrzębiej Górze burgery "Kapitan Burger", kocham, nie mogę się już doczekać :D

MagicznaNuta, Prezesoowa, Suzie, elektro96, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Smerfetkaa, Dropsik, Paima, Pati2804 lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pamiętacie co mówiłam w piątek? że po weekendzie biorę się ostro do roboty :D no wzięłam się, że hej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Dziewczyny! Wczoraj zarezerwowałam z moim weekend nad naszym polskim morzem <3 Jaaraam się, ogolnie moge Wam polecić w Jastrzębiej Górze burgery "Kapitan Burger", kocham, nie mogę się już doczekać :D
    jaramy się z Tobą :D a kiedy jedziesz? teraz?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    a pamiętacie co mówiłam w piątek? że po weekendzie biorę się ostro do roboty :D no wzięłam się, że hej :D

Teoretycznie jutro też będzie po weekendzie 🤣

MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Teoretycznie jutro też będzie po weekendzie 🤣
    racja :D dobra muszę napić się kawy :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa, MagicznaNuta, tak w sobotę, jeszcze przed wskoczę na badania krwi 7dpo :D

Edit: Badaniami krwi też się jaram, powiem Wam, że ja lubię to uczucie wkucia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 10:01

MagicznaNuta, Prezesoowa, damrade lubią tę wiadomość

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    @Prezesoowa, MagicznaNuta, tak w sobotę, jeszcze przed wskoczę na badania krwi 7dpo :D

Edit: Badaniami krwi też się jaram, powiem Wam, że ja lubię to uczucie wkucia :D
    ale super :) i piękne słoneczko ma być :)

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Czy jeśli ja brałam czasami no spe , doraźnie, to mam się martwić? Przez 3 miesiące może wzięłam z 10 tabletek .. jak czułam mocne skurcze.. 😔
    Czy to dlatego bobo na usg jest taki spokojny ?
    Czy zaczynam już sobie wkręcać 🙈
    Nic sobie nie wkręcaj :) to są trzy tabletki na miesiąc to tyle co nic. Dziecku nic nie będzie. Można nie brać nospy i też dziecko ma obniżone napięcie. A może mieć zwiększone. Tak źle i tak niedobrze.

MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Super! Zazdroszczę mega. Do naszego wyjazdu jeszcze ponad 3 tygodnie :/
    Kochana szybciutko zleci... zaraz i Wy pojedziecie :)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Super! Zazdroszczę mega. Do naszego wyjazdu jeszcze ponad 3 tygodnie :/

To pomysl sobie o mnie, która do wyjazdu na jeszcze 104 dni 🤣

MagicznaNuta, damrade lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesowa, Suzie a gdzie jedziecie? :D
    Ja mam wyjazd do Włoch za 61 dni i 14 godzin xd pytanie tylko czy w trójkę (z psem) czy w czwórkę :D

MagicznaNuta, Prezesoowa, Leśneintro, Zbuntowana, notsobadd, Speranza :), Liyss🧚🏻, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    U mnie już trochę lepiej :) a co u Ciebie Kochana? Coś nam zniknęłaś :)
    No to się cieszę że u Ciebie lepiej... nie dałam rady was narobić... trochę pracy się nawarstwiło w niedzielę wyprawialiśmy urodziny synka i męża dla rodziny... I u nas to piekna pogoda... starałam się młodemu towarzyszyć bo biedak sam... I przy okazji trochę psychicznie siadłam że stara jestem i już sie nie uda ... nie chciałam przynudzać... udało mi się jeszcze załatwić badania 40 plus i się zastanawiam co dorzuć i czy uda im się krew mi pobrać bo muszę pojechac do nie znanej mi przychodni... ehh... miałam nadzieję że się wyjaśni i nie będę musiała robić rezerwy jajnikowej ale chyba już porą żeby za jednym razem... chyba jutro będę 9dpo wg apki bo niektóre testów owu die. Nie wiem więc może prog by miał sens? I tz ferrytyne...?

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Cudownie 🤩 korzystaj jak najwięcej ! Uu ale narobiłaś smaka na burgera, daaawno nie jadłam ! 😀

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Dziewczyny, gdzie jedziecie? my póki co żadnych planów, na ostatnia chwilę będziemy myśleć

chociaż czasem lubimy spontanicznie na weekend właśnie- a to Wrocław, a to Warszawa, Energylandia itp

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Cudownie 🤩 korzystaj jak najwięcej ! Uu ale narobiłaś smaka na burgera, daaawno nie jadłam ! 😀

Ja to najbardziej sie jaram burgerami, najlepsze jakie w zyciu jadłam. Rok czekam żeby je zjeść :D

Prezesoowa, MagicznaNuta, notsobadd lubią tę wiadomość

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście,nie nadążam 😂 Słaby rozruch z rana mam 😬
    W planach dzisiaj mycie okien w kuchni i zobaczę czy gdzieś jeszcze. Tam najbardziej widać brud popołudniu jak słońce świeci i już nie mogę na to patrzeć 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    No to się cieszę że u Ciebie lepiej... nie dałam rady was narobić... trochę pracy się nawarstwiło w niedzielę wyprawialiśmy urodziny synka i męża dla rodziny... I u nas to piekna pogoda... starałam się młodemu towarzyszyć bo biedak sam... I przy okazji trochę psychicznie siadłam że stara jestem i już sie nie uda ... nie chciałam przynudzać... udało mi się jeszcze załatwić badania 40 plus i się zastanawiam co dorzuć i czy uda im się krew mi pobrać bo muszę pojechac do nie znanej mi przychodni... ehh... miałam nadzieję że się wyjaśni i nie będę musiała robić rezerwy jajnikowej ale chyba już porą żeby za jednym razem... chyba jutro będę 9dpo wg apki bo niektóre testów owu die. Nie wiem więc może prog by miał sens? I tz ferrytyne...?
    Ach Kochana taki smutek bije z tego postu, tak bym chciała, żebyś lepiej się poczuła...mam nadzieję, że miło spędziłaś czas na urodzinkach synka i męża, też dostałam skierowania na badania ale tylko te związane z zapobieganiem chorób serca i chcę dorzucić coś dodatkowo więc chętnie posłucham rad co zrobić

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja to najbardziej sie jaram burgerami, najlepsze jakie w zyciu jadłam. Rok czekam żeby je zjeść :D
    to musi być niebo w gębie :) oo przypomniała mi się knajpka w Szklarskiej Porębie :D

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ