Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@Zaczarowan, u nas prawdopodobnie przyczyną było ułożenie w brzuszku - córka upodobała sobie lewą stronę 😉 Natomiast zaczęliśmy pracować już w okresie noworodkowym, szczególnie nad zachęcaniem do prawej strony i efekty było widać z dnia na dzień. Na szczęście u nas było to naprawdę lekkie, jedynym "utrudnieniem" była niechęć do prawej piersi, która szybko zniknęła 🙂 Fizjo nam powiedziała, że taka preferencja którejś ze stron jest absolutnie normalna i u nas nie było problemów z małą ruchliwością Starszej, tylko bardziej z asymetrycznym napięciem ciała.
Z kolei Młodsza to właśnie dziecko, przy którym leki rozkurczowe były w pewnym okresie normalnością, a w dodatku po nieudanej próbie SN poród zakończył się CC, więc tutaj już podejrzewaliśmy od początku, że brak stymulacji w kanale rodnym może być przyczyną problemów. No i się miło zaskoczyliśmy, bo nie było żadnych 🤭 Mimo wszystko postawiliśmy na stymulację, mobilizację obu stron i masaż Shantala - nawet te 5 minut podczas pielęgnacji po kąpieli potrafi zdziałać cuda 💪Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dobrego dnia kochane!
Ja już dzisiaj na szczęście z lepszym nastawieniem, pcham ten wózek dalej do przodu
Oby ten dzień był dla nas wszystkich lepszy
Vienna - bardzo się cieszę, że jesteś z namiPrezesoowa, MagicznaNuta, notsobadd, Malinowysorbet, elektro96, Dropsik, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Suzie wrote:Ja to chyba dzisiaj wezmę znieczulenie, bo przy siódemce zazwyczaj mnie pobolewało, więc chociaż tam nie chce się dzisiaj męczyć.
Dziewczyny, naprawdę jesteście tytankami, ja nawet nie rozważam leczenia zębów bez znieczulenia 🤯 Nie ma opcji, choćby to był mały ubytek. Nawet Starsza jest odważniejsza, bo jak miała do zrobienia jeden ząb mleczny, to powiedziała, że woli ból niż dać sobie wbić igłę 🙈Prezesoowa, MagicznaNuta, Zaczarowan, elektro96 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:Dziewczyny, naprawdę jesteście tytankami, ja nawet nie rozważam leczenia zębów bez znieczulenia 🤯 Nie ma opcji, choćby to był mały ubytek. Nawet Starsza jest odważniejsza, bo jak miała do zrobienia jeden ząb mleczny, to powiedziała, że woli ból niż dać sobie wbić igłę 🙈
MummyYummy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MummyYummy wrote:Dziewczyny, naprawdę jesteście tytankami, ja nawet nie rozważam leczenia zębów bez znieczulenia 🤯 Nie ma opcji, choćby to był mały ubytek. Nawet Starsza jest odważniejsza, bo jak miała do zrobienia jeden ząb mleczny, to powiedziała, że woli ból niż dać sobie wbić igłę 🙈
Silne, a jak będziemy rodzić to będziemy krzyczeć o znieczulenie 🤣MagicznaNuta, Zbuntowana, MummyYummy, Leśneintro, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MagicznaNuta wrote:było kasza manna, były śniadania, a co będzie na obiad ?
Na lunch mam ryż, ciecierzycę i pieczarki, a na obiad ugrilluje w opiekaczu kiełbaski i będzie pseudo grillPrezesoowa, MagicznaNuta, Zaczarowan, Leśneintro, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Dzidn dobry
Jak tam Prezesowa lepiej się czujesz bo widziałam jakieś niepokójce ciśnienie... ?
U mnie dziś zupa kasza tzw wszystko co nasz w lodówce... dziś popołudnie robię pazurki... więc odpoczynek psychiczny...Prezesoowa, MagicznaNuta, Zaczarowan, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MagicznaNuta wrote:właśnie zjadłam mus owocowo - warzywny, ale tak ścisnęłam, że spora część na portkach wylądowała
miałam nie jeść takich samych przekąsek tzn. bez białka, tłuszczu - to wywaliłam na portki
😂😂😂 widzisz los wie, co będzie dla Ciebie dobrePrezesoowa, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość