X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Teraz oglądam Dextera, niestety już kończę. Ale w czwartek ma być nowy sezon Bridgertonów także póki co mam co robić 😄
    jeszcze nie oglądałam, a dużo sezonów ma? bo jak zacznę coś oglądać co ma dużo odcinków to potrafię do 3 rano oglądać :D

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    jeszcze nie oglądałam, a dużo sezonów ma? bo jak zacznę coś oglądać co ma dużo odcinków to potrafię do 3 rano oglądać :D

Teraz będzie 3 sezon, każdy ma chyba po 8 odcinków (ale około godziny)

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A ile jest spóźniony? Zdarzyło Ci się już tak kiedyś?

5 dni. Tak, miałam tak przed zdiagnozowaniem chorej tarczycy ;/
    No i podejrzewałam przez ten mój wykres cykl bezowulacyjny i to może być prawda.

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Majuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:19

Prezesoowa, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    W szpitalu to wszystko wypierałam, dopiero jak wróciłam do domu to powoli to wszystko stawało się realne. Spędziliśmy bardzo dużo czasu na rozmowach z mężem przez weekend, o wszystkich wątpliwościach, smutkach, rozczarowaniach z tym związanych. I jest lepiej. Czasami zdarza mi się złapać na tym, że myślę o sobie tak jakbym dalej była w ciąży. W stylu czy mogę brać ten lek w ciąży i tym podobne. Albo przeglądam jakieś ciuchy i się zastanawiam jak będę w tym wyglądać jak pojawi się brzuszek. W takich chwilach dopada mnie smutek i taka pustka ze zdwojoną siłą. Ale o wszystkim rozmawiam z mężem i bardzo mi to pomaga. Oboje jesteśmy zgodni że ta sytuacja nas wzmocni, zarówno jako parę ale też jako rodziców, gdy już pojawi się nasze maleństwo ❤️
    Na początku ciężko było o tym myśleć, ale już o tym porozmawialiśmy i chcemy dalej się starać. Wiadomo najpierw muszę porobić badania i drożność, więc conajmniej dwa cykle musimy poczekać.

Bardzo się cieszę, że tak dzielnie się trzymacie, to piękne

Vienna lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    U mnie kolejny dzień bez supli, sportu i okresu... 😏

Kochana, bunt na staraniowym pokładzie? 🫂

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A u mnie spadek temperatury i to duży :( biorąc pod uwagę mój PMS to pewnie małpiszonica odbierająca nadzieję bedzie szybko. Teraz żałuję, że nie poszłam na tego proga, bo jak mi tak szybko spada to przynajmniej bym mogła receptę od doktorka wydusić :P jeszcze miałam nadzieję, że zrobię progesteron popołudniu jak pojadę na usg, bo był tam całodobowy punkt pobrań, ale zmienili godziny i jest do 17... :[ wszystko w dupe :P
    a może zagnieżdzenie i dlatego spadek?

• Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kochana, bunt na staraniowym pokładzie? 🫂

Bardziej chodzi o to, ze chciałam zrobić te badania z 3dc w tym badanie prolaktyny i nie chciałam sobie zaburzyć wyniku...

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Miłego dnia Kobietki 🌸 co jadłyście pysznego na śniadanie? Ostatnio brak mi pomysłu i wjezdza chleb z masłem i szczypiorem 😋
    miłego dnia :) u mnie słabo - kanapki z rukolą i żółtym serem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 08:43

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Niepogodzona, u nas to nie tak szybko :D
    jest czas na przemyślenia ;)

• Vienna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:38

Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Teraz będzie 3 sezon, każdy ma chyba po 8 odcinków (ale około godziny)
    to zaczynam oglądać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Mummy jestem zmęczona, bo dużo się dzieje, ale jak dobrniemy do końca, to powinno już być tylko lepiej. Co do odpoczynku mam urlop w czerwcu, lipcu i wezmę pewnie jeszcze sierpień/wrzesień. 🤩 Wtedy mam zamiar ładować bateryjki.

@Vienna cieszę się, że do nas zajrzałaś. 😘 I że mimo wszystko bije od Ciebie pozytywne nastawienie. Wierzę, że wszystko będzie dobrze i będziesz mogła wrócić do starań, a potem szybko pojawi się Twoje szczęście. ❤

PS. Ja teraz oglądam turbulencje, czy to nie przypadkiem z polecenia naszej Grażki?

@Prezesoowa ja właśnie rano przejeżdżałam przy piekarni i pomyślałam o pączku. 🤤
    oglądałam :) ostatnio skończyliśmy Czarną listę i obecnie the good doctor

Majuna lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Czy jeśli ja brałam czasami no spe , doraźnie, to mam się martwić? Przez 3 miesiące może wzięłam z 10 tabletek .. jak czułam mocne skurcze.. 😔
    Czy to dlatego bobo na usg jest taki spokojny ?
    Czy zaczynam już sobie wkręcać 🙈

Pati, absolutnie nie! Przede wszystkim stosowałaś ją doraźnie i nie przez dłuższy czas. I na pewno nie miało to wpływu na to, że bobo był spokojny na USG.

To jest lek, wiadomo, ale też nie ma co demonizować jego działania, jeśli zachodzi konieczność, żeby ją przyjmować. Jasne, jednorazowe twardnienie nie oznacza, że trzeba od razu wprowadzić leki rozkurczowe i to na stałe.

Ja w drugiej ciąży przyjmowałam nie tylko Nospę, ale w późniejszym czasie i Scopolan, wszystko w końskich dawkach, a to dlatego, że w okolicy 22 tygodnia pojawiły mi się regularne skurcze, które nie miały nic wspólnego z ćwiczeniem macicy. Przeleżałam też kilka tygodni, bo po prostu musiałam.

Tak jak pisze Fermina, są sytuacje, w który korzyści przyjmowania Nospy stawia się wyżej, ponad ryzyko wystąpienia u dziecka obniżonego napięcia mięśniowego. Oczywiście wszystko z głową, w porozumieniu za lekarzem, któremu się ufa i po rozwianiu wszelkich wątpliwości 😘

PS. Moja Młodsza nie miała obniżonego napięcia mięśniowego, mimo przyjmowania przede mnie Nospy, choć oczywiście wiem, że są dzieci, które muszą z tego powodu (w sensie obniżonego napięcia mięśniowego) przejść rehabilitację. Dobry fizjoterapeuta jest w stanie to wyprowadzić 💪 U Starszej z kolei mieliśmy wzmożone napięcie mięśniowe i też działaliśmy z masażami i ćwiczeniami.

MagicznaNuta, Prezesoowa, Zaczarowan, elektro96, Pati2804, Paima lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dexter ma 8 sezonów po 12 odcinków więc trochę tego jest. Ale to jeden z moich ulubionych seriali i lubię do niego wracać. A Bridgertonowie teraz wychodzi 3 sezon 😊
    Będzie co oglądać :)

Vienna lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Bardziej chodzi o to, ze chciałam zrobić te badania z 3dc w tym badanie prolaktyny i nie chciałam sobie zaburzyć wyniku...

O, rozumiem, a tu czekasz na 🐒, no wredna franca! Ale rozumiem, że testowanko było??

Przepraszam, jeśli coś przeoczyłam 😘

Edit: czekaj, było wczoraj! Tak??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 08:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie sądzę, bardziej obwiniam kortyzol :P
    może tak być

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie już kilka razy testowała, ale czy w ostatnim czasie?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kurcze, i jaki masz plan? Wybierasz się do lekarza?

Szczerze mówiąc to wszystko tak mnie przytyrało psychicznie, że już mi wszystko jedno.

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    O, rozumiem, a tu czekasz na 🐒, no wredna franca! Ale rozumiem, że testowanko było??

Przepraszam, jeśli coś przeoczyłam 😘

Edit: czekaj, było wczoraj! Tak??

Było tydzień temu, w czwartek i sobotę, i nic. Więcej nie będę testować, bo szkoda testy marnować ;/

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ