X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majuna, piękny ten prog! 😍

@Vienna, przytulam. Cieszę się, że lepiej się czujesz fizycznie i że masz takie wsparcie w mężu! ❤

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Niekoniecznie będę na bieżąco ale nadrobię. :)

Vienna, Prezesoowa, Majuna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Z moim tempem teraz, to połknę nowy sezon w jeden dzień 😅 może zacznę oglądać od pierwszego sezonu to będę mieć zajęcie na trzy dni 😄

Tylko że Netflix się wycwanil i znowu podzielił sezon na pół. Druga część sezonu w czerwcu 😒 4 odcinki tylko na razie będą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 08:03

grazka0022 lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie jak Brigertonów zaczne w czwartek to w czwatek skończę :D

@Vienna, heej! <3

Vienna, Prezesoowa, MagicznaNuta, notsobadd lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Tylko że Netflix się wycwanil i znowu podzielił sezon na pół. Druga część sezonu w czerwcu 😒 4 odcinki tylko na razie będą...
    Ooo nieeeeee...

Vienna lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:38

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dziewczyny, Suzie ma racje, na dwie części podzielili :/

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Smerfetkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja też już przebieram nogami na Bridgertonów, wzięłam czwartek i piątek wolny i cos czuję że okna dalej będą nieumyte a ja będę oglądać 🤭😅

Uwielbiam!!! I też czekam!! To już 16.05 na netflix 😻

Vienna lubi tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Czy jeśli ja brałam czasami no spe , doraźnie, to mam się martwić? Przez 3 miesiące może wzięłam z 10 tabletek .. jak czułam mocne skurcze.. 😔
    Czy to dlatego bobo na usg jest taki spokojny ?
    Czy zaczynam już sobie wkręcać 🙈

Nie mam pojęcia, ja też wzięłam kilka razy na samym początku pierwszej ciąży i moje dziecko nie ma kompletnie problemów z napięciem mięśniowym. Niektórzy też biorą nospę regularnie, bo muszą i dzieci rodzą się bez żadnych problemów. To jest bardziej zwiększone ryzyko, niż pewność, że coś będzie nie tak. No i jest jeszcze zasada: że najpierw liczy się w ogóle bezpieczeństwo ciąży i gdyby ta nospa miała np powstrzymać skracająca się szyjkę to bym łykała jak pelikan. Łatwiej wyprowadzić dziecko z ONM niż zniwelować skutki skrajnego wcześniactwa. To nie są takie proste decyzje.

Prezesoowa, Pati2804, MagicznaNuta, MummyYummy, Zaczarowan, PaulaG lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)

Zostawić Was na chwilę, to później 1,5 godziny nadrabiania :D postanowiłam wczoraj wyjść trochę na działkę, posadzić trochę kwiatków, powyrywać chwasty i tak mi zeszło do wieczora.

Suzie, Leśneintro, Elektro, Prezesowa kciuki za wizyty, zębologów, usg :)

Paima cieszę, się, że z dzidziusiem wszystko w porządku 😍
    Fermina to bardzo dobre wieści, na tym etapie wszystko gra, a za tydzień pewnie będzie już serduszko 😍 współczuję, że musiałaś słuchać takich tekstów od lekarza - jestem starsza od Ciebie i jeszcze nie jestem w ciąży :D powinnam sobie pas cnoty założyć i już nie ryzykować :D
    Elektro super łupy w Lidlu :)
    Speranza trzymam kciuki, żeby narzeczony przemyślał i zrobił powtórne badania. Trzymam kciuki, żeby immunolog miał dobry plan. A jak dziś samopoczucie lepsze?
    Majuna pięknie poprawiłaś wyniki i próg cudny :)

ciąg dalszy nastąpi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 08:11

Fermina, Prezesoowa, Majuna, Speranza :) lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Kobietki 🌸 co jadłyście pysznego na śniadanie? Ostatnio brak mi pomysłu i wjezdza chleb z masłem i szczypiorem 😋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd współczuję tekstów koleżanki, bardzo niefajnie się zachowała, przykro mi, że sprawiła Ci przykrość, jeśli ma takiego faceta to obawiam się, że możliwe, że " zmusza" ją do ograniczania kontaktów z Tobą, z ludźmi, ale mimo wszystko powinna mieć swój rozum.

Grazka gratulacje za zdanie testu na kierowcę :)

Zaczarowan zimą lubię czapki, latem nie noszę, ale też zaraz boli mnie głowa. Ciekawi mnie jakie sukieneczki upolowałaś w lumpie. Ni o pzrestraszyłąś mnie swoją wizytą na SOR - całe szczęście, że wszystko jest dobrze. Mi te twardnienia brzucha zdarzały się w obu ciążach - z szyjką było wszystko ok do końca.

Prezesowa pogodzona z mężem? też nie lubię, jak na mnie ktoś krzyczy tak naprawdę to była błaha rzecz. U mnie ejst paradoks bo nie lubię jak ktoś krzyczy , a też sama często krzyczę i robię problemy z niczego.

Majlen obyś się wyspała :)

Vienna dobrze, że jesteś.

Paula wysyłam dużo ciepłych myśli. Zaglądaj czasem do nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 08:34

grazka0022, Vienna, notsobadd, PaulaG lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie ten odkurzacz- mop hizero? Serio to takie suuuper? :) cena ładna 🫢

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona to ja życzę, zeby zastrzyk szybo zszedł, a później niech się pojawią ciążowe kreseczki. Na majowym wątku tak było u Mamausi :) a ten ból brzucha to może Kropek?

grazka0022, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Dzień dobry! Dobrego dnia!
    @Suzie @elektro @Prezesoowa standardowo gdzieś tam siedzę cicho w pociągu, bo praca wre. Chyba się stamtąd zwolnię. 😂 Wczoraj wyliczałam, ile miesięcy pożyję z oszczędności. 😂

@PaulaG Twoje uczucia są normalne... Fajnie, że wpadasz, razem nam raźniej przechodzić to wszystko.

Wpadły wyniki proga 6dpo 22,60 ng/ml. ✊
    Piękny wynik 🤩❤️🤞

Majuna lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    W szpitalu to wszystko wypierałam, dopiero jak wróciłam do domu to powoli to wszystko stawało się realne. Spędziliśmy bardzo dużo czasu na rozmowach z mężem przez weekend, o wszystkich wątpliwościach, smutkach, rozczarowaniach z tym związanych. I jest lepiej. Czasami zdarza mi się złapać na tym, że myślę o sobie tak jakbym dalej była w ciąży. W stylu czy mogę brać ten lek w ciąży i tym podobne. Albo przeglądam jakieś ciuchy i się zastanawiam jak będę w tym wyglądać jak pojawi się brzuszek. W takich chwilach dopada mnie smutek i taka pustka ze zdwojoną siłą. Ale o wszystkim rozmawiam z mężem i bardzo mi to pomaga. Oboje jesteśmy zgodni że ta sytuacja nas wzmocni, zarówno jako parę ale też jako rodziców, gdy już pojawi się nasze maleństwo ❤️
    Na początku ciężko było o tym myśleć, ale już o tym porozmawialiśmy i chcemy dalej się starać. Wiadomo najpierw muszę porobić badania i drożność, więc conajmniej dwa cykle musimy poczekać.
    🫂❤️ czekamy z Tobą na drożność ❤️❤️

Vienna lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Miłego dnia Kobietki 🌸 co jadłyście pysznego na śniadanie? Ostatnio brak mi pomysłu i wjezdza chleb z masłem i szczypiorem 😋

Smoothie i serek wiejski :P

Smerfetkaa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry🤗

Miłego dnia ❤️❤️❤️

Niech dzisiaj słoneczko świeci dla każdej z nas 🌞

Prezesoowa, Smerfetkaa, MagicznaNuta, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    W szpitalu to wszystko wypierałam, dopiero jak wróciłam do domu to powoli to wszystko stawało się realne. Spędziliśmy bardzo dużo czasu na rozmowach z mężem przez weekend, o wszystkich wątpliwościach, smutkach, rozczarowaniach z tym związanych. I jest lepiej. Czasami zdarza mi się złapać na tym, że myślę o sobie tak jakbym dalej była w ciąży. W stylu czy mogę brać ten lek w ciąży i tym podobne. Albo przeglądam jakieś ciuchy i się zastanawiam jak będę w tym wyglądać jak pojawi się brzuszek. W takich chwilach dopada mnie smutek i taka pustka ze zdwojoną siłą. Ale o wszystkim rozmawiam z mężem i bardzo mi to pomaga. Oboje jesteśmy zgodni że ta sytuacja nas wzmocni, zarówno jako parę ale też jako rodziców, gdy już pojawi się nasze maleństwo ❤️
    Na początku ciężko było o tym myśleć, ale już o tym porozmawialiśmy i chcemy dalej się starać. Wiadomo najpierw muszę porobić badania i drożność, więc conajmniej dwa cykle musimy poczekać.
    cudownie, że masz takie wsparcie w mężu, że oboje się wspieracie -bo przecież dla Niego to też jest bardzo trudne. Jestem pewna, że dzisiejsze cierpienie i smutki szybko zamienią się w radosć i szczęście- gdy maleństwo znowu się pojawi ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 08:40

Vienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    U mnie kolejny dzień bez supli, sportu i okresu... 😏
    igra z Tobą ten małpiszon w tym cyklu ;)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    igra z Tobą ten małpiszon w tym cyklu ;)

Mam już etap, że nigdy nie przyjdzie :P

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ