X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam test żeby sprawdzić ovitrelle i tak ładnie te kreseczki wyglądają… aż się rozmarzyłam.
    6 dni po ovi i test mega pozytywny. Będę teraz testować żeby dojść do Białego. Nie zmienia faktu że strasznie strasznie już bym chciała żeby było 14 dni po ovitrelle. Normalnie bym testowała już pewnie za 3 dni:) a tak to czekać muszę jeszcze 8:(

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziewczyny, byłam pilnie u lekarza, bo odczuwałam mocne twardnienie brzucha, jakieś kłucia.. Gadałam z położną i mi powiedziała bym jechała na sor.. na Sorze czekania na więcej niż 5 godzin. Umówiłam prywatna wizytę u ginekologa, babka zbadała mnie i wszystko gra, ale strach masakryczny.

Fermina a ten lekarz to jakiś.. nienormalny. Jak można tak powiedzieć kobiecie? 🤯
    Jejku, czytałam i serce mi waliło, od czego to mogło być? Cieszę się że wszystko dobrze ! 😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Na allegro jest Smart Week jakbyście miały za dużo kasy i chciały na coś wydać 😂 Ja właśnie na pieluszki poluję i znalazłam fajne oferty.
    Coś jeszcze fajnego upolowałaś?

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Ja dziś zrobiłam test żeby sprawdzić ovitrelle i tak ładnie te kreseczki wyglądają… aż się rozmarzyłam.
    6 dni po ovi i test mega pozytywny. Będę teraz testować żeby dojść do Białego. Nie zmienia faktu że strasznie strasznie już bym chciała żeby było 14 dni po ovitrelle. Normalnie bym testowała już pewnie za 3 dni:) a tak to czekać muszę jeszcze 8:(
    Kochana, oby szybko zleciały Tobie te 8 dni .. ✊😘 będę trzymać kciuki mocno ,jak zawsze ✊🍀😊😘🦠

Zimozielona lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam się Wam dzisiaj pochwalić, bo jak ostatnio mówiłam nie lubię szpinaku ale powinnam go jeść, więc dzisiaj dodałam go do mojego koktajlu i wypiłam ze smakiem 2 kubki , także jest progres ! 🙈😅🥤

elektro96, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, Paima, MummyYummy, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, grazka0022, Platynova55 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

Masz nerwy ze stali dziewczyno 😂

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziewczyny, byłam pilnie u lekarza, bo odczuwałam mocne twardnienie brzucha, jakieś kłucia.. Gadałam z położną i mi powiedziała bym jechała na sor.. na Sorze czekania na więcej niż 5 godzin. Umówiłam prywatna wizytę u ginekologa, babka zbadała mnie i wszystko gra, ale strach masakryczny.

Fermina a ten lekarz to jakiś.. nienormalny. Jak można tak powiedzieć kobiecie? 🤯

Ja miałam takie twardnienia w obu ciążach.. w drugiej mega mocne od 16 tygodnia... w pierwszej ciazy zalecali nospe ale syn od urodzenia miał obniżone napiecie mięśniowe i fizjo mówiła ze to od nospy... duzo sie o tym mowi. Wiec w drugiej bralam tylko magnez bez nospy i na luzie.

Zaczarowan lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam. Sorki ale nie nadrobię.... zostałam chyba na 400 stronie....

Gratulacje serduszek prenatalnych i wszystkiego co dobre i współczuję za wszystko co złe...

Nie mam siły na forum. Wchodzę tylko dlatego że musze wiedzieć że u Was dobrze :(
    Ja mam straszną panikę że znowu te starania będą jak o pierwsze dziecko... a chorób doszło sporo + nadwaga i u mnie i męża.. czyli bedzie jeszcze gorzej niż wtedy :( nie chce tego... nie chce tego przechodzić znowu... jestem taka zmęczona i niechętna do życia że masakra :(

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. :)

Prezesoowa, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry ☀️

Dzisiaj wędrujemy z Suzie do zębologa 🤞, z Elektro na konsultacje z dietetykiem klinicznym 🤞, no i zapraszam ze mną na 18.00 na usg 🍒😁

Oby ten dzień był dla nas lepszy niż poprzedni :*

O to kciuki dziewczynki. 😉

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty! Dzień dobry! Ja czuję że ten progesteron besins mocniejszy niż dupek. Normalnie teraz już mi odpuszczały cycki a one dalej trzymają się. Wczoraj jedynie strasznie mocno wieczorem mnie zabolał brzuch przez chwilę ale tak mocno mocno. Mam nadzieję że nic złego się nie dzieje. Pociągnęło mi jajniki jakby ktoś je chciał rozciągnąć. I nawet dziś jak się rozciągam to mnie ciągną mocno..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 06:38

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ja też zaraz ruszam do dentysty 😬 miłego dnia dziewczyny!

Suzie, Paima, Pati2804, Prezesoowa, CoffeeDream, MagicznaNuta, elektro96, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej 😁
    To miłego dzionka dziewczyny i żeby zębolog nie zrobił krzywdy @Suzie, @Leśneintro 🤭😘
    Przytulasy z rana, dla tych które tego potrzebują 🫂
    Ja uciekam spać po nocce 😴

Paima, Pati2804, Prezesoowa, Gregorka, Zaczarowan lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, miłego dnia 😊♥️

Paima, Pati2804, Prezesoowa, MagicznaNuta, Gregorka, Zaczarowan lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:19

notsobadd, Speranza :), Paima, MummyYummy, Dropsik, Malinowysorbet, Suzie, Pati2804, Prezesoowa, CoffeeDream, Chmurka21, Fermina, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, elektro96, Gregorka, Zaczarowan, Leśneintro, PaulaG lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Dzień dobry! Dobrego dnia!
    @Suzie @elektro @Prezesoowa standardowo gdzieś tam siedzę cicho w pociągu, bo praca wre. Chyba się stamtąd zwolnię. 😂 Wczoraj wyliczałam, ile miesięcy pożyję z oszczędności. 😂

@PaulaG Twoje uczucia są normalne... Fajnie, że wpadasz, razem nam raźniej przechodzić to wszystko.

Wpadły wyniki proga 6dpo 22,60 ng/ml. ✊

Bardzo ładny wynik 😊😎

Majuna lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:36

Majuna, Dropsik, Speranza :), notsobadd, Malinowysorbet, Suzie, Pati2804, Prezesoowa, CoffeeDream, Chmurka21, Fermina, MagicznaNuta, Paima, Leśneintro lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ✊

@PaulaG, przytulam, przykro mi, że musisz mierzyć się z takimi rozterkami. Wysyłam dużo siły, żebyś mogła się podnieść i iść dalej po swoje marzenia 🫂

@Majunka, no próg przepiękny 💪 A z pracą łapie Cię mocny kryzys? Wnioskuję, że jeśli wyliczasz, ile miesięcy pożyjesz z oszczędności, to tak 😔 To może jakieś "zwolnienie wypoczynkowe"?

@Majlen, kolorowych snów 💤

Miłego dnia, Dziewczynki 🥰

Pati2804, Prezesoowa, Chmurka21, MagicznaNuta, PaulaG lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Hejka ❤️ miłego dnia i kciuki za wizyty 🤞

U mnie lepiej, choć dalej nie mam za bardzo na nic siły. Właściwie głównie leżę, oglądam seriale i czytam książki. Mąż już dziś poszedł do pracy, więc będę pół dnia sama. Ale już od wczoraj daję radę samodzielnie wstać z łóżka praktycznie bez bólu więc jest progres 😊

Bardzo się cieszę, że się odezwałaś ♥️ Odpoczywaj, Kochana, potrzebujesz tego. Dobrze, że masz zajęcie, jeśli potrzebujesz polecajek seriali, to Dziewczyny na pewno pomogą ♥️ No i cieszę się, że fizycznie czujesz się lepiej. A jak się masz psychicznie? Oczywiście jeśli nie chcesz, to nie odpowiadaj.

Vienna lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Coś jeszcze fajnego upolowałaś?
    Popatrzyłam na kilka rzeczy i przypomniałam sobie, że nie mam kasy na głupoty 🙈😂 No i po zakupach 😬

Speranza :), Leśneintro lubią tę wiadomość

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ