X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Bierzesz pod uwagę immunoglobuliny albo szczepienia? Obyś trafiła na dobrego immunologa, który wam pomoże w końcu 🤞 Bardzo mocno kibicuje!

Wszystko biorę pod uwagę :D Dzięki kochana, wirtualnie ściskam :)

Zaczarowan, Dropsik lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    A za co Ty przepraszasz... Tu jest jak na targowisku. 😂

Hahahah to było zabawne! 😘

Cieszę się, że tworzymy razem taką ciepłą przestrzeń, jesteście super babki wiecie 😎🥰

Speranza :), Majuna, MummyYummy, notsobadd, Malinowysorbet, elektro96, Pati2804, Leśneintro, Gregorka, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    A za co Ty przepraszasz... Tu jest jak na targowisku. 😂

No naprawdę… niby każda ze swoim straganem, ale chętnie zerkniemy co sąsiadka ma do zaoferowania 😂
    A wybór tematów u nas spory 😜

Speranza :), Zaczarowan, Majuna, Dropsik, Malinowysorbet, elektro96, Pati2804, Leśneintro, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o kłótniach - no ja też jestem królowa dram w tej kwestii i jak już idziemy na noże, oczywiście o pierdołę, to leżąc na kanapie (tak, bo ja też obrażam się z przytupem i idę na kanapę, a Mąż mnie prosi, żebym wróciła) zastanawiam się, jak ogarnąć opiekę naprzemienną i czy dzielić majątek, czy od razu przepisywać na dzieci 😂

Zaczarowan, Majuna, Dropsik, Liyss🧚🏻, elektro96, Fermina, Gregorka, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Notsobadd jak ucho? I jak samopoczucie po Aromku? No i wreszcie - co z banem?? :D

Ucho dobrze, dziękuję że pytasz ♥️ dzisiaj już naprawdę wróciło wszystko do normy.

A co z Aromkiem to mam mieszane uczucia… mam wrażenie, że mój własny cykl robi mnie w ch*ja. W trakcie brania i ze 3 dni po czułam jakieś lekkie bóle jajnika, przedwczoraj w 10 dc zauważyłam typowo płodny śluz (pierwszy raz w życiu chyba u siebie), wczoraj kremowy, a dzisiaj praktycznie nic. Objawów owu zero, więc zaczynam się nastawiać, że cykl bezowulacyjny, ale zobaczymy na monicie.
    A co do bana to średnio nam poszło 🤪 coś tam już było, ale przyznam, że skromnie 🤭🤭

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:19

Zaczarowan, notsobadd, elektro96, Leśneintro, Pati2804, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kłótni.. to powiem Wam, że ja przez długi czas nie potrafiłam się kłócić, ale to bardziej wynikało z jakiś lęków przed odrzuceniem itp., a teraz uważam, że nawet zdrowo jest czasami tupnąć nogą lub powymieniać się zdaniami w trochę innym tonie niż zwykle 😊🙄 byle nie wychodziło to poza normy wiadomo 😂😂

Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Piszecie o kłótniach - no ja też jestem królowa dram w tej kwestii i jak już idziemy na noże, oczywiście o pierdołę, to leżąc na kanapie (tak, bo ja też obrażam się z przytupem i idę na kanapę, a Mąż mnie prosi, żebym wróciła) zastanawiam się, jak ogarnąć opiekę naprzemienną i czy dzielić majątek, czy od razu przepisywać na dzieci 😂
    A ja nie chodzę na kanapę, bo jednak spanko musi być wygodne 😆 Komfort snu sobie cenię ponad wszystko. Mój mąż za to obrażony dużo później przychodzi do sypialni i ja już śpię 😁
    I u nas to jednak w zależności czyja była wina to ten się potem przymila i przeprasza 🙈 Chociaż nie ukrywam, że częściej mąż zaczyna rozmowę, bo ja jak jestem zła to od razu w płacz w tych emocjach uderzam i się zamykam w sobie, bo ciężko się mówi i płacze jednocześnie 😆

MummyYummy, notsobadd, Leśneintro, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 22:14

Speranza :), Liyss🧚🏻, Majuna, Fermina, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan jak czytałam twój post to się zestresowałam, dobrze, że już wszystko ok 🥹

Ja mam zasadę, że można się kłócić byle by nie było walki w kisielu 😂😂😂

Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ucho dobrze, dziękuję że pytasz ♥️ dzisiaj już naprawdę wróciło wszystko do normy.

A co z Aromkiem to mam mieszane uczucia… mam wrażenie, że mój własny cykl robi mnie w ch*ja. W trakcie brania i ze 3 dni po czułam jakieś lekkie bóle jajnika, przedwczoraj w 10 dc zauważyłam typowo płodny śluz (pierwszy raz w życiu chyba u siebie), wczoraj kremowy, a dzisiaj praktycznie nic. Objawów owu zero, więc zaczynam się nastawiać, że cykl bezowulacyjny, ale zobaczymy na monicie.
    A co do bana to średnio nam poszło 🤪 coś tam już było, ale przyznam, że skromnie 🤭🤭

No to czekam z Tobą na monitoring, ciekawa jestem co Ci tam wyjdzie przy pierwszej stymulacji :) Bezowulacyjny po Aromku by mnie na maksa zaskoczył, więc mam nadzieję że to nie to

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    No to czekam z Tobą na monitoring, ciekawa jestem co Ci tam wyjdzie przy pierwszej stymulacji :) Bezowulacyjny po Aromku by mnie na maksa zaskoczył, więc mam nadzieję że to nie to

Znając moje szczęście to albo bezowulacyjny albo trojaczki - ja zawsze idę w skrajności 😂🤞🏻

PS. W tym cyklu nawet nie będzie załamki jeśli się nie uda. Przyznam, że ciąża wręcz ostro by mi pokrzyżowała plany bo 3.06 wylatuje z mamą na urlop i nie wiem jakbym jej wytłumaczyła dlaczego odmawiam drineczka 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 21:38

Dropsik, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Znając moje szczęście to albo bezowulacyjny albo trojaczki - ja zawsze idę w skrajności 😂🤞🏻

PS. W tym cyklu nawet nie będzie załamki jeśli się nie uda. Przyznam, że ciąża wręcz ostro by mi pokrzyżowała plany bo 3.06 wylatuje z mamą na urlop i nie wiem jakbym jej wytłumaczyła dlaczego odmawiam drineczka 🤣
    My na spokojnie byśmy Ci wymyśliły alibi 😂😂

notsobadd, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro jest Smart Week jakbyście miały za dużo kasy i chciały na coś wydać 😂 Ja właśnie na pieluszki poluję i znalazłam fajne oferty.

grazka0022, Majuna, Prezesoowa, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    My na spokojnie byśmy Ci wymyśliły alibi 😂😂

W co jak w co, ale w wasza kreatywność nie śmiałabym zwątpić 😅

Prezesoowa lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://vm.tiktok.com/ZGeCUVjCa/
    Notsobadd, dedykacja dla Ciebie 🤪🤣

notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 13 maja 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziewczyny, byłam pilnie u lekarza, bo odczuwałam mocne twardnienie brzucha, jakieś kłucia.. Gadałam z położną i mi powiedziała bym jechała na sor.. na Sorze czekania na więcej niż 5 godzin. Umówiłam prywatna wizytę u ginekologa, babka zbadała mnie i wszystko gra, ale strach masakryczny.

Fermina a ten lekarz to jakiś.. nienormalny. Jak można tak powiedzieć kobiecie? 🤯

Zaczarowan, miałam od 15 tc stawiania się brzucha, takie twardnienie po całości, utrzymywało się dłużej albo krócej ale występowało praktycznie codziennie. Trzeba kontrolować szyjkę (u mnie była pancerna) ale to może się zdarzać w zupełnie zdrowej ciąży - ja miałam w obu. Więcej magnezu i odpoczynku i będzie dobrze. :*

Lekarza już obśmiałam z mężem. Mam bardzo pomocne podejście do takich ludzi - uważam, że mają sami ze sobą problem i im gorąci współczuję. ;)

Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Kazała brać Nospe 3x dziennie.. Jakoś mnie to nie przekonuje jak mam być szczera. Narazie jest dobrze, wiec nie będę brała tyle razy Nospy..

Dziękuje za wsparcie i sorry, że tak się wcielam z moim problemem 😂

A Ty za co przepraszasz 😄
    Dobrze, że szybko zareagowałaś i że mówisz co u Ciebie!
    Oby odpoczynek i Nospa pomogły.
    Niby po 20 tygodniu może się zdarzyć twardnienie brzuszka. Ale właśnie wcześniej jak jest, to lepiej kontrolować co się dzieje.

Zaczarowan lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    https://vm.tiktok.com/ZGeCUVjCa/
    Notsobadd, dedykacja dla Ciebie 🤪🤣

… i nadal się na to nabiera 🤣😈

elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Co do kłótni.. to powiem Wam, że ja przez długi czas nie potrafiłam się kłócić, ale to bardziej wynikało z jakiś lęków przed odrzuceniem itp., a teraz uważam, że nawet zdrowo jest czasami tupnąć nogą lub powymieniać się zdaniami w trochę innym tonie niż zwykle 😊🙄 byle nie wychodziło to poza normy wiadomo 😂😂

A to ja podobnie mam 🙈
    Czasem się pokłócę ale z reguły nawet jak jego wina (a zapewne zawsze jego 😜) to już rano zapominam albo odpuszczam i normalnie gadamy.
    Ja za miękka w życiu jestem ogólnie 😄

Zaczarowan lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ